OOTD: Realtime

ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfrida
ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfrida
ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfridaSneakers – Woden // Jeans – H&M (darker version, light jeans)// Jacket – COS // Sweatshirt – Whistles // Coat – Ganni (discount on ASOS, 200 DKK off when you spend 1300 DKK, code: CATCH200 // 400 DKK off when you spend 2000 DKK, code: CATCH400) // Scarf – Modström // Bag – Gucci // Dog – Frida

Sjældent har et outfit været så friskt fra pressen, som det her. Eller det var i al fald udgangspunkt! Da jeg satte alle billederne ind i indlægget, så var det 30 minutter efter, de var blevet taget rundt om hjørnet. Men så kom en rigtig god veninde forbi, der lige dinglede på Gl. Kongevej, og så gik sladderen, og indlægget kom lige på hold. Og så var der oste-pølse-bord og House of Cards, på binge-måden. Og så gik søndagen.

Egentlig kunne jeg heller ikke helt komme omkring, det jeg gerne ville skrive til indlægget her. Jeg slettede, skrev igen, droppede det. Nogen gange skal jeg flytte mig fra et indlæg for at kunne komme videre med det.

Jeg ville gerne skrive lidt mere om “snyd”, apropos mit indlæg om at “snyde” lidt eller ej. Tøjet her er 100 % det tøj, jeg havde på, som turen gik til bageren i går eftermiddags (Emmery’s har jordens bedste kokostoppe, hvis det skulle være, og det skal det jo nogen gange). Uden så meget som at lægge læbestift for billedets skyld. Sådan så jeg ud klokken 15.40 ude ved H. C. Ørstedsvej ca.

Nye tanker var opstået efter lidt debat i fredags, eller det var måske ikke tænkt som en debat, men det blev det lidt til (I kan finde links til indlæggene, der blev debatteret HER). Er det “falsk reklame” at kalde det et dagens, selv om det blev taget i forgårs? Er det at føre jer bag lyset, når jeg skifter sko? Det blev lidt en diskussion af uægte versus ægte. Og jeg lod mig måske trykke lidt på knapperne af stemningen. I sidste ende holder jeg selv fast i at ville lege med “dagens”-billeder. Nogen gange tager jeg stiletter på for fotoets skyld, andre gange er de 100 % “on the spot”.

Det er klart, vi alle har vores præferencer – nogen vil have tyl og tryllerier, andre elsker hjemme-foran-spejlet-billeder. Selv er jeg lidt til det hele på forskellige tidspunkter. Men denne her “come-on-det-har-du-da-vel-ikke-på-i-virkeligheden”, hvis tøjet bliver meget stylet eller vildt, synes jeg er lidt irrelevant. Klart, different strokes for different folks. Men gør det noget, hvis nogle outfit-billeder måske er mere urealistiske, som fx stiletter på en februar-dag? Altså, min egen kritiske sans siger mig, at de der modedamer til modeuge i januar altså enten har hudfarvede strømpebukser på, uldne underbukser eller en chauffør, der kan køre fra dør til dør. Men jeg kan da stadig blive inspireret af streetstylebilleder.

Det bliver lidt for låg’postej til mig, hvis det hele skal være 1:1 for at holde sig ægte og autentiske. Det bliver sådan lidt typisk dansk; hvis man ser for skør ud/lægger vild makeup/ter sig åndssvagt – så er det påtaget/uægte/osv. Hvis man ligner naboen, så er det autentisk/ægte/osv. Nu er jeg opvokset i provinsen, hvor vi alle lignede lidt hinanden med Benetton-trøjer, Diesel-jeans. En pige i klassen skiftede total stil fra den ene dag til den anden; tyl, damesko, dreadlocks – det hele på en gang. Og mange syntes sgu, det var lidt sært og fjollet, måske endda påtaget. Men hun holdt ved stilen, og så var det bare sådan.

Jeg kan godt lide at få serveret et lille “eventyr” i ny og næ på blogs og på instagram. Når nogen spiser morgenmad oven i deres nye Celine-solbriller eller fine Ganni-blonde-bh – jeg nyder æstetikken men går ikke ud fra, at havrefrasen er kørt ind oven i de fine sager. Forleden var jeg til housewarming hos min veninde. Jeg havde mulepose med, i den lå mine fine blondeblå stiletter. Men på fødderne til og fra fest var der gummisko. Det er jo ikke at føre gæsterne til festen bag lyset, men for min egen komforts skyld.

Nogen gange bliver vi altså for rullepøllede, synes jeg. Det hele behøver ikke være 1:1 hele tiden. Og hvis folk bliver for glittede på blogs eller instagram til at jeg bliver inspireret, så er det jo bare at søge videre efter inspiration i det her ocean af visuelle medier.

Selv om jeg til tider måber på indersiden over svulstige personligheder på tv, og folk der fylder og har tyl på på en tirsdag i december, så NYDER jeg, at nogen tør. At nogen gider se anderledes ud, at nogen gider lægge makeup og få taget billeder på en søndag. At nogen gør sig umage. Jeg holder meget af Atlantic-Pacifics sindssyge stiletter midt i Centralpark – men jeg forestiller mig også, at den der store taske, hun har på armen, sikkert rummer et par skiftsko. Det er helt okay. Jeg er stadig inspireret. Jeg kan sgu godt lide eventyret om pigen i storbyen, der render fra arbejde til fest i stiletter, total Carrie Bradshaw. Det ødelægger ikke mit verdensbillede, hvis Carrie Bradshaw også har et par UGG-støvler i klædeskabet et sted til, når hun er on the go. Man er vel praktiker i en brostensby.

ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfrida
ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfrida
ootd, dagens, rockpaperdresses, cathrine nissen, pink ganni jakke, gucci soho disco, modström, Frida the pug, rockpaperfrida

41 kommentarer
 1. Åh du er så sød Cathrine, jeg kunne ikke være mere enig.

  Det er helt i orden at skifte sko, tage læbestift på – whatever – for at gøre nogle billeder mere interessante og udtryksfulde. Du er en stjerne!

 2. Jeg får helt lyst til at råbe ‘hørt hørt’, som en anden bonde til landsmøde hos Venstre!

  Selvfølge skal det hele ikke være 1:1 og den sande, kedelige virkelighed. Så bliver det hele sgu for trist og ensformigt – og det er jo sjældent det vi lærer blogs for. Især hos dig kommer kritikken virkelig til skamme, da vi for det første ‘forventer’ vilde outfits fra dig, og du er jo altså også bare menneske – selvom det er svært at glemme 😉
  For det andet, så får vi stadig også bare så meget ægte og (næsten) ucensureret hos dig, så i bund og grund kan vi på ingen måde tillade os at klage over ekstra flotte billeder!

  Det er i hvert fald min holdning. Stor ros herfra, og tak for masser af inspiration (:

  1. Jeg tænker også selv, at når I følger med herinde, så er det også for at få et skud tyl og højt hår 🙂
   De fleste af os lægger også et filter på virkeligheden, når vi lægger den op på instagram, også de der ikke har blogs 🙂 KÆMPE tak for altid at følge med! KH

 3. Er fuldstændig enig med dig søde Cathrine! Du er en KÆMPE inspiration for mig – både tøjmæssigt og boligmæssigt! Jeg er typen der (desværre) har mest gråt, hvidt og sort i min garderobe, men du er med til at flytte mine grænser 🙂 Tak for det!
  Og som jeg har sagt før, så bor i simpelthen så flot! Jeg ville ønske, at jeg havde bare en LILLE del af din kreativitet!

  Og at der går TV-køkken i den indimellem, det er da kun helt i orden! Jeg går ud fra, at folk bl.a. læser med, for at suge inspiration til sig. Det er vel det en stor del af blog-land handler om?! Og der er da INGEN der kan gå rundt i sine Louboutins hele dagen! Jeg kan i hvert fald ikke 😀

  Jeg synes, at du er lige som du skal være og jeg knuselsker, at du er så skide ærlig!

 4. YES, kunne ikke være mere enig! – både hvad det gælder Emmerys kokostoppe (de er vanvittig gode) og glæden og kærligheden til at gøre noget ekstra ud af sig selv på en våd mandag. Også selvom man har praktiske sko og et par ekstra strømper med i tasken. Jeg vil TUSIND gange hellere leve med lidt snyd end endnu en beige/grå/sort praktisk dansker – kan virkelig ikke holde det ud.

  T A K for skøn og farveglad inspiration <3

 5. Jeg har virkelig svært ved at se, hvorfor det skulle være uægte at have skiftesko med? Det er jo heller ikke uægte at have jakke på?…
  Du har så ret i det du siger, hvis alting bliver for autentisk og 1:1 så går der altså lidt for meget hverdag og leverpostej i den. Jeg nyder dit glimmer, dine lyserøde tasker og dine papegøjesko – det inspirerer mig og får mig til at smile – og hvornår har det nogensinde været en dårlig ting? 🙂

  T A K for dine ord. I dag bliver i hvertfald dagen, hvor jeg ifører mig hat og glimmersko.

 6. Hvor er det fint med Fridakys!
  Med hensyn til hele ægthedsdramaet, så tror jeg bare, jeg vil læne mig tilbage, trække på skuldrene og kalde det for smag og behag.
  Alligevel tror jeg dog, jeg har været en smule naiv, for jeg har flere gange tænkt på, hvordan I dog kan holde til det, når jeg ser dig og andre i tårnhøje hæle. Men helt ærligt, så synes jeg nok, at skylden ligger lidt på mig selv 😀
  Det kan være, mine outfits bliver meget mere spændende fremover, hvis jeg “snyder” lidt mere. Jeg tror sgu, jeg vil afprøve det engang! Så kan mine stiletter også få lov at komme lidt ud. Det er så sjældent, de ser dagens lys.

 7. Så fine billeder – og lad lige være at blive for rullepølset.
  Tyl og papegøje-sko er sjovere end ’se mig, jeg har kedeligt tøj på og ligner alle andre i februar’.

  Ps: det var mig, der i en ‘joggingtøj, mens jeg vasker tøj’-situation, sagde hej til søde Frida, da I var færdige med at tage billeder.

 8. Jeg kommer her for at få et skud glimmer, læbestift, pæne sko, lyserødt, vuffi, pænt interiør, fine billeder etc. Jeg vi ikke være det foruden. Det er en egenskab at kunne sætte lidt ekstra glitter på hverdagen – om det så betyder mulepose med stilletter eller ej. Jeg “snyder” også. Jeg laver da altid lige et lille hul på kaos-skrivebordet hvis jeg skal instagramme noget. Og jeg tænker, at det er en generel tendens, og det i så fald er meget få, der kan dømme 🙂

  Kh Josefine

 9. Jeg fulgte godt med i debatten i fredags. Og jeg blev sgu lidt harm. Ikke fordi du, kære Cathrine, gjorde noget forkert, men nærmere fordi dit indlæg med de fantastiske papegøje-sko blev udstillet som uægte. Nogle følte sig endda ført bag lyset. Det blev eksemplet på snyd, og det synes jeg sgu var lidt unfair. Jeg blev også lidt irriteret fordi der gik ‘label-ræs’ i den; “snyde-bloggere” og de “ægte bloggere”. Ingen middelvej, bare mærkater og definitioner på, hvad der er uægte og hvad der er ægte. Og så blev jeg ked af det på dine vegne. Jeg synes jo netop, at du er ærlig – særligt når du tager os ‘behind the scenes’ og tør vise os, at du faktisk i virkeligheden havde sneakers på. Som læsere har vi altså også et ansvar, og jeg synes, at vi må slå hjernen til og huske på, at det vi præsenteres for ofte er et lille udsnit af virkeligheden.
  Debatten fik mig til at tænke på, hvilke blogs jeg selv holder af, hvilke jeg kontinuerligt vender tilbage til for at få inspiration. Folk har selvfølgelig forskellige præferencer, respekt for det. Jeg selv læser alt muligt forskelligt, men der er nogle få jeg vender tilbage til hver dag. Blandt andet din fordi jeg synes at her er åbent og ærligt. Så kan det godt ske at du ikke giver os spejl-selfies og morgenhår hver dag, men det er dét jeg så godt kan lide herinde. Man fornemmer at du gør dig umage, at der er lagt så mange kræfter i billederne, tøjet og ikke mindst ordene som du skriver, og det synes jeg er inspirerende. Jeg er vild med, at du skriver, at du cykler på arbejde i lange underbukser, regntøj, gummirøjser og alt det kedelige overtøj som alle vi andre også har på. Men jeg er også vild med at du ikke har stået i regntøj på alle outfit-billeder fra de sidste 3 måneder, og at du i stedet giver os eventyr og tyl og ballettøj. Jeg har lyst til at gå til ballet nu, udelukkende fordi du har købt sådan et ballet-tylskørt.
  Jordens længste kommentar; bottom line: tak for en inspirerende og ærlig blog! Og vildt lækkert outfit i øvrigt!

 10. Nu har jeg fulgt med på den blog i laaaang tid, og du er simpelthen en af mine ynglings. Du er nemlig ægte helt ud i fingerspidserne og jeg glæder mig altid til dine indlæg. Du tager både hul på alvorlige ting, hverdagens trummerum og alt det, der gør livet lidt sjovere – tyl, glimmer, smukke hæle, kager og glitter! Og jeg elsker det hele.

  Jeg er også helt enig i, at der gerne må snydes lidt – hvem har ikke skiftesko med til hjemturen, når man tager de høje hæle på? Og man læser vel netop blogs, kigger instagram, facebook osv. for at finde inspiration, for at få lidt glimmer i hverdagen, gør man ikke? Helt ærligt, det vil da være røvkedeligt, hvis alt er leverpostej! At der så snydes lidt her og der, det kan man da næsten regne ud, hvis man tænker sig om. Det kan i hvert fald ikke gøre mig sur, at det ikke lige er 100 % ægte in the moment altid. Vi har vel også et ansvar til selv at sortere lidt i tingene.

  Og skal der endelig snydes lidt, så synes jeg, at du gør det på den allerfineste måde!

 11. Cathrine, du er helt ærligt meget ærlig. Jeg synes, Kias indlæg er overvejende positivt, men kommentarfeltet under bliver det rene bagtaleri. Det fortjener du ikke. Jeg er så glad for, at vi fik lov at se dine smukke stiletter på et foto nu, og at vi ikke skulle vente til sommer 😉

  1. Ja det synes jeg også, det var, men kommentarfeltet blev lidt opdelt og modsatrettet, desværre. Jeg følte mig meget ramt (og så skal man bare holde sig fra tastaturet) fordi jeg virkelig går op i at være oprigtig herinde. Om jeg så skifter sko eller ej. Jeg sætter det at være jordnær, ægte, oprigtig meget, meget i fokus for mig selv hele tiden. Så blev sådan et kommentarfelt et minefelt jeg skulle holde mig fra 🙂 TAK for opbakningen!KH

 12. Der er – for mig – to spor på en blog (dem jeg gider at læse, i hvert fald). Der er inspirationen, hvor man godt er klar over at man kun ser et udvalgt billede af virkeligheden, men det gør ikke noget for man bliver inspireret. Og så er der det relaterbare. Hvor man får humor, virkelighed, jokes og hverdag med.
  Du mestrer jo begge dele. Jeg ved jo godt at du ikke går tur med Frida i stilletter, en søndag eftermiddag i februar. Jeg er jo godt klar over, at du nogle gange lige smider jakken, og dresser op for kameraet (og vores) skyld. Jeg elsker det! Det giver mig (ekstra) mod på at have farver på, være lidt anderledes og være et godt eksempel for mine elever. På godt og ondt.
  Jeg tænker, at man som læser godt lige må tænke sig lidt om også. Og ikke forvente at du/I tager os i hånden og forklarer at du/I lige har gjort sådan og sådan for at komme frem til resultatet. Det kan vi da godt tænke selv, langt hen ad vejen. De andre gange er det så lækkert at der kommer lidt humor og et par kommentarer med om hvordan indlægget blev til. Det er en balancegang, hvor begge sider skal tage ansvar, men dermed ikke sagt at det er sundt at emnet kommer op og bliver vendt nogle gange.
  Du klarer i hvert fald din del flot, Cathrine.

 13. Jeg har altså også både stiletter og skiftesko med i byen – ellers kom stiletterne jo aldrig ud af skabet. Og nej, jeg tager ikke billeder af dem 😉

  Jeg elsker at komme herind for hverdagsglamour. Fortsæt med det, tak 🙂

  1. Haha, jeg har det på præcis samme måde – de kommer jo slet ikke ud, hvis ikke man skider hul i det og bare tager dem på og garderer sig med skiftesko 🙂 KH

 14. me gusta. le haz dado la vuelta al utilizar en vez de las adidas, que se ven por todos lados, tus zapatillas blancas para correr: eres un èxito mujer. greetins from here 😉

  1. I had to go through google translate to understand everything, haha! If I understand you correct I am gonna send you a BIG thank you and a hug too 🙂

 15. Tak for endnu et dejligt indlæg!
  Gad godt eje de sko – har du dem i den str., du normalt bruger eller større/mindre? 🙂

  1. Jeg er en 37,5 og har en 38, og de er fulstændig spot on på størrelserne – de er lidt for store 🙂 KH

 16. Hej Cathrine

  Hvor er i fine, begge to 🙂
  Hvad blev der forresten af det med en ny header til bloggen?
  kh

  1. Hej Anne,
   Benjamin havde en tegner, der måske ville lave noget til mig som tog på ferie, og så blev det hele sat i bero, da vi skulle skifte platform osv. Som du måske har fornemmet, så sker der meget i øjeblikket, så derfor har al udvikling været pauset fuldstændig. Om et par uger skulle vi være mere på plads, og så vil jeg give det al fokus 🙂
   KH

 17. Kan simpelthen ikke få øjnene og smilet væk fra de sødeste billeder af Frida ovenfor! Elsker hendes udtryk, og kysse-læberne på hendes kind 😉 HAhaha, så kært!

  1. Ahmen hun er bare sådan en fin lille hund <3 Det er svært ikke at elske hende meget, meget højt <3 KH

 18. Jeg bliver lige nødt til at knytte en kommentar til debatten om 1:1-forholdet. Der er noget yderst interessant ved det. For er det overhovedet det vi som publikum leder efter? Det opstillede, er netop hvad jeg søger. Jeg ved jo godt, at det ikke kan forholde sig sådan. Men det er heller ikke det jeg leder efter. For at se det “perfekte” billede inspirerer mig. Og dine billeder er super flotte 🙂
  Hvis jeg forventede, at det der fremgik af bloggen er en refleksion af virkeligheden, ville jeg blive skuffet. Jeg tror altid, at man som læser vil gå til bloggen med en vis forventning. Forventningen gør samtidig også, at bloggeren gives et “ansvar”, for at leve op til forestillingen, ellers forsvinder interessen måske. Det er fedt at se dit engagement, en form for forventningsafstemning.

  I mit perspektiv handler det ikke om “ægte” eller “uægte”, men om inspiration.

  1. Helt enig! Kia tænkte heller ikke indlægget som ægte/uægte. Men jeg kan mærke, at det er noget, der ligger mit hjerte meget nær.
   Jeg går rigtig meget op i billeder og i at gøre tingene smukke, og jeg tiltrækkes også helt klart selv af det smukke, det der er lagt store kræfter i. Men samtidig vil jeg heller ikke vise det perfekte. Men mit “uperfekte” og menneskelige kommer mere til udtryk i mine tekster, måske er det lidtmodsatrettet. Men jeg elsker, hvis det lykkedes mig også i jeres øjne at vise begge dele.
   KH

 19. Åh Cathrine, jeg elsker dine indlæg og bliver selv superinspireret af dine outfitbilleder!
  Og så må jeg lige høre – hvor kan man få fingre i den fine læbestift du har på, på billederne her?

  Nina

 20. Jeg kan altså også godt lide at det er lidt dressed-up, farverigt og glamourøst. Jeg følger netop din blog for at blive lidt inspireret og se nogle spændende outfit, som måske ikke ligner det jeg selv har på en kedelig mandag formiddag 🙂

 21. Du skal bare fortsætte med SATC og NY stilen, det er jo så pokkers lækkert at se på! Jeg dyrker det selv 😉

  Og så må jeg lige høre dig – din YSL clutch findes i nuancerne Pink og Fushia – de er dælme svære at se forskel på, på nettet – hvilken nuance er din?

  KH!

  1. Av, godt spørgsmål! Jeg måtte lige ind og kigge på mine ordrer, men jeg har købt nøjagtigt denne her – farven fremgår ikke af beskrivelsen lige umiddelbart. Men pink er den 🙂 KH

 22. Før du lavede dit ’snyd’ indlæg, havde jeg ikke rigtig tænkt over at du selvfølgelig skifter sko for billedet skyld, det er jo logik, vejret taget i betragtning 😉
  Men med det indlæg tvang dumig til at tænke over det, og det ødelagde det ærlig talt lidt for mig (og det irriterermig at jeg har det sådan), mit glansbillede, som jeg ikke vidste at jeg havde, blev ødelagt, magien om du vil.
  Jeg kan sagtens forstå dine argumenter, og jeg synes oprigtig at det er en ægte blog, selv med snyd. Men du henviser til at modeblade også laver snyd, problemet for mig er bare at jeg læser ikke et modeblad, jeg læser en blog, og for mig er der en forskel.
  Du har fået mig til at indse at jeg efterhånden er godt træt af opstillede billeder evig og altid, det bliver for poleret og perfekt. Det er stadig inspirerende, men jeg synes der er en tendens til det opstillede og det perfekte, alt skal være et stilleben.
  Du må ikke glemme hverdagen, det uperfekte og det knapt så opstillede. Hverdagen bør kunne ses i billederne som i dine fantastiske tekster, ikke hele tiden, men måske oftere end det perfekte 🙂

 23. Jeg syntes egentlig at det var meget rart at få at vide at der er lidt snyd her og der. Jeg kan godt gå hen og føle mig lidt kedelig i mit praktiske, varme vintertøj – men derfor vil jeg stadig gerne have inspiration til nogle kreative SATC-outfits 🙂 Jeg er ligeglad med om du snyder lidt. Jeg får inspiration, og så er det jo op til mig selv om jeg vil kaste mig ud i stiletter på en vinterdag. Så jeg opfordrer dig også til at gøre som du plejer 😉

Læg en kommentar