Serier for nyligt

Jeg har efterhånden lavet mange filmanbefalinger, men ikke så mange serier bliver nævnt herinde. Og det er nu dem, der fylder mest i hverdagene. Jeg synes, det er topafstressende at sætte mig i sofaen med et enkelt (okay, et bliver tit til fire) afsnit af en serie, der kun tager mellem 23 og 43 minutter. Jeg har efterhånden tygget mig igennem en del, og de nedenstående er de seneste.

Pretty Little Liars // 4 sæsoner, jeg har set 3
Aria, Spencer, Emily, Hannah og Allison er bedste veninder! En sommeraften forsvinder Allison og kort efter begynder de tilbageværende fire piger at få uhyggelige og modbydelige sms’er fra en ukendt; A. Pigerne skal gå så grueligt meget igennem for at finde ud af om Allison er død eller stukket af, om det er hende, der torturer dem, eller om det er en anden. Hvem er A?

Selv om det her er en vaskeægte teenageserie med flotte fyre og smækre damer, så er den altså mega uhyggelig! JA, jeg er mega træt af stadig ikke at vide, hvem A egentlig er. Men for katten! Der er afsnit, jeg simpelthen ikke har kunnet se færdig uden min kæreste i sofaen.

Breaking Bad, 5 sæsoner, jeg har set 5

Walter White får konstateret terminal lungekræft. Han beslutter sig for ikke at fortælle det til sin kone. I stedet vil han i stilhed knokle i sine sidste måneder for at tjene penge til sin families overlevelse, når han ikke længere er der. Men hvordan tjener en offentligt ansat kemilærer mange penge på kort tid? Han starter et amfetaminlaboratorium med en gammel elev, en junkie.

Det tog mig en del afsnit, før jeg var fuldstændig hooked på serien, men det er jeg nu! Walter White går fra at være en kærlig familiefar, der kun tænker på sin families bedste, til en egocentreret monsterforbryder. Karakterudvikling er så vild hos både Walter White og Jessie Pinkman, hans partner in crime, det er den undelynemig godt skuespil. Serien er rå, brutal men et nobelt bevis på skuespillets store kunst.

Orange is the new Black // 1 sæson (ny i 2014), jeg har set 1

Piper Chapman har haft en vild ungdom. Hun møder en smuk kvinde, der tager hende med storm. De bliver kærester og stormende forelsket. Og på den måde får kæresten lokket Piper ud i et ærinde som narkokurer. Ti år senere står retssagen, og Piper bliver udpeget af sin ekskæreste. Til trods for at hun lever et helt almindeligt og sundt liv, med en forlovet (Jason Biggs fra American Pie), skal hun nu afsone en dom på 15 måneder i et kvindefængsel. Kan hun holde hovedet koldt og bevare roen, eller bliver hun én af dem; de indsatte, de rigtigt kriminelle?

Det er ret interessant med en krimiserie, der ses fra den anden side af scenen; i fængsel i stedet for i retssagen. Vi møder rigtig mange, rigtig spændende karakterer, der alle har en baggrund for deres dårlige valg. Serien giver faktisk stof til eftertanke. Mange af de indsatte kommer fra dysfunktionelle familier og bliver på den ene eller anden måde tvunget ud i dårlige valg. Piper kommer fra den perfekte familie, træffer selv sine helt igennem dårlige valg. Alle har det i sig.

Se den på Netflix!

Gift ved første blik // 1 sæson, jeg har set 1

Okay, den tæller ikke helt med i samme kategori som de andre, for de er alle fiktion. Det her er ren og skær virkelighed. Seks singler sættes i rammer i tre ægteskaber. De er ikke tilfældigt dannet men sammensat af en række eksperter, blandt andet en antropolog, en psykolog og en præst. De ses første gang, når de skal vies og derefter har de en måned til at leve som mand og kone og gennemgå en række udfordringer, der hører parforholdet til; bryllupsrejse, indretning af hjem osv. Kan man danne det perfekte match ud fra matematik og sociologi, eller kan man ikke tænke sig til det lille ekstra, det der gør parforholdet særligt, det der skaber forelskelsen?

Da jeg hørte reklamerne, tænkte jeg, “Helt ærligt DR, har I solgt ud til reality?”. Men det her er genialt fjernsyn. Et super spændende eksperiment, typisk DR – vi skal jo lige lære lidt på vejen. Giv det en chance! Det siger jeg ikke kun, fordi det er min arbejdsplads. Det her er altså interessant fjernsyn! Se det Grey’s Anatomy // 10 sæsoner, jeg har set ca. 6 og er lige begyndt forfra

En klassiker! Med en premiere i 2005 har serien altså efterhånden kørt en hel ungdom; 10. sæson er lige begyndt i USA. Jeg så premieren, da jeg boede hjemme (hed det stadig TvDanmark dengang? Det er lige før!). Meredith Grey starter som intern på Seattle Grace Hospital sammen med sine bedste venner. De får alle vekslende relationer til patienter, til hinanden og til de overordnede. I modsætning til E.R. er tempoet lidt lavere, og det giver mere fokus på karaktererne og deres udvikling. Som min kæreste siger, “snaver de ikke hele tiden?” … Han sagde måske tungekysse, men “snave” er sjovere!

Det er svært at forsøge at sælge en serie på 10 sæsoner, der snart har ti-års-jubilæum, hvis du er til lægeserier og tøsedramaer, så er du garanteret allerede hooked. Du har mulighed for masser af sindssyge sygdomme, masser af organer i frit spil, blod og vilde instrumenter. Se den!

38 kommentarer
 1. Serier er også yndlings afstresning for mig på hverdage.
  Jeg åd orange is the new black på få dage – den serie er bare så god! Glæder mig helt vild til der kommer en ny sæson.
  Min kæreste og jeg har lige set 1. sæson ag Homland – omg! den er god og mens vi venter på sæson 2 kommer på netflix ser han Sons of Anarchy – den har dog ikke vundet min interesse, men jeg skal da helt sikkert nævne Breaking bad for ham – vi var helt vilde med Weeds så mon ikke BB også vil fange vores interesse 😉

 2. I det nyeste afsnit af PLL finder man ud af hvem “A” er – bare vent! Glæd dig!
  Er helt enig med Grey’s Anatomy, det er virkelig et godt program!

 3. Du rammer fuldstændig hovedet på sømmet! 🙂 Fantastiske serier, jeg følger med i alle sammen selv. Dog synes jeg du mangler How I Met Your Mother, der pt. er i gang med sidste og niende sæson eller New Girl.

  Ser måske lidt for mange serier selv, er på hård afvænning fra sofa afslapning, men det er jo super rart lige at snuppe et afsnit af det ene eller andet! 🙂

 4. Jeg er helt med på alle dine serieanbefalinger!! Mangler dog at begynde på PLL. Grey’s har jeg været i gang med i noget tid, er vist også ved sæson 6, men har på en eller anden måde ikke lyst til at indhente den igangværende sæson – synes det er rart ikke at skulle vente en uge på næste afsnit 🙂
  Og Gift ved første blik – det er jo et helt kapitel for sig selv! Det er simpelthen genialt tv!

 5. Åhhh Grey’s hvide verden!!
  Jeg har set ALLE afsnit, og er begyndt at se sæson 10 på nettet – jeg stemmer virkelig for, at du får set sæsonerne efter sæson 6, der er masser af drama i vente!
  De første 9 sæsoner ligger på Viaplay, hvis det er 🙂

 6. Jeg husker tydeligt, at jeg de første afsnit på kanal 4. Men så blev kanal 5 en del af vores tv-pakke og så var det slut på dét eventyr. Jeg drømmer stadig om at følge med de fantastiske læger.

 7. Greys, Greys, Greys..jeg kan ikke få nok!! Den nye sæson er allerede genial og slet ikke til at slippe! 🙂 10 sæsoner og den er still going strong..!

 8. Vildt! Du har lige nævnt alle mine yndlings serier for tiden.
  Og ja Gift ved første blik er GENIALT. Man sidder jo nærmest og hepper på dem.
  Du burde også se Heart of Dixie, total tøset men alligevel god 😀

  Åh man bliver afhængig af de tv-serier!

 9. Du mangler klart Glee på listen! High schooldrama og teenageproblemer tilsat en masse god musik = pretty nice.

 10. SKYND dig at se PPL sæson 4, eller i hvert fald den halvdel der er udkommet! Den er SÅ god, kan slet ikke vente til halloween afsnittet for slet ikke at snakke om når anden del starter i januar! Ja de afslører “A” i den, men mon ikke der kommer masser af tvist inden man er 100 på hvem der virkelig er “A” 😀

  Ellers kan jeg kun sige at jeg har set alle dem du anbefaler – og de får helt klart også min anbefaling! – er dog først lige startet på Breaking Bad så håber den er så god som folk siger 😀

 11. HVOR JEG DOG ELSKER GRAYS HVIDE VERDEN!! Er så hoookkkked!

  Har også set alle de andre udover braking bad, dog synes jeg det er afsindigt irrieterende, at man ikke finder ud af hvem a er, og derfor stoppede jeg også efter 2 sæsoner..

 12. Haha jeg skal nok 😀 Breaking Bad er god men man skal aldrig have for høje forventninger, det kan kun gå galt 😀 KH

 13. Ja mand! Der er så mange gode serier 😀 Og jeg elsker at man får lov til at følge udviklingen i personerne længere i serier end i film. KH

 14. Aj aj aj, jeg glæder mig sådan til at nå længere i serien, lige nu ser jeg bare gamle afsnit, jeg har set før! KH

 15. Det er jo ikke den ultimative liste, men bare dem jeg ser pt 😉 HIMYM ser jeg sådan lidt on off, der er jo ikke den store dramatiske udvikling, så det behøver jeg ikke føle ligeså tæt 🙂 Men den er god! KH

 16. Den er så god, og sikke en vild sæsonafslutning i Orange! Homeland har jeg også hørt vildt godt om, det bliver det næste 😀 Åhhhh… Alle de serier! De stjæler vores kvalitetstid! KH

 17. Jeg er kun lige blevet færdig med sæson 2 af Pretty Little Liars. Og ja! Det er SÅ uhyggeligt. Jeg har flere gange haft mareridt efter at have set det (normalt er jeg altså ikke en sart sjæl) Jeg lever mig alt for meget ind i det, og kan ikke vente med at komme i gang med sæson 3!! 😀

Læg en kommentar