Lyden af mit 2012

Godmorgen søde drenge og piger, I aften er det nytårsaften! Der er længe, længe til… Og mange ting skal nåes endnu! Menuen skal fastlægges fuldstændig. Der skal købes ind. Jeg skal lave tiramisú. Indtil byen og bytte et par sager. Hjem. Sætte hår. Lægge makeup. Få taget et par billeder. Og så er det næsten tid til nytårstale og champagne og pæne negle og fin frisure og masser af bearnaise. Not bad at all. Jeg forestiller mig også, at I må være et par stykker, der også liiige skal nå lidt inden klokken 18.00 og hele seancen går igang? Nu har jeg kigget lidt i makeup-skuffen, lidt på mit 2012-yndlingsbrand, blevet overvældet af min sneakersamling og dertil hørende sure tæer. Nu skal det dreje sig om musikken. Det har været et ganske flot musikår, dog er det ikke blevet til så mange levende musikoplevelser som sidste år; men hvad gør det, når man så til gengæld kommer til et af sine livs koncerter? Watch the Throne – det var stort. Og så var der lige det der MJ-Cirque-du-soleil-show i Parken. Noget af en skuffelse grundet lokationen. Men vidunderlig musik. Jeg har samlet nogle af de hits fra 2012, som jeg i hvert fald har lyttet allermest til, og mange af dem er blevet endnu mere fantastiske fordi de knytter sig til særlige begivenheder. Som fx et af mit livs helt store oplevelser; cruising the east side of the US.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WA4iX5D9Z64?wmode=opaque&w=640&h=390]

We are never ever getting back together // Taylor Swift Swift brød lige lydmuren her! Ud af USA og for alvor ind i USA. Det her track lyttede jeg til for første gang på vores USA-rejse, og det var kærlighed ved første lyt. Det er et virkelig godt beat, den er så simpel, der er lidt girly attitude. Swift gone en my bad ass. Det klæder hende! Og det her track er klart mit allermest spillede af dem alle på listen. Der er en smule Avril Lavigne-attitude bare uden det bitre og manglende selvironi.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gG_dA32oH44?wmode=opaque&w=640&h=390]

Ni**as In Paris // Jay-Z & Kanye West At stå i et fyldt Jyske Bank Boxen med et par tusinde mennesker gennemblødt af sved og hoppe til dette nummer var magisk. Det var så fedt, at jeg var fuldstændig ligeglad med den øl manden bag mig hældte ud over min ryg. Eller den sved sidemanden afgav luftbårent landede på mig – pyt! Man kunne have været mega træt og irriteret af det der beat; du-du du-du du-du du-du-di, men det bliver man ikke. Det er virkelig et godt nummer, helt igennem.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lWA2pjMjpBs?wmode=opaque&w=640&h=390]

Diamonds // Rihanna Det her track har jeg lyttet meget intenst til i løbet dets første måned ude. Nu må jeg indrømme, at jeg snart er lidt træt af det. Men det er fanme godt. Igen formår Rihanna at lave et mega monster hit på virkelig på ord; “Shine bright like a diamond”… Og vi er ikke engang stoppet med at synge med på “You can stand under my umbrella-ella-ella-ella”. En kvinde af få men udvalgte replikker. Det virker.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=R4em3LKQCAQ?wmode=opaque&w=640&h=390]

As long as you love me // Justin BieberJeg proklamerede min nye titel Biebster/Belieber allerede i marts 2012. Og det blev absolut kun bedre. Selv min kæreste skruede op for det her track, når vi cruisede rundt i vores Ford Mustang på the interstates.

[youtube fwK7ggA3-bU 900 400]One more night // Maroon 5Jeg svor aldrig, aldrig, aldrig, aldrig at blive træt af dette track. Det vil jeg heller ikke gå så langt til at sige, at jeg er. Men jeg har gjort mit for at nå kvalmegrænsen. For ikke så langt fra Taylor Swift ligger One More Night på listen over mine mest spillede tracks. Men hold nu kaje. Det er også godt. Jeg havde en stor oplevelse i at se dem i Danmark i december 2011, og når man har været til sådan en koncert, så vokser sådan et band ligesom på en.

[youtube MmvBif66ZHw 900 400]We are young // FunEndnu et USA-track. Okay kald bare denne liste ?Rar Roadtrip musik?. Fun er først ligesom gået op for mig i 2012. Og de er altså herre fede. Især linjen fra sangen ?? Getting higher than the Empire State? kan jeg lide. Den er så malerisk og fin, at jeg helt glemmer, at de synger om at ryge hash.

[youtube QJO3ROT-A4E 900 400]What makes you Beautiful // One DirectionNu har jeg jo ikke sendt børneradio for ingenting. One Direction er jo GIGANTISKE. Vi spillede ikke andet. Jeg arbejder på helt diskret, at få overbevist min fars kone, at jeg er den helt rigtige til at tage med min lillesøster til One Direction-koncert istedet for hende. Ved ikke helt om det virker. Men jeg gad SÅ gerne se dem. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg stolt synger meget højt med, når nummeret spilles ? stolt fordi jeg kan hele teksten!

[youtube StJLvbPIvTw 900 400]Skyfall // AdeleMin begejstring for Adele vil ingen ende tage. Jeg er noget så glad for hende, og en stor del af mit musikalske 2011 blev dedikeret til hende. I år har der været mere stille omkring hende; hun er blevet opereret, så gift, så gravid = pause fra musikken. Men så brager hun lige ud med det her track til en i øvrigt EMINENT Bond-film. Så er alt det andet glemt!

[youtube fWNaR-rxAic 900 400]Call me maybe // Carly Rae JepsenKan jeg sige 2012 uden at nævne dette track? Jeg tror det vil være som pizza uden ost. Uretfærdigt for begge parter. Glemmer aldrig at min musikpusher på arbejdet kom forbi med tracket på en disk allerede i 2011, inden det var offentligt kendt i Danmark. Jeg sagde hovent til ham; ?Det der bliver ikke til noget, det er sgu for 90?er simpelt og lallet?. Boy was I wrong. Og jeg har forsøgt at kompensere for min hovenhed over for Jepsen lige siden ved at rålytte til tracket. Det er sgu godt, så simpelt kan et poptrack laves.

[youtube 5hzgS9s-tE8 900 400]Anything could happen // Ellie GouldingEllie er en klaaar favorit! Hun ligger nede i min elektropop-skuffe sammen med Robyn, og der har hun det godt. Det bliver mere og mere elektro, men det klæder hende nu meget godt. Ham Skrillex-kæresten har en god indflydelse.

[youtube JRfuAukYTKg 900 400]Titaninum // David Guetta ft. SiaOkay, okay, det udkom 20. december 2011 men det blev jo først et hit i 2012. Og det er simpelthen bare et af de fedeste klubnumre længe! Jeg havde ikke lige forestillet mig Clap-your-hands-Sia finde sammen med Guetta (som i øvrigt udtales som baguette/Baguetta/Guetta og som g-u-ætta). Men det gjorde hun. Og de har altså gjort det herre monster godt! Det er sjældent et klubnummer rører noget i mig, men det gør Titanium. Tak for det Mr. Baguetta.

[youtube e-fA-gBCkj0 900 440]Locked out of Heaven // Bruno MarsHam der Bruno Mars har aldrig rigtig sagt mig noget særligt. Men så lavede han lige det her mega Sting-inspirerede track, og så optrådte han lige med det til Victoria?s Secret store show, og så var jeg stolt. Lad lige være med at se klippet efter du har spist kransekage. Eller burger. Eller pizza. Eller salat. Eller bare noget som helst mad, for de der damer er tynde som rispapir.

Hvad skal på jeres liste over FEDESTE tracks i 2012?

7 kommentarer
 1. Godt nytår til dig også 🙂 Synes du glemmer den danske musikscene lidt – hvor er Søren Huss, Jacob Belens, Efterklang mv. ? 🙂

 2. Tak Stine 🙂 som jeg skriver er det den musik jeg selv har lytter mest til, den er 100% subjektiv, og der hører jeg ikke rigtig Huss og efterklang. Men det er godt at høre, at de er på din liste!
  Det er først nu, jeg ser, at der ingen danske artister er på listen. Måske jeg ikke har gjort mig så meget i dem i år? Så skulle det da lige være Nephew og MGP-vinder Soluna 🙂
  Kh

 3. 2012 var året hvor jeg opdagede Ed Sheeran, så han skulle helt klart med på min liste! Jeg har også brugt mit år på at være lidt halv-forelsket i One Direction, og det var via. dem jeg opdagede Olly Murs og min yndlingssang med ham: Busy! Musikvideoen er noget af det fineste og Olly er noget så charmerende. Jeg var ikke særlig lang tid siden at jeg fandt Bastille på youtube, men jeg har ikke kunnet slippe ham siden. Chef’Special’s nummer Birds skulle også på min 2012-liste! Jeg synes nu at du har fået fanget 2012s sangkatalog meget godt! 🙂

 4. Det er sindsygt så ens musiksmag vi har (nu er det så også populære sange, så der er mange der lytter til dem). Jeg lyttede dog også til The Wanted i 2012 🙂

 5. Jeg er kæmpekæmpe One Direction-fan (og liiidt ældre end målgruppen), og de kom jo med deres anden plade sidst i 2012, så den har jeg skamlyttet til lige siden 😀

 6. Jeg er glad for at jeg ikke er den eneste One Direction fan over 20 😉 Jeg er en sucker for boybands, og uanset om det er Take That, Backstreet Boys eller 1D, så er jeg på! Det er pinligt, men jeg kan ikke lade være.

 7. Jeg elsker når du laver musikindlæg 😀 for din musiksmag er ikke så “korrekt”, forstået på den måde, at “man” tit SKAL lytte til noget undergrund og hemmeligt og i hvert fald ikke Taylor Swift eller Justin Bieber for at være “sej”.
  Det ser dog ud til, dit 2012 har lydt meget ligesom mit 😀

Læg en kommentar