OOTD: Going skiing

rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen

Boots – Timberland via Sarenza // Jeans – Diesel (veeeeery old) // Shirt – By Malene Birger (on SALE here, fits a little large) // Knit – Acne // Necklace – Vibe Harsløf // Scarf – Faliero Sarti // Bracelet – Aurélie Bidermann

… Ni timer senere!

I morges kl. 06.10 ringede vækkeuret, og klokken 08.00 satte vi kursen mod Hundfjället. Vi har lånt min mors stationcar og proppet den med kaffemaskine og pølsehorn (efter denne stadig ret gode opskrift) og skitøj. Nyindkøbt, spritsmart skitøj.

Min kæreste sandede i går, at barndommens skiuniform var gået bort (det er trods alt også to årtier siden han reelt var barn), og mit stammede fra engang i start-00’erne, hvor “ski-pullies” stadig fandtes, og min mor i øvrigt havde købt alt to voksenstørrelser for stort, “så jeg kunne vokse” – det gjorde jeg bare ikke rigtig. Fjeldtypen, der solgte os uld i lange baner, så spørgende på mig, da jeg bad om to nye “ski-pullies”. “Det må du forklare mig, hvad er?”. Jeg troede alle havde sådan nogle bomuldsbanditter som mellemlag, sådan nogle uden form, med lynlås i halsen, som ens mor tvang én i. Det findes ikke. Så vi fik transpirerende merinould; halsedisser, vanter med iphone-finger, små jakker. Skisokker har dog ikke rigtig udviklet sig – de strammer stadig og går til knæene. Jeg er blevet smart. Og jeg kan godt mærke, at jeg har anlæg til at blive fjeldtypen i København – den der altid går med overtræks’er og skaljakke. Det føles sgu aktivt bare at have tøjet på.

Køreturen gik glimrende – kan det andet, når der er cocktailpølser, kaffe på kanden og min mors udvidede samling af Eros Ramazzottis største succeser? Da jeg så fandt en mixed CD, jeg har lavet og brændt til min mor engang i 00’erne med Evanescence, Etta James og Kim Larsen var stemningen fuldendt.

De næste fem dage er jeg kørende sammen med resten af den pukkelryggede. Jeg forestiller mig allerede min far stikke hovedet, morgenfriskt og kaffeåndende, ind på værelset kl. 07.30 i morgen tidlig; “så er det op sovetryner”, som han har gjort det hele barndommen. Det er nogle år siden, vi sidst har rejst sammen, men det skal blive spændende – sidste ferie sammen må have været noget græsk ferieø med Spies eller Tjæreborg engang i 2004. Jeg er blevet voksen, og han er blevet morfar i mellemtiden.

Nu vil jeg trille i seng, så jeg kan være morgenfrisk, når hytten vågner, før fanden får sko på. Vi ses på løjperne! Det kan godt være, at tøjet ligner noget fra 2014, men kørestilen er fra 2001 – rimelig vakkelvorn.

PS: Én ting gælder på bilferie: Blødt tøj. Hele dagen i dag er gået i forvaskede bløde gamle jeans og uldne sager, og da vi lige byttede køretjans et sted nord for Oslo, nuppede vi et par billeder i de -15 grader. Fy for katten her er koldt! Men noget så isfint!

rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen

Very early this morning we woke up, got in the car, headed for Sälen in Sweden. My father has invited all of his kids on a ski trip during new year’s. And we’re so excited – I haven’t been skiing for more than one day at a time the last couple of years. And being a very enthusiastic skier with a job as an auditor with a peak season during exactly those months of ski trips my boyfriend haven’t been on those stiff boards for the last nine years. We are definitely looking forward to some snow under our boards!

New gear was very much needed, hence our lack of skiing the last decade, so yesterday we went to a shop selling outdoor gear. It had a very persuasive sales man and we ended up buying pretty much everything he was selling. We are going to look coooooool! But our abilities are probably stuck back there in the beginning of the 00’s, haha! We’ll see!

I better go to bed – I haven’t vacationed with my father in a decade or so, but I do remember a lot of childhood mornings – him poking his head in around 6.30; “RISE AND SHINE!”, so I better be fresh and smiley.

Sleep tight!
rockpaperdresses, cathrine nissen, ootd, scandinavian blogger, Sälen

7 kommentarer
 1. Dejlige fjolle billeder i sneen, men kan det være andet, når man ser så dejlig ud i skøn vinterstil!
  Hav en god tur på sne – jeg er dog glad for at det ikke er mig, da jeg aldrig har forstået hvorfor folk gør den slags ting. Men hver til sit 🙂

  1. Du er sød Johanne 😀 TAK! Det så hyggeligt og bringer barnet frem i det fleste, sådan noget sne 🙂 Jeg er til det hele – sne, ski, sand og strand 🙂 KH

 2. Jeg er slet ikke opdateret på ski-moden, sidst jeg var afsted var med Nicklas’s skole – og det er som sagt en del år siden 😉
  Jeg kan lige høre din far sige “så er det op sovetryner” på den der vildt hyggelige måde han nu kan.
  I må alle have en super tur, og hils nu endelig dem allesammen.
  Knus og kram Camilla

Læg en kommentar