Cutie convict eller Angela Merkel

Mean girls

“… Halloween is the one night a year when a girl can dress like a total slut”.

Og det passer! I hvert fald hvis vi besøger Cathrine Nissen, 15 år gammel. Generelt havde jeg, ligesom så mange andre piger i årgange, et rimelig afklædt 00’ere. Midt-00’ere. Miss sixty-toppe der på det nærmeste gav kig til navlen. G-strenge hevet helt op i nakken (hvem har lyst til at glo på den snor, der perforerer numsen over bukselinningen? ALLE pigerne hev de underhyler op til ørerne). Jeans så lavtaljerede med lynlåse så korte, at selv Xtina følte sig for tildækket.

I Danmark er det ikke kun til Halloween, vi kan bruge undskyldningen for klæd-ud som kodeord for klæd-af. Der er også fastelavn, og der er j-dag, julefrokost. Hver dag kan være en nøgen dag! Lad mig berette:

Drengemiddag

1.g-Cathrine udvalgt til drengemiddag på gymnasiet – for de uindviede, en middag 3.g-drengene holder i starten af året for at fejre dem selv, og hvor de er nået til i skoleforløbet, nær enden. Og så er det en mulighed for 3.g-drenge at tjekke udvalget af 1.g-piger ud. Egentlig ret usmageligt. Især når man tilsætter det faktum at påklædningen skal være hvid med hvid på, og gerne lille og kort. Next to nøgen. Jeg havde naturligvis min hvide top med vandfald foran, ret meget a la Kylies. Med bikinitop under – det var jo midt-00’erne En meget kort nederdel og stiletter til. Vi serverede kyllingelår og flødekartofler i lange baner

Julefrokost

Nisse-pimps-and-hoes – hvilken arbejdsplads vælger sådan et tema?? Det gør en ung arbejdsplads. Og da jeg som 17-årig vendte burgere på Maccen iført cityshorts (en knælang version af de så moderne culotte) og brokadevest, valgte festudvalget det afklædte tema. Nu kunne jeg jo godt være kommet klædt ud som pimp – med guldtand og guns. Men jeg gik den brandfarlige vej; polyester og plys. Købt som en nissekjole, men som i virkeligheden fungerede mere som en nissetop, for der var sparet på stoffet, så det røde velour akkurat kunne kysse ballekanten. Jeg var spændt godt ind alle steder, vi arbejdede i et anti-tyngdekraftsfelt.

halloweencol2^^^Som policeofficer i børnekostume i 1. g – stadig et sejt kostume, synes jeg // Som sygeplejerske i 2. g // Som nissepige i 1. g 

J-dag

Jeg havde ét sabbatår. Og da arbejdede jeg med promovering. Og hvem stod på et billiardbord på en bodega i endnu en lårkort polyesterkjole med pelskant, bjældehalsbånd og gevir? Det gjorde undertegnede. Det var j-dag, dagen landets skadestuer arbejder sig henimod hele året – deres højsæson. Og på vej ned derfra blev jeg overfaldet af en pige, der resolut ville have min kjole og gevir. Der satte jeg alligevel grænsen for nøgenhed.

Fastelavn

Hvis du har sat foden inden for på et hospital, så ved du, at sygeplejersker ser sådan her ud. Men når man er 17 år, så er det mere i denne her dur, og navneskiltet siger “Anita Hardon” (læs lige navnet igen-igen – snusket ikke?). Jeg skulle igen til McD-personalefest. Måske vores hang til fedtede fester handlede om at komme væk fra sikkerhedssko og kasketter?

Okay, jeg var teenager. Jeg eksperimenterede. Søgte bekræftelse alle de forkerte steder og min egen usikkerhed blev kvalt i en 70D med gelerede pushupindlæg. Jeg tilgiver min egen udsvævende udklædningshang. Men man får sgu da heller ikke meget hjælp, når man søger kostumer på nettet.

Hvad der i en almindelig verden skulle være en sølle og sikkert temmelig beskidt straffefange, bliver til en “cutie convict”. Hvad der kunne ligne Woopie Goldberg i Halløj i Klostret bliver til “Sexy Nun“. En fodbolddommer der typisk ligner en trænet straffefange med en fløjte om halsen i sine sort-hvide-striber bliver til en lårkort dommer. Mænd kan til sammenligning være klædt ud som samurai, sumobrydere og sultan.

Hvorfor skal jeg som kvinde partout degraderes til polytrevler med samme stofmængde som en 1-årigs sparkedragt? Hvor er Hillary Clinton-kostumet? Elisabeth den 1.? Dronning Magrethe? Hermione? Det er da lidt fornærmende for intellektet, er det ikke? Jeg tror egentlig også, de færreste mænd tænker “Fy for en fræk Rød Hætte”. Hvem har sat reglerne for kostumeudvalget?

halloweencol

^^^ Chucky’s bride i 2009 – i 80’er-konfirmationskjole, “det blev en Lilly-model”

Endnu en ligestillingsdiskussion? Nej. Hånden på hjertet, jeg kan godt blive lidt træt af, at ligestillingsdebatten skal køres ind alle steder. At en kvinde kan klage over, at hun skal betale mere hos frisøren end mændene. Og andre skal i virkeligheden ikke diktere, hvad jeg vil klæde mig ud som til halloween og fastelavn. Om jeg vil være sexet sørøver eller stor sultan. Men jeg gad gerne, at rammerne brydes. At vi kommer lidt længere end nissepiger, sygeplejersker og alle de andre stereotyper. For jeg får også børn en dag, og de må gerne se noget andet, noget der ikke fokuserer på deres bryster og stramme maveskind.

Så det her går ud til mig som 15-årig på dansegulvet i lårkort rød velour, til mine fremtidige børn. Pas nu på dig selv.

Dine lår er dine egne, det gælder også din mås. Jo blødere, jo bedre at sidde. Dine bryster ligeså. De er til for at have noget rart at sove på og til at give føde til dine unger en dag. G-strenge kan give hæmorider. Stramme jeans giver gnavesår på hofterne, og den lave talje giver blærebetændelse. Nissepiger ser sådan her ud, og sygeplejersker går i hvide træsko og bukser med elastiklinning, og er de typer, der redder liv.

Du skal ikke være cutie convict for nogen. Du skal sigte højere! Hillary Clinton, Michelle Obama, Angela Merkel.

Happy Halloween <3

17467079

 

20 kommentarer
 1. Vild ungdom du har haft dig 😉 Hvis der er én ting jeg ikke kan fordrage, så er det udklædningsfester. Jeg undgår dem altid og jeg har ikke været til noget siden “hytteturen” på studiet for 5 år siden – og det var af tvang. Selv i gymnasiet var det noget af det værste. Det er spild af tid og penge, så hvis det stod til mig, kan vi helt afskaffe alt det udklædning. Men det er jeg sådan ca. den eneste i verden, der synes, har jeg erfaret – så i stedet vil det være en god start, hvis vi dropper alle de klassiske kostymer som sygeplejersker og frække nissepiger (beklager at jeg lyder som en gammel dame på 75 :)) God fredag!

 2. Virkelig fængende indlæg! Jeg er helt vild med din måde at skrive på : )

  Jeg er selv uddannet sygeplejerske lige om lidt og kan godt blive træt af de der sexede nurse-kostumer! Der er ikke noget i vejen med at have lidt sjov, problemet er, når folk får et forvrænget billede af virkeligheden.
  Jeg giver dig i hvert fald helt ret i, at man skal tænke sig om og passe på sig selv! : )

 3. Smadder dejligt indlæg! Og det er rart at høre, at du ikke var den eneste tossede teenager der tænkte, jo kortere desto bedre.
  Ja, sådan tænker nogle vel sagtens stadig midt i tyverne.

 4. du. er. genial!
  jeg bukker mig og har næsen i støvet, alt imens jeg siger HØRT, HØRT, HØRT!
  hav en rigtig dejlig weekend, cathrine.
  kærlig hilsen en inkarneret fan.

 5. Kan så tydeligt forstå din pointe, men det er også bare vigtigt at huske på én ting: hold kæft vi havde det sjovt, mens vi stod der. Jeg havde i hvert fald! Har godt nok altid været meget opmærksom på at dække måsen, men brysterne har sgu af og til fået lidt for frist udsyn. Det er vel det vi gør, når vi er teenagere?

  Men det er altså her Halloween har en fordel frem for fastelavn: kravet er jo lidt, at det skal være skræmmende (mere end en lille mus haha!), og der er vel grænser for, hvor sexet man kan være, med teaterblod i hele skærmen? Jeg sidder i hvert fald her godt blodig, med en kæreste der holder sig på sikker afstand haha.
  Vi har kun det skæg vi selv sidder på, og det skal helt sikkert modereres, men hold op det er også god sjov 😉

 6. Hehe true true.. 🙂 Personligt er mit bedste outfit til sådan “højtider” gravid herointagende pusherkvinde. Smækker en god pude under blusen, gode jogginbukser på, en lille hue og nogle “stikmærker” på armene. Så skal man heller ikke gå og rette frisuren og trække maven ind hele aften 😀
  Må dog rette dig ift. kvinden, der klager over at skulle betale mere hos frisøren end manden. Den konkrete situation går på en rigtig sød pige, der har kort hår – akkurat som mange mænd er flest. Da hun skulle betale dobbelt for at få den samme behandling, som en mand med samme frisure, følte hun sig ramt på kønnet. Og dét var sagen. Hun beklager sig ikke over, at skulle betale mere, i det tilfælde hvor frisuren kræver det. Hun kræver til gengæld at blive underlagt samme vilkår, som en mand med samme frisure. Blot en lille bemærkning.

  1. Så må jeg lige rette dig: hun skulle betale 528 kr, mens mænd skulle betale 428 kr. Det er en højere pris, men bestemt ikke dobbelt.
   Nu er det svært at fornemme, hvilken frisure hun havde på det tidspunkt. Men jeg ved fra mit eget liv, at længden på håret ikke er ligefrem proportionalt med tiden det tager at klippe det. Min kæreste og jeg har for eksempel nogenlunde lige langt (eller kort) hår. Fra han sætter sig i stolen til håret er færdigklippet, går cirka syv minutter. For mig tager det 30-45 minutter. Årsag: min frisure er langt mere krævende og med langt flere detaljer. Min kæreste kan trimmes med maskine – jeg bliver klippet med en saks. Dét synes jeg er helt okay at give flere penge for.

   Jeg snakkede med min frisør om sagen sidst jeg var der. Hun bekræftede, at generelt set har kvinder langt mere krævende frisurer end mænd. Selvfølgelig er der nogle få undtagelser. Nogle få mænd, der klippes nøjagtig så detaljeret som kvinder eller nogle få kvinder, der trimmes med maskinen ligesom mænd. Men de er få.
   Jeg går ikke ind for kønsdiskrimination, men det synes jeg heller ikke er til stede her. Det er baseret på en helt rationel overvejelse; langt de fleste kvinder har frisurer, der kræver mere. Det tager længere tid at klippe og koster derfor lidt mere.
   Alternativet er en prisliste, der er alenlang: “Nem korthårsfrisure”, “mellemsvær korthårsfrisure”, “besværlig korthårsfrisure”, “bare lige spidserne af en langhårsfrisure”, “snorlige pagefrisure” og så videre … Det ville kunderne heller ikke gide.

   Lad os tage kampen om ligestilling dér hvor den betyder noget. Ikke om slutty halloweenkostumer (for Cathrine, du har helt ret – vi bestemmer jo selv). Ikke om prislisten hos frisøren. Men om barsel til mænd (og kvinder), lige løn i lige job, eller et opgør med tanken om “kvindefag” og “mandefag”.

   Mange hilsner fra den korthårede pige, der knuselsker sine frisørbesøg 🙂

 7. Åh! Jeg elsker, elsker, elsker udklædningsfester! Og jeg synes helt klart, det er sjovest, når man tænker længere end de fortærskede stereotyper, som du også nævner. Eksempelvis kan det anbefales at klæde sig ud som lille, tyk julemus i stedet for fræk nissepige. Tænk blødt, mussegråt bomuld fra top til tå, der er udstoppet, så man får den helt rigtige mussefacon. Man behøver ikke tænke på om maveskindet nu også er stramt og faldt nok, men kan tværtimod snacke så meget som man lyster uden det kan ses 😉 Harry Potter er også en klar anbefaling herfra -man har virkelig muligheden for at gå all-in i det kostume! 😉 Næste gang tror jeg, at jeg snupper den der sumobryder (som på en måde ligner en donut? :D) eller Angela Merkel (selvom jeg frygter at hun er lidt af en lyseslukker) 🙂

  Hvor er jeg glad for, at jeg har lagt g-strengen på hylden, for den var da både ubehagelig, uhygiejnisk og uklædelig! Og jeg er på dine vegne glad for, at du ikke længere hiver din op om ørerne 😉 Tak for et både morsomt, tåkrummende og tankevækkende indlæg!

 8. Sjovt du nævner det – jeg var faktisk engang (slutty) Rødhætte til en udklædningsfest, hvor følgende samtale foregik, da en mand fik øje på mig: Mand: “Hvem er du?” – Mig: “Jeg er sguda Rødhætte!” – “Nå okay” (laver mystisk ansigtsudtryk) – “Hvad betyder det fjæs?” – “… ikke noget. Jeg tror bare, der er mange mænd, der har en fantasi om Rødhætte..”
  Behøver jeg at nævne, hvem der ville have mig med hjem senere den aften?

  As for Halloween tonight, så skal jeg ingen steder, og det ærgrer mig, for min bror har ellers det fedeste grævlinge-kostume liggende, jeg kunne have lånt. En flot heldragt med stor, oppustelig hale. Det MINDST slutty kostume i verden! Jeg tror, man kunne have en FEST iført det! Det må blive til Fastelavn, jeg låner det!

 9. Haha, fedt indlæg og spot on med 00erne. Jeg havde sådan nogle gule bukser og en stram rød rullekravetrøje – det havde sgu været en meget godt outfit til halloween, bortset fra at jeg gik i det til daglig.

 10. Ih, udklædningsfester kan være SÅ sjove 🙂 Og min taktik har nok altid været noget nært modsat din. Jeg har nok været én af dem som rullede øjne af de slutty nissepiger/sygeplejersker/rødhætter (har været til fest med dem allesammen!) Mit bedste Halloween-kostume har været da jeg var udklædt som Sarah Palin (det mest skræmmende jeg kunne komme i tanke om!), og det var samtidig en meget simpel udklædning. På med et konservativ-politiker/advokat outfit, op med håret, briller, badges med “Palin for President” og noget med Republican Party, og så en plastic-riffel over skulderen. Sidste skoledag i gym var jeg løve og havde syet dragten sammen med min mor. En kæmpe, slasket dragt hvor der nærmest var plads til to. Mega sjovt OG behageligt. Derudover har jeg været B.S. Christiansen, DDR-kommunist-spion og Ulla Therkelsen. For mig har det været vigtigt at det var sjovere snarere end sexet – nok endda også sådan lidt i protest mod slutty-tendensen.

 11. Hvor det bare passer! Man kan nærmest blive træt på forhånd. Sexet er åbenbart kun at vise så meget hud som muligt, og udklædninger skal da være sexede – ellers, what’s the point? Åh suk.
  Jeg var the Mad Hatter i går. Med orange hår, all in på den Johnny Deppske makeup, opknappet herreskjorte, lilla fløjlsbukser, høj hat og et par af min mors stribede hjemmestrikkede strømper. And I felt sexy! Bum. I mine øjne er det bare vigtigere med cool-hedsfaktoren når man klæder sig ud, end det er med for lidt tøj.

 12. For mig at se, handler ligestilling i høj grad om, at kvinder skal have lov til selv at bestemme. Hvis de synes, det er fedt at klæde sig ud som Hillary, så skal de gøre det, og hvis de synes, at det fedeste er at være sexy nurse, så skal de da endelig også bare gøre det! Jeg kommer til at tænke på det åndssvage citat: “Open books, not legs. Blow minds, not guys”. Næh, vel vil jeg ej! Jeg vil sprede mine ben, når det passer mig, og læse kloge bøger, når det passer mig. Jeg vil gøre lige, hvad der passer mig, når det passer mig – så længe det ikke går ud over andre. Jeg synes selvfølgelig, ligesom dig, at vi skal hylde de seje, kloge og magtfulde kvinder, som sætter et skidegodt eksempel for, hvad man som kvinde kan opnå, hvis man gerne vil det. Jeg ser selv enormt meget op til de kvinder, du nævner. Men vi skal samtidig passe på med at dømme, hvis ikke alle kvinder har samme idealer som os selv. Bare en lille tanke herfra! God lørdag og tak for en spændende blog, som sætter interessante tanker i gang 🙂

 13. For et par år siden var jeg til en halloween fest hos et vennepar, sammen med en masse andre fælles venner. Alle (som i ALLE!) pigerne have sexy, nærmest ikke eksisterende kostumer på a la sexet sygeplejerske, sexet Harlequin, slutty joker osv. osv.. Jeg havde det år besluttet mig for at jeg altså ikke gad være “sexet”… Jeg ankom til festen i hjemmelavet humlebi kostume.. En stor rund(!) gul stribet krop, noget der mindede om en sort elefanhue (som små børn også har) hvorpå der sat to piberensere med sorte pompomer, på fødderne sorte tykke strømpebukser og sorte plys sutsko! Det eneste hud jeg viste den aften var ansigt og hænder – og jeg vandt konkurrencen for mest kreative udklædning! 😀

 14. Hahaha, jeg elsker det her indlæg og især de gamle billeder! Hvor er du overskudsagtig at dele dem med os.

  Jeg har selv været klædt ud som æble (trøje syet sammen med en stor bold), neger og tandpastatube i min tid med fastalavnsfester på gymnasiet. Ingen af dem i “sexy” eller “cute” udgave. Jo måske negerkostumet hvor jeg havde en dragt med lange hængebryster på 😉 Jeg elsker udklædningsfester og har selv arrangeret en del. Og aldrig oplevet noget pres for at man skulle være fræk. Måske min vennekreds er mærkelig der? Vi har nærmere set lidt ned på dem, der havde behov for det (håber ikke jeg træder nogen over tæerne), for for os handlede festerne om at være sjovest eller grimmest muligt.

 15. Hej Cathrine

  Jeg har lige et spørgsmål, som intet har med Halloween at gøre, det er mere i #rockpaperhome-kategorien:
  Min kæreste og jeg har den samme Lagerhaus-lyskæde, som I har, men jeg synes, at den giver et alt for kraftigt lys… Har I skiftet pærer, sat lysdæmper på eller noget helt tredje – eller er det bare os, der har en for lille lejlighed til lyskæden…? 🙂

  Kh
  Caja

Læg en kommentar