Seriesøndag: Tøseserier af bedste skuffe

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PBctXyhhRq8?wmode=opaque&w=640&h=390]

The Carrie Diaries

Jeg linkede godt til lidt Carrie Diaries gossip for et par uger siden på Facebook, lige inden premieren. De fleste af jer skrev “ÆV!” og dømte den ude. Jeg må indrømme, at jeg også selv var temmelig skeptisk. Men en chance skulle den have! Nu har jeg kun set de to afsnit, der er released indtil videre, og jeg er altså lun på Carrie-sweet-sixteen. Serien kører samme voice-over-stillen-spørgsmål-ved-alt-i-livet-stil, som de også gør i SATC. Men. Hvis du sidder med SATC i hovedet, så vil du sidde og sige “DET passer ikke, SÅDAN gjorde/sagde/tænkte hun ikke”. Og der er måske også et par ting, som ikke helt stemmer overens med min egen foropfattelse af Carrie. Vi synes jo alle sammen, at vi kender hende hehe… Og hun ligner i øvrigt heller ikke en ung Sarah Jessica Parker. Men det skal du give slip på. Du skal se serien selvstændigt, som sin egen, og ikke trække for mange paralleller til SATC. Og hvis det lykkes dig, så er der altså en rigtig fin serie i vente. Der er de FEDESTE kostumer i filmen – mais bien sûr – Carrie er så sød at se på, og så ved man bare, at der lurer en revolution om hjørnet. Der er masser af kærlighedsspænding, gode venindeskaber, opbrud, splittelse. Den kan gå i så mange retninger stadig, og jeg glæder mig til 3., 4., 5., afsnit!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wcYF_OTbBOI?wmode=opaque&w=640&h=390]

Pretty Little Liars

ARH! Den perfekte blanding af Desperate Housewives, Twin Peaks (mest omdrejningspunktet – “who killed Laura Palmer??”) og I know what you did last summer. Jeg har set 22 afsnit på 2 dage (!!!), og jeg er helt sur på Netflix over kun at have én af de vist fire sæsoner liggende. Allison forsvinder en sommer, men er hun død? Levende? Slået ihjel? Hvis hun er levende, hvorfor står hun så ikke frem? Hvis hun er død, hvem er det så der sender terroriserende sms’er til de fire tilbageværende veninder, udgivende sig for at være A – Allison?  Og hvis hun blev slået ihjel, hvem har så gjort det? ÅH så mange spørgsmål! Der er tilpas meget drama, rod i kulissen, kærlighed, intriger, venskab og skøre happenings – ligesom de bedste Desperate-afsnit – til at jeg ELSKER den! Jeg er igennem første sæson men mangler stadig en masse svar.

Girls

Jeg så de første par afsnit og var ikke videre imponeret, men efter ca. 4 afsnit havde Dunham mig i sin hule hånd. Jeg fik at vide, at serien var lidt “a la SATC bare mere realistisk”. Det er den altså overhovedet ikke. Det er en serie om fire veninder i New York – ja ligesom i SATC. Men de er af kød og blod, og går i flade sko, uden bh, de er jaloux på deres kærester. Siger grimme ting til hinanden, fortryder det. Græder lidt. Er sammen med fyre de SLET ikke skulle. Har dårlig selvtillid, lidt for meget selvtillid. Jeg elsker, at den er så ærlig og så lidt forskønnende. Nogle gange virker det måske som om, at de viser de ubarberede (pardon my French) sexscener – “bare fordi vi kan”. Men det er egentlig dejlig forløsende at se noget noget ægte, grimt, kikset sex. Sådan er det jo bare en gang i mellem. Girls viser piger lige præcis, som jeg selv og mine egne veninder er, synes jeg. Den er til tider pinlig, og jeg får lyst til at råbe af fjernsynet “GÅ NU FRA HAM!”, og hvis en serie kan engagere mig sådan, så har vi et ret godt udgangspunkt. Kia er i øvrigt også glad for damerne, læs HER.

Hvad skal min næste tøseserie være? Nogle forslag?

37 kommentarer
 1. Hvis du er interesseret i at se mere af Pretty Little Liars, dog uden danske tekster, så har jeg et link..? 🙂 der er helt op til 3 sæson! man må dog venter i spænding på, hvornår det næste afsnit bliver lagt ud, og det kan godt være svært…! 😉

 2. Vil så gerne se Girls!! Mon ikke den kommer på Kanal 4 før eller siden?

  Ellers er jeg selv helt hooked på Gossip Girl og selvfølgelig Greys Hvide Verden – har de første 7 sæsoner og venter bare på at sæson 8 bliver sat ned til en lidt lavere pris end de 500kr den koster nu.

 3. Uh må lige give den carrie diaries en chance! Fedt. Jamen du har jo allerede set GG, men den kan man jo ikke tage fejl af 😉 og se om og om igen. Har du set der kommer en mexicansk udgave? Omg den ser dårlig ud, total rip off!

 4. Åh Pretty little liars! Blev så sur da jeg fandt ud af, at det kun var første sæson der var på netflix, derefter måtte jeg ty til kryptiske pirathjemmesider, selvom kvaliteten var forringet, og der ingen undertekster var, så var den altså ligeså spænende som før! Den fænger virkelig! Den kan jeg varmt anbefale :3

 5. En anden god pigeserie synes jeg er “Jane by design”. Du kender den måske? Den bliver sendt på DR HD hver tirsdag aften. 🙂

 6. Hej Cathrine – ser selv alle tre serier, og er helt hooked. Jeg kan klart anbefale “90210”. Super fed serie, lidt i samme stil som Gossip Girl – masser af lækkert tøj, drama og lækre drenge. Ellers er “Modern Family” også en super god serie – lidt kortere afsnit, men meget hyggeligt og et godt grin :-))

  Hilsen Maja 🙂

 7. Hej Cathrine 🙂
  Jeg vidste ikke lige hvor jeg skulle spørge, og jeg ved egentlig heller ikke, om du kan svare på mit spørgsmål..
  Men… Jeg har læst på nettet, at man hos DR kan komme ind og “læse” til radiovært – er det noget man gør igennem talentholdet? Eller er det en helt anden sag :)?
  Jeg syntes jeg har kigget på DRs hjemmeside, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det…
  Tak for din fantastiske blog – den kan virkelig sætte et smil på læben og give lækker inspiration – taktaktak!! 🙂 <3

 8. Uha, her en lille liste med gode serier:

  New Girl
  Breaking Bad
  Arrested Development
  The Office (amr.)
  Community (giv den en chance, for efter omkring 10 afsnit var jeg hooked)

  Knus.

 9. Hov, jeg så lige, at det skulle være tøseserier.
  Serierne falder måske ikke lige i den kategori, men se dem alligevel 😉

 10. Jeg har også set de to første afsnit af The Carrie Diaries. Som dig, var jeg også ret skeptisk, især fordi de har ændret på historie i forhold til hendes far etc. Men jeg blev SÅ positivt overrasket. I slutningen af første afsnit hvor hun sætter sig ved skrivebordet foran vinduet og hun begynder at skrive – juhu!
  Jeg ser egentlig heller ikke serien som været lavet til os, der har set serien i sit oprindelige format mange år, men som en ny ungdomsserie. Derfor må vi jo selvfølgelig gerne stadig se med 😉

 11. Uhh hvor ser du “Girls” henne?? 🙂 Jeg vil så gerne se den, specielt med danske undertekster på siden jeg ikke hører godt.

 12. Haha, hvor er den altså fin! Virkelig 🙂 Og endda også en lækker farve. Men faktisk har de selv skrevet forkert. Du har helt ret i at “pug” er en mops – men på skjorten er det en fransk bulldog. De ligner dog hinanden rigtig meget 🙂 Hvor er den altså fin, du er sød at tænke sådan på mig! KH til dig Emma

 13. Uhh jeg går uden om de ulovlige 😉 Jeg må nok hellere kaste lidt moneys efter serien på Apple, hvis ellers jeg ikke kan styre min nysgerrighed! Men tak kære Louise!
  KH

 14. Girls kommer faktisk på DR3, som erstatter DR HD i dag. Prøv at tjek sendeplanen og se hvornår de har premiere 🙂
  GG har jeg set – alle afsnit alle sæsoner. Greys stoppede jeg desværre med at følge efter Yousee flyttede Kanal4 til mellempakken, og jeg i stedet fik elendige Kanal5. Æv! Den vil jeg gerne se snart igen!
  KH

 15. Nej jeg ELSKER også GG! Øj den afslutning der… Phewha! Ej kommer der en mexicansk udgave?? HAHAHA! DET lyder umiddelbart åndet! 😀
  KH

 16. Haha, ja jeg er også temmelig irriteret. Netflix er altså lidt for outdatet til tider. Æv! Jeg må betale mig fra dem via Apple TV 🙂 KH

 17. Jeg køber sæsonerne via mit Apple TV, som er en lille boks med itunes på, du kan købe til dit tv. Det er helt legalt – man betaler for sæsonerne. KH

 18. True! Jeg fulgte den lige indtil dumme yousee flyttede Kanal4 tl deres mellempakke, og i stedet fik jeg dumme kanal5 med AAALT for meget krimi. Det er slet ikke mig. Jeg må vist ud og investere i noget Greys 🙂 KH

 19. Ej den kender jeg ikke! Tak for tippet Christina, og så endda en der kører på tv, så man slipper for at købe. GODT tip!
  KH

 20. Haha, den har jeg set – alle sæsoner, nogle af dem flere gange 😀 Den og SATC er mine KLARE favoritter! KH

 21. Ej mand! Godt at høre, at den ikke dør ud. Plottet virkede ellers umiddelbart lidt kortsigtet. Men den kan de godt få til at leve. Sejt! Så må jeg ud og købe en sæson eller to 🙂
  KH

 22. Uhhh! DEN har jeg aldrig fået set, den vil jeg give en chance. Tak Maja 🙂 Jeg er faktisk også begyndt på Modern Family – er kun 6 afsnit inde i sæson 1. Nogle gange er det skønt med kortere afsnit – ligesom Girls 🙂
  KH

 23. Hej Katrine,
  når du skriver “læse til radiovært”, så tror jeg du mener Talentholdet. Det er det, jeg netop har afsluttet. Lige nu søger de talenter til Ramasjang – værtstalenter. Du kan læse mere på dr.dk/talentholdet og på Facebok.com/talentholdet og så kan du læse en del om mine egne tanker og oplevelser via blog her, hvis du går ind under kategorien “Talentholdet”.
  KH

 24. New Girl ser jeg også 🙂 Breaking bad er jeg begyndt på på netflix! Den er altså ret intens. God! De andre må jeg lige snuse lidt til, TAK Emma for de fine, fine tip!
  KH

 25. New Girl er tøset – og god 😉 De andre tips var absolut også gode! Jo flere serier jo bedre! KH

 26. Hihi, jeg tænkte nøjagtig det samme, da hun satte sig ved skrivebordet! “NU er vi der snart”. Du har helt ret, det er en ungdomsserie til de 16-18-årige, som ikke nødvendigvis har set SATC. Men den har sin charme, man skal bare lige give den lidt plads.
  KH

 27. Det gør jeg på mit Apple TV. Dog uden undertekster. Men jeg kan glæde dig med at den nye kanal DR3 viser Girls! Og det bliver med undertekster 😉
  KH

Læg en kommentar