Lidt latino har man vel lov at være

Det er nogle uger siden, I har fået en musiksvaghed fra min side. Vi har været gennem boybands, fodboldsange, 00’er musik und so weiter. Men. Der er flere skeletter i skabet. Nu hvor solen er på retur og det hele er så sørens gråt, så tænkte jeg, I skulle have chancen for at forsvinde væk. Væk til de varme lande. Til hoftevrik og sand mellem tæerne. Til bar mave og solkyssede skuldre. Til mænd med langt hår. Evt. i hestehale. Til løse skjorte og et højt OLÉ! I skal træde med mig ind mit musikskab, skubbe til skeletterne på vej derind, og så dykke dybt ned i min latinoskuffe. Dernede hvor J. Lo danser tango med Marc Anthony, og Shakira lærer gadebørnene at spille fodbold.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4kGvlESGvbs?wmode=opaque&w=640&h=390]

J. Lo med cornrolls er på en eller anden måde helt tilforladeligt i denne her musikvideo. Og så lige et par joggingbukser/cargopants også, så bliver det dælme ikke mere down to earth. Og så lidt sand, guldunderhylere en palme, en solnedgang.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=koJlIGDImiU?wmode=opaque&w=640&h=390]

Et overflødighedshorn af Enrique, guitarspil, Jennifer Love Hewitt… Og så lige den sidehistorie at jeg fortalte min barndoms-/ungdomskæreste, at jeg elskede ham efter at have lyttet til denne her sang. Jow fordi “musikvideoen-havde-fået-mig-til-at-indse-at-jeg-slet-ikke-kunne-leve-uden-ham-tænk-hvis-det-var-ham-der-blev-tævet-at-gal-mafioso”. Det kunne jeg så ret så fint, altså leve uden ham. Men denne her sang klistrer stadig til mig. Især klimakset omkring 3:56 – ikke et øje tørt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=9itTMNESlgY?wmode=opaque&w=640&h=390]

Jeg har skrevet det før, jeg har et absolut blødt punkt for Shakira. ISÆR hendes første numre. Det her nummer er et af de mest spillede i mit itunes – hvor har jeg danset meget rundt på stuegulvet i denne her og følt mig SÅ latino; selv om jeg ligner et loppeangreb mere end en salsadanser “love you for free and I’m not your mother” (som om jeg ikke har tænkt det mange gange med fyre) – spot on, mayn! Shakira er så klog på livet!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kRt2sRyup6A?wmode=opaque&w=640&h=390]

I virkeligheden synes jeg det her track er skideirreterende, men alligevel synger jeg med – it’s what it does to you, latin musik du!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GnBYdUXi3Eg?wmode=opaque&w=640&h=390]

Jeg pønser faktisk på at lave et helt latin-sommer-hit-indlæg, hvor denne sang pretty much er kronen på værket (men også med drys af Lambada fx). Hold nu op det er så godt! Det er liv og glade dage og halvnøgne damer på en speedbåd. Og så troede jeg han sang “abracadabra” omkring 1:56. Det kunne han sagtens have gjort! I øvrigt også et flittigt brugt nummer til de zumbahold, jeg går på (aka-jeg-kan-slet-ikke-få-nok-latino)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nPLV7lGbmT4?wmode=opaque&w=640&h=390]

Santana gone pop. Man kan ikke tale latin uden at have the gran ol’ man med. Det er så sensuelt og så mega lækkert, at jeg bare kan drømme mig væk til Cuba med dans under en klar stjernehimmel. Det er sådan noget her musik, der er skrevet bare for, at kvinder skal føle sig endnu mere sexede. Jeg digger det.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=GSLSwwkLRW0?wmode=opaque&w=640&h=390]

Der er så meget lækkert i det her; manden (mest kroppen obviously), dansen, spændingen – og så utroligt meget det look jeg gik efter i en del af 00’erne; stor korskæde om halsen, tørklæde om hoften med frynser, trøjer, der blev trukket ud på skuldrene, kæde om hofterne.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=8C6xDjQ66wM?wmode=opaque&w=640&h=390]

Jeg kan blive ved med hende. Prøv nu lige at høre den der harmonikasag – LOVE IT! Hun kan intet galt gøre i min verden!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qGKrc3A6HHM?wmode=opaque&w=640&h=390]

Det trækker over i en Danza-kuduro-latin-dance-liste, men jeg var nødt til lige at gøre plads til Gasolina. Det track jeg (hold-dig-for-øjnene-far) har stået oppe ved DJ’en flest gange og rystet røv til. Jeg elsker det. Det gør jeg. Jeg elsker det her track. Jeg kunne tage i byen helt uden at drikke bare for at få lov til at danse til der her nummer.

Med al denne her musik har jeg allerede mentalt taget sidste afgang med speedbåden til en danse-ø i middelhavet, hvor jeg fører mig frem som den blegeste latino med sand mellem tæerne og masser af kærlighed til livet.

Har I en secret latino lover, der skal med på listen?

45 kommentarer
 1. Fantastisk! Sådan nogen musik de fleste af os sikkert elsker at lytte til, men ikke rigtig vil indrømme. Du har lige inspireret mig til at lave en latino spilleliste, så kan sommeren bare komme an(:

 2. http://www.youtube.com/watch?v=Pu1tIIdLYKE
  Denne her er min aller yndlings, når jeg lige har fået lidt for mange sommerdrinks og selv tror jeg kan danse salsa!

  Ps. Tak for en super blog! Synes det er lækkert at det ikke behøver være sådan noget fuldstændig seriøst og voksent hele tiden! Inderst inde har vi vel alle lidt et legebarn 😀

 3. HAHAHAHAHAHA HOLD KÆFT JEG ELSKER DET CATHRINE!!!!!!!

  Jeg elsker din måde at udtrykke dig/skrive på, og tager mig selv i at sidde og fnise og tænke “haha arj ja!” hele tiden. Spot on, igen… 😀

 4. Ha! Elsker det 🙂

  Kan føje disse til – to fra cubanske Charanga Habanera – Cubas svar på Back Street Boys/ NKOTB/something something. Aaaalt for meget – og seriøst underholdende (også live).

  http://www.youtube.com/watch?v=6-Ixi3-MtoI

  http://www.youtube.com/watch?v=G-oOT3geJGo&feature=related

  De her fra Braaaasil (ved godt den ene bliver skamspillet – but still)

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZthNYozVwNM

  http://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw&feature=fvsr

  Og mere Cuba

  http://www.youtube.com/watch?v=9NHPeemq2jA&feature=relmfu

  http://www.youtube.com/watch?v=SPlbRh8dMJ0&feature=related

  …. beklager spam. Men er ret fullblown latino entusiast 😉

 5. Med fare for at dobbelt poste skriver jeg lige (igen) 😉

  Er pjattet med latinotemaet – og vil derfor hjertens gerne tilføje lidt til listen.

  Bl.a. disse to fra Charanga Habanera, Cubas svar på Back Street Boys (eller noget i den stil)

  http://www.youtube.com/watch?v=G-oOT3geJGo&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=6-Ixi3-MtoI

  De her fra Braaasil (hvor den ene bliver voldspillet – but I still like)

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZthNYozVwNM
  https://www.youtube.com/watch?v=hcm55lU9knw&ob=av2e

  Og mere Cuba…
  http://www.youtube.com/watch?v=9NHPeemq2jA&feature=relmfu
  http://www.youtube.com/watch?v=SPlbRh8dMJ0&feature=related

  Beklager spam – men er ret latino-crazy 😉

 6. Åh hvor er jeg dog ENIG!!!! Var ellers næsten sikker på jeg var den eneste der havde det sådan! Er fuldstændig SYG med Shakira og som dig også især de tidlige numre, “Objection” er SÅÅÅ fedt et nummer og ligeså er “La Tortura” (hvor herre-fræk er ham gutten lige, der med køkkenkniven ned i bordet!!?) Har altid syntes J-Lo er TOPlækker i Love don’t cost a thing og den lille historie der bliver fortalt i “Ain’t it funny”, ja hvem har ikke haft den drøm engang…. 😉 Min Latino-liste udgøres klart af disse numre plus Ricky Martin: “1-2-3 Maria”, “She Bangs” og “Jaleo”, Shakiras Loca og Rabiosa (også et fedt Zumba-nummer)
  Det er næsten for klamt og wannabe agtigt at skrive det her, men sådan som du beskriver det med Gasolina, sådan har jeg det LIGE PRÆCIST med det nummer også!!
  Klassikere i denne genre er selvfølgelig Miami Sound Machine med “Conga” og Lionel Richies “All Night Long”, alt med Gypsy Kings og… Hmm det er jo faktisk umuligt at komme i tanker om dem alle…. 😉
  Hvis du er til “rigtig” latino musik, så synes jeg at Elvis Crespo er skønt, tjek nummeret “Tu Sonrisa”. 🙂

 7. du er så vidundelig dejlig, Cathrine! (- og skriver virkelig godt!) …er HELT med på latino-addiction; især ‘hero’, ‘objection’ og ‘gasolina’! …og speaking of Enrique, så stillede min første kærlighed sig engang op til skolens morgensang (vi gik i 7. klasse) og sang ‘She Be The One’ (http://www.youtube.com/watch?v=iaGewHWur54) specielt dedikeret til mig (MED dance moves!) 😉 Ikke smukke, romantiske ‘hero’, men horny teenager ’she’s-my-drug’ kind of love, og jeg var ved at grave mig ned af flovhed, haha! Helt skidt har det dog ikke været sådan at blive tilbedt på latino-måden, for hvorom alting er bor vi nu sammen, er beyond lykkelige (og har også en latino playlist hvor SANGEN selvfølgelig er stjernen, der får os til at knække sammen af grin hver gang!) ;D

 8. hahhaha, er såååååå hooked! – Finder også min indre latino frem når solen står højt. Det er fantastisk!
  Meget pudsigt med det her indlæg, da jeg hele ugen har gået og haft (specielt meget) Shakira med Objection i hovedet og nynnet den! 😀

 9. Signe, du rammer lige ned i noget J. Lo jeg holder rigtig nært: http://rockpaperdresses.com/2012/05/03/jeg-lytter-til-fodboldsange-giv-dem-lige-en-chance/ Jeg er tosset med den sang! Og det med at tro, at man mestrer salsaens store kunst; don’t I know it 🙂 Så danser jeg så vildt med hofterne, at jeg har ondt i ryggen dagen efter.

  OG TAK for de dejlige roser, det gør mig så glad, at du kan lide bloggen og dens tanketorsk(-s? -er? tankertorsker?) og skør musik 🙂 KH – og sov godt!

 10. Ej hvor er det skørt, men det den undehakkemig også et godt track! Alt med Shakira er faktisk godt. Undtagen Underneath your clothes – det var så kedeligt og slet ikke latino nok til mig! Hvor HERLIGT Debbie, at du også melder dig under latinofanen 😀

 11. Forstår ikke helt fraværet af Ricky Martin… jøsses! Han var mit første kendis-crush (det var før han sprang ud! Og nok også før jeg rigtigt vidste hvad det der homoseksualitet var…). Loaded har jeg godt nok hørt riiiiigtig meget. Og Livin’ la vida loca selvfølgelig. Men nærmest alt fra Sound Loaded albummet er godt. Især når man er en 12-årig pige fra bøh-landet som drømmer sig laaaangt vær til mere eksotiske himmelstrøg, og tænker at man er hende den lækre dame han synger om 🙂

 12. Du er ikke den eneste som elsker Gasolina!! Åh den er simpelthen bare skøn og ja, det med teorien om at tage i byen uden at drikke, bare for at danse til den her, er jeg helt enig i! 🙂

 13. Awesome med nogle cool latino tracks… som en der selv har rejst en del i Sydamerika kan jeg bare blive ved og ved med at komme med nye fede numre… men vil dog holde dem nede til et par stykker… 😉

  Chino y Nacho – Niña Bonita

  http://youtu.be/Oe1fRwgGu5E

  Daddy Yankee – La Despedida

  http://youtu.be/Vdt8d1zkeXY

  Alcides – Violeta… Old school cumbia crooner, men stadig hot i Sydamerika.

  http://youtu.be/7YRhADRRino

  Det var lige et par stykker til sommeren!

 14. Åh endnu en zumba-fan! Hvor er det herligt! Det plejer at være mobbemateriale på mit arbejde at nævne ordet “zumba”. Det er også et par stærke tracks, du har fundet. Især blev jeg lidt ramt af Manu Chao 🙂 Tak for tilføjelserne – jeg kan snart stykke den ultimative liste sammen med jeres hjælp 😀 KH

 15. Jeg er vild med, at du er fullblown latino entusiast! Og mindst lige så vild er jeg med, at du har tippet mig om Charanga Habanera, som jeg ellers aldrig har hørt før! Den første, du har lagt på, er mega skarp! Fed dans i starten, super synkront! Og så er jeg tosset med den næste “La suerte” også – sikke et drama! Herligt 😀 OG Michel Telo – ham har jeg sunget med på mange gange uden at ane, hvordan udtalen lige skulle være. Og hvad værre er; jeg tager mig selv i at lave dansen til den INKLUSIV bollebevægelsen til sidst, hver gang jeg hører den. Også når jeg er offentlige steder… Det må jeg lige skrue ned for. Men det er dælme svært at styre kroppen til latinotoner! TAK for dine tilføjelser – stærkt!! KH

 16. Hvor er du sød, tak tak tak – for mig er det altså det største at få roser for mine skriverier, så bliver det ikke større for mig i hvert fald 🙂 Hvor er det absolut fantastisk at du har fået sådan en Enrique-serenade med dedikation og så til morgensang – vidunderligt – jeg kan meget levende forestille mig situationen! Til gengæld at vælge et mere ukendt Enrique-nummer, det er modigt! OG HVOR ER DET MAGISK at I er sammen i dag? Der må vi lige give den op for latinomusikken en ekstra gang; den kan skabe mirakler 🙂 KH

 17. Sådan far! Fedt! Hvor er han også fresh og funky! Sikke nogle sild, der træder ind på scenen på tords af lidt fjollet dans – men de må være skiftet ud, som du selv siger! Han er altså noget af en levemand, dælme god musik!

 18. Ahmen om jeg ikke, i sekundet jeg havde postet, opdagede manglen af selveste Ricky himself! Det var absolut ikke meningen, han har hele tiden været på min mentale liste inden jeg stykkede den sammen i virkeligheden! Og jeg har vist også haft et lille crush på ham, http://www.youtube.com/watch?v=vCEvCXuglqo især denne her sag! Og også den med “shake your bon bon”.. Og den han lavede med Christina Aguilera “Nobody wants to be lonely”. Jeg fatter stadig ikke, hvordan han kan være til mænd. Han minder mig i øvrigt om en rejse, jeg var på i Indien. Jeg var af sted med 4 veninder. Vi var på en laaaang tur med taxa (3-4 timer) ud til en krydderiplantage. I bilen havde han én CD. Og det var naturligvis en live-CD med Ricky Martin. Vores inder-taxamand var tosset med ham. Så den hørte vi hele vejen frem OG tilbage (små 8 timer) på repeat. Vidunderligt <3
  Han er det perfekte "get away", når man sidder i det grå DK 🙂

 19. Prøv nu lige at høre her engang! Du har løst et mysterium for mig, et musikmysterium! Jeg har flere gang hørte det der Daddy Yankee-track til zumba men uden at ane, hvad det er! Jeg er vild med det! OG også dit Niña Bonita-track – det er da sommerglæde ud over det hele! Flere anbefaling, hvis du har dem, TAK ;D

 20. Jeg kom med det samme i tanke om Ricky Martin, da jeg havde postet! Han havde helt tiden været på min mentale latino-liste, men så glemte jeg ham, da det virkelig gjaldt. Pinligt. For om jeg ikke også har haft noget af et crush på ham? Jow! Og især med 1-2-3 Maria! Det er virkelig det Ricky-nummer, der står klarest i mit hoved. Det var den undelynemig godt. Det hørte jeg på den tyske musikkanal VIVA, lang tid før vi fik MTV. Det var tider! Og okay She Bangs er jo også vidunderligt! Og selvfølgelig Livin La Vida Loca! ÅH og så nævner du Lionel Richie – ham og Sean Connery er de eneste gammelmands-crushes jeg har. Jeg så Lionel, da han gæstede Århus. DET VAR KONGE! ALl Night Long er SÅÅÅ godt! Åh du får mig helt op i dansefeltet, selv om jeg burde være på vej i seng! Må finde Tu Sonrisa i morgen! TAK for tilføjelsen! KH

 21. AJ aj aj altså nu må det stoppe med det ‘Gasolina!’ Det er verdens værste nummer!!! FYffer pyffer siger jeg bare! Men resten kan jeg vist være mere eller mindre med på!

  Desuden, et meget vigtigt nummer, som ikke er så kendt: Shakira (of course) med ‘Ojos Asi’

  http://www.youtube.com/watch?v=5BzkbSq7pww

  se DET er den originale Shakira – hun passer perfekt ind til 00’er temaet i morgen aften 😉

  og så synes jeg at den originale ‘Whenever Wherever’, nemlig ‘Suerte’ er meeeeget bedre!
  Er meget øv over ikke at kunne crashe festen i morgen! Ellers kan du jo altid kopiere Anouk’s stil fra ‘Nobody’s Wife’-videoen…

  🙂 møsmøs fra det der Riiiiiget

 22. ARJ Gasolina er så godt 😀 Men Shakira var også god i Suerte! Generelt kan jeg nu meget godt lide hendes mørkt hår/rødt hår stil. Det var ret så øv’erligt at du ikke var med i god. Vi var noget så yndige 🙂 Der kommer billede på senere 🙂 Møsmøs til dig, din lille arbejdsmus!

 23. Åh hvor er det dejligt at høre, jeg bliver så glad, når jeg hører lidt om min skrivemåde, det er det bedste kompliment i verden (hvis man virkelig skal sætte dem op på en skala altså)
  Velkommen til 🙂
  KH

 24. Charanga Habanera gør bare ting lidt sjovere! Har set dem i Kbh – og det var en oplevelse. Aaalt for meget og alligevel helt fantastisk 😀 De kan nogle moves drengene.
  Og Michel Telo – jeg laver også dansen på alle mulige passende og upassende steder. Svært at lade være. Jeg tænker, det er resten af verden, der går glip af noget 😉

 25. Jeg ælsker når musik er for meget; meat loaf, mgp og altså lidt Charanga Habanera nu 🙂
  Haha, det er en tosset dans; ikke den kønneste, men det giver min selvtillid et nøk op, når jeg overbeviser andre om at se min dans til en god fest hæhæ – jeg gør det sammen med macarena og Asereje (the ketchup song) og Who do you think you are (spice girls) og s.o.a.p is in the are. Livet er bedre med lidt seriedans!

 26. Hej onsdag… ved jo godt at der er gået lidt tid, men vil gerne lige have lov til at tilføje den her.
  Ren salsa. Og fløjlsblød stemme fra den kraftige herre i den blå skjorte. Og – og det var her at jeg, uden at kende dig, mente at du ville finde en vis glæde – en dance off i Havanas gader! Flere unge mænd der giver den gas med nogle moves 😉
  God onsdag fra Latinoland (og mig)

  http://www.youtube.com/watch?v=hCt6SpaRQrw

 27. Det her nummer er smurt ind i livsglæde – ud over det hele! Jeg gad SÅ godt kunne bevæge hofterne ligeså hipt som de damer der i gaden. Jeg er så meget på, der rammer du altså ret så godt! Nu mangler jeg bare en mojito og en palme og sand mellem tæerne!
  Du er sød at tænke på mig!
  KH

Læg en kommentar