Konservative Cath

 photo kort_col1_zps3e0bf4d8.jpg

Jeg har været på jagt i mit fotoarkiv efter billeder, der viser, at jeg engang mistede hårbesindelsen. Jeg var lige blevet student, lige flyttet til København. Jeg har ikke haft det super-mega-sjovt i folkeren og gymmeren, ikke at jeg er en stakkel, men det var bare ikke mine top-år (det ville også være meget tidligt i livet at toppe, tænker jeg). Så at blive student og flytte og få fuldtidsarbejde det føltes som et nyt liv, og når man får den slags forærende, så er det bare at gå all in. Nye toner, nyt liv, nye vibes! Der skulle ske noget nyt, og det nye blev, at altid-langhårede-Cathrine blev til en kortere version. Der er ikke mange beviser gemt i fotoarkivet, men jeg har fundet lidt og forsøgt at skære de uheldige sjæle fra på billederne, der uforvarende pludselige lander – 6 år efter – i min virtuelle verden.

Jeg fik dengang klippet håret til lige efter ørerne, jeg fik det lysnet med helfarve. Og ca. 2 uger efter fortrød jeg som ind i helvede og havde fantomsmerter i mit lange hår. Tre-fire år efter var jeg endelig ved at være på rette køl med lange lokker igen. Jeg har siden udviklet en meget ortodoks holdning til mit hår, og INGEN må farve det. Og hvis frisøren tager 5 cm i stedet for aftalte 2 cm, så er der ingen nåde. Men…

 photo davines_5_zps03c65188.jpg

… Så var det at frisøresalonen Suka og Noise PR inviterede mig til et lille hårarrangement. De havde udvalgt en lille særlig håndfuld bloggere (hallåmand, jeg var en af dem!), som hver fik 2 timer i stolen til hvad som helst. Anything! Jeg måtte helt selv vælge. Og nu er jeg generelt set et ikke særlig konservativt menneske, så at være det omkring noget så dødt og måske dumt som hår, det virker måske lidt fjollet. Så jeg besluttede mig for at lade mit hårs skæbne matche resten af min personlighed, der skulle ske noget! Jeg er altid typen, der begræder at ingen kan se, at jeg er blevet klippet, men som også kun vil have taget 2 cm. Nye toner, det klæder!

Jeg ville ikke have en helfarve, for jeg gider ikke holde det ved lige, og det slider også noget så voldsomt på håret, hvis det konstant skal farves. Så i stedet besluttede jeg mig for at få lavet en hårfarve med ombre-effekt. Dvs. at halvdelen af håret blev farvet. Frisør Kat farvede den yderste halvdel af længderne, og farven rørte aldrig bunden. Det blev lysnet i to nuancer, så det ligesom blendede ind og så naturligt ud. Og igen var det kun de yderste lag hår, der farve, så mit inderste stadig er mørkt. Det er SÅ flot, især når jeg fletter eller laver knold. Og det ser super naturligt og ufarvet ud. Det ligner mest af alt en sommerblegning på vej ud af spidserne. Jeg forestiller mig også (uden at vide det), at det er en mere skånsom og mild farvning til især gravide, da man aldrig er i kontakt med kemikalierne. Alt i alt en perfekt forandring for en bangebuks som mig!

… Det var lidt en anden måde at lave delvise striber på, end dengang jeg skulle konfirmeres og fik hætte på hos frisøren. Fy for katten, hvor gjorde det ondt at få hevet sit meterlange hår igennem de små huller i hætten…

 photo davines_3_zps03092979.jpg

Tine havde taget sin tvillingesøster med, der også fik ordnet hår…

 photo davines_6_zpse02274d2.jpg photo davines_4_zps94593fa4.jpg

Davines er et af mine yndlings-hårmærker, og jeg har efterhånden en voksende samling af deres godter, så jeg takkede stort ja til at få et par favoritter med hjem til pleje af de nyfarvede lokker…

 photo davines_2_zps296a1f9e.jpg

… Vi giver lige Mie et par stylingtips, haha…

 photo davines_col1_zpsc5cf53dd.jpg

… Nu med lysere lokker…

   photo dagens280114_2_zps45c12827.jpg

Jeg har lige forsøgt at finde et før- og efterbillede til jer, hvor man kan se farven, og oven over her er der et førbillede, og underneden mig med nye lokker… photo dagens250214_3_zpsb8b3b01f.jpg

9 kommentarer
 1. Det er herre pænt!

  Jeg er nok en direkte modsætning til dig, hos mig har det siden jeg blev 17 været mit hår der har stået for tur. Kort hår, lysere, mørkere, sidecut, hanekam, helt mærkt, rødt, ja hele turen igennem!

  Nu har jeg for første gang siden, ladet mit hår gro siden juni, jeg har fået trukket den mørke farve ud, og jeg er nu ved at have min egen hårfarve het tilbage, for at være ærlig har jeg aldrig været gladere for mit hår end jeg er lige nu. Så jeg hoppe nok med på sin vogn, og lover mig selv, ikke flere vilde klipninger, eller farver. 🙂

  God weekend! 🙂
  – Lise Emilia
  http://liseemilia.com/

 2. Ihh hvor er det dog fint! Jeg har cirka samme hårfarve som dig, men er så heldig at det skam-suger solen til om sommeren. Så om sommeren ender jeg med at være nærmest platinblond, og hele vinteren render jeg rundt med noget der ligner den vildeste udgroning. HADEDE det da jeg var yngre, udgroninger er jo øv, men med al det “ombre-look” der trendy nu, er det okay, at det bare kommer helt af sig selv 🙂
  Tillykke med dit nye pææææne hår!

 3. Haha præcis den situation jeg står i nu! Jeg havde det fuldstændig kort. Det klædte mig, bevares – men nogle gange har man brug for noget nyt. Så nu er jeg i gang med at gro det ud, det dummeste nogensinde, fordi det ligner jo en omgang bæ undervejs. Hvorfor er der ingen, der advarer en om dét?
  I hvert fald synes jeg din forandring er rigtig flot!

Læg en kommentar