Striber-på-tværs-slanker-kage

Det her er serious chocolate business! En stribet chokoladelagkage med tre slags chokolade – hvid, lys og mørk. ALDRIG har jeg måtte give op undervejs i et stykke chokolade – men det her var den vildeste lagkage E.V.E.R. Den er sofistikeret, den ser super flot ud, og den smager som en drøm. Hvis man er til chokolade vel at mærk. Den kunne sagtens serveres med en smule friske jordbær på siden eller anden frisk frugt. Mums filibaba!

I denne opskrift antager kagekokkene, at du selv bager bundene – men man kan også fint købe chokoladebundene færdige. I får opskriften med på bundene – så kan I selv vælge!

Ingredienser til bundene:

100 g mørk chokolade

4 æg

200 g rørsukker

250 g hvedemel

1 tsk kagepulver

25 g kakao

Tænd ovnen på 175 grader

1) Smelt chokoladen over et vandbad ved svagvarme. Lade den køle lidt af.

2) Pisk æg og sukker skummende med et piskeris (gerne sådan et med motor 🙂 ) i ca. 10 minutter. Pisk den smeltede chokolade i æg/sukkerblandingen.

2) Tag en ny skål; bland mel, bagepulver og kakao sammen, og drys det gennem en si ned i sukker/æg/chokoladebladingen. Vend blandingen med en dejskraber for ikke at tage luften ud af blandingen.

4) Fordel dejen i tre lagkageforme med en diameter på 24 cm eller tag et stykke bagepapir, hvor du tegner tre cirkler med blyant i den rigtige størrelse. Dejen er tyktflydende nok til at du kan fordele dejen på bagepapiret.

5) Bag chokoladebundene i ca. 15 minutter – sørg for ikke at åbne ovnlågen for meget, da det påvirker bundenes hævning. Men hold øje med bundene, og efter de ca. 15 minutter tjekker du med en strikkepind/spids kniv, om de er færdigbagte.

6) Lad dem køle helt af på en bagerist.

Ingredienser til fyld

Lage:

1,5 dl sødet kaffe eller espresso eller sukkerlage bestående af 1,5 dl rørsukker+1,5 dl vand kogt op til sukkeret er opløst

Mørk chokoladefyld:

250 g mørk chokolade

2,5 dl piskefløde

Blød nougatfyld:

250 g blød nougat

2,5 dl piskefløde

Hvid chokoladefyld

250 g hvid chokolade

2,5 dl piskefløde

Pynt med chokoladepulver

1) Fat din springform igen og beklæd den med husholdningsfilm – læg en lagkagebund i formen og stænk den med halvdelen af lagen.

2) Lav de tre chokoladefyld hver for sig; Start med det mørke chokoladefyld. Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme. Lad det køle lidt af. Pisk fløden til flødeskum og vend så din lettere afkølede mørke chokolade i med en dejskraber. Smør det straks på den nederste lagkagebund. Sæt det i køleskabet.

3) Lav næste omgang chokoladefyld på samme måde; smelt nougat over et vandbad. Lad det køle lidt af. Pisk fløden til flødeskum og vend nougaten i flødeskummet. Tag lagkagen ud af køleskabet og smør nougatfyldet oven på den mørke chokoladefyld. Der er altså ingen bunde mellem chokoladelagene. Tilbage i køleskabet med denne kage.

4) Lav sidste omgang chokoladefyld; smelt den hvide chokolade over et vandbad. Lad det køle lidt af. Pisk fløden til flødeskum og vend chokoladen i flødeskummet. Tag kagen ud af køleskabet igen; spred den hvide chokolade udover nougatbunden. Oven på den hvide chokolade lægges den anden chokoladebund og stænk denne med den sidste halvdel af lagen.

5) Lad kagen størkne i køleskabet minimum en time inden servering. Tag den ud af formen inden servering – drys kagen med en masse kakaopulver gennem en si lige inden, den serveres!

Den er faktisk slet ikke svær at lave – slet ikke hvis du køber bundene i stedet for at bage. Voila chokoladeoverdådighedshorn!

Opskrift fra Katrine Klinkens “Lutter Lagkager”

12 kommentarer
  1. Blive meget chokolade-sulten nu:-) den er virkelig lækker ud. Må prøves næste gang der skal holdes fødselsdag!

  2. Sådan en missisippi mud cake kan altså også godt få mig til at levne, har du nogensinde fået sådan en?
    Jeg elsker din overskrift, den er skøn!

  3. Tak Ida, jeg må hellere dele de vilde kageoplevelser jeg får med jer (så føler jeg, jeg på en eller anden måde får renset tavlen for kalorier, tsk tsk). Tror A lavede Prices udgave engang! Men nu får jeg helt lyst til at prøve den også!

Læg en kommentar