Dinner in NYC

Jeg savner virkelig New York, sådan rigtig meget! Det er lidt skørt ikke? Men nu ser jeg jo Gossip Girl hver tirsdag, og der sidder jeg og savler, når de slentrer på Madison Avenue, 5th Avenue eller i Central Park. Jeg vil rigtig gerne derover igen, faktisk er jeg så småt begyndt at se på, hvordan det kunne hænge sammen, hvis jeg skulle flytte dertil. Jeg er blevet bidt af en gal amerikaner.

Hvis man nu skal bide lidt igen, og det skal være godt, så skal man tage forbi en af de her restauranter. De er testet godt igennem!

Casa Mezcal – 86 Orchard St. NYC

Jeg er en sucker for mexifood – det har jeg vist underholdt med før. Egentlig gik vi efter en anden mexi joint, som blev udnævnt til en af de bedste i NYC af Lonely Planet. Og vi gik frem og tilbage nede i området omkring Chinatown i 45 minutter uden at finde den. A var ved at blive SINDSSYG! Så jeg stillede mig på et gadehjørne for at få styr på kortet, en sød kvinde kom så hen til os og spurgte, om hun kunne hjælpe. “Oh are you from Australia? You sound so Australian” – jeg var solgt. Hun kunne have sagt/gjort anything på det tidspunkt efter sådan et flot kompliment. I stedet for at føre os til det der Lonely Planet-mexi-sted, så sagde hun, at vi skulle gå rundt om hjørnet og en blok ned. “I’ve lived in L.A for years, I know Mexican food, this is the best!”

Det er simpelthen en lille perle, det ser helt mørkt ud ude fra. Men når man kommer ind er der guirlander, meximusik, den sødeste unge tjener “I major in hospitality so I’m happy to help”. Vi fik true style meximad, den bedste guacamole – men det er altså ikke texmex! Det er ægte mexi, og det er SÅ godt!

Big Daddy’s – tre lokationer vi tog på 2454 Broadway

Det her sted havde jeg læst om hos Pagik, og det så så fint ud på billederne, vi var nødt til at tage forbi. De her burgere er til gengæld dødssyge! Altså I skal ikke tage dertil for madens skyld! Men for at se de poppede diner lokaler fyldt med 60’er dimseting på væggene, og så har de de BEDSTE milkshakes, jeg nogensinde har fået! Oreo Milkshake fy for den lede, jeg kunne godt tømme sådan en! MUMS!

Sylvia’s – 328 Lenox Avenue, NYC

Når man er i New York SKAL man tage på Sylvia’s og få verdenskendt soul food. Restauranten ligger i Harlem (I skal ikke færdes i området om aftenen alene, vi fik streng besked på at tage en taxa derfra). Soul food er ægte southern style greasy food. Mashed potatoes, cornbread, hotwings og andet fedtet. Sylvia åbnede restauranten i 1962 og siden da er den blevet en institution i området – hun har et scholarship, der hjælper unge på vej i livet, hun har været med i alskens talk shows. Væggene er klistret til med kendisser, der spiser på restauranten; James Brown, Michael Jackson osv. Indretningen er ikke noget særligt; kedelig belysning, væg-til-væg-tæpper, men maden er the real deal. Hvis man ellers er til tung southern soul food. Jeg var især fan af deres corn bread.

Sushi Samba – to lokationer, vi spiste på 245 park avenue south, NYC

For jer SATC-fans ringer der selvfølgelig en klokke nu! Sushi Samba blev kæmpe kendt efter, at Samantha smider en drink i hovedet på Richard på restauranten. Det er et mærkeligt mix i mellem japansk og latinamerikansk køkken. Men det smager ganske udmærket, og så er det frisklavet! Vi sad i baren og fik drinks og spiste, mens kokkene lavede vores ruller. HAPS!

Det er virkelig et ungt, gå-i-byen-agtigt-sted. Der er drinks på kortet, høj musik og høj puls! Men det var en rigtig sjov oplevelse, og håndvasken på toilettet er vildt sej! – fyldt med sten! Ja det er åndet, men sådan noget kan jeg godt blive imponeret over!

5Leaves – 18 Bedford Avenue, Brooklyn

MEGA HIPSTER STED! Pigerne havde creepers på med hvide blondesokker i, tatoos på benene, drengene havde overskæg. You get the picture! Men det er altså en lille perle, og VIRKELIG svært at få et bord! Vi stod i knap 30 minutter for at få et bord. Men det lykkedes, og her fik vi nok det vildeste morgenmåltid EVER! Vi bestilte en ting hver; en skål yoghurt med frugt og en omgang pandekager med frugt (nårh ja, A bestilte også noget æg-hejs!). SHIT det slog os omkuld! Portionerne var GIGANTISKE! Fulstændig sindssygt, det var næsten lidt vulgært. Men godt smagte det, og vi var mætte ind til om aftenen. Man skal MAX tage en ret hver – og man kan sagtens dele én tallerken (virkelig) gode pandekager!

I øvrigt er stedet også en bar – jeg kunne godt forestille mig, at det vil være et sjovt sted at sidde og få en drink og møde nogle seje mennesker, det må vi gøre næste gang!

14 kommentarer
 1. Åhh, New York. Jeg blev også helt vild med the US efter første gang jeg var i NYC. Så har jeg så været så heldig at jeg i forbindelse med min skole har været på et udvekslingsforløb med en amerikanerpige i North Carolina, så nu har jeg fået min helt egen amerikanske familie. Bonus!

  Jeg drømmer også om engang at slå mig ned derover, og jeg skal faktisk gå på college derover til næste år. Alt er ikke færdigplanlagt endnu, men at jeg skal derover er sikkert! Jeg håber, at du finder en måde, hvor det også kan lykkes for dig. Jeg har hørt, at det er noget værre rod med arbejdsvisum osv. 🙁
  Krydser fingre 😉

 2. Det var det jeg sagde – man kommer kun til at savne det endnu mere!
  Min kæreste og jeg vil virkelig også gerne tilbage, og jeg ville elske at bo i landet. En gal amerikaner har satme også haft fat i mig og bidt sig godt og grundigt fast 🙁

 3. Åh ja, man bliver helt nostalgisk, når man ser noget fra ´sin´ by. ‘The Walking Dead’ er fra i ‘mit’ USA-område, så jeg bliver helt glad, når byerne/områderne bliver nævnt 😉

  Jeg drømmer også lidt om at bo i USA igen, det er altså et dejligt land 🙂 (…og det synes jeg også Danmark er, men på en anden måde ^-^ ).

 4. Nu skriver du at du har undersøgt mulighederne for at flytte. Undersøgt som i gode hjemmesider der fortæller a-z ’sådan bliver du dansker i Amerika med lejlighed, job og det’? Hvis ja, må du meget gerne henvise, synes ikke jeg kan finde noget 🙂
  -Stinne
  Og fantastisk blog! Læser den dagligt.

 5. Ork, hvor ser det lækkert ud – jeg dør næsten, ved tanken om at komme ind og spise på mexi-stedet, det ser virkelig altalt for godt ud. Jeg har ved et rent lykketræf en halv gryde hjemmebixet chiliconcarne fra igår, stående i køler’en, som må gøre det for en erstatning. Er dog sikker på, at den omgang du fik dig der, var noget mere autentisk (;

  – Anne

 6. Åh WAUW Henriette, hvor lyder det fantastisk! Hvor er du bare heldig 🙂 jeg skulle have været af sted efter 9. klasse men kom ikke af sted pga. en ungdomskæreste, ÆV!
  Hvor er du altså heldig, at du skal på college derovre næste år! Har du selv arrangeret? Det overvejer jeg nemlig til august næste år 🙂 Jeg har også hørt at visum-hejs er besværligt, men man må tage det oppe fra og ned! Det kan godt lykkes, det gør det jo for nogen! Krydser fingre for alle dine skønne planer! KH

 7. Du har så meget ret Laura, jeg er så bidt af det – åh altså 🙂 Min kæreste har jo også boet der efter 9. et helt år, og så har han været der 1,5 måned hvert år i sommeren de efterfølgende mange år. Det er dejlig for os at vi kan dele drømmen med vores søde kærester 🙂 KH

 8. Ja også mig, det er sjovt som landet bare bider sig fast hos nogen af os 🙂 Men det er også mulighedernes land, og der er højt til loftet. Det elsker jeg 🙂 KH

 9. Først og fremmest tusinde tak Stinne – hvor er det herligt, at du følger trofast med mig, det bliver jeg helt glad ved! Jeg ville tage derover i første omgang og læse mine tilvalg. Jeg vil skulle af sted til august og selv arrangere og betale opholdet, så nu må vi se. Jeg har ikke læst mere op på det endnu, men når jeg finder lidt info og begynder og grave, så deler jeg gerne! KH

 10. Haha, det var simpelthen en lille perle, du må ind og besøge guirlander, når du en dag kommer til NYC 🙂 Chili con carne lyder LÆKKERT – jeg har faktisk samme rest i køleskabet, haha! Velbekomme kære Anne 🙂 KH

 11. Mine tænder løber i vand, når jeg tænker på den kylling, jeg fik på Sylvia’s for år tilbage. Jeg mindes også, at der var et billede af selveste Obama!

Læg en kommentar