Dagens: 50er drøm

 photo dagens040814_5_zps0f2dc849.jpg
 photo dagens040814_6_zps6b988f2a.jpg
 photo dagens040814_1_zps7273bde0.jpg
Contains adlinks: Clogs – Swedish Hasbeens (ON SALE!) // Dress – Asos // Bag – 3.1 Philip Lim

Jeg er netop hjemvendt fra check-up på hospitalet, og den lille tå vokser fint sammen! Hurra! Min største skræk var, at de skulle åbne den og operere på den. But it’s all good, og efter fire ture på Frederiksberg akutmodtagelse er jeg afsluttet. Den skal være pakket ind i fire uger endnu, og så tager det ni måneder ca. før den er helt god. Men det er okay! Jeg har i øvrigt lært følgende af al denne tå-ulykke:

1. Dantaxi er de mest pålidelige på tiden, og dem der kører pænest (jeg har kun rørt mig ud af flækken, når jeg kunne komme på en taxa, temmelig dyrt for pengepungen). Jeg er i øvrigt flere gange blevet “snydt” på ruterne, altså hvor chaufførerne bevidst kører en noget længere og mere besværlig vej. Eller jeg tænker det må være bevidst, for de kender vel byen ligesom deres egen bukselomme. Det gør jeg også, og derfor ved jeg, nogen af dem kører fjollede omveje. Det er lidt frækt, men jeg har endnu ikke lært at råbe højt…

2. Birkenstocks er den eneste rummelige sko til forbindinger. Drop træsko, gummisko, klipklappere. Din kærestes str. 43 eller Birckenstocks – det er vejen!

3. Neonfarvet bandager forhindrer folk i at overse tåen, og ingen har jokket på den siden jeg fik pink fod i sidste uge.

4. Der er slet ikke nok sæsoner af Pretty Little Liars til at underholde, når man er sygemeldt en lille uges tid. Til gengæld er jeg begyndt forfra på Gossip Girl for tredje gang. Stadig verdensklasse!

5. Brækkede knogler er en glimrende grund til at slå sig på mælk og få lidt ekstra calcium, I ved, styrke sig indefra (selv om min sygeplejerskeveninde mente det var for sent i forhold til nuværende skade), og der kan en pose Nesquick fra Rema få mælken til at glide noget nemmere ned.

6. Gode venner er i allerhøjeste kurs.

I går eftermiddags var vi ude og spise en lille is. Jeg kørte på Vespaen og min kæreste bag mig på cykel. Jeg havde taget den fineste kjole på, som jeg købte for halvanden måneds tid siden. Det er lidt en skør længde, synes jeg, til anklen, men den kan jo bare blive lagt op en dag. Den bliver lidt tung i den længde, synes jeg? Og så var træskoene på! Som lægen ordinerede. Men forbindingen kan altså ikke være i dem, så lige her havde jeg prøvet at nøjes med et plaster. Ikke helt toppen. Men det gik!

Følte mig i øvrigt ret 50’er-agtig, især som jeg trillede på Vespaen ned ad Frederikbserg Allé, med fin kjole og røde træsko. På nogle fronter ville jeg have elsket at være ung i den tid. Audrey Hepburn, a-line-skørter, store solbriller. Men også manglende ligestilling på jobs, i kæresteforhold og på universiteterne osv. osv. Måske jeg bare gerne ville bo på et filmset og være Hepburns veninde, sidde bag på Vespaen og bære små handsker og silketørklæder om håret? Tøjstilen er nok også fed i dag i mine øjne, fordi den er nostalgisk, romantisk. Gad vide om vores børnebørn vil tænke sådan om vores tøj om halvtres år?
 photo dagens040814_2_zps639efe6d.jpg
 photo dagens040814_8_zpsa1889214.jpg photo dagens040814_4_zps639efe6d.jpg

35 kommentarer
 1. Hvor sidder kjolen fint! Men jeg er enig i, at længden virker lidt tung i det – jeg ville selv foretække at få den lagt op til et sted lige under knæene. I forhold til tøj og tid, så synes jeg, at man skal gøre lige som man gerne vil. Godt nok er kjolen der inspireret af 50’erne, men er det ikke lige så meget “vores tid” bare at have det på, man har det godt i? Jeg kan nemlig selv godt lide at være lidt sømandsagtig med striber på trøjen og røde negle 🙂

  1. Jo det er så! Det er det der er så vidunderligt i 2014 – alt er tilladt. Jeg tror også bare det er den nostalgiske del, jeg trækker på. Hvis du har set Midnight in Paris, så er det totalt den der trang til andre tider, som jeg oplever fra tid til anden 🙂 Sømandstriber og røde negle lyder PERFEKT! KH

   1. Jep kjolen og træskoene – nogle gange bliver man for ivrig 😀
    Dejligt at se, at træsko også kan være lidt fancy. Jeg kommer fra de “mørke” vestjylland, og der er træsko ikke just fancy 😀

   2. Den har jeg ikke set, men titlen er hermed skrevet på min film-der-skal-liste 🙂 Vil i øvrigt gerne ændre min kommentar i forhold til længden på kjolen efter at have set billederne igen nu – det ser dælme da godt ud!!! Kjolen er topelegant!

 2. Årh wow, hvor er den fin. Hvor ville jeg ønske, at alle gik i sådan noget tøj, jeg er så træt af moden med sort og hvid!

  Og så er dit nye site virkelig fint 🙂

  1. Tak Emma! Jeg er også ret glad for det – der kommer lidt flere detaljer, men bare brugervenligheden på sitet – det er skønt 🙂 Og tak for de søde ord! KH

  1. Ja er den ikke fin? 😀 Nej ikke endnu af den ene grund, at jeg ikke har nået forbi dem selv til anmeldelse af behandlingen. Planen var at jeg skulle det først, så jeg kunne berette om det, men pga. tåen er det trukket ud 🙂 Jeg kommer med en vinder snarest! KH

 3. Faktisk så er det et krav, at taxachaufføren kører den korteste vej, medmindre du beder om en længere vej (hvis den f.eks. er hurtigere). Jeg skulle fra lufthavnen til Østerbro en sen aftentime for nogle år siden, og selvom jeg påpegede, at det var underligt at han kørte ad motorvejen, når nu jeg skulle til Østerbro, så insisterede han på, at ruten kun var 2-3 km længere end den korteste og MEGET hurtigere. Den var hurtig, fordi han kørte 160 km/t på motorvejen. Jeg tjekkede krak, og vi havde kørt en omvej på 7 km (meget når nu den korteste vej var 11 km). Jeg samlede ’skyts’ og havde røg ud af næsen, da jeg ringede til taxiselskabet. Men her blev jeg til min overraskelse mødt med “Nej, det er da overhovedet ikke i orden. Send en mail med en kopi af bonnen og dine kontooplysninger, så overfører vi differencen”. Og efter få dage var der sat 140 kr ind på min konto. Det kan godt betale sig at sige noget!

  1. Gud hvor er det frækt! Godt du gjorde noget ved det Henriette, det skulle han da heller ikke slippe af sted med! Jeg gider ikke gøre noget ved det af de to grunde 1) Arbejdet har lovet at betale regningen 2) Det drejer sig max om 70 kroner.. Pyt! Men næste gang der siger jeg til gengæld fra undervejs. For jeg synes det er så frækt!! KH

 4. Først, dejligt din fod er i bedring!

  Næst, Gossip Girl uanset hvilken nr. gang er altid verdensklasse og kunne ikke være mere enig!

  Sidst, er det nasty at synes at Chuck er mums, når han skal forestille at være så ung?

  – Stinne

  1. Du er sød Amy, tak for ønsker om god bedring! Det går fremad 🙂 Og tak for de søde ord! KH

  1. Åhr manner, du er alt for god ved mig, tusinde mange tak for sætning hvor “du” og “gudesmuk” indgår side om side – det er for meget af det gode 😀 KH

  1. TAK Jeanette, jeg skal liiiige vænne mig til længden såvel som træsko 🙂 SÅdan nogen har jeg ikke haft på siden barns ben 🙂 KH

 5. Ved du, hvad jeg tit tænker, når jeg ser billeder af dig (især som de her)? At det må være en fest at bo sammen med dig! 😀 Din kæreste må da nogle gange føle det lidt, som var han med i en film (apropos Hepburn) 🙂 Hvem går klædt så fint og elegant, når de skal ned for at spise en is? 😉 Jeg ville ønske, at jeg gjorde, men jeg har det bare bedst i det afdæmpede. Suk.
  Du er virkelig en humørspreder, Cathrine -og tak for det! 😀

  PS. Skulle du være i tvivl, så er det hele ment som ét stort kompliment!! 😉

  1. Hahaha jeg er ikke det mindste i tvivl om, at det var et KÆMPE kompliment. Hvor er du altså sød Kathrine! Jeg tror min kæreste nogen gange synes, det er et show med mig 🙂 Mig og alt mit skøre tøj. Men altså sådan synes jeg nu engang livet er sjovt 🙂
   Du er kær og jeg GLAD for dine tanker !KH

 6. Ej, hvor sjovt. Jeg skal netop til at købe den kjole til min brors bryllup. Så fin!
  Så nu kan jeg jo passende spørge, hvordan den er i størrelser? Stor/lille – hvis nu man vakler mellem to størrelser?

  1. Tak Kirsten, den er måske lidt til den lille side? Jeg er en ganske normal 36, men i stramme kjoler er jeg normalt en 34. Jeg har kjolen i en 8’er/36 og den sidder til 🙂 Kan det hjælpe? KH

 7. Det passer rigtig godt sammen!
  Det er ikke noget værre ned en fod og negl, som bare ikke arbejder sammen. Jeg er selv blevet opereret for en nedgroet negl for to år siden, og der går ca. 9 mdr. for man kan se, om neglen er vokset ordentlig ud – så træls for dig 🙂

  1. TAK Maiken, kjolen og træskoene? Det er jeg glad for 😀 Lægen sagde godt i mandags, at det ville tage 9 måneder for en ny negl. Æv! Men så er den fin til min 26 års fødselsdag 😀 Tak for omsorg! KH

 8. Du ser fantastisk ud i den kjole. Jeg synes, der er noget rigtig fint over den længde her om sommeren, hvor benene er bare. Der er fokus på solbrune ankler og sommerben. Og dine ankler er stadig fine trods en massakreret tå! 🙂

  1. Tak Louise, du er kær. Anklerne er heldigvis de samme <3 Jeg skal måske bare vænne mig til den lidt anderledes længde? Det bliver lidt mere fokus på anklerne, som jeg synes er noget det fineste på en kvindekrop 🙂 KH

  1. Det er bare en anderledes længde – selv små justeringer skal man vænne sig til, haha! Du skal glæde dig til at se i går aftes outfit – det er at rocke bandage 😛 KH

Læg en kommentar