Hvad jeg ville redde, hvis min pladesamling brændte

Jeg har tænkt på et indlæg, jeg vil lave en gang i mellem fremover. Et indlæg hvor jeg vil se en masse af mine ting igennem. Sortere dem. Vælge det bedste af det bedste, sådan som jeg har det lige nu. Hvilke ting ville jeg vælge at tage med mig, hvis der nu var ildebrand. Det er lidt dramatisk, men anywho!

A siger nogen gange, der er ting der er “nice to have” og “need to have”. De fleste ting, jeg ejer ,er jo egentlig “nice to have”, jeg kan leve på et minimum med mine “need to have”. Men det er sjovest at se på nogen af mine “nice to have”. Det er dem, der gør mit liv lidt sjovere.

I mit første indlæg vil jeg se min pladesamling igennem, hvilke plader ville jeg redde, hvis min pladesamling brændte!

1) Whitney Houstons allerførste plade. Hun er så smuk. Det er sådan, hun skal huskes, hun har verdens smukkeste stemme – hvem har ikke danset en sen nattetime og følt sig lidt lækrere til toner af “I wanna dance with somebody”.

2) Alt det bedste fra Lionel Richie samlet på to plader. Han er kongen af flødekaramellerne, og jeg er en sucker for det. Så ham for flere år siden i Aalborg (eller var det Aarhus), forestil jer pailletskjorte parret med en mindre, aflang afro. So 80’s.

3) Mariah Carey var mit første “sang-crush”. Jeg har spillet hende så højt min ghettoblaster kunne klare på mit teenageværelse, skrålet med for mine lunger fuldes kræft. Jeg var sikker på, jeg skulle være soulsangerinde, første gang jeg hørte hende.

4) George Michael. God of the 80’s. Han var fed i Wham! Han er fed for sig selv! Father Figure, Faith, Wake me up before you gogo! Need I say more?

5) Da jeg var 8-9 år besluttede jeg mig for at oversætte filmen til dansk, skrive den ned, så vi kunne spille den på fritten (fritidshjemmet, ikke?). Min allerførste forelskelse var i Danny Zuko. Har også pladen på på CD. På dansk OG engelsk. Jeg er fan.

6) Verdenen er et tristere sted uden MJ. Hans toner, stemme. Hans sange er udødelige.

1) Endnu en MJ-plade. Tracket Bad er et af de første numre, jeg kan huske, jeg har sunget med på. På den måde hvor jeg ikke anede, hvad jeg sang… Det allerførste stykke voksenmusik jeg fik, var da min far overspillede “HIStory” på bånd til mig.

2) John Mayers bedste album Continuum. Det indeholder nogle helt vidunderlige sange. Sange som A har spillet på guitar for mig. Sange som indeholder nogen af mine smukkeste minder.

3) Æælsker No Doubt. Jeg kan huske en sommerferie, min far, søster og jeg kørte hjem fra Paris. Det må have været ’96-’97. Jeg ville høre Spice Girls’ Spice og min søster ville høre No Doubt (5 års aldersforskel gør noget ved ens musiksmag). Vi skiftede CD hele vejen hjem til Danmark, stakkels min far haha.

4) Det her album kom ud det år, jeg fik kørekort. Det var den fedeste tid; at cruise rundt i min mors Toyata Yaris. Hente mine dejlige veninder og så cruise rundt på vejene omkring gymnasiet. Fede tider.

5) Sir Elton John. Han har skrevet nogen af jordens flotteste sange. Hyldesten til Marilyn Monroe (som senere blev sunget til Prinsessese Diana), Your Song, Don’t let the sun do down on me.

1) Anne Linnet er ren barndom. Jeg er praktisk taget vokset op hos min mor alene, og vi har haft rigtig mange helt uforglemmelige stunder sammen. En del af dem er foregået på stuegulvet til tonerne af Kim Larsen eller Anne Linnet. Tusinde stykker minder om min mor, min barndom. Nostalgi.

2) Min yndlings-fulde-plade. Jeg skal altid høre Thomas Helmig, når jeg har fået tilpas med hvidvin. Han holder. “Nu hvor du har brændt mig af”. Verdens bedste hjerte-smerte-sang.

Hvilke plader ville I redde, hvis der var ild i jeres pladesamling?

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer

Læg en kommentar