Chocolate raspberry cheesecake

Den mest succesfulde kage fra fødselsdagen – en chocolate raspberry cheesecake fra min elskede Hummingbird Bakery-bog. Denne her lille lækre sag har fået MANGE roser med på vejen og den smager gudødemig også godt. Hvis I altså er til chokolade og hindbær (men hvem er ikke det?).

Ingredienser til brownien

200 g mørk god chokolade, grofthakket

200 g usaltet smør

250 flormelis

3 æg

100 hvedemel

Ingrienser til cheesecakefyldet

400 g flødeost (fx Philadelphia)

150 g flormelis

0,5 tsk vaniljeekstrakt

2 æg

Ingredienser til hindbærfyldet

3 dl piskefløde

100 g flormelis

150 g hindbær – plus ekstra som pynt

Indstil ovnen på 170 grader

1) Det første, der skal laves, er browniedelen; kagens nederste halvdel: Kom den grofthakkede chokolade i en varmefast skål (fx en Margretheskål i metal, der let leder varmen) henover et vandbad. Imens chokoladen smelter finder du en ny skål; denne fyldes med usaltet smør og sukker – og det piskes hvidt og luftigt. Tilføj et æg ad gangen ned i sukkerblandingen. Pisk det godt sammen. Rør langsomt hvedemelet i blandingen – når hele mængden er tilføjet, pisk så på højt niveau, så det bliver rigtig godt blandet. Tag nu den smeltede chokolade fra vandbadet og hæld det op i sukkerblandingen, stille og roligt. Pisk til det er godt blandet.

Chokoladebunden hældes i den valgte form og glattes ud med en våd paletkniv – den får mere eller mindre den form, som du hælder den i.

2) Dernæst skal du lave cheesecakedelen; pisk flødeost, sukker og vaniljeekstrakt ved lav hastighed til det bliver tykt. Mens du pisker tilsættes ét æg ad gangen – for at få blandingen let og luftig så vælg en højere hastighed på piskeren. Hvis du pisker alt for længe kan osten godt skille – så bare pisk til de er blandede, ingredienserne. Når du synes konsistensen er der, smører du cheesecake-delen udover brownien med en våd palet – igen er denne del også forholdsvis fast, så den får den form, du bager den i.

3) Bag kagen i ovnen på 30-40 minutter – MEN HOLD GODT ØJE! I min nye ovn skulle den kun have 27 minutter – og der havde den faktisk fået lige i overkanten. Den skal være lidt gylden i kanten men stadig bleg på midten. Ellers bliver den drøntør!

4) Når kagen er færdig i ovnen skal du lade den køle helt af på køkkenbordet. Dæk den så til og stil den på køl i køleskabet i 2 timer – eller natten over, hvis du er rigtig god!

5) Hindbærfyldet laves lige inden, det skal på kagen; Pisk fløde og sukker i en skål til det får en lettere fast form. Tilføj hindbærrene – men sørg for at de er helt tørre (skyl dem i god tid og lade dem dryppe af).

6) Smør hindbærfyldet ud over cheesecakefyldet og pynt evt. med overflødige hindbær – et voila! Du har en mega god kage (med rimeligt meget sukker i, YES!)

14 kommentarer
 1. Den har jeg også lavet et par gange, den er f-a-n-t-a-s-t-i-s-k! En blanding af alt det bedste, brownie, cheesecakefyld og hindbær, mmm…

 2. Den ser virkelig også lækker ud! Skar du kagen i stykker inden du puttede hindbærfyldt på? Det ligner det nemlig på billedet 🙂

 3. uhh den ser for god ud til at være sand;) det må prøves en dag, man vil forkæles, er ikke rigtig til cheesecake, men med brownie og hindbær så går det vel;) forresten din kaninkage hvad er den lavet af? den så såå lækker ud, med alt det pynt!:)

 4. Ahmen Kristine, du skal have kaninkageopskriften 🙂 Den skaffer jeg på bloggen! Indtil da må du i gang med cheesecaken, den er hammergod, og også ret langt fra ordinær cheesecake (hvis en kage kan være ordinær – ikke rigtig i mit hoved :)) KH

 5. […] selv om jeg fik den for 7 timer siden, så har vi allerede bagt vores egne burgerboller OG den der chocolate raspberry cheesecake. Jeg er så lykkelig for min nye ven (nu har jeg både en cykelven og en køkkenven). Og hvis I […]

 6. J. – jeg har netop lavet kagen igen, og ved du hvad? Jeg huskede forkert! Fuldstændig! Jeg smurte hindbærrene på først, og så skar jeg den ud! Så løb det selv ud over kanterne 🙂 KH

 7. Den ser fantastisk lækker ud! Tænker at lave den til kæresten når han kommer hjem fra Afghanistan på torsdag:) Men ville lige høre hvor mange den er til opskriften mht. spring form osv:)

  Smil Ditte

 8. Jeg lavede den i en bradepande ca. 30×40 🙂 Afhængig af hvor store stykker du skærer, så får jeg ca. 15 stykker. Det er lidt af en kage, så man kan ikk spise aaalt for meget 🙂 Bare skriv, hvis du har flere spørgsmål! KH – og god fornøjelse, er sikker på din kæreste bliver lykkelig, både for at se dig og for lækker kage hehe 😉

 9. takker:)
  Tror jeg kaster mig ud i en halv omgang så – tror du ikk det passer med en alm. Springform/tærteform:)

  Uhh glæder mig til at lave den:)

  SMil Ditte

Læg en kommentar