Tip: Den gode posering

I var flere, der var vilde med alle de franske makroner, der lå på min Instakonto sidste uge ? en af pigerne til Nikon-eventet var så søde at finde sølvpapir til mig, så jeg kunne få nogle med hjem ? lidt pinligt, at man er den ENESTE blogger, der får en goodiebag med kage med sig. Tror heller ikke, det er coutume. Men hvad! Begejstringen for småt og sødt kan ingen tage fra mig! Men nu tog jeg ikke helt til Refshaleøen (stationen før verdens ende, dødens pølse ? there I said it) for at proppe hovedet med franske makroner. Der var mening med galskaben!

Jeg var inviteret til en 2,5 times fotoworkshop af NIKON. Udover at spise masser af sukker (og også almindelig mad), skulle jeg også lære at bruge mit spejlrefleks endnu bedre ? det er nu ENDELIG slut med at køre på automatikken! Det har så også taget mig to år siden jeg fik mit kamera, host! Og så havde de hyret modellos-ballerina (okay hun kan alle de ting jeg drømte om som lille) Cecilie Lassen. For én ting er at kunne tage det fede billede til sin blog ? det er jo som oftest ikke os selv, der tager outfit-billeder, en anden ting er at være afslappet, lækker, omfavnende foran kameraet.

De fleste af os kan stå som en streg i luften og lade armene hænge ned langs siden. Men det er sgu ikke særlig inspirerende. Og det er helt sikkert heller ikke sådan, man præsenterer tøjet fedest. Cecilie talte meget om at tage rummet bruge det – lad der være luft mellem kroppen og armene. Fyld ud. Eksperimenter, leg. Ej det – billedet bliver jo ikke taget for kameraets eller andres skyld – men for din skyld! Så fyld hele billedet. Hvordan man så lige gør det uden at stå og ligne en pumpet pingvin? Sæt fx kameraet på sportsmode! Sig til din fotograf, at du går ind og ud, frem og tilbage, sving lidt med armene, hvis du har et stort flot skørt på – så hold op i skørtets ene kant, hop – skab bevægelse i billederne. Brug kroppen. Cecilie understregede kroppens evne til at fortælle historier; i balletten kan man fortælle hele historien som Svanesøen kun ved brug af kroppen og musikken. Så hun foreslog at man forestillede sig en historie, ind man gik i gang med billederne – hvad vil man gerne sige med sit billede?

Vi fjollede en del, hoppede op og ned, svingede med håret ? nogle blev gode, andre knap så gode, nogle var mere sjove end pæne ? men det behøver måske heller ikke alt sammen være ?den-højre-fod-skråt-bag-den-venstre-fod-mens-man-hænger-på-den-ene-hofte-blogger-agtigt?. Det uventede er langt sjovere at se på!

Selv om jeg ser skide fuld ud på billedet til højre, så er det i virkeligheden et ?land-på-begge-ben-efter-et-hop?-billede. I øvrigt er det Guld.log der har taget alle mine billeder, og jeg to hendes.

 

Se ind i kameraet ? væk fra kameraet. Bed din fotograf om at blive ved med at tage billeder, også selv om du ikke ?poser?. Det er ofte et af de andre billeder, der er mere ægte, specielle og interessante at kigge på. Og som Nikon-folkene gentog ? på et digitalt kamera, er det gratis at tage billeder! Fyr den af, man kan altid slette.

? Jeg har stadig en lille bitte smule om teknik til jer ? det kommer for sig, selv om det selvfølgelig ikke er så dybdegående efter 2,5 times kursus

 

9 kommentarer
  1. Det er da bare fordi, de andre ikke tør, at de ikke fik lækkerier med hjem – hvis jeg havde været med, havde jeg også været fyr og flamme 😉

    Og tak for poseringstips, det kan man altid bruge! 🙂 Eller, jeg kan i hvert fald godt, mine pose’s svinger lidt mellem død og sur fisk. Med mindre jeg kravler op i en lygtepæl eller har anden rekvisit, så går det lidt bedre 😉

  2. Hvor er du altså bare flot! Jeg kommenterer ikke så tit, men følger dagligt med på din blog, hvilket virkelig er en fornøjelse. 🙂 Hvor er din nederdel i øvrigt fra? Den har en vidunderlig farve!

  3. Hah, sådan! Så er det ikke kun mig, der er en lille sukkerfis 😀 Rekvisitter er ingen skam, det kan være en super hjælper. Håber du kan få noget godt ud af det 🙂 KH

  4. Det er faktisk en kjole fra COS, den har indtil for nyligt været på udsalg på webshoppen, men nu kan jeg ikke finde den :/ TAK fordi du er så sød at følge mig, det glæder mig, Tanja. KH

  5. Tusind tak. Den er så fin, og jeg har selv fundet den nu. 🙂 Den er dog ikke på udsalg længere. Meget mystisk. Jeg må væbne mig lidt med tålmodighed, og se om ikke, den kommer det igen. 🙂 Ha’ en dejlig dag. 🙂

  6. Ej hvor strengt egentlig. Til gengæld kan jeg sige dig, at du vil blive glad for den. Den er så god både til hver og til fest 🙂 KH

  7. Jeg har ikke noget kamera, (ud over “kameraet” i iphone) og kunne virkelig godt tænke mig at have et godt kamera så jeg kunne forevige nogle flere minder, og da især lege med et kamera i dette fantastiske sne vejr! Jeg krydser ALT!!!!

Læg en kommentar