You can always count on Christmas

Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen^^^Julebuffet på all inclusive-måden
Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen

Kæreste piger, kæreste drenge, mænd som kvinder,

For præcis et år siden var jeg knapt nok vågnet i det caribiske. Og da jeg gjorde, var det for, allervigtigst, at rulle ud af sengen og ned i poolen. Sidste år var sådan en skør jul. Måske også fordi vi valgte et all inclusive hotel for at få strandstemning. Det var så lidt julet, det kunne være – plastikjuletræer, en dværg klædt ud som julemand, 30 grader, sand mellem tæerne, buffet på julemåden med kalkun og chokoladekager, og kokken lavede i dagens anledning crepes på bestilling.

Jeg havde min mors vaniljekranse med fra Danmark og mine yndlingslakridser. Og det røg ned med piña coladas. Katten knurme en mærkelig kombination, haha! Jeg husker, at jeg byggede det op i hovedet månederne inden – ikke at være hjemme til jul var som at sige nej tak til fødselsdag; nej tak til familiesamvær, god mad, gaver, den der særlige julero. Men da vi endelig var af sted, så var det egentlig ikke slemt. Det var noget andet. Og hey – julen kommer igen, og endda samme dato næste år – det er sgu nemt!

Nu et år senere sidder jeg her i mit ikke-så-julede-hjem. Jeg har lige svunget mig op på en skrabekalender og kalenderlys – og min mor har assisteret med en pakkekalender (jeg er 25 og får stadig pakkekalender, jep – glæder mig endda hvert år). Jeg har lyttebøffer på, og i dem spiller denne her. En julefavorit – især den version. Adam er taget op til sine forældre, og lidt senere skal vi mødes i Fredensborg, til hvad der egentlig bliver vores første rigtige jul sammen. Den med de brunede kartofler, og ikke pommes fritter fra buffetten. I en tilværelse hvor arbejdsopgaver og -tider osv. skifter dagligt, så er det sgu da dejligt, at vi kan regne med ris a la manden!

Denne her lille skrivestund og afbræk i en ellers lidt lang dag er en perfekt mulighed for eftertænksomhed og taknemmelighed. For det er jeg. Vi har lige haft en af de der ligegyldige, åndssvage kærestediskussioner, som selvfølgelig falder sådan en dag, hvor forventningerne er tårnhøje, og alt bare skal glide glat. Efter røret er lagt på synes jeg egentlig, at det er for dumt. Det er juleaften.

Vi er så heldige. Vi har hinanden. Vi har råd, og vi har så mange gode mennesker omkring os. I dag er der mange, der er alene. Min farmor kalder det “fandens jul”, for der er så mange forviklinger og ulykkelige hjerter. Hun bliver selv hevet i, for alle vil holde jul med farmor (“tænk hvis det er den sidste!”). Hun vil nærmest hellere bare spise andebryst hjemme alene. Der skal lidt rummelighed til. Så jeg tager mig lige sammen! Og så kysser jeg farmor på panden for at være den sejeste farmor på firs. Min mor på kinden for at lave sin fyrretyvende jul. Adam på munden, fordi han tror på os, også når jeg ikke gør det – og omvendt. Og så et kæmpe kys ud til alle jer. Der hver dag klikker ind, følger med i mit lille liv. Giver mig stof til eftertanke. Behandler mig ligeså smukt, som I behandler jeres veninder. Et kys for hvert et like, et tilråb, et hurra og ti for al den omsorg, I har vist mig og i allerhøjeste grad også hinanden herinde i 2014.

Haha, for mange år siden – 12 år eller mere, der var min mor lige gået fra sin kæreste i november. Det var hans sofaer, der stod i stuen. Og han kom den 23. december og hentede dem! Han var så skidesur på min mor, at vi skulle “straffes” og ikke kunne smække vores mås i sofaen. Så i stedet sad farmor, mormor, søster, mor og jeg på gulvet på det uldne gulvtæppe mens vi åbnede pakker. Det morer jeg mig stadig ved, og det minder mig, at det går nok! Alt sammen! Ud med alle forventningerne og ind med selskabet og samværet. Det er trods alt det vigtigste.

Rigtig glædelig jul til jer alle, hver og en!

Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen^^^Plastikjuletræ FTW!
Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen

One year ago we spent the holiday in Cuba. So far from anything we know. We stayed in an all inclusive so there was a giant buffet with everything your heart could desire. I had been so nostalgic and sad the weeks before the vacation. But on the 24th of December, when all of family gathered in DK and danced around the tree, I actually felt okay. The great thing about Christmas is that you can count on it! It’s there, on the exact same date next year as well! 

So this year, we are celebrating christmas in the countryside with family. A true traditional Danish Christmas. With duck. Dancing around the tree and christmas pudding. 

I hope you’re surrounded by family and loved ones. Take care and remember the most important thing – to be together. Don’t get disappointed, just let go. And enjoy. Thanks for following in such a caring matter in 2014.

Merry Christmas!Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen Jul på Cuba, rockpaperdresses, cathrine nissen

7 kommentarer
 1. Og hey, hvis du mangler lidt underholdning til dagen derpå, så kan jeg altså også varmt anbefale The Affair på HBO. Jeg var nødt til lige at sluge den efter alle dens Golden Globe nomineringer, hvor den er oppe imod House of Cards, Game of Thrones osv. Og den ER god. Det er en blanding af filmen Gone Girl og så True Detective. Hamrende flot og med dygtige skuespillere – men den leger med tiden og perspektiverne, så man skal lige være lidt vågen 🙂

 2. Rigtigt glædelig jul søde Cathrine!! 🙂
  Elsker din optimisme og taknemmelighed – den smitter! – og tak for det!

  Tak for dig og din blog. Elsker at følge med og glæder mig til mange gode, sjove, eftertænksomme og interessante læsestunder “med dig” i 2015.

  Jeg ved ikke om man kan sige det føles decideret “mærkeligt” ind i mellem at skrive til dig at du ser godt ud eller “op med humøret”, for du har helt ret – det er jo ting som jeg normalt siger til veninder og ikke til folk jeg aldrig har mødt 🙂 forstå mig ret – jeg mener hvert et ord, men tænker man helt nøgternt over det er det sgu lidt spøjst – på den gode måde! 🙂 jeg tror på at komplimenter og god karma avler mere god karma til vores alle sammens fordel. Og det lader til at du er af samme opfattelse 🙂 hvilket også er en af grundene til at jeg elsker at følge med. Fordi du kan sgu altid gøre en sur torsdag lidt hyggeligere!

  Efter denne lille portion eftertænksomhed vil jeg slutte af med at sige “keep up the good work” 🙂 julekram P

 3. Catrine – jeg er også vild med den sang… Kan man finde den i fuld længde på youtube (aka har du titel + kunstner?)
  Glædelig jul!

 4. Endnu et skønt og eftertænksomt indlæg fra din hånd.

  Du er altid god til at få én, os læsere, til at kigge mere indad og netop bare finde glæde ved det der er lige foran én.
  I mit tilfælde tre skønne børn og en dejlig mand. 🙂
  Altså du er god til at minde os om, at sætte pris på det man har.

  Godt Nytår til dig, Frida og A.

  Bedste hilsener
  Jules

 5. Glædelig jul til dig også 🙂 Jeg glæder mig allerede til at læse din blog i det nye år!

  Julen kan må mange måder være en svær højtid. I år fejrede jeg den 8. jul sammen med min mand og jeg kan helt ærligt sige, at det var den første jul sammen, hvor jeg ikke tænkte om ham at jeg synes han skulle styre hans neuroser lidt 😉 Vores søn på 4 år, der har en autisme-diagnose, havde endda OGSÅ en dejlig jul, hvilket var fuldstændig uventet. Og når man sådan går og ingen forventninger har, men alt spiller alligevel, så kommer der sgu stjerner og hjerter i øjnene af en <3

Læg en kommentar