Verdens bedste kur?

Jeg har aldrig været på kur. Jeg synes faktisk, det er noget fis. Kur er kortvarigt. Jeg tror mere på livsstilsændring. Aj hold kæft hvor lyd det højpandet! ?Livsstilsændring?. Det tager jeg lige i mig igen, haha!

Men forstå mig ret. Jeg har ofte hørt den ene veninde efter den anden fortælle, at nu var de på kur; frugtkur, suppekur, Nupo-kur. Oftest går kure galt, fordi de er ensporede ? KUN proteiner. KUN flydende. Men det kan man jo ikke holde til. Eller det kan jeg ikke holde til. Og det gider jeg ikke holde til.

I virkeligheden ved jeg ikke virkelig meget om alt det der med mad. Hvad de forskellige ting gør ved kroppen. Hvad man bør undgå. Jeg tror meget på den sunde fornuft. Altså jeg ved, vi skal have 6 stykker grønt om dagen. Halvdelen af tallerken skal gerne være grøntsager. Brød/pasta/ris skulle vist ikke være så godt. Og så skal man have nogle gode essentielle olier; fisk, avocado, koldpresset rapsolie, mandler.

Selv om jeg kan have nok så mange tanker om, hvor godt og sundt jeg skal spise, så kommer hverdagen i vejen. Og især de sidste par måneder, hvor jeg har arbejdet så meget, har jeg måtte nedprioritere maden. Frokosten har været købt (godt nok rugbrødssandwiches og andet sundt), aftensmaden har været købt eller bare meget simpel. Lige nu skriger min krop efter nogle gode rutiner og varieret mad.

Derfor har jeg grebet om min VBK 2.0. De har en fireugers madplan. Simple opskrifter. Plads til dessert. OG endda hjemmelavet nutella (med avocado). Hvis man vil tabe sig, skal man spise de angivne mængder. Hvis man ikke vil tabe sig, men bare spise sundt, kan man bare tage en ekstra portion. I går morges lavede jeg porcherede æg til os for første gang ever ? det var overraskende nemt. Og så har jeg spist hytteost, som jeg ellers har forsvoret ? det ligner jo muggen creme fraiche. Men det smagte godt. Og min kæreste har længe bedt om et alternativ til brød i risteren med ost på. Så porcheret æg i går morges, grovgrød med kanel og rosiner i dag. Han er tilfreds. Vi får fem måltider hver dag ? to mellemmåltider,  tre store måltider. Og det er her jeg virkelig vinder. Fordi jeg kan holde mit blodsukker i skak med de mellemmåltider, jeg har ikke den der store sukkercrave, jeg plejer. Jeg har i to dage spist NUL sukker. Hurra. I morgen skal jeg til gengæld ud og spise gulerodskage. Der skal være ræson i det, haha!

PS: Vil I måske sende mig og mine søde veninder en sidste stemme? Vi skal bare ende i top 10, så er min lykke gjort. I aften kl. 23.59 slutter vores chancer for at vinde et lille eventyr. Så er jeg jer meget taknemmelig!

   

6 kommentarer
  1. Har selv været på verdens bedste kur sidste sommer 🙂 kan kun anbefale den. Dog synes jeg det er utrolig svært det med frokosten han foreslår – for hvor tit er man lige hjemme og kunne spise frokost. Så der måtte jeg finde nogen alternativer 🙂

  2. Sikke et dejligt og befriende indlæg! Jeg går selv op i, hvad jeg spiser, da jeg tabte en del kilo for et par år siden og ikke har lyst til at tage dem på igen – MEN, er der noget, jeg hader, er det, når sundhed og vægt bliver fanatisme. Livet er simpelthen for kort til slankekure! Jeg forsøger at spise sundt og varieret, undgår at sulte mig selv, og så forkæler jeg mig selv ved at lave maden ekstra spændende og lækker at se på. Mad skal nydes. Punktum!

    /Tine
    http://solastdecadeblog.blogspot.com/

  3. Jaaa – VBK er mega god! Jeg er jo selv på Dukan Diæten nu, hvor man kun må spise proteiner og grøntsager. Tror egentlig også jeg bedre kan lide VBK, men den her kur er vildt effektiv, og jeg tror jeg frem over vil prøve at mikse de to teorier om sund mad, og lave min egen lille “Carlas sunde retter” – måske du også kan blive inspireret til nye morgenmadsopskrifter! Den her er jeg i hvert fald svært tilfreds med!!: http://carlamickelborg.tumblr.com/post/49248586227/milkshake-med-gulerodskage-dukan-diaet-3-min

  4. Jeg vil nu vove at påstå at fuldkornsprodukter såsom pasta, hele havregryn, brune ris, kartofler osv, er rigtig sundt, fordi det er helt vildt fedtfattigt på linje med frugt og grønt 🙂 Jeg spiser en masse af det og har aldrig været i bedre form eller haft mindre lyst til slik og andre søde sager, som jeg kun har spist noget af få gange i et par år.. lysten har ikke været der 🙂

Læg en kommentar