Film for nyligt

Åh jeg har set mange film på det sidste, eller også er det bare længe siden, jeg har samlet dem i et indlæg. Men nu er det jo fredag, den perfekte filmdag. Jeg skal på arbejde, uni, så arbejde igen og så hjem i den sofa min nummer kender så godt. Min kæreste skal til fredagsbar, så det er bare Frida og mig. Overvejer endnu en film og en gang risengrød? Det laver jeg altid, når jeg er alene. Min kærestes skrækret.

Zero Dark Thirty

Jeg er opdraget fra radioens side til, at man aldrig siger ?vi synes alle? eller ?vi husker alle? eller andre lignende sætninger, men jeg tror ikke, det er forkert, når jeg siger, vi alle husker 11. september. Men hvad der helt præcist skete efterfølgende står mere uklart ? javist Vesten invadere Afghanistan, min barndom-/ungdomskæreste gennem mange år var udsendt soldat. Det virkede som en ensidig jagt efter Bin Laden. Men denne her film giver mange flere nuancer. Ja den er selvfølgelig lavet ud fra et amerikansk synspunkt af Kathryn Bigelow (hun vandt en Oscar for Hurtlocker). Zero Dark Thirty virker næsten forklarende og lidt undskyldende, måske, for en 10 år lang krig. Se den på en dag, hvor du ikke er træt i hovedet (den er lang men med en meget intens slutning, man helst ikke vil sove fra (som jeg semi-gjorde)) og forbered dig på en stjernepræstation af Jessica Chastain.

Magic Mike

Det virker næsten fjollet ikke? En halvgammel McConaughey der smider kludende flankeret af unge flotte stykker mandeben, der gør ham kunsten efter. En stripperfilm! Men den er faktisk underholdende. Både visuelt, høhø, og indholdsmæssigt. Når herrerne først finder ud af, hvor let de kan tjene kassen, og hvor hurtigt de kan bruge kassen på stoffer og damer, så starter lavinen. En deroute. Channing Tatum danser i øvrigt for SINDSSYGT ? men han er også eks-stripper IRL, wup!

De Urørlige

Dette er klart årets mest rørende film (set bort fra The Sessions). Den går både i mit frankofile hjerte og i mine tårekanaler. Philippe er blevet lam fra halsen og nedefter efter en skydiving ulykke. Han lever i sit kæmpemansion, holdt fanget af sine egne ansatte og sin egen frygt for verden uden for, han er bitter på livet og sin egen uduelighed. Indtil han møder Driss, en ballademager fra et af Paris? dårligere kvarterer. Det udvikler sig til et fantastisk venskab mellem de to, og for første gang i årevis føler Philippe sig ikke som en lammet mand men bare en mand. Se den hvis du også kan lide Dykkerklokken og Sommerfuglen.

Ted

I et godt stykke tid nægtede jeg at se denne Wahlberg-film. Den virkede simpelthen for åndssvag til min smag. Og nej, det er ikke en film af tyngde og format. Men i to timers tid er man nu meget godt underholdt af bamsen Teds mange oneliners. Han er så vulgær, ubehøvlet og totalt for meget, når han gør ALT for at ødelægge sin bror, Wahlbergs, liv! OG selv om det lyder fuldstændig åndssvagt at have en bamse som hovedrollen, så gør han det faktisk godt ? han er skarpt lavet ? ser ret levende ud, og Wahlberg synes slet ikke distraheret af at skulle spille op af en bamse. Det er en god tømmermændsfilm!

Lawless

Det her er stærke sager og stærkt skuespil. Lawless så jeg for LÆNGE siden, en film om det amerikanske spritforbud (samme tid som tv-serien Boardwalk Empire) i starten af 1930?erne. Guy Pearce spiller magtliderlig og sindssyg ordensmagt, Charles Rakes, der mister al integritet i sin jagt på at slå ned på folk, der alligevel involverer sig med alkohol. Bondurant-brødrene er eftersigende uddødelige og modsætter sig alle Rakes? sindssyge forsøg på at få kørt alkoholproduktion og  -salg af banen, men de er vel kun udødelige til en af dem bliver udsat for Rakes? bulldogdrenge, for hvem kan overleve en overskåret hals? I øvrigt endnu en Jessica Chastain-præstation og en stor rolle af Batmans egen Bane, Tom Hardy.

The Wrestler

Mickey Rourkes glansrolle ? Randy ?the Ram?. En wrestler med storhedstid i 80?erne der i 2000?erne ikke er kommet videre end sin trailer og sin lokale wrestling-klub. Men der er ingen penge i wrestlingen må Randy sande, og så tvinges han til at glemme sin storhedstid og tager et job i det lokale supermarked. En falleret stjerne. Randy nægter at acceptere sit fald, så trods et skrantende helbred går han tilbage i ringen. Til det ultimative opgør. Men overlever han?

11 kommentarer
 1. Årh, jeg skal se Magic Mike så snart manden er væk hjemmefra en aften igen. McConaughey er jo pivfræk – og selv hvis der ikke sker andet i filmen end dit snapshot, så gider jeg godt se den… :oD

 2. Hej Cathrine.

  Ville bare lige sige at jeg så dig inde i Stories i går. Du så rigtig fin og glad ud. Så hvis du undrede dig over at der stod en pige i grøn parka og hvisketiskede til sin veninde, så var det bare mig der prøvede at forklare førnævnte veninde, at din blog er min yndlings pt.

  God weekend 🙂

 3. Åh jeg er bare hel vild med Lawless, det er sådan en af de film hvor man kommer hele følelsesregisteret igennem.
  – og det sammen med De Urørlige, den er måske nok bare endnu mere fantastisk!

 4. Jeg er bosat i Frankrig på 7. år og bliver altid glad, når franske film får succes i Danmark (eller når danske film får succes i Frankrig for den sags skyld :)). De Urørlige var, ikke overraskende, også en KÆMPE succes i Frankrig, og den er faktisk baseret på en sand historie, hvilket bare gør den endnu bedre i mine øjne 🙂

 5. Haha, risengrød (grød i det hele taget faktisk) er min ALL TIME livret!!
  Og min kæreste synes, at det er det mindst interessante i verden.
  Modsætninger mødes tilsyneladende (;
  Så jeg kan følge dig i den med, at man må spise risengrøden, når man er alene hjemme (eller lave en særret til kæresten ved siden af!)

  God weekend!

 6. Jeg er SÅ forelsket i Zero Dark Thirty. Jeg synes, den er lavet vildt godt og får forklaret historien, og de forskellige begivenheder på en rigtig god og forståelig måde. Desuden er jeg (også) helt vild med Jessica Chastains præstation som Maya – hun spiller SÅ godt! 🙂

 7. Uhhmmmm, jeg skal også have risengrød i aften -verdens bedste idé du lige gav mig der. Og jeg kan ikke dy mig for at komme med en filmanbefaling; Smagen af rust og ben. Den er virkelig barsk, synes jeg, men rigtig fin og rørende også, og så kan franske film altså bare et eller andet …

 8. Synes virkelig dine film indslag er gode! 🙂 Kan smile og nikke genkendende til mange ting og så er det bare sindssyg god inspiration!

Læg en kommentar