Skildpaddefart

Jeg er så usandsynligt dårlig til ikke at have noget at lave. Jeg ender med slet ikke at lave noget overhovedet. I denne her uge har jeg lavet 2 timers arbejde på P3, skrevet en klumme. Og så har jeg trænet. Det udfylder jo ikke mine 16 vågne timer. Så resten af tiden har jeg mest af alt siddet med computeren i skødet. Uden at være produktiv. Jeg har ikke engang følt mig inspireret til at blogge, tage billeder. Noget som helst. Hvorfor er det, at jeg er mest produktiv, når jeg mindst tid har? Det er som om min hjerne har to modus; kaninfart eller skildpaddefart. Den går i stå, når den ikke kører på højeste plan. Gid jeg kunne tage mig sammen. I dag er jeg dog stået tidligt op. Før min kæreste endda –  det sker nærmest aldrig. Jeg skal ind og mødes med fidusen i byen og spise morgenmad. Jeg glæder mig! Bagefter går turen mod DR og så hjem. Og lave ingenting. I det mindste sammen med min kæreste. Så virker det mindre kriminelt.

… Jeg sagde jo, jeg ikke var god til ikke at have bare lidt travlt!

12 kommentarer
 1. Det kender jeg så godt. De dage hvor jeg har fri fra både job og musik, der laver jeg virkelig ingenting, trods jeg burde. Det er som om jeg bare går i stå, til trods for jeg laver en Viktor fra Kærlighed ved Første Hik, hvor jeg nærmest siger til mine fødder: “Kom nu, bevæg jer!” – men der sker intet. Jeg er i offmode. Det er sjovt hvordan jeg skal føle et vis form for pres, før jeg præsterer alverden – men rart nok at vide, at jeg ikke er ene om den følelse 😉

  God dag til dig, Cath!

 2. Det kender jeg alt for godt! Hvis man har ferie og ikke har så mange planer, så skal man passe på man ikke bliver væk på sofaen, gemt mellem hyggesokker, film, the og en kæreste! 🙂

 3. Øv! Jeg kender det ALT for godt! I år er første gang jeg har 3 ugers ren sommerferie (gældende fra næste uge)… dvs. ingen studie/sommerskole og ingen fuldtidsjob som jeg kan fylde ugerne med. Min kæreste griner bare af mig, når jeg bliver “stresset” over ikke at ha’ noget at give mig til 😉

 4. Hej Cathrine

  Det er altså sjovt det her. Jeg har det på præcis samme måde, og sidder med det lige nu og her. Jeg har altid så rocker-travlt, kan ikke huske, hvornår jeg sidst ikke har sat et vækkeur og har kalenderen fuldt op med en million gøremål, er altid bagud, har ondt i hovedet, higer efter ferie. Nu har jeg så ferie. Og hold nu kæft, hvor er jeg ringe til det. Jeg laver (næsten) ikke dagens gode gerning, og jeg falder i søvn, hver gang jeg lægger mig ned eller bare kigger på et blødt møbel. Går og bliver nervøs for, om jeg har jernmangel eller sådan noget. Intet menneske kan sgu da være så ladt, gå så meget fra kaninfart til skildpaddefart. Og jeg hader mig selv for det. Føler mig som dovne-Robert. Nå, men rart ikke at være alene. Jeg følger med. Måske der findes en mellemhastighed? F.eks.pingvinfart?

  Kh Ditte Marie

 5. Åh, dén følelse kender man kun ALT for godt!
  På mit studie – grundet noget teknik – endte jeg med kun at have ét (dobbelt)fag på det sidste semester, og tænkte “NØRJ, al den tid man får til at få lavet alt det man ikke når ellers”.. NIX, man sætter bare tempoet ned tilsvarende og når kun lige det man skal.. Og blev helt stresset over at tænke på de semestre hvor man havde jongleret med 4 fag 😛

 6. Kender det SÅ godt! Bliver seriøst så skide doven af at lave ingenting… Jeg keder mig, men gider alligevel ikke rigtig lave noget. Og så sover jeg såååå meget…. Men når jeg har travlt, arbejder som en hest, tusinde aftaler – så er jeg helt energisk og behøver ingen søvn 🙂 Det burde være så meget omvendt…

 7. Story of my life!!!! Ej, du har lige sat ord på, hvordan jeg er!
  Det har jeg faktisk aldrig tænkt over på den måde. Jeg har bare tænkt at jeg grundlæggende set måtte være en rigtig dovenlars. Hvilket jeg jo sådan set ikke er – jeg har altid mange bolde i luften: Studie, studiejobs, en tumlinge-datter og masser af træning. Men altså – alt det andet, hjemmet osv., når jeg ikke har andre ting. Der går jeg i stå. Og laver ingenting, når jeg burde. Og er bare skide doven. Mon ikke det er meget sundt med sådan en kontrast til det ellers travle liv?

 8. Jeg har det på præcis samme måde!! Nu når jeg har sommerferie og ikke har noget jeg SKAL, så fører det til at jeg bare laver ingenting 🙂 Hvor rart, at nogen har det på samme måde!

 9. hvor er det rart at vide at der har det sådan… synes tit at folk siger til en at de har så travlt, og tit gør sig travle for at glemme osv, og så man selv tager på arbejde, og så bare har ‘hyggedag’ hvor man bare er sig selv, det tror jeg mange prøver at undgå for ikke at føle sig ensomme og upopulære. Men hvis man bruger tid på at slappe helt af og sige fra fra det der populær ræs finder man langsomt en ro i sig selv. Man skal ikke slå ned på sig selv fordi man ikke løber rundt hele tiden. GO SKILDPADDER!! 😉

  kram

 10. En masse damer som præsterer, når de skal – og går ned i gear, når de kan. Det lyder faktisk meget sundt. Jeg siger også GO SKILDPADDER!

 11. Jeg tror, som Louise, også at det er sundt, måske lige frem nødvendigt? En slags selvregulering fra kroppens side, som sikrer at der er balance..

Læg en kommentar