Op og ned og sådan…


Okay, så det startede skidegodt i dag. Jeg lavede en god kop kaffe hjemme, drak et glas frisklavet rødbedejuice, spiste en sund bananvaffel fra mit nye vaffeljern, med skyr og bærkompot og mørk chokolade på – alt sammen mens jeg så et afsnit Grey’s Anatomy. Min absolutte yndlingsmorgen.

Så bloggede jeg, gik i bad, gjorde mig klar, havde god tid. Ligesom jeg elsker det. Og så tog  jeg på arbejde med Frida. Lavede lidt radio. Og så fik jeg den glimrende idé, at vi skulle hente min kæreste fra arbejde. Jeg er temmelig meget forelsket pt., efter små 7 år er det sådan lidt meget op og lidt mindre op. Lige nu er det rimelig meget oppe. Så jeg har lyst til at gøre gode og rare ting hele tiden.

Så Frida og jeg tog metroen fra DR til ydre Frederiksberg, ud til min kærestes arbejde. Undervejs i metroen kom en kontrollør. Jeg ville åbne mit periodekort på mobilen. Den åbnede ikke. Men crashede. Jeg begyndte at svede. App’en crashede, telefonen crashede. Frida begyndte at kravle ud af sin tasken; “Hvis hun ikke bliver i tasken, så bliver det meget dyrt for dig”. Super. Periodekortet virkede stadig ikke. Kontrolløren var meget ivrig, så han fulgte mig ud af metroen. Pænt af ham ikke? Og så stod vi der. App’en var opdateret til den ny iOS, så jeg kunne ikke gøre meget andet. Telefonen blev genstartet, intet hjalp. Og så skrev han mig en bøde op 750 kroner. Jeg har fået én bøde i mit liv, da jeg delte mine købte zoner med en ven, der ikke havde købt. Jeg er så retskaffen, at jeg aldrig kunne drømme om at køre på røven. Så tis også! At få en bøde uforskyldt!

Pyt! “Jeg kan klage”, tænkte jeg. Det er jo deres fejl. Så gik jeg hen til min kærestes arbejde, købte en kaffe til os hver og ventede på, at han pakkede computeren ned. Så ringede han. “Hvor er du?”. “Foran kontoret”. “Men jeg er jo ude hos en kunde”. “Ahmen for helvede”. Og så stod jeg der i regnen med en bøde i lommen fra en metrostrækning, jeg så ikke skulle have taget, med to kaffe i hænderne og en hund, der hoppede over alt. “Pyt! Vi mødes på Frederiksberg”. Og så gik jeg med Frida mod metroen. Igen. Og så fik hun færten af noget, stak af i løb, og jeg havde begge kaffer ud over min nye frakke. Midt i regnen. Med en bøde i lommen. Ahmen tis også!

Så tog jeg i Reinh Van Hauen og købte to medaljer med creme. Det var sådan en lidt op-og-ned-dag. I det mindste spiste jeg en kage med creme. Jeg har mit gode helbred. Min forelskelse. En ny frakke. Med et unikt mønster på, nu. En skide sød hund med en stærk lugtesans. Og mine “bakkenbarter” krøller fint i fugtigt vejr.

45 kommentarer
 1. Jeg synes helt sikkert du skal klage, men du skal væbne dig med tålmodighed!! Fik selv en bøde i september sidste år og først i januar i år var sagen afsluttet, heldigvis til min fordel:)

 2. Sikke en dag, kender det så godt. Men Cathrine altså… hvor jeg dog beundrer din evne til at se lyst på tingene, når det går skævt 🙂 Du er fantastisk!

 3. Sikke en dag, kender det godt.
  Men Cathrine altså… Hvor jeg dog beundrer din evne til at se lyst på tingene, når det går lidt skævt. Du er fantastisk! 😀

 4. Sikke en dag!
  Hvor dejligt, at du kan se det (tragi-)komiske i hele situationen – det er ofte det eneste der gør, at det hele ikke bare er møg!
  Håber du trods alt har haft en hyggelig aften med jeres medaljer og ny, trendy unika frakke 😉

 5. Åhr det lyder som en dag, der trænger til et knus. Du har også fine røde Ganni-glimmersko. De må hjælpe lidt. Bare en lille smule 🙂

 6. Sikke noget møg.
  Jeg er virkelig også en samvittighedsfuld kylling, der aldrig ville køre uden billet, og jeg får helt sved på panden ved tanken om, hvor pinligt det må være ligefrem at blive hevet udenfor. Øv. Klag og få den bøde ud af verden.

  Det er godt, du kan se det positive i alting, men engang imellem er det altså også i orden bare at sige “øv” så højt man kan. (I Far til Fire-tiden var Øv en slags fy-ord. Når man ved det, føles det ekstra godt!)

  Heldigvis er der få dage, kage ikke kan gøre bedre 🙂

 7. “Og mine “bakkenbarter” krøller fint i fugtigt vejr.” hahahaha… Jeg elsker bare måden du skriver på! Det er som at få en lille gave, når der er et nyt indlæg fra dig. Det er altid en fornøjelse at læse – og selvom du har haft en uheldig dag, formår du alligevel at være så positiv. Du er så skøn 😀

 8. Jeg kommenterer sjældent (og ved egentlig ikke hvorfor, læser hvert et indlæg med glæde!), men synes lige at dette indlæg fortjente en kommentar. Jeg elsker virkelig, når du viser på bloggen at alt ikke altid går lige efter planen – fordi at det viser at du er et menneske! Alle har dårlige dage engang imellem, men jeg beundrer virkelig din evne til at se lyst på tingene og at sætte det hele lidt i perspektiv. Din blog er helt klart min yndlings, især fordi at du fortæller om både de små og store ting i livet og viser at alt ikke er rosenrødt. Tænkte lige at du skulle have det kompliment her på en mørk onsdag aften, og krydser fingre for at du har en op-dag imorgen – det er jo torsdag!

 9. Man kan få sat den ned til 100 kroner når man har kortet, men fx har glemt det eller som i dit tilfælde, det ikke vil åbne. Har selv været der 🙁

 10. Åh nej ven! Det er SÅ surt så noget!
  Nogen gange er man nødt til at være lidt nede, for at værdsætte når man igen er oppe 🙂 Indtil da kan vi håbe på at nogen opfinder en kaffeholder til folk med hund 🙂

 11. Du kan få bøden nedsat til 100 kr, da du jo har er månedskort som bare ikke kunne fremvises… Det er sket for mig en eller to gange og jeg har fået ordnet det via metroens Kundeservice meget hurtigt og uden problemer 🙂

 12. Selvfølgelig skal du klage. Man er ikke herre over IT og dækningen er altid elendig der, på 3G, men perfekt hvis man KØBER adgang. Du bør klage, det er bare ikke ok.

  Kagen er dig vel undt, jeg håber du nød den. Trods regnvejr, bøde og dårlig timing 🙂

  /Linda

 13. Kager er den bedste medicin på en rainy day. Typisk at mobilen skulle chrashe, det er virkelig mit værste mareridt når jeg er ude at køre med tog. Tror jeg var den sidste i min omgangskreds som fik dsb’s app (fik den endda EFTER min mor), jeg troede simpelthen ikke på at den var stabil nok. Og slet ikke i jylland hvor netforbindelse indimellem er ikke-eksisterende. Men godt at du kan se det hele fra den lyse side. 😉

 14. Åh, godt at du købte kagerne til sidst 🙂

  Jeg har også en gang fået en “uretfærdig” bøde i toget, og det var mega ubehageligt. Kontrolløren var så triumferende, som om han netop havde taget mig i en stor ulovlig – og jeg havde betalt for min billet, blot tastet mit wildcardnummeret forkert :S

  Nå. Men jeg skrev en klage. Forklarede hvordan og hvorledes, at jeg jo ikke havde kørt uden billet, men havde lavet en fejl, og så annulerede de min bøde.

  Tror også godt du kan skrive dig ud af den bøde 😉

 15. … men temmelig optur er det, at du til gengæld er død sød og har en hamrende skøn blog. Nyder altid en omgang rockpaperdresses any day of the week.
  Så tak til dig, Cathrine! 🙂

 16. Du er sød Mia, tusinde tak, det er nemt bare at gemme sig i et stort mørkt hul, det er sjovere at tvinge sig op til lyset 🙂 KH

 17. Det gjorde de også 🙂 Selv om de røg retur, æv. For store! Ja ja man kan ikke få det hele! Jeg fik møs og kager, og det var godt! KH

 18. De kan være så firkantede, men sådan er det! De har jo bare regler at gå ud fra 🙂 Nu er klagen sendt, så må vi se! Tak for krydsede fingre! KH

 19. Lige præcis, man føler sig som et lille barn, helt svedig og nervøs! Men nu har jeg sendt en klage, og så må vi se! Jeg nægter at betale for deres it-kiks, simpelthen! ØV 😀
  … Kage redder meget i min verden! KH

 20. Jeg har virkelig også dårlige dage, som alle andre. Dem med grønt imellem tænderne, sure tæer, læbestift på hagen, en deodorant der svigter – it happens. Men det er jo ikke verdens undergang 🙂 Og så hjælper dejligt varme ord altid! KH

 21. Jeg nægter at betale for deres fejl, det er deres it-kiks, som jo også har været dækket af medierne. iOS-opdateringen kom virkelig bag på dem, tsk tsk.. Kryds fingre for mig Emilie 🙂 KH

 22. Det er SÅ surt, æv! Og du har fuldstændig ret, der skal lidt nedtur til for at føle opturen, de gode øjeblikke.. Balance 🙂 Jeg skal have en kaffeholder at sætte på Frida, hun må da kunne bruges til noget 😀 KH

 23. Det er så irriterende, jeg forstår ikke hvordan sådan en iOS-opdatering kan komme bag dem… Nu har jeg klaget, så må vi se 🙂 Kagen var nødvendig og god, tak Linda! KH

 24. Det er så ubehageligt, man bliver behandlet som et barn! Æij! “Hvis ikke du får styr på din hund, så bliver det rigtig dyrt” – hold da op manner, gå i lidt større sko 🙂 Sejt du fik annulleret bøden, det må kunne lade sig gøre! KH

 25. Jaaa kager kan virke på alt! Mobilen havde det godt, men deres app er ikke blevet opdateret til den nye iOS, så problemet er hos dem. Det er deres fejl, som jeg ser det, men nu må vi se! Kager hjælper 🙂 KH

Læg en kommentar