Hvordan-man-kommer-på-et-lige-i-øjet-skide-skægt-og-originalt-navn-til-sin-blog

…. Kan jeg ikke rigtig hjælpe jer med! Og det gider jeg faktisk heller ikke, ha! I skal selv gøre arbejdet og mærke efter, hvad I selv kan lide. Men jeg vil gerne plapre om det alligevel! Husk – det her er kun mine tanker, det kan være I har gjort jer nogle helt andre!

Det er ikke så sjældent, jeg får spørgsmål til min blogs navn sammen med et ønske om hjælp til at finde på et godt navn til jeres blogge. Det er jo et navn, man skal leve med ligeså længe, ens blog lever, så det skal føles helt rigtigt.

Kunne I forestille jer at bloggen hed Cathrine’s closet? Eller Cathrines klæder? Eller bare Nissen? Ej ikke rigtig, vel? Men det var det første, der faldt mig ind! Safe, uproblematisk, sådan-lidt-blog-lingo-agtig. Men NØJ hvor er jeg glad for, jeg ikke gik med det. Jeg sad med en idé i hovedet om, at det gerne måtte være lidt ordspilsagtigt, måske rime, det skulle være nemt at sige, og så skulle det sige noget om indholdet. Så var jeg lidt glad for sten-saks-papir, men det lød mere som Jørgen Clevins blog, ha! Men på engelsk var der lidt en dobbeltbetydning i det – det kunne jeg lide! ROCK = musikken i mit liv (den kunne sgu også godt have hevet pop-latino-melodigrandprix, men det er ikke så mundret!), PAPER = det skrevne, ordene, det nostalgiske i gammeldags papir, DRESSES = min evige hang til tøseting; glimmer, fjer, pæne kjoler og strutskørter. Jeg ville egentlig gerne have heddet noget dansk, men det skulle det ikke være.

Jeg brugte kun en times tid på at fifle med blognavnet, så jeg ved ikke, hvor meget man skal lægge i det – jo mere indhold man lægger i blognavnet bagefter, jo mere rigtigt føles det, og jo mere giver det mening!

Hvis jeg skal give jer et par fif, og det føler jeg åbenbart jeg har retten til, så skal det være:

1. VÆLG noget der er unikt! Noget folk husker. I dag er der så mange blogs, og det vil altid være en fordel med et blognavn, der stikker lidt ud i mængden – det skal gøre nye læsere nysgerrige, når jeres navn popper op!

2. HVAD skal det sige noget om? Vil du have en madblog? En hardcore modeblog? En fotoblog? Find på et navn i tråd med dit tema på bloggen!

3. LAV en lille liste med navne du godt kan lide – hvad er det der selv tænder dig? Er det humoren? Er det bogstavrim? Du skal være glad for det længe, så gå efter et navn, der matcher dig, et der rammer dig.

4. MUNDRET! Det skal være nemt at sige – og hvis du også har planer om at blogge på engelsk, så skal dit blognavn selvfølgelig være nemt at sige internationalt

5. TYG og smag lidt på ordene, du vil bruge – hvad siger de? Er der nogen konnotationer, som du godt kan lide? Nogen du måske ikke kan lide? Hvad kommer du til at tænke på, når du siger navnet? Prøv at spørge en ven eller veninde, hvad de tænker på, når du siger ordet.

6. KØB dit domæne! Det er unægteligt nemmere at sige ROCKPAPERDRESSES.com end ROCKPAPERDRESSES.wordpress.com! Det er altså VIRKELIG godt givet ud og koster ikke meget!

Så har jeg taget et par favoritter med til jer af mine!

Guld.log – det rimer lidt på blog (eller weblog som det hedder originalt), det er fint og feminint og så hænger det sammen med Louises efternavn – og så kan jeg godt lide det lille punktum! Det er en særegen detalje bare det at bruge et tegn – det er der ikke mange der gør!

Modeso – det er sgu da selvironi på højt plan! Jeg er vild med det morsomme i det, at det er lidt “slemmer” at sige, og jeg kan kun forestille mig, at Tine ofte må gentage sig, når folk siger “a’hva?” til hendes præsentation! Navnet siger også meget om tonen på bloggen.

Fierce og Fattig – jeg er en sucker for bogstavrim! Der er så god rytme i Kias blognavn, og igen er der tråd i indholdet på bloggen. Jeg har hørt en enkelt udtale det som firs og fattig – men det er kun sjovt, for så spidser folk ører, når blognavnet siges højt = de bliver nysgerrig på, hvad der kommer efter!

Rainyeyesandhappysmiles og A pair and a spare – jeg elsker, når navnene rimer! Det gør, at navnet hænger fast på nethinden på læserne – hvem har ikke brugt remser for at huske i eksamenssituationer? … Og så synes jeg, at ordene “rainy eyes” er meget stemningsfulde!

Cute Carbs – Bogstavrimet igen! Det fungerer altså, og så smager ordene lækkert! Det er tøset, feminint, ordene for sig siger ikke så meget men i sammensat form får de en helt ny betydning, og de smager godt!

Pudderdåserne – hvad er en dåse egentlig? Det er sådan en slags pige, der går meget op i makeup og pigeting, ikke? Navnet oser af selvironi og igen er jeg fuldstændig med på, hvad bloggen går ud på – det er let afkodeligt og FYLDT med associationer!

Smile and say fromage – lidt ligesom ROCKPAPERDRESSES har Andrea taget et letgendeligt udtryk og ændret lidt på det. Underspillet får hun fortalt med kun fire ord, at bloggen er en fotoblog

Spandabel“Abel spandabel hvad koster din sabel?” De fleste af os kender børnerimet, og Annes blognavn emmer af nostalgi, barnlig glæde – hun trækker på noget, vi alle kender og giver mig samtidig også en fornemmelse af bloggens glade happy go lucky-stil

Sneglcille – Det er sejt! Det lyder af Malk de Koijn – og det oser i sig selv af noget københavner coolness. Hæphop, drenget, rod, tøset. Masser af associationer. Jeg mener at have læst, at Cecilie vist er blevet kaldt det hele sit liv (ret mig lige, C, hvis du læser med) – og det gør det så personligt og fint. Måske du også har et godt gammeldags kælenavn, du kan bruge?

Sidst men ikke mindst, så lad være med at tænke ALT for meget over det – det er ikke død og pine, hvis du ikke opfinder den dybe tallerken! Husk det er dit indhold, der gør forskellen! Navnet er kun en appetizer 🙂

21 kommentarer
 1. Du har mit yndlings blognavn! Og det passer jo fint med at din også er min yndlings blog! Jeg kunne ikke bede om noget bedre 🙂

 2. Jeg synes selv, jeg var pissegenial med mit navn. Der er et udtryk på engelsk, der hedder at være en shoo-in, en sikker vinder, jeg ændrede det til shoe-in og kreerede Miriam’s Shoe-In Shoes, der indikerer, at jeg godt kan lide sko og sprog. Pissegodt… Hvis det altså ikke var, fordi absolut INGEN fanger joken, fordi det åbenbart ikke er et særlig kendt udtryk.

  Oh well, folk læser heldigvis med alligevel. 😉

 3. Arh fuck :p jeg var også ved at gå ud af mit gode skid da jeg skulle finde et blog navn. Jeg ville ikke hedde noget med fashion, for helt ærligt så har jeg ikke råd til fashion og så går jeg heller ikke i det der topmoderne tøj.

  Jeg tog den sikre vej til Annecathrinebro, det ligger godt i min mund – men det er nok fordi jeg har sagt det hele livet. Hehe.

  Men er helt vild med de blogs du fremhæver, det er knagme godt fundet på!

 4. Andre gode blognavne (og blogs i øvrigt) er http://www.goldenghetto.dk – Lou, som blogger her, bruger også tit termer som “Velkommen i den gyldne ghetto…” eller “… der har været tre fødselsdage i rap her i ghettoen” og er dermed med til ar konstituere et rum og univers. Navnet kommer i øvrigt fra da hun boede i Aarhus V i en ret ghetto-agtigt område.

  http://www.tambourinesam.dk – jeg er bare vild med det blognavn! Jeg ser noget flippet, noget klirren med en tamborin og så handler Sams blog ofte om musik.

  Mit blognavn er ofte Bowies sang oh you pretty things, som er en sang der betyder meget for mig af personlige årsager, fordi det generelt set er en fantastisk sang og fordi min blog handler om pæne ting.

  Og så er jeg nu også vild med dit blognavn – jeg tænker det også tit som en alternativ version af sten, saks, papir – rock, paper, scissors, så den havde jeg fanget, hehe 🙂

  og i øvrigt, tak for en hyggelig blog – jeg har faktisk aldrig fået smidt en kommentar, tror jeg, men jeg har nu kigget med i et stykke tid 🙂

 5. Jeg skal se at få købt mig et domæne… Bryder mig dog ikke om at de skal have mit telefonnummer (paranoid, jaja jeg ved det).

  Navnet til min blog startede som FatNFab (da jeg endelig besluttede mig for et navn – var igennem alt fra Fede Dorit til Plusblog) men blev så til Fat and Fab. Blev enig med mig selv om at N´ lød lidt for wannabe moderne. Fat and Fab ligger godt i munden, det er internationalt og jeg synes selv det er fikst med et ord der normalt er negativt ladet.

 6. Du er sød, Cathrine! Tak for link og søde ord. 🙂 Jeg er altså også TOSSET med dit blognavn, det er så fint og sjovt, og så emmer det så meget af dig, når der lige bliver blandet lidt ordspil ind i det. Du er jo et ord-geni, at du ved det!

 7. Hah! Du er sgu da sød Tanja, tusinde tak, det er altid svært med sådan et navn der, ikke, men så vokser det ligesom, når man vænner sig til det. Nogle gange ville jeg ønske jeg hed noget dansk, men sådan skulle det ikke være. Tak fordi du trofast følger med kære Tanja! KH

 8. Hahaha, du er skøn Miriam! Jeg tager også mig selv i ALTID at forklare “rockpaperdresses altså ligesom sten saks papir bare med kjoler” – standardsætning, når jeg skal præsentere bloggen, ha! Jeg synes det er et hammerfint navn – og som du skriver, det vigtigste er læserne i sidste ende 🙂 KH

 9. Den ligger jo lige til højrebenet, jeg ved simpelthen ikke, hvorfor jeg ikke har tænkt på det noget før! TAMT af mig 😀 Godt du kan hjælpe 😉 KH

 10. Du har helt ret, man vil jo gerne have at det siger det hele på en fancy måde ikke? Men i sidste ende kan det jo fungere ligeså godt fx bare at bruge sit eget navn, ikke? Dit er nu også rigtig fint, Stine. Det kan jeg godt lide! KH

 11. Det er også hamrende svært at finde på det rigtige navn, og man lægger så meget i det! Det er nu også et fint navn, du har Anne Cathrine – jeg synes det lyder så prof, når man bruger sit eget navn 🙂 KH

 12. Tak Linnea, “Journalinnea” er også super fint – få købt det domæne, det vil du blive rigtig glad for 😉 KH

 13. Se det er også så fint at vælge et citat, der betyder noget. Og så giver det endda fin mening til en blog 🙂 Goldenghetto er også hammer sejt! KH

 14. Hæh, skal de virkelig det? Det kan jeg ikke engang huske – men jeg har ikke oplevet nogen gener eller kontakt fra dem den vej fra 🙂 Det kan virkelig godt betale sig at købe det domæne, det vil du slet ikke fortryde! Dit blognavn er også super fint – selvironi og humor og så ligger det godt i munden, som du siger! KH

 15. Åhr manner, Anne, du er kær, TAK, det er jo bare ord – de har godt af at blive spillet ud mod hinanden 🙂 KH

 16. Hold da op, I har mange gode tanker, de damer 🙂 Jeg sidder netop og skal til at lave en blog – så nu spørger jeg jer til råds, for det lyder som om, I har gjort jer mange tanker om det! 🙂
  Som I kan se, hedder jeg Stine. Og min blog skal handle om at være nyuddannet (fra CBS) og jobsøgende, og den skal samtidig indeholde blogindlæg om ting, der arbejdsmæssigt inspirerer mig.. OG – meget vigtigt – så skal det hele skrives med et smil og med et positivt blik på jobsøgningsprocessen (er efterhånden ret så træt af den negative vibe, man får fra andre jobsøgere)…
  Så navnet må gerne være lidt kækt, men samtidig professionelt

  Har I ideer eller tanker, jeg kan arbejde videre med? Er i fuld gang, men er lidt utålmodig, kan jeg mærke 🙂
  Har været ude i noget bogstavrim Stines St… har også været ude i noget med “en jobsøgers bekendelser” eller lignende (men skulle jo ikke så gerne være jobsøger længe 🙂 )

  Tak for spændende læsning so far…

Læg en kommentar