Film for nyligt

Godmorgen kære drenge og piger (og far og mor),

jeg er allerede taget af sted på arbejde, en travl dag er skudt i gang, og om 12 timer er jeg hjemme igen, klar til at holde weekend. Det bliver vidunderligt. Men timer frem til weekenden foran mig bliver også gode!. Jeg trives travl.
Nu det virkelig snart er weekend, er der tid til film. Og jeg har set en masse skønne film på det sidste! Her får I et par anbefalinger til sofatiden de næste par dage.

Jeg vender tilbage i aften med en Fitnissevinder 🙂

Argo

Bedste Film 2013 – i søndags vandt Argo den mest prestigefyldte Oscar, som I muligvis har hørt en gang eller to siden. Var det helt fortjent i forhold til, at det var den mest prestigefyldte pris overhovedet? Hm…

I går blev vi enige om at få set, hvad postyret handlede om. Det var der helt klart af en grund. Det er lang tid siden, jeg har siddet og haft helt ondt i maven og bankende hjerte og bedt om min kærestes hånd. This is good stuff! Den amerikanske ambassade i Iran bliver besat, men det lykkes en lille håndfuld diplomater at undslippe. Men på den anden side af muren, ude i den virkelige verden aner de ikke, hvad de skal stille op. Og hvordan kommer de overhovedet hjem i sikkerhed? Det er et spørgsmål om tid, før de iranske oprørere finder de undslupne diplomater, og når de fanges, bliver det med hårde straffe til føjle, måske endda døden.

Se den hvis du kan lide film som München, Fair Game og State of Play.

Pitch Perfect

Glee i filmform! Does it get any better?? Jeg spørger bare! Pitch Perfect så jeg engang inden jul – det her er ren eskapisme. Du er underholdt i 2 timer! I de to timer får du serveret godt gammeldaws amerikansk collegedrama! Der er konkurrencesplid, girl-on-girl at their worst-mobberier og masser at amoriner i luften – ligesom vi gerne vil have det i denne type film! The Barden Bellas vil for engangs skyld bare gerne vinde Sectionals (delstatskonkurrencen i kor), måske kan Beca redde dem?

Se den, hvis du er vild med Glee, Mean Girls eller Bridesmaids.

The Sessions

Vi undervurderede denne lille perle fuldstændig! En lørdag aften i sofaen; “skal vi se den der The Sessions?” spørger jeg. Min kæreste: “Den ser sgu lidt kedelig ud… Fint nok, hvis det er den du vil”. Vi ser den. Og vi ender begge to med at græde. Min kæreste vil sikkert ikke stå ved det, men der var mandetårer i de øjne, “LAD MIG VÆRE” sagde han bagefter haha… Mark er lam fra halsen og nedefter, efter han som barn blev ramt af Polio. Han har aldrig haft sex og vil bare gerne nå det, inden han forlader denne verden. Men det er en smule besværet nu han sover i en jernlunge om natten. Men så får han en god idé.

Se den hvis du kan lide The Help, Dykkerklokken og Sommerfuglen eller 50/50.

The Silence of the lambs

Den behøver næsten ingen introduktion, gør den? Den vandt fem Oscars tilbage i 1992 – blandt andet alle de fire tunge; Bedste film, Bedste instruktør, Bedste Kvindelige hovedrolle og Bedste Mandlige hovedrolle. Og jeg må med skam indrømme at jeg ikke havde set den fra ende til anden før forrige weekend. Selv om den er over tyve år gammel, virker den endnu. Jeg fik det faktisk så fysisk dårligt, at jeg blev vred, måtte kigge væk og til slut google slutningen; “Does Clarice die?”. Jeg kunne ikke holde til det. Hold nu kaje. Få set denne her film, Hopkins er FABELAGTIG! “Clariiiiiceee, tsktsktsktsk!” (jeg prøver lige at skrive lyden af hans klamme tungegimmick, ad). Der bliver spist mennesker, ja der gør, den er ikke for sarte sjæle. Men det her, det er filmhistorie!

Se den hvis du kan lide Twin Peaks, Se7en eller Mr. Brooks.

7 kommentarer
 1. “I do wish we could chat longer, but… I’m having an old friend for dinner. Bye.”

  Jeg får stadig kuldegysninger af den film. Et mesterværk man kun kan hade, selvom man elsker det. You know?

  Alle de andre står øverst på listen af film jeg vil se denne måned 🙂

 2. De er bare alle sammen så gode! Jeg havde nu godt nok regnet med, at enten Life of Pi eller Lincoln ville løbe med bedste film, da jeg synes at Argo faktisk er for “god” en film til at vinde. Den er sådan lidt mindre intellektuelt udfordrende, hvis du forstår? Det plejer jo at være Oscar-stilen, at de oftest vælger de film der har de tungeste emner.
  Jeg er især vild med Silence of the Lambs! Skal helt klart se med når Mads Mikkelsen skal udfolde sig som Hannibal i den nye serie. Jeg er sikker på de bliver værd at se!

 3. Tak for gode anbefalinger! The sessions og Argo bliver de næste film der skal kigges! The silence of the lambs er ufattelig! Fascinerende, skræmmende, blindende og helt igennem ulækker!
  Herligt at du tager dig tid til denne slags indlæg også midt i din hektiske travlhed 🙂

 4. Jeg vil rigtig gerne se Argo! Og Pitch Perfect er også på min to-see liste (jeg elsker lidt de der amerikanske teenagefilm :P)
  Silence of the Lambs tør jeg simpelthen ikke se!

 5. ‘Pitch Perfect’ har jeg vidst i evigheder at jeg skulle se. Den ser simpelthen bare så ‘feel good’ ud, at den er et must for en pige som mig! 😀

  En film jeg gerne vil anbefale dig, hvis du ikke allerede har set den og mangler lidt inspiration, er filmen: Silver Lignings Playbook!
  Jeg så forpremieren på den i Bio City til oscar night, og den er simpelthen så god. Så fuldt ud fortjent at frk. Lawrence fik sig en oscar for den præstation! 😀

 6. Haha, bedste.citat.ever! Puha 😀 Den er fantastisk, og jeg forstår så godt, hvad du mener. Nogle film er så slemme at man næsten ikke kan holde ud at se dem, og alligevel kan man ikke lade være 🙂 KH

 7. Åhhhh! Jeg elsker Ondskabens Øjne! Den er bare så god, gode skuespillere og god historie!
  Har du også set de andre? De er nu også gode, men jeg må side at denne er klart den bedste :)))

Læg en kommentar