Spise for to


I dag havde jeg lavet den fejl ikke at spise andet end en halv skive rugbrød klokken 12.00. Da klokken var 17.30 var min mave i panik. Og så kom den i tanke om, at der jo ligger et konditori rundt om hjørnet. På vej hjem fra arbejde smuttede jeg forbi. Men da jeg stod dernede vældede skammen op i mig. “Man kan sgu ikke købe en kage til én” har en af mine veninder sagt for nyligt. Og dengang grinede jeg af hende og sagde, at det havde jeg altså gjort MANGE gange. Men nu jeg stod der i bageren, med blodskudte øjne på jagt efter sukker, som en anden narkoman, så skammede jeg mig over kun at købe én kage.Uden anledning. Bare fordi. Og så købte jeg altså to… Og jeg havde lyst til lige at sige; “ÉN til min mormor, og så ÉN til mig, tak”. Men de var jo bare begge til mig. Jeg fik mit fix, dobbelt op. Og gik derfra. Uden skam. Men med en lille usagt løgn.

Kan man ikke tillade sig at købe en kage? Er det pinligt kun at købe en?

… Selv om jeg før har købt en kage alene uden skrubler, kan jeg faktisk godt føle mig lidt sølle, når jeg køber McD alene på vej hjem fra en tur i byen… Eller når jeg henter en pizza alene efter en lang dag på arbejde… Jeg får ofte lyst til at sige; “TAK, det glæder VI os til at spise”… Eller også laver jeg en lille historie om, at de jo ikke ved, om jeg faktisk henter pizza til min kæreste “I’m just the courier”… Hvorfor det der teater?

57 kommentarer
 1. Det ER så fjollet, og jeg tænker så tit på det. Alt, det handler om er den perfekte og overskudsagtige facade, vi alle gerne vil opretholde, tror jeg.
  Jeg arbejder i en bager, og der kommer OFTE kunder (95% af tiden kvinder…), der lige skal købe en enkelt flødekage. Det bedste er, når de siger: “åh, jeg fik sådan lyst til én – har hørt, man kun lever én gang” eller “det er jo kun tirsdag en enkelt gang om ugen, ikke?”, så smiler jeg og siger: “jo, jeg har også selv lige spist én” – sådan synes jeg, det er allerbedst. For selvfølgelig må man købe en kage til sig selv! Selvfølgelig selvfølgelig.

 2. ÅÅÅÅH! de grusomme tanker 😀 som så sent som idag havde jeg samme skrubler som dig, da pizzamanden kom med mad. han kunne jo godt se jeg var ene og alene uden kæresten, ak ja. men så kan vi være sølle sammen!

 3. Åhja, den følelse får jeg hver gang jeg køber chips i rema.. Men kun når jeg køber ind alene – det er intet problem hvis min kæreste fx er med.. Jeg tror de fleste har det sådan faktisk. Jeg er bare blevet enig med mig selv om, at kassedame/ekspedient sikkert er herre misundelig på mine chips – jeg vinder 😉 ..

 4. Selvfølgelig kan man købe en kage til en! Og en pizza til sig selv.. Jeg tror bare det handler om, hvad man er vant til. Hvis man er, og har været, single i lang tid, tror jeg man finder det helt normalt og acceptabelt. Har man derimod en kæreste eller en roomie, så man er vant til at være 2, tror jeg pludselig man føler det underligt. Det er lidt ligesom at gå på restaurant, café eller gå i biografen alene, tror jeg 🙂

 5. Har det faktisk lidt på samme måde med is fra frelsens chokolade, og især her om vinteren. Først og fremmest er det jo koldt her om vinteren, men deres is smager jo så godt, og når butikken så ligger inde i et center gør det jo ikke noget at det er koldt udenfor, men det der med kun at købe en is til sig selv og alene, og bare sidde der i centeret alene og spise sin is. Tanken er altså lidt mærkelig, men får altid sådan en kæmpe craving efter is når jeg går forbi dem. Og det der med at sidde og spise to is alene i centeret tror jeg heller ikke rigtig virker… Næste gang jeg er i centeret tror jeg bare jeg går over og køber mig en kæmpe is, sætter mig ned og spiser min is, mens jeg kigger ondt tilbage på dem der kigger mærkeligt på mig 😀

 6. Synes nu ikke, du har noget at skamme dig over eller være flov over… Jeg køber altså også tit kage bare til mig selv, andre gange køber jeg med hjem til kæresten også. Det kommer an på, om han er hjemme, og hvornår kagen skal spises. Men jeg har altså aldrig tænkt nærmere over det… Tænk iøvrigt på alle de mennesker, som bor/lever alene. De ville da være trist, hvis de kun kunne købe kage, når de får gæster, fordi de ellers blev flove. Så selvfølgelig kan man da købe kage til én 🙂

 7. Selvfølgelig kan man købe kage til én – det er der absolut intet pinligt over!:O) Faktisk laver jeg nogle gange den aftale med mig selv, at næste gang jeg er alene hjemme, så skal jeg have et studenterbrød – det er et absolut hit at være solo-kage-spiser;O) Sidder lige nu blot og ærger mig over, at jeg rent faktisk har været alene hjemme både i går og i dag, men at jeg har glemt kagen!

 8. Åh en vaskeægte træstamme 😀 sådan én kunne jeg godt klare lige nu – tror faktisk ikke jeg har fået en siden folkeskolen :O

  Og nej det er bestemt ikke sølle at købe kage til en kun. Eller det overbeviser jeg hvert fald mig selv om..
  Men kender kun alt for godt til det, at opdigte små løgnehistorier når man synes virkeligheden er for pinlig. Benyttede mig af sådan en så sent som i sidste uge da jeg skulle låne et gammel pc-spil, som jeg huskede helt tydligt fra min barndom (noget Magnus og Myggen og Den Store Skattejagt) og jeg ville jo bare lige genopleve nogle af de hyggelige stunder fra barndommen og se om jeg stadig havde grebet ik?
  Nåhm’ ned på biblo og hente og hjem foran pc’en og ind med skiven – og så virker det fandme ikke!! Mega bommer.. Da jeg afleverede det på biblioteket gjorde jeg ret stort nummer ud af, at sige “skulle sige fra min LILLEbror at dette spil ikke virker længere..” :p

 9. Haha, det er et sikkert hit! Jeg kender godt følelsen, og det er så dumt, for alle går jo bananas i noget en gang i mellem. Når det så er sagt, vil jeg også sige, at det dog er to ret beskedne kager, du har valgt. Hvis det var 2 stk. gåsebryst, ville det måske lige så stille nærme sig ekstremerne 😉

 10. Åh, dette indlæg er blot en af grundene til, at du er min yndlingsblogger!
  Endelig en meget vigtig og tiltrængt debat om kageindkøb – står ofte selv i samme situation og flover mig over mit: ‘jeg skal bare have en enkelt jordbærtærte, tak!’ Vi kageelskere må stå sammen om retten til kun at købe kager til os selv! Men jeg må indrømme, at jeg også selv er kommet til falde i fælden, og lige pludselig står man med to flødeskumsdækkede chokoladeovertrukne jordbærskønheder i stedet for én (dejlig for Emilie, knap så dejligt for Emilies krop).

 11. Sidder med et smil på læben efter at have læst dit indlæg.

  Måske er det fordi hver gang jeg går ind til bageren eller henter pizza, at der også købes til både mand, børn og/eller gæster, men…. Jeg elsker at gå ind og købe noget kun til mig selv. Kan faktisk godt finde på at sige, at jeg har en fridag eller alene aften og derfor skal have noget særligt – kun til mig 🙂 Ekspedienterne er sikkert fuldstændig ligeglade, men det bliver næsten noget ekstra særligt at sige det højt 😀

  Har godt set din “kagekærlighed” og selvfølgelig skal du have to kager Cathrine når du nærmest ikke har spist hele dagen.
  Vil dog gi’ dig ret, man kan saaaaagtens gå ind til bageren og købe én kage 🙂

 12. Det kan man altså SAGTENS! Jeg har arbejdet i en bager og der var tit folk der kom ind og bare skulle have en hindbærsnitte, og det har jeg aldrig syntes var mærkeligt. Så køb du bare alle de kager du vil!

 13. Jeg køber ALTID to kager! Både fordi jeg uden problemer kan spise to, men igså fordi jeg synes det er så satans pinligt at købe en! Jeg ved ikke hvad det er, men sådan er det åbenbart bare.
  Hvis jeg en dag virkelig skal overraske mig selv, så er det den dag jeg kun køber en kage. Indtil da spiser jeg bare for to, nå! 🙂

 14. Åh ha, jeg har det på samme måde som din veninde – man kan da ikke købe kage til en. Hvilket senest har resulteret i at jeg på en eftermiddag indtog to fastelavnsboller – af dem med flødeskum… Puuh.

  Jeg dropper sgu det teater fremadrettet! Jeg kan være fuldstændig ligeglad med hvad en ekspedient måtte tænke.

 15. McD-skammen kender jeg alt til. Og den ligger lige på cykelturen hjem fra byen, tre minutter fra min lejlighed. I fredags følte jeg mig så ynkelig, at jeg gik i Sleven overfor i stedet, for der er jeg aldrig. Købte en pose chips OG et stykke pizza med en kommentar om, at der jo også “skulle være lidt til i morgen, hehehaha”. Det var måske også min hensigt, men jeg spiste alligevel det hele, da jeg kom hjem.
  Når jeg er på McDonald’s, tænker jeg altid, at jeg bare er hende der ikke lige er i byen med “min kæreste” i aften. Går forresten konsekvent ikke derind, hvis der er alt for mange unge mænd – kun hvis de er halvgrimme.
  Det må være mit nytårsforsæt ikke at skamme mig over at købe mad til en!

 16. Haha jeg kender det godt. Det der med at købe kage til en, men jeg har besluttet mig for at være ligeglad med hvad de tænker, jeg kommer der jo trods alt ikke flere gange i ugen. Desuden erhverv vokset op med at dele kagerne, så er nok vant til at man ikke altid behøver at antal kager svarer til antal personer. Jeg er single, så pizza eller lign køber jeg også bare til én, men der tænker jeg nu ikke over det, og måske det nogle gange også er oplagt at købe pizza de dage hvor kæresten er ude?

 17. Aaaaaarh, nu må det stoppe;D Self kan man købe kage til én person:D
  Det er lidt pinligt hvis man sidder og spiser alene på restaurant eller tager i biografen alene, meeeen jeg har nu aldrig følt skam ved at bestille junk til mig selv;) All the single ladies put your hands up!
  Jeg har faktisk aldrig tænkt over at det er pinligt at købe til sig selv. Aldrig. Måske er det mig der ikke er nok selvbevidst;)

 18. Åh kender det, fornuften siger mig, “det er jo ikke pinligt, det er da min helt egen sag, om jeg vil spise én kage helt alene en onsdag eftermiddag!” og alligevel er jeg også ude i det cirkus med at lade som om vi er flere, der skal dele herlighederne. I en årrække bestilte jeg ALDRIG take out, ligemeget hvor slemme tømmermændene eller sulten var, medmindre jeg havde selskab, men så kom jeg på, at jeg jo kunne bestille 2 ting, for ingen bestiller jo 2 pizzaer til sig selv ,”ergo må hun have selskab” skulle pizzamanden tænke. Så hellere bestille en pizza for meget (for nej, jeg kan jo ikke spise begge) end take out for one … Jeg skammer mig lidt … 🙂

 19. Hjemme hos mig holder mig og min søde bofælle kage-dag én gang om ugen! Dvs. vi går ned i den lokale bager og køber en kage hver – hindbærsnitten er btw også min yndlings (hihi).
  På gode dage kan jeg godt finde på at købe en ekstra kage – men jeg har aldrig været af den opfattelse, at det skulle være pinligt at nøjes med én. Tværtimod nyder jeg faktisk kagen mere, hvis der kun er én af den! OG så kan jeg måske også bedre tillade mig over for min samvittighed, at komme på besøg i bageren ugen efter! 🙂

 20. Kender det alt for godt! Køber altid to kager, men kun én pizza for den er vel stor nok til at dele. Hvis man skulle det..
  Men hvorfor vi går så meget op i, hvad andre tænker, ved jeg ikke.. Hvis du plejer at være ligeglad, skal du bare fortsætte sådan! (:

 21. Tak for infoen. Jeg anede ikke at det ikke var okay. Gad vide om det også er noget jeg har fået fra mine forældre – underlige vaner som andre ikke skal høre om.. Ååh gud hvor er der meget der er “sluppet ud”, og siden har jeg været mere påpasselig med hvad jeg får sagt. Ja jeg referere mest til én bestemt hændelse, som jeg aldrig har kunnet få mig selv til at sige siden. Overvejede ellers at købe en kage i 7-11 i dag, til min første togtur som nyuddannet, men nu må jeg jo hellere købe to.. eller tre – så er de i hvert fald (næsten) sikre på at det ikke kun er til mig 😉

 22. Haha, du er ikke alene!
  Har aldrig købt fastfood alene-dét er simpelthen for sølle;-) så hellere spise en tør rugbrødsmad. Er jeg tilgengæld forbi bageren, er man jo NØDT til at købe to… Eller stå med sin mobil og ‘læse op’: så skulle hun bruge én træstamme… Og hvad var det mere, nåå en snitte 😉
  Fjollet!

 23. Hvor er du sød!

  Det skal man da overhovedet ikke gå op i. Jeg tror virkelig ikke folk, som arbejder med take-out/står i bager/slikbutik osv. dømmer. De sælger en vare og du køber den.

  Nu hvor jeg er single, så er alt jo “kun” til mig – og jeg har selv taget i biografen og ud at spise, fordi jeg havde lyst, men ikke havde en aftale og ikke gad vente til en af mine venner ville med.

  Så køb den ene kage, nyd den og så glem “hvad man burde” – its 2013, for Christs sake 😀

 24. Haha, åh hvor jeg kender det.
  Fredagaften, hvor sliklysten melder sig, kombinerer jeg gerne løbeturen med et visit hos min lokale slik-pusher.
  Så står man der i slikbutikken og føler sig SLET ikke åndssvag.
  “Ja jeg er LØBET herned. Så trængende er jeg!!”
  Blander dog altid i to poser, så det er tydeligt, at jeg altså ikke kun blander til mig selv (; Ahem.

 25. Hahah, det tror jeg vi allesammen kender. Hold nu mund hvor er det altså bare ærgerligt, at vi lever i et samfund, hvor vi skal være så perfekte, at vi ikke engang må købe en kage til os selv for at fejre, at det er mandag igen. For selvfølgelig må vi da det!!! Jeg hepper på, at du køber en kage ad gangen 😉 Det er sgu helt okay!!! Ligesom det er okay, at købe mcD og alt andet! Der er kun en person, du skal være sammen med konstant resten af dit liv…… Dig! Så bliv din egen bedste ven og elsk dig og hyg dig med dig 🙂

 26. Ej det er simpelthen noget pjat 😀 Så synes jeg måske man bruger lidt for mange kræfter på at tænke over “hvad synes andre om mig og det jeg gør”. Vend den hellere – synes jeg selv det her er OK? Det er vel det vigtigste 🙂
  Men uuhm, kage.. Ku’ godt!

 27. Åh hvor kom jeg til at grine af det her indlæg. Jeg gør nemlig præcis det samme. Jeg kunne ALDRIG finde på kun at købe én kage, eller ét rundstykke hos en bager. Og når mine veninder og jeg skal have 2 pizza slices (hver.. that is) med hjem efter bytur, står vi ofte på pizzariaet og har en lille samtale om hvorvidt kæresten skulle have dressing på sit stykke eller ej. Jeg ved ikke hvorfor man gør den slags og hvorfor man får dårlig samvittighed. For personligt er jeg da egentlig komplet ligeglad med om folk vil spise 60 kager eller pizzaslices alene..

 28. Jeg synes slet ikke det er pinligt 😉 Jeg synes faktisk, det er mere pinligt at sige “det glæder VI os til”, eller “så er der nok til min kone og jeg” etc. etc. Jeg har i mange år arbejdet i butik, og kunne ikke lade værre med at trække på smilebåndet, når alkoholikerne kom trofast hver morgen og købte dagens øl-ration, med ordene “ja, vi får jo gæster i dag” 😉 Det er næsten mere sølle 😉

  Vi kan jo alle komme i én situation hvor kage bare virker som det eneste rigtige 😉

 29. Jeg gør det samme. Har en fast bager, som vi bruger, så dem bag disken kan nok godt genkende mig. Kan bare ikke få mig selv til at kun købe én kage! Køber altid 2, og så ender det jo med, at man spiser dem begge to, det er jo åndsvagt..

  Det er det samme nede i Netto, så køber jeg heller aldrig kun slik eller snacks, så skal jeg altid lige have en mælk, tomater eller lign.

 30. Hahah det har jeg sgu aldrig tænkt over. Jeg kan ikke se, hvorfor det skulle være pinligt, tværtimod! Jeg vil da mene, at man som ekspedient vil tænke – “Ej hvor hyggeligt, hun er “god” mod sig selv 🙂 Eller hvad? hahaha.. Hvordan smagte snitten i øvrigt?

 31. Jeg stod med lidt samme spørgsmål for en måneds tid siden. Der gik jeg nemlig i biografen alene for første gang. Det var også ret grænseoverskridende at bede om en enkel billet. Jeg tænkte på om de mennesker, der stod bag mig i køen mon tænkte, at jeg var en pige uden venner eller familie – siden jeg valgte at tage i biografen helt alene? Det er jo heldigvis ikke tilfældet – jeg har nemlig mange venner og veninder, som jeg kan hygge mig med og går i biografen med, men jeg trængte til at gøre noget for mig selv, med mig selv og sikke en overvindelse…

  Og nej.. Det er da slet ikke pinligt, at købe en enkelt kage til sig selv 🙂

 32. Wow, dit indlæg rammer virkelig plet! Har det selv på præcis samme måde. Synes det er vildt pinligt at gå ind og bestlle mad til sig selv, hvad må folk da ikke tænke. Oftest sker der det, at jeg ikke tillader mig selv det, men i bund og grund burde man tænke “fuck det, og fuck jer”. Hvis man har lyst til en pizza eller en kage SELV, så go for it! 🙂

 33. Jeg har det på PRÆCIS samme måde, hver gang jeg bevæger mig ind i Lagkagehuset for at købe en gulerodsmuffin eller når jeg i Netto kun køber en plade Marabou-chokolade.
  Jeg synes det er flovt, for ekspedienten er jo ikke i tvivl om at jeg selv skal sidde og smovse.
  TAK fordi du har det på samme måde 🙂

 34. Det er da slet ikke en skam.
  Tænk på hvor meget single-mennesker skulle skamme sig, hvis man ikke måtte købe til kun en person. Det er noget værre fis 🙂
  Vi har alle lov til at være klamme og syndige, selvom vi er alene – gudskelov for det da, ellers var jeg på den 😉
  Så fremover, køb du bare kager, slik, pizza og andre syndige ting med god samvittighed – den eneste der dømmer det, er nok dig selv.

 35. Hahahahaha 😀 Kender følelsen… man føler sig lidt ussel – men jeg synes sgu, det er helt ok at købe kage til en! (og jeg gør det også af og til (hele tiden)) Giv den gas. Eller sig til – så møder jeg dig foran bageren, så vi kan følges ind og købe vores ene kage sammen og på den måde undgå skammen 😉

 36. Haha jeg smiler lidt, når jeg læser det. Jeg gør det sammen i de der situationer, hvor man føler folk dømmer lidt, uden de jo gør det 🙂 Og som du siger, hvorfor sige det? de ved jo ikke, om der sidder en derhjemme og venter 🙂

 37. I know the feeling! Jeg køber ALTID to kager… eller mere. Synes det er enormt pinligt at købe én, så jeg bilder mig selv ind at den anden er til min søster. Men så får jeg det dårligt med det og ender pludselig med fire kager.
  Ved ikke helt hvorfor det er så pinligt. For jeg kunne sagtens gå ind og købe én grovbolle eller gå ind i Føtex og købe én salat – men ikke én frysepizza.
  Jeg er faktisk ret så sikker på at assistenterne er pænt ligeglade og alligevel kan man ikke lade være med at tænke over det.

 38. Haha! Jeg kender det alt for godt! Jeg tænker tit, “Nu tror de sikkert, at jeg er sådan en ensom pige, der skal hjem og se dårligt tv og have ondt af mig selv!”
  Og nej, de er faktisk virkelig ligeglade.
  Da jeg arbejdede i Irma, opdagede jeg aldrig hvad folk købte, men når folk så begyndte at sige “Ja, min kæreste er helt vild lækkersulten, bla bla”. Så lagde jeg jo mærke til, at båndet var fyldt med slik og chips 😉
  Så pointen er – køb bare en enkelt kage. No need for acting ;)!
  Hav en dejlig aften, skønne Cat 🙂

 39. Sagtens B-)

  Selvom jeg nu godt kender følelsen. “Ja, der er jo intet som at få gæster til kaffen, hvaa’?”
  Og suk, billedet gav mig lyst til hindbærsnitter igén! Ondulerede en kæmpe stor, tonstung kvadrat fra byens bedste bagercafé, med tommetyk glasur og et ordentligt drys frysetørret hindbær.
  Kunne sjovt nok godt liiige spise en igen idag.

  – Anne

 40. Vel bare dårlig skyldfølelse der griber en , at man spiser usund mad alene , at der ikke er en anledning eller grund til at smovse det lækre usunde mad.
  Sådan har jeg det i hvert fald ofte, især når det gælder at købe bland selv slik, jeg bliver som regel os nød til at finde på 2. personen for at blande en pose til mig selv. Så dumt , men tror bare det er ens skyldfølelse. For vi ved jo at det er gulerødderne og agurk skiverne vi skal guffe til vores film, og ikke en stor skål slik eller en lækker kage . 😉

 41. Det er sjovt, jeg kender den situation SÅ godt! Jeg elsker også ting og sager fra bageren (langt mere end slik mv.), så jeg frekventerer også tit bagerier, og kender alle de gode i mit hood. Jeg køber også tit to kager – og giver så den anden til kæreste (for det meste), men det er egentlig ikke så meget pga. personalet/de andre kunder, men mere det tsk tsk-blik min kæreste sender mig, hvis jeg fortæller jeg har spist en croissant/frøsnapper/kage. Og så er det også lettere at overbevise mig selv om at det er helt ok – for det er jo ikke kun til mig (selv om det også er sket at jeg har spist begge alligevel….)

  Men rigtig, rigtig ofte, så køber jeg bare en kage kun til mig, bare fordi jeg har lyst, og det er virkelig en god følelse. Den besidder både frihed og oprør! Det er fantastisk. Så jeg synes sagtens du kan købe en kage KUN til dig med stolthed og uden skam.

  Tak for en rigtig god blog med virkelig gode, bredt favnende indlæg.

 42. Haha! Det kender jeg Så godt! Er så tit ude for det, men jeg skammer mig, skammer mig over at jeg er flov over, at jeg kan lide at forkæle mig selv. Sådan burde det altså ikke være! Man må godt!

 43. Kender den følelse så godt! Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at købe enten kage eller pizza til kun mig – synes simpelthen det er SÅ pinligt. Jeg forstår egentlig ikke helt, hvorfor jeg har det sådan, for selvfølgelig er det okay at købe pizza eller kage til en selv?! Men det er bare så pokkers svært at stå nede i bageren, have valgt sin ene kage og blive spurgt “ellers andet?” og svare “nej tak”.. Hvad tænker folk ikke om mig, når jeg kun køber én kage (= den er KUN til MIG!)?
  Jeg ved det er fjollet – men så går jeg hellere i netto og køber et eller andet lækkert + noget sundt for ligesom at “skjule” at jeg bare har lyst til noget sødt.. Det er åndsvagt og dumt, men sådan er det bare!
  Dog indrømmet at jeg for et par uger siden for første gang gik alene på maccen kl. meget sent om natten (riimelig fuld) og købte en milkshake med hjem .. Ville ønske at jeg kunne være ligeglad med, hvad folk tænker om mig, men det kan jeg altså bare ikke desværre :/

 44. Jeg flyttede til Berlin alene lige efter gymnasiet for snart 4-5 år siden. Jeg kendte ingen, og jeg var derfor alene stort set hele tiden. Så er man også nødt til at gå i biografen alene, på café alene, på restaurant alene, købe kage til én. Og ved du hvad? De første par gange skammede jeg mig og lignede en, der ventede på en anden, men derefter nød jeg det bare. Alene er fedt, og man kan gøre lige, hvad man har lyst til. Jeg har senere også været på ferie alene (og overvejer stadig at gøre det, selvom jeg har en kæreste). Man skal ikke skamme sig over, at man ikke gør dét, der er mest normalt. Vi kan ikke alle bruge str. 37 i sko, 38 i tøj, 2 styks pizza og romantisk ferie med kæresten hver sommer. Forskellighed, yay!

 45. Tak for at rejse den her “debat”, Cathrine! Jeg synes det er en ret interessant ting det her med, at opretholde facaden i håbet om, ikke at blive dømt til at være “forkert”. Den har mange aspekter den diskussion, men kagevinklen er et godt udgangspunkt!

  Jeg har lige læst alle kommentarerne, og jeg er faktisk oprigtigt chokeret over hvor mange piger der “ALTID køber to kager fodi det er vildt pinligt at købe én”. Nu vil jeg ikke spille hellig – jeg vil ikke afvise at jeg aldrig har følt mig ussel ved at købe et eller andet klam junk. Men – at føle mig forkert, fordi jeg selv har lyst til noget godt, fordi jeg skulle bekymre mig om hvad en bager eller ekspedient tænker om mig? Ville man da få et roligt øjeblik i øvrigt? Ikke på vilkår.

  Jeg synes det er et stort problem, at der åbenbart er så mange som går så meget op i at opretholde en form for facade. Det kræver jo supe rmeget energi… Energi som kan blive brugt på så mange andre gode ting! Og hvem er det egentlig lige som bestemmer, hvad den rigtige “sandhed”/virkelighed er? Hvorfor er det, at det skal være bedre at være to end én? Er det fordi, at kærlighed mellem to mennesker er meningen med livet?

  Jeg synes, at det er virkelig vigtigt at man kan hygge sig med sig selv i sit eget selskab. Og forkæle sig selv, fordi man synes man har fortjent det. Jeg skal fx se X-factor i aften – alene – og det glæder jeg mig sgu lidt til, efter en lang dag på læsesalen med mit speciale. I går var jeg sammen med en veninde hele dagen og aftenen, og derfor trænger jeg i aften til at være mig selv. Og det kan sgu godt være jeg skal have mig en jordbærtærte til at fejre fredagen med egentlig.

  Jeg synes, at vi piger må stå lidt sammen her, og komme ud af busken: “Hej, mit navn er Mætte, og jeg køber jordbærkager til mig selv!”. Hvis vi alle sammen går rundt og ser skævt til hinanden pga. vores single-kage-indkøb, så bliver det jo meget værre med den her opretholdelse af det (som åbenbart bliver opfattet som) det perfekte! Se nu bare Cathrine her, som aldrig havde undret sig over, at der var noget galt i at købe en kage før hendes veninde sagde “EJ, DET KAN MAN DA IKKE!”. Så føler hun sig forkert og bliver nødt til at købe to kager.

  Ladies, lad os droppe facaderne, og hylde hinandens kage og junklyst – hvad enten vi er en, to, tre eller mange, der skal hygge os hjemme i sofaen i aften – måske endda imens vi ser skamfuldt fordummende TV som Paradise, Singleliv, you name it 😉

  /Mætte

  Ps. Thumbs up for de tøser som så alligevel kværner to kager, når nu de er købt – især hvis I ikke får dårlig samvittighed!

 46. He he, det er sjovt. Hvis man kommer én person ind og køber to kager, tænker de så ikke bare, at man grovæder dem begge to selv? Det er ikke nemt at leve i en kageverden 😉

 47. Uiii hvor jeg dog er enig i dine betragtninger. Hvor er det fjollet at bruge al den energi på at tænke hvad andre synes og især når det er det samme vi tænker:)

 48. Normalt går jeg virkelig ind for, at man skal gøre som man vil. Men jeg gjorde faktisk præcis det samme den anden dag – altså købte to cookies i bageren i stedet for bare en. Fordi jeg synes det var pinligt kun at købe en. Også selvom det kun var til mig selv. Men for søren hvor er det egentlig fjollet – og jeg er sikker på, at jeg som bagerekspedient slet ikke ville dømme folk for kun at købe en kage, men det er åbenbart noget andet når det er mig selv? Som sagt – fjollet 🙂

 49. Du har helt ret – det er jo bare spild af energi, når de fleste i virkeligheden her i kommentarfeltet vedkender sig, at det er “dumt” og “fjollet”.

  Endnu engang, tak for et ærligt og højaktuelt emne Cathrine! Forhåbentligt vil lidt flere piger med god samvittighed købe sig en kage 🙂

 50. Hahahahaha, selvfølgelig kan man da købe kage til kun én person. Men det med at købe to kager til sig selv lyder lidt smartere – hvem vil ikke have dobbelt op? 🙂

Læg en kommentar