Tip: Hvor skal du bo i sommerferien?

Godmorgen piger, nyder I weekenden? Det håber jeg, den forsvinder så hurtigt, så det er bare med at tage den ind!

Jeg skal af sted til konfirmation om snart – mon ikke den nye jakke, jeg viste jer i går, skal luftes? Inden da ville jeg dog lige tippe jer om det geniale Air B’n’B. Det er en hjemmeside, hvor I ud fra den by, I søger i, kan finde private værelser, huse eller lejligheder, som I kan leje til ferien. A og jeg har brugt en del tid på at søge i New York for at finde en seng til vores ferie over there i august.

I indtaster blot, hvor I skal hen, hvornår og hvor mange I er. Derefter kommer en liste frem, hvor I kan udspecificere jeres ønsker; fx område – i New York; Williamsburg, Upper East Side, Lower East Side, Midtown, pool eller ej, privat badeværelse etc. Men også om I blot leder efter et værelse, en seng, om I vil have en hel lejlighed eller hus. Der er en del forskellige søgekriterier, og så er det pick and choose. De fleste af udlejerne har også en række ratings fra tidligere gæster, som I kan forholde jer til; renlighed, gæstfrihed osv. Selv om det er private, der udlejer, så er det ikke givet, at de er der eller tager del i ferien – der er mange forskellige konstellationer også afhængig af, hvad I selv ønsker.

Vi kigger på værelser i New York og kan finde nogle fine i fx Williamsburg (der skulle være et af de fedeste områder lige på den anden side af broen i Brooklyn) til alt mellem 300-700 kroner pr. nat. Det fås ikke billigere i den by, tror jeg, ikke engang med hostel.

Så hvis I selv skal ud og rejse, og I gerne vil bo billigt, måske få hjælp fra en lokal til at planlægge et par must-sees, så er Air B’n’B absolut en mulighed, og jeg har hørt så godt om det fra flere i min vennekreds.

… I kan i øvrigt også selv leje ud, hvis I har mod på det – så kan en ferie i NY nærmest betale sig selv.

NB: Air B’n’B har værelser/lejligheder tilgængelig i hele verden, ikke kun i USA!

6 kommentarer
  1. Tak for et super tip! Jeg skal nemlig selv til USA i august, og er så småt begyndt at kigge på hoteller.. Men det her er jo meget billigere – og sikkert også en federe oplevelse!

  2. Tak for et super godt top. Jeg har ikke de store langtids-ferie planer, ud over en uge til Alanya med et par veninder og så til februar en tur til USA med mine forældre, men det bliver højst sandsynligt noget rundrejse, men hjemmesiden er klart gemt under lageret, så den er til at finde frem igen, hvis det skulle blive nødvendigt!

  3. Tak for et super godt tip! Jeg har ikke selv de store ferie planer i år, ud over 8 dage i Alanya med et par veninder. En 2-3 ugers ferie til USA i februar næste år køre rundt i tankerne hos mine forældre, så jeg krydser fingre og kunne evt. foreslå dette 🙂

  4. Hvis du ikke allerede har booket hotel i Alanya, så kan det jo tænkes der er noget på AirBnB? Ja det er altså et smart koncept, håber du får nogle vidunderlige rejser 🙂 KH

Læg en kommentar