Film for nyligt: En to tresomt

www.youtube.com/embed/yDq7YAfNH6Q
I forgårs cyklede jeg i byens farverige bif for at mødes med Tine. Vi var inviteret ind for at se En to tresomt, og inden vi gik ind blev vi taget pænt imod af filmselskabdamen. Hun sagde; “… den er altså lidt vild”. Jeg kvitterede med at efter tre år på film- og medievidenskab (okay, teknisk set 5 år), så kunne meget lidt skræmme mig. If it’s out there I’ve seen it. I hvert fald hvis det er en sort/hvid stumfilmstype fra 1919. Nothing scares me!

Så vi gik ind. Mig med en børnepopcorn og en mørk chokobar. Film i biffen hænger automatisk sammen med snolder for mig. Punktum. Også selv om jeg er på en relativt kontrolleret kost. (Snolder er i øvrigt et ret klamt ord, hva’?).

Men ikke mange minutter inde i filmen går det op for mig, at her er altså ikke tale om en popcorns-film. Underlægget er meget sparsomt. Hver et popcornstyg kan høres. Og foran mig sidder tre rigtig smarte modemagasindamer. Det tog mig en film at spise en børnepopcorn, haha! De plejer at være væk inden første scene er omme!

Siff og Lucas er kærester gennem et år og er lige flyttet ind på Nørrebrogade i en fin lejlighed. Siff er sexologistuderende og Lucas læser til lærer. Maria bliver dumpet og flytter ind hos sin barndomsveninde og inden længe lægger hun an på Lucas. Og det virker han til at være ganske tilfreds med. Og så vil jeg ikke få for meget i detaljer, for der skal også være noget for jer at se den for! Plottet udspiller sig i hvert fald som en interessant konflikt mellem det videnskabeligt tilladte, og hvad følelserne kan bære.

Det meste af filmen udspiller sig i den lille lejlighed, og det gør det til et meget intimt lille drama. Karaktererne har samme navne som skuespillerne hedder i virkeligheden, så grænsen mellem fiktion og fakta blive nærmest opløseligt. En to tresomt er en ret spændende skildring af princippet; “som veninder vi dele”, hvad der er tilladt seksuelt, det er sårbart og ærligt. Især synes jeg, at Maria spiller fabelagtigt.

I sidste ende har filmen måske for meget fokus på det heteroseksuelle sexliv, og det er meget manden, der tilfredsstilles og blærer sig med samme. I sidste ende tør den heller ikke helt at rykke sig ud over grænsen for det tilladte – uden at afsløre afslutningen.

Når det så er sagt, så er det her en ret ærlig og nøgen (bogstaveligt og figurativt) ungdomsfilm, som tør at stikke til fantasier og det lidt absurde. Det er lowbudgetfilm, som jeg godt kan lide dem – ikke så meget lir men bare følelser og den lille hverdag. Jeg er en sucker for den slags dramaer (er jo en Bergman-pige

Hvis I kunne tænke jer at se filmen, så vil jeg gerne udlodde 5 x 2 billetter til En to tresomt. I skal blot skrive jer i feltet underneden 🙂 KONKURRENCEN ER SLUT!

Indlægget er lavet i samarbejde med UIP, selskabet bag En to tresomt

190 kommentarer
 1. Den lyder lidt tå-krummende… Men havde tænkt på at gå ind og se den anyways, så vil da meget gerne vinde et par billetter 🙂

 2. Ligesiden jeg så traileren for flere måneder siden tænkte jeg bare: “den må jeg bare se!”, så jeg vil blive meget glad for billetterne.

 3. Det ville sørme da ikke være helt tosset. Lige en film at tage min gode veninde med ind at se! Det ville sikkert afføde en spændende snak efterfølgende 🙂

 4. Jeg forsøger at komme lidt mere i biografen, så en gratis tur ville bestemt ikke være af vejen. Jeg smider et lod i puljen:)

 5. Efter i lørdags at have flyttet fra Falster til København og i den forbindelse indse, that I don’t have a penny for breakfast, ville det være totalt lækkert med lidt godt fjernsyn (for det har jeg heller ikke råd til!) Haha!

 6. Uha, den lyder interessant, og med et stramt budget ville det være så hyggeligt med en tøsetur i biffen 🙂 krydser fingre

 7. Jeg vil møggerne se den, jeg har spillet teater sammen med Sif, så jeg er ret så hooked på at se hende på det store lærred;)

 8. Jeg må ærligt indrømme, at jeg sad med en lidt underlig fornemmelse i maven efter bare at have set traileren. Men på den anden side blev jeg også vildt nysgerrig! Vil rigtig gerne deltage i at vinde et par billetter : )

 9. Jeg giver den et skud 🙂 Det er nu alligevel så sjældent at jeg tager mig tid til at tage i biffen så en gratis omgang ville da ikke gøre noget 😉

 10. Jeg vil også meget gerne være med i konkurrencen! Så vil jeg tage min spanske filmstuderende kæreste med, så han kan lære noget mere dansk og forstå at vi også har andet end Lars Von Trier i Danmark 🙂

 11. Ja uanset om jeg vinder billetter her eller ej, så skal den film ses. Siff og Maria er to af mine tidligere elever fra det gymnasium jeg arbejder på. To meget talentfulde piger

 12. Den vil jeg meget gerne se! Jeg skal også altid have popcorn, når jeg er i bio. Sidst jeg var i bio, så jeg Ung og smuk, der føltes det også lidt forkert at sidde og gnaske popcorn 😉

 13. Jeg var til Telia tirsdag (man er vel studerende) for et par dage siden, hvor traileren blev vist. Den fangede mig virkelig! Jeg er så uheldig at have stået i noget lignende selv – 2 piger der deler samme kæreste – jeg var bare den eneste, der ikke vidste det. Øv.
  Heldigvis er det helt på afstand nu og jeg synes filmen ser interessant og tankevækkende ud!

 14. Tror du lige jeg fik en chok da jeg så min gamle ferieveninde Maria nøgen for første gang, og så på film ud over hele facebook? Jeg ville elske at komme ind og se den, da det er den første film i lang tid jeg virkelig bare har LYST til at se. Og ja, hun er skide dygtig. De virker de andre skuespillere dog også¨til at være. 😀

 15. Det ville godt nok ikke være dårligt. Jeg vil dog ikke selv kunne tage ind og se den (ØV BØV, men jeg bor pt. i udlandet), men jeg vil elske at vinde, så jeg kan forære min dejlige lillebror (der snart har fødselsdag) en god biograftur, selvom jeg er langt væk. Faktisk har jeg flere gange givet ham en biograftur i fødselsdagsgave, og det har altid været et hit. Hvem han i givet fald inviterer med denne gang, vil jeg være op til ham, hvis jeg vinder. 😉

 16. Jeg har set ret mange plakater med filmen og de der nøgne mennesker fanger mig lidt – men jeg vil heller ikke stå og kigge på plakaten for længe, hæhæ.

 17. Spændende! Har fødselsdag lige om hjørnet, og jeg kunne da godt tænke mig at invitere veninder i biografen, pinlig eller ikke-pinlig film 🙂

 18. Det lyder som en film lige efter mit hovede. Elsker også hverdagsdramaer, og film uden alt for meget bling. Håber jeg vinder 🙂

 19. Det er jo lige bif-vejr!
  Hilsen hende der har boycuttet Grand, af den simple grund at der ikke må indtages popcorn på matriklen
  (det er en b-i-o-g-r-a-f, for dælen!)

 20. Av. Det gjorde helt ondt i maven. Nu har jeg en meget dejlig kæreste, som jeg absolut ikke har intentioner om at dele med andre på nogen som helst seksuelt plan – så traileren stak lidt til mig. Det må virkelig gøre ondt at skulle “kæmpe” om opmærksomheden fra den person, man elsker. Og den person man deler sine intime øjeblikke med. På den anden side, ser filmen virkelig også fin ud, og naturalismen får den til at se nærmest dogme-agtig ud – Jeg må ind og se den! 🙂

 21. Dem vil jeg da gerne vinde! Ville have set familien alligevel, så mit SU-budget ville sikkert blive glad for en gratis tur! 🙂

 22. Åh, dem vil jeg vinde!! Om ikke andet så for at bevise, at jeg, uanset film, har spist en XL popcorn inden reklamerne er slut!! 😀

 23. Uh den lyder interessant! Den vil jeg rigtig gerne ind og se – så jeg kan finde ud af, hvad alle de ting, du ikke vil afsløre, er 😉

 24. Jeg er på 3. semester også på Medievidenskab, og hvor har du bare ret i, at det næsten ikke er muligt at blive overrasket af “lidt for vilde film”, for jeg har satme set nogle underlige/vilde film under mit studie. 🙂 selvfølgelig skal jeg også se En To Tresomt, så det kunne da være fedt at vinde billetter!!

 25. Ihh den lyder rigtig interessant og underholdende på samme tid! Ville være fantastisk dejligt med et par billetter til en ellers kedelig søndag!

 26. Ja tak. Kan godt li’ skæve, danske film og denne lyder til at kunne leve op til det. Hvis jeg vinder, bliver det en biotur med min veninde Stine

 27. Den vil jeg vildt gerne vinde billetter til. Jeg har set forfilm til den og fascinere af balancen mellem virkelighed og fiktion kvæ navne og lowbudget filmningen. Dog finder jeg den samtidigt mega grænseoverskridende og lidt provokerende. Måske fordi jeg er verdens mest blufærdige menneske. Men vil se det som en sjov udfordring at gå i bio og se den 🙂

 28. Ville gerne vinde to billetter så jeg kunne invitere min veninde med som pt er langtidsindlagt på hospitalet – det kunne være dejligt at få hende med ud i nogle timer og tænke på noget andet 🙂

 29. Så traileren sidst jeg var i biografien, ser virkelig speciel ud, men sikkert også virkelig virkelig sjov☺️ Krydser fingre

 30. jeg håber jeg ku være heldig at få en bio billet – selvom min første tanke da jeg så trailerne var OMG – det er sku for wird. hahah

 31. Jeg har ikke været i biografen siden oktober sidste år – og da var det en ret mislykket og lettere akavet date… Så kunne godt tænke mig at forbinde vinrøde stof-sæder og duften af popcorn med noget andet! 🙂

 32. Jeg kender én af birolle indehaverne og har derfor ventet længe på at filmen kom ud! Men som den klassiske historie altid er – med flytning til København og studiestart – hænger pengene ikke på træerne for tiden. Så jeg krydser kæmpe fingre for en gratis fornøjelse, så jeg endelig kan få den set!

 33. Årh, det ville jeg gerne! Min veninde og jeg har talt om at se den sammen, så det ville være perfekt at kunne invitere hende derind – med popcorn und alles 😀

 34. Det kunne jeg godt da!! Men får mig en udfordring så! Har så lidt forståelse for den livsform! Fik sgu allerede ondt af Sif af at se traileren 😛

 35. Jeg er en del af Nordisk Film Testpanel og håbede VIRKELIG på at se denne som testvisning. Billetterne gik til nogle andre – men har stadig filmen på min To Do liste 🙂

 36. Min veninde har ævlet løs om den film, siden hun så traileren for et par måneder siden – det kunne være sjovt at overraske hende med to billetter til den! Fingers crossed!! xx
  PS. god fornøjelse til Beyonce i aften, jeg er DRØN misundelig!

 37. En tur i biffen ville ikke være dårligt! og slet ikke med en dansk film, som eftersigende skulle være værd at se!

 38. Jeg vil vildt gerne se den! Har overvejet at lave en anmeldelse af filmen til et studieblad jeg arbejder for (medievidenskab i Aarhus), så det kunne da bare være perfekt med sådan et par bif-billetter. 🙂

 39. Argh, ville SÅÅ gerne ind og se den film! Har vendt og drejet mulighederne i mit hovede, da jeg som fattig studerende lige har lavet et BUDGET over min økonomi. (Hvor voksen har man lov at være?) Og her havde jeg ikke lige regnet en tur i biogtafen med. Så jeg krydser fingre! Tak for en dejlig blog!

Læg en kommentar