Dagens: Cathrine – the Grinch that stole Christmas

Sneakers ? Nike // Stockings+jacket ? H&M // Dress ? Ba&sh // Bag ? 3.1 Philip Lim // Watch ? Michael Kors // Photo by Fashionmanifest with my Olympus Pen-Lite

Jeg er godt nok ikke gode venner med de der strømpebuksindbundne ben. Jeg synes simpelthen, det ødelægger så mega monster meget. Hvornår er der nogen, der laver en hudfarvet fleecestrømpebuks, der ikke kan ses men bare føles varm? Jeg mener, de kan sende folk til månen, hvor svært kan det være? Indtil nogen er så knivskarp, så vælger jeg for guds skyld blå og grå strømpebåsser i stedet for sorte til det meste. Sorte strømpebukser er ikke en ven af mine, de er bare så tunge og sjældent kønne. Jeg har ét par, jeg har på 3 gange om året (den ene gang var forleden). Lav nu bare de usynlige fleecestrømpebåsser, tak!

Nårh, men tilbage til verdens virkelige problemer. Julen. Det gik op for mig forleden dag, at jeg ikke er hjemme til jul. Simpelthen. Jeg fik et sug i maven. Jeg cyklede forbi det hostel, der ligger ved Langebro, og der hang grankæder på indgangen. Det var nok til, at jeg et øjeblik tænkte; ?WHYY! WHY?!?. ?Tænk hvis det bliver den sidste jul med min mormor?!? (7-9-13) ?Tænk hvis vi bliver ensomme på Cuba?!?. ?Tænk hvis vi ryger helt ud af gamet til næste år og slet ikke bliver inviteret nogen steder hen?!?. ?Er vi nu så voksne, at vi holder jul sammen?!?. ?Bliver jeg aldrig barn igen??!!? ? Ja det spinnede lidt ud af kontrol, og broen er altså rimelig hård at cykle over, skal jeg sige, så der var god tid til alle tankerne.

Jeg skænkede ikke julen en eneste tanke, da vi bookede rejsen. Jeg har det sidste år eller to gerne villet holde jul med min kæreste. Jeg tænkte, at oplevelsen og eventyret ville være større end en jul, der kommer hvert år med ligeså stor garanti som årsopgørelse og andet snavs. Men nu hvor Danmark forbereder sig; sneboldene ligger på hylden i Rema. Kartoffelrækkerne (på billedet) er beklædt med julekugler. H. C. Ørstedsvej er beklædt med gran og hjerter. Jeg allerede har set Home Alone en gang. Så gipper det lidt i mig. Og jeg føler lidt at jeg forråder mit indre barn. Min mor der holder jul alene i år for første gang. Min kærestes nye niece ? hendes første jul. Min søster virkede lidt, trist? fornærmet? over vi ville holde julen langt væk. Det samme gjorde resten af familien egentlig. Hm? Er jeg et dårligt menneske? Et snarligt romdrikkende, cigarrygende, solbrunt, dårligt menneske? Jeg tænker måske i virkeligeheden lidt højt om mig selv, hvis jeg tror julens kvalitet for ?de efterladte? påvirkes af mig, haha!

For at bløde lidt op og gøre vores eget tab mindre, har vi taget initiativ til for-juleaften. Og julen falder tidligt i år! Jeg har nemlig købt julegaver de sidste par dage, så jeg er klar til at dele ud på søndag. Til julebrunch hos min far. Og ugen efter går turen til min mor. Minijuleaften med begge hold forældre. Og så rejser vi om 17 dage! Gosh?

20 kommentarer
 1. Tilbage i 2008 var min kæreste på udveksling i 3 ½ mdr i Indien. Jeg rejste derned d.16.december og vi kom hjem d.30.december. Vi holdt altså jul dernede sammen. Også vores første jul sammen. Planen var egentlig at vi skulle have været inde og spise et fint sted med juletræ og det hele. Men fordi vi havde en virkelig rådden taxachauffør som ikke fattede hvad vi sagde, var vi meget sent tilbage på vores hotel og kom aldrig afsted til spisning. Vi endte med nudler med kylling og “The holiday” på tv’et. Juledagene blev blandt andet brugt på at rejse rundt i Indien og spise vegetarisk, for det gjorde man i den by vi kom til. For en kød- og juleelsker som mig var det virkelig svært. Jeg savnede alle derhjemme, julestemning og hele molevitten. Men var glad for at se min kæreste efter så lang tid. Jeg er nu ved at have sluttet fred med at jeg ikke var hjemme til jul det år. Rejsen var fantastisk og vi oplevede en masse spændende. Der har jo heldigvis været mange jule siden og vi har nu en 3 årig søn, som jeg kan dele min glæde ved julen med. Men jeg ville nok (set i bakspejlet) have taget nogle af alle de der julerædsler med musik osv med, bare for lige at have lidt jul omkring mig.
  Jeg håber I får en skøn tur når nu I har besluttet jer for at tage afsted over julen.
  //B

 2. Sikke en fin kjole 🙂 – den er jeg da en smule misundelig på!
  Ang strømpebukser så elsker jeg dem! Synes man kan få så mange fine og at de til tider kan tilføje noget virkelig fint til ens outfit, hvis det ellers er lidt plain (men det er dine jo selvfølgelig ikke så ofte 😉 )

  Kan godt forstå din pludselige julepanik. Man bryder jo pludselig med de faste traditioner, men det er måske også meget sundt? I hvert fald tror jeg du vil nyde godt af at komme lidt væk med alt det du ellers har at se til i din hverdag 🙂

 3. Jeg har holdt jul i udlandet to gange før, og det er selvfølgelig ikke det samme. Men det er vel heller ikke det der er meningen? I skal nok få en dejlig juleaften sammen – i varmen!! (Misundelse er en grim ting, tsk tsk). Jeg synes at for-juleaften er en ganske glimrende idé og så vender I jo stærkt tilbage næste år 🙂

 4. Som jule-elsker kan jeg godt forstå din pludselige panik – men… det er jo Cuba 😉
  Og godt nok fejrer man ikke jul på Cuba som sådan, men derimod fejrer man San Lazaro den 17. december, som vist dels er en katolsk helgen, men derudover også er en figur med tilknytning til den afrocubanske santaria religion. Og ifølge min cubansk mand, er det lidt af en fest. Så måske I kan finde en fest og noget lokal kolorit den dag i stedet. (Det er selvfølgelig ikke jul – men fejring på anden vis). Skal gerne spørge ham om mere info, hvis det skal være 🙂
  Kh
  Hald

 5. Haha, søde Cathrine, det kan godt lade sig gøre at holde jul helt uden for traditionerne og det vante, men det ER sgu mærkeligt. Godt-mærkeligt eller ikke-godt-mærkeligt, jeg tror det er fuldstændig op til én selv (og jeg tror du er off to a good start med den der solbrune cigar-jul du går og planlægger!)

  For to år siden holdt jeg jul i Dublin sammen med min irske kæreste. Vi sad der, os to alene, foran den hæslige, falske pejs med et meget lidt troværdigt juletræ i lysegrøn plastik foran os. Og gaverne skubbet ind under. Og jeg var ved at dø en lille smule af savn over alt det jeg vidste var derhjemme…
  Heldigvis tog min kæreste mig under armen, fik tændt en lyskæde og givet mig en fin pakke, og så tog vi til midnatsmesse i den store kirke, og det var helt vildt fantastisk og SÅ anderledes end jeg er vant til.
  Den jul mindes jeg med stor glæde, selvom jeg stadig sværger til traditionerne, min familie, julemad og hyggen der indhylder det hele 🙂

  (du skal nok få en fantastisk jul, og som du selv siger venter det hele på dig til næste år, og alt vil være præcis som det plejer!)

 6. Jeg kan godt forstå dig, men altså – det bliver et eventyr, og jeg er sikker på at der ikke er nogen, der er sure – og hvis de er, så må de lige komme ind i kampen!

  Jeg kan i øvrigt godt sætte mig ind i de høje tanker. Jeg har mega dårlig samvittighed over for min lillebror grundet tanken om at jeg en dag skal fejre jul sammen med min kæreste og hans familie i stedet. Vores forældre blev skilt da han (lillebror) var 1 år gammel, og han er den eneste jeg altid holder jul med og vice versa. I år kan det så være at han ikke skal holde jul sammen med mig af forskellige årsager, og det har jeg virkelig en klump i halsen over, så i virkeligheden handler de høje tanker slet ikke om hensynet til ham, men hensynet til mig selv.

  Måske det er det samme i dit tilfælde?

 7. Bare lige for at kommentere på det med “strømpebåsserne”, så har jeg set rundt omkring til billige penge (bl.a. hos H&M og Stories), at de sælger strømpebukser med glimmer i – godt nok er de sorte, men de ser meget fine ud, synes jeg. Og måske de kunne gøre strømpebukser til en lidt mindre kedelig fornøjelse for en glimmerpige som dig?
  http://www.hm.com/dk/product/19322?article=19322-A#campaign=1SI_RR_6123_Holiday_Part_2_Flash&campaignType=Transactional_Planned
  Rigtig go’ tirsdag til dig, Cathrine, og rigtig god jul på Cuba!

 8. Selvfølgelig bliver julen ikke det samme når man er væk, men det bliver til gengæld også den jul, der liiige skiller sig lidt mere ud blandt alle de andre juleaftener, når man tænker tilbage. Jeg glemmer i hvert fald aldrig min første jul væk fra familien, sne og dansk julemad, og selvom vi vistnok fik creme brule til dessert i stedet for risalamand, så var det en god aften!

 9. Jeg kan nikke genkendende til alle dine følelser her! Manden og jeg holdte jul i NY i 2009, det var mega grænseoverskridende og fuck hvor var jeg et dårligt menneske!! Jeg valgte familien fra, mit fundament – hvad nu hvis det var væk når vi kom hjem?? Skulle jeg så leve som det der sorte får der forlod familien i julen??
  Du ved nok hvordan det faldt ud, de er der allesammen endnu og din mor hun smutter aldrig, det samme med din søster! Og farmor hun har bare været oppe og slås med stormen, hun er jo ikke sådan at knække! Hun er en af de sejeste kvinder jeg kender 🙂
  Kh Camilla

 10. Jeg skal også holde jul langt hjemmefra i år, og det bliver godt nok underligt!
  I august tog jeg afsted til USA for at gå på college her i et år, så det er lidt dyrt at komme hjem til jul og andre højtider, så hvorfor ikke opleve lidt mere af landet i stedet? Det er i hvert fald det jeg har tænkt mig, så julen i år skal fejres i Florida, med tre af mine veninder herovre fra, hos noget af den ene venindes familie. Det bliver en amerikansk jul, og den 24. December kommer jeg endda til at befinde mig i en bus! Det bliver godt nok mærkeligt ikke at se familien til jul, og ikke at være i Danmark, men det bliver en oplevelse, og det skal nok blive godt!
  Jeg er lidt spændt på at se hvordan julestemningen bliver i Floridas, trods alt lidt varmere klima 🙂 men. Nissehuen skal i hvertfald pakkes med, og det samme skal pakkekalenderen hjemmefra!
  Jeg håber I får en dejlig jul på Cuba og et par hyggelige minijuleaftener!

 11. Folk må altså komme sig over det der traditionshelvede – det virker ku, hvis hjertet er i det. Så hvis I vil prøve noget nyt, så har familien intet at have sagt. Jeg har holdt jul 2 år i New York og kan virkelig anbefale at bryde de kedelige danske rammer 🙂

  Kigger I på hus i Kartoffelrækkerne? Jeg har boet der hele mit liv, kan anbefales!

 12. Jeg er helt latterligt beskyttende over for min jul, så jeg kunne aldrig finde på at 1) rejse væk eller 2) holde jul uden mors mad.

  I øvrigt: Man ved, man er kattedame, når man ser en mis midt i billedestormen og bliver helt glad! 😀

 13. Hvis du vil have varme hudfarvede strømpebukser, så skulle du overveje at købe sådan et par, som skøjtedansere bruger 🙂
  Jeg har selv et par, som jeg har brugt da jeg en vinter skulle spille koncert i nederdel, og dresscoden sagde bare ben (!!). Der blev jeg reddet af sådan et par, og det så faktisk meget pænt ud når de kom på!

  http://www.stylewhim.dk

 14. Du er på ingen måde noget dårligt menneske fordi du rejser væk 😀 Nogle gange skal man følge en indskydelse og gøre hvad man har lyst til. Personligt selv ville jeg dog aldrig rejse væk i december. Det er min yndlingsmåned på hele året. Jeg er verdens største jule- og decemberfan. Nej – så vil jeg hellere rejse i nogle af de andre “kedelige” måneder, som året byder på! Dog er jeg ikke et sekund i tvivl om, at I får en fabelagtig tur, som jeg allerede nu er misundelig på. Jeg drømmer selv søde drømme om at komme til Cuba en dag.

 15. Da min mand og jeg havde kendt hinanden i 6 måneder, valgte vi at holde jul sammen med hans far. Det var et chok for min familie og venner, for jeg var kun 19. Året efter holdte vi med min familie. Året efter igen med hans far. For to år siden var jeg gået en uge over med vores søn og derfor holdte vi jul selv med god mad og en film. Virkelig hyggeligt. Det bragte tilgengæld stor forargelse hos min svigermor, som vi skulle havde hold jul med. Sidste år var jeg på arbejde og havde taget min søn med. Min mand gik hjemme og lavede maden til vi kom hjem. Så var det bare os tre. Pånær at vores søn var syg, var det nok den bedste jul længe 🙂 I år skal min mand arbejde (lokomotivfører hos DSB), så om formiddagen skal min søn og jeg til jule brunch hos min svigermor, hvor vi får vores gaver. Om eftermiddagen taget vi hjem til min søster, hvor resten af min familie er og d. 29. skal vi holde med min svigerfar. Hvert år har vi holdt tre juleaftener. Jeg kan godt forstå hvis nogle vælger julen fra. Kan jeg tillade mig det når jeg har en søn på 2 år?

 16. Uha, jeg forstår dig så godt. Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste og vi skal ikke holde jul sammen. Jeg kan slet ikke forestille mig, at holde jul uden mine forældre og min søster. Vi har altid bare været os fire.

  Men alligevel, så håber jeg, at I får den allerbedste tur. Tag en pose af dit yndlings juleslik og dit yndlings stykke julepynt med – måske får du lyst til at tage det frem og måske ikke.

Læg en kommentar