Min lille oase - ROCKPAPERDRESSES
Min lille oase

 photo garingrd_6_zps0605f28a.jpg photo garingrd_7_zpsbcfe3cdf.jpg photo garingrd_5_zpsfe65c791.jpg   photo garingrd11_zps8eb2f552.jpg photo garingrd_12_zpsf5296945.jpg photo garingrd10_zpsca4b03c8.jpg photo garingrd_8_zps1e5852e1.jpg photo garingrd_9_zps453571bf.jpg photo garingrd12_zpsf72de1ce.jpg photo garingrd_3_zps58848ac0.jpg photo garingrd_2_zps82a7ea9b.jpg photo garingrd_1_zpseaefacd0.jpg photo garingrd_11_zps75f788a1.jpg

I dag er slutspurten sat ind på min opgave, og det er med fed streg under spurt, hvis jeg skal nå det hele! Til gengæld fik jeg skrivebord i fredags, jeg bestilte det for fire uger siden, så det har været længe undervejs. Og i går fik jeg en kontorstol af mine svigerforældre, som jeg virkelig havde ønsket mig. Fjällberget fra Ikea, den perfekte lille kontorstol. Så omgivelserne er ret arbejdsinspirerende efterhånden, og jeg har al god motivation inden for rækkevidde – at få tid til at dimse den endnu mere i hjemmet. Sommerferie fra studie om 24 timer! Hurra!

Jeg lovede dog lige at vise lidt billeder fra gården forleden efter ønske fra nogen af jer. Gården er ca. 150 kvm og til deling i mellem alle os fem i ejerforeningen, men det er primært os, der bruger den. Og der er også uden tvivl mig, der planter. Kun mig der planter faktisk. Jeg synes, det er så hyggeligt! Jeg har to tomatplanter, en chilli, en agurk, ribs, jordbær, mynte, persille, timian, oregano, rosmarin, et oliventræ og et figentræ. Af blomster er der lavendler, azelia, hortensia, et par syrer, perlargonie, et par rhodendroner, en stedmoderblomst. Og så plantede jeg i torsdags clematis, som skal vokse op af det jernrækværk vi har ned til vaskekælderen i forhuset. Øj, hvor har jeg egentlig fået samlet meget! Det er virkelig den ultimative hjertemassage og yoga for indensiden at gå der og nippe og klippe og gøde og vande. Og for hver dag er der et nyt lille blad, der springer frem, en lille blomst der kommer sig. Det er ren lykke, og en drøm i opfyldelse at have fået det udeområde – jeg har haft lyst til hus og have i 2-3 år, men jeg har bare ikke haft lyst til at flytte op nordpå igen. Det her er virkelig drømmen, og lykken bor lige der på de gamle fliser.

Ejerforeningen har tre havesæt, som snart skal skiftes, og ellers har vi grill og for nyligt også en parasol. Der er så edderhyggeligt, og oasefornemmelsen kommer i højere og højere grad. Dog kun i vores ende af gården, hehe… De andre gider nemlig ikke at plante, og så står alle mine blomster jo bare omkring os, så vi kan nyde dem. Og det gør vi! Hver evigt eneste dag griller vi, og det har vi gjort i 2-3 uger, sidder til de allersidste lyse timer og slapper af.

Jeg gad godt, at gården var lidt mere strømlinet i forhold til krukkerne – at de var mere ens, og at havesættet var lidt bedre i stand. Lige nu er det lidt vel bohemet mend fjorten forskellige krukker. Men det kommer jo, over tid, og “boheme” har også sin charme! Jeg så forleden, at Valdemars Ro havde malet sine krukker, så det er jo en mulighed!

Lanternerne, havesættet og parasollen er fra IKEA // Krukkerne er blandede // Grillen er en gasgrill fra Weber // Plantebordet er fra min mor // Tuborgkassen fandt jeg i vejkanten på Kongevejen ved Fredensborg for nogle år siden // Bambusfaklerne er fra Silvan

Se i øvrigt mit første gård-indlæg med inspirationsbilleder HER.

8 kommentarer
 1. Ååååh, hvor jeg også ønsker mig en have – allerhelst med græs 🙂
  Når det er sagt, synes jeg, at I har fået lavet det så fint & hyggeligt hos jer.

 2. Jeg synes at stilen med blandede krukker er ret hyggelig – og ellers er det da en vild god ide at male dem! I hvert fald også meget billigere end at købe 50 nye 🙂
  Forleden gik jeg forbi et sted, hvor de på deres terrasse havde bygget en lounge-sofa ud af et par paller (ovenpå hinanden ) og en madras. Det så altså super hyggeligt ud. Så kan man enten ligge på den, eller have nogle store puder i ryggen, som en sofa. Bare et lille tip herfra 🙂

 3. Hvor ser det bare hyggeligt ud! Jeg har haft altan med en stor indbygget altankasse siden september, og jeg knuselsker den også. Så jeg forstår dig fuldstændig.
  Jeg synes, det ser rigtig hyggeligt med de forskellige krukker, for det skaber en dejlig hjemlig atmosfære. 🙂
  Bedste hilsner
  Luna
  baermonster.wordpress.com

 4. Det ser virkelig fint ud! Er det jeres det hele man kan se på billede nr. 9 – altså fra vindue til vindue? Hvor må det være skønt at kunne spise ude morgen, middag og aften. God fornøjelse med eksamensopgaven! Jeg sidder selv og kæmper med at nå deadline kl. 12 i morgen.

 5. Du giver mig den største lyst til at gøre det hyggeligere på min terrasse. Det skal der gøres noget ved, når alle eksamener er overstået. 🙂 Jeres gårdhave er til stor inspiration og simpelthen så fin og hyggelig. 🙂

 6. Hvor ser det dejligt ud altså!
  Nu kan jeg se, at du har plantet i en gammel ølkasse (præcis den samme slags Tuborg kasse bliver brugt til lp’er herhjemme) – den kan du jo også plante kartofler i, ikke så mange måske, men glæden ved egne kartofler er altså ret stor! Siger det bare.. Du kan evt tage en sort sæk og komme indeni og lave huller i bunden af den, så vandet kan rende ud.
  Nyd sommeren i jeres skønne oase.

 7. Det ser flot ud!

  Er alle plantekasserne nogle som skal være i gården siden du ikke skifter dem ud med nogle der er ens? 🙂

 8. Super flot gårdhave du har fået lavet til jer 🙂 jeg er godt i gang med at lave vores egen, jeg syntes dog at nogle af blomsterne er meget vandkrævende, så vi knapt nok kan tage væk en weekend uden blomsterne går til. Har du fundet nogen planter/blomster på din vej som er rimelig hårdfør, og ikke kræver konstant overvågning?

Læg en kommentar