Film for nyligt

Søndag = filmdag! Sådan er det i al fald her. Vi har set nogle vidunderlige film på det sidste, så lad os kickstarte søndag på bloggen med at dele lidt ud af anbefalingerne.

Vi ses senere!
divergent
Divergent

Da jeg var inde og se Hunger Games, fik jeg stukket Divergent i bogudgave i hånden med ordene “det bliver det næste store!”. Jeg læste den aldrig, men da den en aften var kommet på Apple-TV fik vi set den. Universet og historien minder lidt om – historien om det dystopiske fremtidssamfund, hvor kun de stærkeste overlever. Tris forlader sin familie, skifter “kaste”. Men hun opdager hurtigt, at hun ikke er som nogen andre. I familiens trygge rammer har hun været beskyttet. Men nu er hun jaget – hun har nemlig magten til at gøre en forskel, som ikke alle er lige interesserede i.

Se den hvis du kan lide The Hunger Games

12-years-a-slave
12 years a slave

At vi nogensinde har kunnet behandle mennesker som dyr, og nogen steder stadig gør det, det er den uhyggeligste tanke. Her er vi tilbage i 1800-tallets USA, hvor slaverne frigives – først i nordstaterne. Senere i sydstaterne.

Solomon er en fri mand. En dag bliver han narret, kidnappet og solgt som slave. Han mister sin familie, sit hjem og sine rettigheder. Han prøver ihærdigt at kæmpe imod, forsøger at flygte, men jo mere han kæmper jo mere modstand møder han. I tolv år behandles han som et dyr, indtil han møder Bass, der tror på Solomons frygtelige historie, og som er stor modstander af slaveri. Det kommer til at ændre hans rejse.

Se den hvis du kan lide film som The Patriot

gravity-sandra-bullock
Gravity

Ryan og Matt, en medicinsk ingenør og en astronaut, er på en rutinemæssig vandring uden for deres fartøj. Fartøjet rammes hårdt af en genstand og deres kolleger mister livet. Uden et fartøj at kunne transportere sig tilbage til jorden må de nu på vandring i rummet for at finde en efterladt sonde, der kan få dem ind i jordens baner. De kæmper i mørket for overlevelsen men mod tiden. Kan man nogensinde finde hjem, når vejen dertil er uendelig?

PRAGTpræstation af Sandra Bullock!

KEY L_FP_R1_050613_Untitled_1_70_1-0-2000-0-1125-crop
Locke

Locke arbejder på en byggeplads. Dagen inden hans karrieres største dag, hvor flere tons beton leveres, hvor alt skal klappe og være under kontrol for at undgå katastrofer, får han et opkald. Den kvinde, han var sammen med ni måneder forinden, er gået i fødsel. Han har lovet at være der og tage sin del af ansvaret. Han sætter sig ind i bilen efter fyraften og kører mod London, hvor kvinden skal nedkomme. Bilturen bliver den største ændring i hans liv. Han svigter konen, sin chef, sine børn for at gøre dét han synes, er det moralsk rigtige – at være der når et barn kommer til verden. Men på vejen har han mistet alt.

Ret intens film med solooptræden af Tom Hardy (jeg ser flere gange Bane fra Batman for mit indre).

o-THE-FAULT-IN-OUR-STARS-570
The Fault in our stars

På et tidspunkt kigger jeg over på min kæreste, tårerne har bygget sig op i øjenkrogen. “Græder du?”. Hans “Nej nej”, giver nok kraft til at vandmængden flyder over og ned ad kinderne. Utvivlsomt en af de film jeg har set for nylig, som har bidt sig mest fast.

Hazel og Gus er anderledes. De har begge haft kræft, før de blev teenagere. For første gang i livet møder de en at spejle sig. Som er, hvor de er. De forelsker sig hovedkulds og får for en kort stund lov at være lige nøjagtig dét, de er. Unge og forelskede. Men sygdommen er hele tiden i hælene på dem, og kræfterne til at løbe fra den er forsvindende.

Se den hvis du kan lide 50/50

6 kommentarer
  1. Jeg er ikke så god til at se andet end romantiaske, komiske kærligheds-komedier, der tager lige dele afsæt i virkeligheden og uvirkeligheden (nok allermest det sidste) – så at få anbefalinger på lidt andet er kun godt! Må vist til at udvide min film-horisont… Tak!

    1. Åh Anna, lov mig at få set Gravity og Fault in our stars – noget af det bedste jeg har set længe! KH

  2. Nu ved jeg ikke om du overhovedet fik læst bogen eller kun så filmen, men ellers kan jeg varmt anbefale at læse Divergent også. Jeg synes bogen er langt bedre end filmen! 🙂

    1. Jeg fik den aldrig læst – er lidt typen der hellere ser filmene end læser bøgerne – Film- og medievidenskab kom sig ikke af ingenting 🙂 Men tak for tip Sara, jeg ved, man går glip af en del detaljer 🙂 KH

  3. Ej nogle spændende film denne gang! Af dem du nævner, har jeg indtil videre kun set Divergent. Det var i øvrigt ret sjovt, for vi så den inden vi tog til Chicago, og da vi så var i Chicago, var der flere steder vi kunne genkende fra filmen. Elsker sådan noget! The Fault In Our Stars har jeg købt på bog herovre, men er endnu ikke kommet i gang. Vil gerne læse den før jeg ser den, men det er vidst ikke sikkert jeg kan vente på det 🙂

Læg en kommentar