Cowboy boots - hot eller not? - ROCKPAPERDRESSES
Cowboy boots – hot eller not?

 photo cowboystoslashvle_zps5d3fec8d.jpg
Nu vi er et kort dyk i 00’erne i sidste indlæg og mine beretninger om g-streng over buksekant – seriøst nogen af dem var jo rent snoretøj?? – similihalsbånd og polyesterkjoler, så synes jeg lige vi skal tage en anden snak; kan cowboystøvler blive smarte igen?

Efter niende klasse inviterede min mor mig på tøsetur til Berlin. Jeg havde aldrig været der, og vi skulle endda bo på Kurfürstendamm, som jeg syntes var FABULOUS! Det var jo som at bo midt i et storcenter med alle butikkerne, og hvis der er noget, der kan henrykke en pige på 15, så er det da det!

Vi havde en ret fantastisk tur. Så det hele; det nye jødiske museum, muren, flere museer, legendariske caféer, und so weider som de ville sige, Tysken. Men det vigtigste, det var, at jeg fik et par cowboystøvler. Vi var forbi en meget, nok for, smart skobutik. Der var sommerudsalg, og lige dér i vinduet stod de smukkeste cowboystøvler med det mest smørbløde læder, små fine “blonder” på siderne. Og de var sat ned fra noget, der minder om 4.000 kroner til 1.500 kroner. Det var stadig VANVITTIGT mange penge. Men min mor var ligeså forelsket i dem, som jeg, hun mente investeringen var god. Vi har altid været enige om godt fodtøj. Så’n støvle er da betegnet som “godt”!

Og det har den været, for kors hvor jeg har trasket meget i dem. Elsket dem. Fået dem forsålet fire gange. Smurt og smurt og smurt med læderhalløj. Og jeg har dem endnu. Nu er det så bare en god håndfuld år siden de sidste var på fødderne. Plus en sjat. Ja det har vel egentlig ikke været så smart længe vel?

Dengang i 2004-2005, der var det altså det SMARTESTE! Måske i virkeligheden år 2000-2002-2003, men i provinsen, hvor jeg har huseret, der tager trends lige lidt længere om at fange an. Jeg havde aldrig ejet SÅ smart og flot fodtøj, og ALLE stjerner havde dengang cowboy boots! Dyrk lige Madonnas album Music – det er bygget op om støv, slidte jeans, ternede skjorter, store spænder på bælterne – aka. cowboystilen. Hvis I ikke husker trenden, så lad mig forsikre jer om, at den var der. Og jeg var derved trendy.

Nu er det så, at jeg har støvet støvler af. Og jeg overvejer at hive dem på igen. Men er det stadig eller måske igen hot? Kan det pulles off? Måske med noget fin blonde på Taylor Swift måden? Eller vil jeg ramme ved siden af og være mål for gode grin? Ja jeg spørger bare! For jeg har lagt mærke til, at 00’erne er på vej tilbage, nu vil de sørme have os til at gå med en ørenring igen! (supersmart for os der har tendens til at tabe én i ny og næ – nu har vi et “sæt”). Jeg gik SÅ meget med én ørenring, sådan nogle hjemmelavede Panduro Hobby-nogen med perler og sten og små kæder. Eller bare en fjer! Dødsmart (ahem!)!

Skal jeg give støvlen et nyt liv og have dem på eller sætte dem bagerst i skabet? (Lover jeg aldrig hiver fat i snoreværks-trussen igen!).
 photo cowboy_col_zps1e62ffee.jpgEnglish recap:
So, I found my old cowboy boots in the back of my closet. I got them from my mother on a trip to Berlin after 9th grade. They were on sale but still SO expensive. Oh my I LOVED them! I never ever had had such expensive and luxurious footwear. I looked after them as they were a pair of babies. Made in the softest leather. That was 2005 and the cowboy boot trend had just had it high – remember Madonna’s album Music from 2000?

So now I ask you, could I pull it of? Can cowboy boots find their own little space on the fashion scene in 2014? Or should they’ve been buried together with my horrible string-(literally just two strings on the back)underwear? The last part – well, they were burnt YEARS back, don’t you worry! But I’ve noticed that the 00’s fashion trends – like that one-earring-thing is coming back? Can my boots return from the dark?

 

28 kommentarer
  1. Hahaha, nej det skal alt bestemt ikke 😀 Men de får nu en plads i skoskabet 😀 Tak for dit besyv Sara! KH

 1. Jeg så et par cowboy støvler fra Bili Bi i Magasin den anden dag. Det må da betyde at det ikke er helt forkert 😉 På med dem! 🙂

  1. Hvis Billi Bi fanger trenden, så tænker jeg altså, at den er spredt og god nok 😀 HURRA! Jeg viser lidt i morgen! KH

 2. Du burde virkelig lave en “sådan holder du dine sko”-guide! De cowboystøvler ligner ikke nogen med 10 år på bagen 🙂

  Jeg syntes at de holder, men de skal godt nok styles rigtigt. Ikke noget med ternet skjorter og jeg syntes egentlig heller ikke at de gør sig særlig godt med en kort fin kjole ala som Taylor Swift ville gøre det. Tænker at de skal styles helt enkelt med en t-shirt og et par jeans. Det ville jeg i hvert fald gøre 🙂 På med dem igen!

  1. Haha, det er bare om at få forsålet dem, så snart de bliver slidt ned. Så en god gang læderfedt i ny og næ og evt. en lille spray mod vand. That’s the trick 😀 Men de var også så dyre og fancy, da jeg fik dem, at jeg passede dem som babyer.
   Jeg har et lille outfit klart til i morgen, så må vi se om du kan lide det 😀 KH

 3. Jeg er SÅ meget med på den! Cowboy boots holder for vildt! Jeg købte et par i sommeren 2012 og jeg har aldrig fortrudt! Boholook og cowboyboots er efterhånden mit varemærke hehe. Har dog fået et par negative kommentarer med på vejen. Men hvad fanden. Jeg synes det styrer, og at jeg (i hvert fald i min egen optik) har fundet vejen frem 😉

  1. Yaaaay! FEDT! Så har jeg et outfit klar til dig i morgen 😀 jeg låner lige dit varemærke en dags tid! KH

 4. Jeg må nok sige nej lige nu, men mon ikke om nogle år?
  Jeg satser f.eks. virkelig på, at logotasker snart er moderne igen (det er da lidt på vej, ikke?), for jeg har sådan en ægte Gucci sag liggende, som er en gave fra min mor, men som jeg aldrig formåede at gå med, fordi det lige præcis var nået at blive umoderne, da jeg fik den. Jeg krydser fingre 😉

 5. NEJ Muller, lad dem blive i skabet, stop galskaben mens du kan.
  Madonna vender heller ikke tilbage til cowboy stilen! (I hope not!)
  Selv var jeg storforbruger af støvlen i 00’erne, det ved du. (Til jer andre, piftede jeg gerne støvlen op med en opbundet skjorte og lidt bart maveskin, bare fordi jeg kunne). But those days are gone, GONE!
  Cowboystøvlen gør hverken godt for holdning eller stænger, i stedet kommer man meget hurtigt til at ligne en teenage pige der ville ønske at Britney stadig lå på Top10 med Hit Me Baby One More time.
  Cowboystøvlen skal kun findes frem til temafester eller western stævner, og så er det sagt. Jeg er måske ikke den store modeskaber, meen cowboystøvlen er virkelig ikke fiks!
  I min blå bog fra gym står mit Taylor Swift inspirerede outfit beskrevet, og hvis det står i blåbogen er det sgi fordi man skal lade det blive!
  Alfa omega no go, så hellere slangeskinds stilettos!

 6. Jeg tænker, de aldrig forsvandt lige så meget som så mange andre ting. Altså de har jo været der i ankelversion i hvert fald de sidste fem år – fra Notabene og den slags. Så der har været lidt liv i dem. Men der er selvfølgelig et stykke vej til nederdel og boots – eller cowboystøvler UDEN på skinny jeans. Hm – den sidste holder jeg mig i hvert fald fra. Men jeg husker det – det var skisme smukt.
  Jeg har i mange år håbet på, at sådan nogle virkelig høje hvide tresser/halvfjerdser-støvler a la Austin Powers eller ABBA blev in igen. Bare fordi jeg godt gad have sådan nogle.

 7. Teknisk set ville tysken nok sige “und so weiter.” (Ba-dum-tsch) Undskyld. Jeg blive selv pissesur, når folk synes, det er nødvendigt at rette ligegyldige typos.

  Mht støvlen… Nej. Nejnejnejnej. Nejnej. Nej. Jeg kan kun associere den med country white trash. Men jeg er jo så også helt ekseptionelt snobbet med mit fodtøj. 😉

  1. 😛 Jeg vil gerne rettes, go ahead 😀
   Du er en form for skogudinde, så det lægger altså til vægten om det virkelig nogensinde kan blive smart igen 🙂 Mjaaaarh, man kan kalde mig i tvivl! God weekend søde Miriam. KH

 8. Ja!
  Jeg har en (nu knapt så) hemmelig kærlighed til westerninspirerede ting, så længe de ikke opholder sig på campingpladser og resulterer i uheldig sang og musik.
  Jeg har altid gerne ville have et par cowbøjderstøvler (min mormor siger “en cowbøjder” med tryk på “bøJ”, og det er det bedste forkert-udtalte ord, jeg kender), men med mine kæmpefødder i størrelse 41, ligner det desværre mere det vilde vesten end de chikke western-vibes. Jeg glæder mig til at se dig i dem!

  Hvis jeg selv havde et par, røg de på til en hvid kjole og en armyjakke 😀

 9. Åh altså, lad det være in igen. 😀 jeg har et par stående somewhere, som jeg fik i konfirmationsgave, og jeg synes det er så ærgerligt at de bare står og står. Så lidt inspiration til, hvordan de kan styles modtages med kyshånd herfra.

 10. Hvis bare du LOVER ikke at iføre dig det samme som britney-bitch, så må du gerne tage cowboystøvler på! 😉

  Jeg investerede også engang i et par. Det var vist i 2005? De kostede 1000,- kr. og jeg så det også som den vildeste investering, og jeg var sikker på, at jeg ville have dem for evigt! Det var lige indtil jeg opdagede Trendsales..
  Selvom jeg er usikker på om jeg ville bruge dem idag, så fortryder jeg stadig at jeg har solgt dem.. Der er altså ét eller andet over dem – og mon ikke trenden vender tilbage lige om lidt igen? 🙂

  1. Hahahah Henriette, det kan jeg ikke love, hahah! Eller JO det kan jeg SGU 😀 Haha, det er så gysseligt! AD! Jeg er sikker på trenden kommer tilbage, og så må du ind på TS igen 😉 KH til dig

 11. Altså nu lyder jeg måske nok en smule hellig, men skal vi ikke gå i det vi har lyst til og så ikke gå (helt) så meget op i hvad der er in? Ik at jeg selv kan frasige mig at følge modetrends, absolut ikke (og dermed kan vi konstatere det er let at være hellig på skrift, men knap så let i praksis!), men jeg syntes bare nogle gange det tager overhånd. At vi lader lækre tasker eller fede støvler blive i skabet, fordi ‘nogen’ har dikteret de ikke skal frem i lyset lige nu. Det virker altså lidt tosset på mig 🙂 Alle syntes at hylde ‘den personlige stil’ (skal udtales med noget der nærmer sig ærefrygt: Find din personlige stil og du vil aldrig have en tøjernes igen!), og hvis personlig stil indebærer cowboystøvler eller logotaske, så er det da bare på med det! Det er jo i øvrigt også sådan trends bliver skabt: Nogle tør noget de andre ikke tør, og vupti så er en ny trend skabt og ‘nogle’ er blevet trendsættere! Så måske du er med til at starte en ny cowboy-støvle trend, og modeland vil snart genlyde af ‘it-girlen Cathrine aka Rockeren, der åbnede vores øjne for den fantastiske cowboystøvle…’ Okay jeg er måske nok på vej ud af en tangent her, but you get the picture!

  Cowboystøvler FTW! 😉

  1. Jo hundrede procent! Jeg dyrker heller ikke andet end dét jeg selv kan lide og synes er sjovt. Jeg er helt enig med dig. Det her indlæg er mest af alt en sjov anekdote om 00’erne, om trends som har fyldt så meget i barndommen/ungdommen at vi i dag næsten ikke kan se det seriøse i det. Kender du det? Jeg griner lidt af, at jeg syntes marmor var GYSSEGRIMT i 90’erne, åh hvor var min morbror og kone kiksede for at have et sofabord af marmor. I dag synes jeg det er det mest elegante materiale. Det er da sjovt hvordan ting bliver eftertragtede og smarte fordi moden dikterer. Jeg synes det er sjovt at diskutere trends og nostalgi 🙂 Og så er jeg ellers 100 % enig med dig! KH og god dag

 12. Jeg må gå imod de (fleste) andre og sige, at de læner sig op af gyselige – i i hvert fald set med mine øjne 🙂 Synes heller ikke stylingen er god til dem her, hvis det endelig skal være. Det bliver for forvirrende med knæstrømper, blonder OG coat. Bare min mening, vi har heller ikke rigtig samme stil, men respekt for, at du er modig 🙂

  1. Av av av Anna, de har stadig sentimental affektionsværdi 🙂 Så “gyselige” gør ondt, men hvad pokker – det er jo bare tøj og sko og hår og tasker – meningen er, at vi skal have det sjovt og lege og prøve. Nogen gange rammer det, når jeg tager en chance, andre gange ikke, men jeg prøver igen 🙂 KH

Læg en kommentar