DIY: Alt det glimmer – og så på sko!

Jeg har længe tænkt på at jeg skulle få vist jer det her lille glimmerprojekt. Som I ved er jeg en skade mod glitrende ting, jeg kan ikke lade det være. Puder, bukser, sko, jakker. Alt der glimrer! Før nytår blev jeg smaskhamrende forelsket i disse fine Ganni-sko, men da jeg desværre ikke har noget pengetræ, så kunne jeg ikke rigtig lægge 1200-1400 få et par sko midt i juletiden. 

 

Skoene gav mig den idé, at jeg selv måtte kunne putte glitter på et par sko. Og derfor kastede jeg mig ud i det her lille DIY-projekt! 

Du skal bruge:

1. Trætte sko, du har lyst til at give et nyt liv

2. Modpodge eller anden decoupagelim ? den skal dog tørre gennemsigtigt

3. Sandpapir og husholdningssprit

4. Den glitter du nu vil arbejde med

5. En pensel

I alt er her materialer for ca. 200,-

1. Du skal bruge et par gamle sko, du gerne vil glitre til. De kan jo være høje, lave, lak eller skind. Find noget sandpapir frem og rids godt i skoene over alt, så glitret kan hænge fast. Jo grundigere jo bedre. Aftør dem med husholdsningssprit derefter.

2. Find det glitter frem du godt vil bruge. Jeg har været i Panduro Hobby og købe lidt forskellig glimmer.  Her kan du jo eksperimentere med struktur og farve. Jeg valgte en turkis/guld version men var godternok tæt på at gå efter helt rødt glimmer à la Wizard of Oz.

3. Hæld glitteret i en skål – mit glitter var små stjerner, hjerter, finkornet, strimlet.

4. Blandingsforholdet er svært at sige, men den skal være forholdsvis grødet – måske billedet kan være en guideline. OG så er det bare i gang med at pensle det på skoene – gå hellere efter mange tynde lag end et tykt.

  

 

5. Efter 1 lag ser skoene således ud. Det hvide tørrer ud. Lad lagene tørre ca. 15-20 minutter hver gang før et nyt lag lægges. 

6. Mine sko har fået 3 lag og ser således ud. Jeg vil lige give stropperne en gang glimmer også, dog skal jeg have fat i noget finkornet til denne opgave.

Sådan! På 1,5-2 timer har du fået dig et par glimmersko!

 

4 kommentarer
  1. Haha – du er en glimmer-freak 🙂 Men de blev sgu da flotte – god timeløn du har der med 1200 sparet.

  2. Ret fed farve du har valgt til dem! Lavede engang et lignende projekt, dog med et par ballerinaer. Fungerede ret godt for mig at lægge lim ud over skoen først, drysse glimmer ud over den, og så lægge et lad mod podge ud over bagefter, for at sikre at de var helt smooth at røre ved. Ud over det lade jeg også tape på alle kanterne for at sikre at de så helt prof ud.
    Vil gerne se nogle flere billeder af dine!
    / Clara
    http://www.clarascph.wordpress.com

  3. Åh det lyder altså også fint! Smart med at drysse glimmeret på. Har du link til dit projekt? Mit er slet ikke så prof, dovenskab rules hos mig! Når de er helt færdige, så tager jeg nogle ordentlige billeder 🙂

  4. Ahmen far, jeg er jo tosset med det 🙂 Ja jeg er også ganske tilfreds, de blev faktisk ret fine… Eller sjove måske nærmere! Det må da være øko-rigtigt, sådan at genbruge sko og give dem nyt liv!

Læg en kommentar