Film for nyligt

Jeg havde migræne det meste af dagen i går, så ingen blogging fra min side. Men jeg vender så små tilbage igen! Og i første omgang med nogle af de film, jeg har set for nyligt, og som jeg varmt vil anbefale!
Perks of being a wall flower
Charlie har mistet sin bedste ven til selvmord og skal samtidig til at tage hul på et nyt kapitel i sit liv. High School. De sværeste år i et ungt liv. Han er meget introvert og kæmper for at finde sin plads i livet. Lige indtil han møder Sam og Patrick, der udfordrer ham og hjælper ham på vej ud af sin egen skygge. Og selvfølgelig skal det ikke gå let!

Det er den perfekte teenagefilm med noget på hjerte. Det er godt skuespil hele vejen rundt, og filmen har mange lag. Jeg synes virkelig filmen formår at skildre den psykisk syge Charlie på fineste vis, uden den bliver for tung at se. Denne her film egner sig glimrende til en søndag eftermiddag! (Og mens du er er i gang, kan du også læse bogen, som jeg har fået anbefalet på det varmeste).

Silver Linings Playbook
Pat har været i fængsel efter at have slået sin kones elsker ned. Han har fået behandling, og kommer ud af fængslet som en ny mand. Overpositiv og meget ærlig. Han tror hele tiden på, at tingene sker af en grund. og så møder han Tiffany. Sin modsætning. Og det slår gnister. Det her er skuespil i verdensklasse og no wonder, at Jennifer Lawrence vandt en Oscar (selv om jeg havde favoritter til statuetten over hende. Jeg elsker også at se Bradley Cooper i en seriøs rolle, han gør det godt! Hvis du er i humøret til en feel-not-so-good-and-then-feel-good-film, så skal du se denne her. Det er klart en af de bedste film jeg har set i 2013.

Man of Steel
Oh my! Sikke en farlig flot fyr! Superman er tilbage. På den meget 2013-agtige måde med masser af dommedagskampe, de fremmedes trusler mod jorden, trikoter og masser af seksuelle spændinger. Lige præcis det man ønsker af en actionfilm. Og det får man. Nu er jeg ret stor Batman-fan – det univers Nolan har skabt. Det er mørkt, dystert, det er en actionfilm men med masser af dybde og referencer til vores verden. OG derfor har jeg også høje forventninger. Og det skal jeg lade være med, for det er to vidt forskellige historier. Man of Steel er fyldt med aliens, og det er virkelig noget, jeg har svært ved. Og nogle gange kammer det også over, og jeg må grine. Men den er stadig mørk og dyster, og den har en klar pointe; hvis vi bliver ved med at udnytte jorden, så er der en dag ikke mere tilbage. Og det budskab bliver så pakket ind i en mega flot fyr; Henry Cavill, med slag på nakken og 8-pack på maven. Det her er en glimrende fredag-aften-efter-arbejde-film som også vil gå super til lidt tømmermænd. Det her er en blockbuster!

Sex and the City the Movie
Jeg bliver aldrig, aldrig, aldrig træt af den, og det er indtil videre den næstmest sete film i min samling – kun overgået af Grease. Jeg behøver vel ikke sige så meget, gør jeg? Det er den film, jeg altid kan se. Og selv om den er noget mere poleret end serien (som jeg lige har kværnet over en måneds tid), så er det nogen gange lige det man har behov for i et regnfuldt København. Lidt glam og høje Manolos. Jeg bliver aldrig træt af den, det er som at se nogle gode veninder på skærmen, og jeg græder altid, når Carrie råber “GET ME OUT OF HERE!”, da Big brænder hende af i kirken.

Tømmermænd tur-retur
I spurgte til hvordan den så var, den der nyeste Tømmermænd-film. Slutningen på trilogien. Lad mig starte med at sige – jeg er glad for, at det er den sidste. Jeg græd af grin til den første, så lidt mindre til den næste, og kun sporadisk til denne, tredje film. Jeg synes stadig, at Galifianakis er en af de mest morsomme mænd i filmbranchen. Men den bliver mere og mere langt ude. Det er klart. De spiller de samme roller, ingen udvikling på den front, og så er selve plottet lidt tyndt; Mr. Chow har stjålet en masse penge og drengen bliver blandet ind i det. Selvfølgelig. Men man ved også, at de nok skal klare den. Før eller siden. Hvorfor jeg så vil anbefale den? Det er ikke en dårlig film, og i forhold til at det er den 3. film i serien, holder de også en vis standard i forhold til genren. Det går langt fra ligeså galt som ved American pie 4, 5 osv. Og den er underholdende! Jeg fik nogle billige grin og var godt underholdt i to timers tid.

10 kommentarer
 1. The Perks of being a Wallflower synes jeg ogsaa, er en rigtig fin film. En af dem, der sagtens kan taale at blive set flere gange. Og saa synes jeg, det var lidt sjovt at se Hermione Granger og Percy Jackson spille over for hinanden 😉 Silver Linings Playbook er överst paa min liste over film, jeg er nödt til at se snart! 🙂

  /Cindi

 2. Dejligt med lidt anbefalinger! Det er jo meget fristende at bruge tid i bio (eller med SATC i tv), når vejret ikke gider være med på sommer..

 3. Åh ja sex and tre City dur altid! Og jeg tuder også hver gang carrie råber det – og tud styrthamrende brøler når hun slår ham med blomsterne.. Desværre har jeg lige fået stjålet boxen ved et indbrud – men den skal jeg hurtigt have fat i igen! (Ps. Hyggeligt at hilse på dig i other stories i lørdags 🙂 )

 4. Silver Linings Playbook er en af de bedste film, jeg har set længe. Jeg knuselskede filmen, men jeg elskede bogen endnu højere. Den er man nødt til at læse. Den er også feel-good på en meget meget bizar måde. Og Perks har jeg endnu ikke fået set – men bogen er fan-fuckin-tastisk!

  Ps. Fordi jeg kan; skamløs reklame af mig selv: Jeg har anmeldt begge bøger på min blog, skulle det have interesse (Undskyld, jeg hader når folk gør det, men for en gangs skyld passede de ind)

 5. Åh jeg skal også snart have set “Perks of being a wall flower” – Glæder mig!

  Og Silver Linings Playbook er virkelig sjov og god. Så den i biografen og elskede den. 🙂

 6. Jeg skrev for nogle måneder siden selv en anmeldelse af Silver Linings Playbook og fokuserede især på dens portrættering af psykisk sygdom, et emne jeg ikke synes den håndterer specielt godt. Jeg bryds mig generelt ikke om at plugge mine egne indlæg, men jeg tænkte, at det i det her tilfælde er relevant. Det kan man læse lige her hvis man gider: http://pennythree.blogspot.dk/2013/04/silver-linings-playbook.html – når det så er sagt skal jeg ha’ taget mig sammen til at se Perks of Being a Wallflower snarest muligt, jeg elsker både Ezra Miller og Emma Watson! Jeg husker i mine emo-dage at alle mine åndsfæller elskede bogen, men jeg fik den aldrig til jul selvom jeg ønskede mig den, så jeg fik den aldrig læst D:.

 7. Gode film på række! Hvis der er noget, jeg elsker, så er det film. Og hvor har vi samme smag: Batman, Superman (jeg synes også der var lige lovligt mange aliens…), Sex and the City, Tømmermænd… Jeg får helt lyst til at se en god film nu (men måske skulle jeg lige blive færdig med Sex and the City-serien først – slutningen af sæson 3, woop woop!)

 8. Det her var et hvilke fint indlæg. God inspiration. Samme aften jeg så du havde anbefalet “The perks of being a wallflower” satte jeg mig ned og så den!

Læg en kommentar