Film for nyligt

Goodevening ladies,

SÅ er der lidt film til de sidste timer af jeres efterårsagtige søndag, lige fra filmhjertet <3 Som altid har kriterierne, for at filmene er med her, været, at de skal have underholdt mig. De står ikke alle sammen til at trække seks hjerter hjem, men de skal have fået mig til at grine, smile eller måske fælde en lille tåre – som minimum. Og ja det gælder også 50 Shades, haha!

GOD søndag herfra!

film1

50 Shades of Grey

Der er helt hundrede mange meninger om denne her film og med rette. Selv har jeg ikke læst bøgerne, men en søndag eftermiddag faldt vi alligevel i og så den. Den er, hvad den er; en dyrt produceret Hollywoodfilm med pæne skuespillere og en måske halvgående præmis, og lad mig slet ikke begynde på, hvordan den starter – sløvt, akavet og utroværdigt skuespil. MEN! For der er et stort men! Når de kommer sig over det akavede, og hvis man køber præmisen og giver lidt slip, så er den da ganske underholdende.

Ana interviewer Christian for en veninde, og med det samme kan hun mærke kemien mellem de to. Hun, den naive, han den erfarne.

… Og mere behøver jeg vist ikke skrive til den 😛

film2

American Sniper

En af de mest tragiske historier i nyere amerikansk militærhistorie, som jeg er bekendt med. Chris Kyle oplever som mange andre amerikanere en kæmpe lyst til at gøre en forskel, som billeder fra 9/11 ruller over skærmen. Han melder sig i militæret og bliver hurtigt en af de mest berømte og berygtede snigskytter i militæret.

Han sendes af sted til Irak ad flere omgang; hver gang han vender hjem, går der ikke længe, før han tager tilbage igen. Hans post-traumatiske stress jager ham, og det eneste sted, han føler sig hjemme er i marken, med sin riffel i armene. Presset hjemmefra på at vende hjemme bliver dog større og større, fra hans kone, sine børn. Og efter fire ture til Irak bliver han hjemme. Men det går selvfølgelig ikke, som det skal.

En autentisk og rigtig trist historie, som viser (på amerikansk vis, det er klart), hvordan udsendte soldater aldrig kommer helt hjem.

_N8A9026.NEF

Duff

Hvis du har brug for en let og underholdende søndagsfilm, så er Duff den rigtige! Hvis du kan lide Mean Girls og She’s all that (hvem husker ikke Freddie Prinze Jr.? (som btw næsten er 40 år! WHAT HAPPENED?), så kan du med garanti også lide Duff.

Bianca lærer, at hendes veninder kalder hende DUFF – Designated Ugly Fat Friend. Alle piger har en DUFF – dén i slænget, der får de andre til at se bedre ud. Æv! Hun nægter at indfinde sig i rollen, og her starter den klassiske teenage makeover! Hun får brug for hjælp fra sin barndomsven; den klassiske jock-type, som scorer masser af damer og som ved, hvad der skal til. Han virker selvfølgelig ligeså dum på overfladen som våd bølgepap, MEN SELVFØLGELIG er der mere til ham, og det skal Bianca nok indse.

film4

While we’re young

Nu elsker jeg jo en god klassisk coming-of-age-film. En film der viser rejsen far barn til voksen (trek evt. Boyhood og The Graduate som en af mine seneste anbefalinger). Her har vi nærmest fat i en “fra voksen til ung”-film.

Cornelia og Josh’ venner får alle børn, går til rytmik og akvarelmaleri med dem. De holder voksenmiddage og har hold i ryggen. Selv har de svært ved at få børn – måske har de også bare lidt givet op på voksenliv? På babyer? På det hele? Indtil de møder et yngre gift par med masser af mod på livet; Fletcher og Darby. De står for alt andet end sledgigt og gylp. De kører på rulleskøjter. Maler med grafitti. Tager på svampetrip. Cornelia og Josh lader sig drage.  De prøver og prøver at være i nu’et, til en grad hvor de forsvinder væk, måske også fra hinanden. Er det overhovedet så dårligt at være 40, have lidt med knæene men til gengæld hvile i sig selv? I sit forhold? I livet?

The Secret Service KSS_JB_D01_00106.tif

Kingsman

JEG ELSKER COLIN FIRTH! Så ved I, at jeg er forudindtaget.

En global trussel mod verdensfreden og mennesket hviler over os. Men frygt ej! En top hemmelig og elitær organisation Kingsman er klar til at (forsøge at) redde verden. Harry Hart er coolere end cool – nærmest en fætter til James Bond, og hvis brandcitat er “Manners maketh man”, hvorfor han aldrig går ned på martinis eller dødbringende paraplyer.

Da en af de (vist) 12 Kingsmen dør, startes en lang og hårdfør proces om at finde den næste rigtige kandidat. Og Harry Hart opsøger den afdøde Kingsmans søn, da tid er. Han tror på ham, men spørgsmålet er, om han kan leve op til forventningerne? Kan en dreng fra gaden med hængerøv og hurtige hænder redde os alle fra undergang?

film6

127 hours

DÅRLIGT valg af film, når vi selv skal ud og vandre, haha! Endnu en autentisk film, denne gang om Aron Ralston, en erfaren canyon-“kriger”, der ofte tager ud og hiker og biker. Men Aron er dumsmart – han efterlader ikke en note om, hvor han er taget hen. Han tager ikke telefonen, da moderen ringer på vej ud af døren. Ej heller får han fingrene i sin schweizerkniv, som ellers kunne komme ham til gode. Han er i sin egen verden, og den drejer sig kun om ham.

Men det går galt i Blue John Canyon- selvfølgelig gør det det. Og det bliver et kapløb med tiden – kan han overleve sit eget uheld? Hvor langt kan han gå uden at miste forstanden? Og hvor længe kan man egentlig holde sig i live på én flaske vand?

(Og nu vi er ved naturfilm, så se også lige WILD, nu du er igang – fabelagtig film!)

8 kommentarer
 1. Af dem du nævner, har jeg faktisk kun set American Sniper, men hold op hvor efterlod den også et indtryk! Jeg tudede heeelt viiildt da filmen var færdig og var virkelig berørt.
  Wild som du lige nævner i parantes til sidst, så vi for nogle måneder siden, og den er virkelig givet mig lyst til at vandre! En af feriedagene i sidste uge fik jeg endda aftalt med min svigerinde, at når jeg fylde 50 (om 24 år…), så fejrer vi det med en tur på caminoen, haha 😀

  1. Det gjorde jeg virkelig også, Laura. Jeg var slet ikke til at stoppe igen. Så tragisk en historie.
   Wild tudede jeg også lidt til, men den er så stærk! Jeg fik sådan lyst til at sætte hele kariereræset, pengeræste, al ræset på pause og så bare tage støvlerne på. Bum! 😀 KH

 2. Kingsman er fuldstændig amazeballs! Jeg fatter ikke, hvorfor den ikke har fået mere omtale. Hvis man er til kække actionfilm, så er den simpelthen guld.

  1. JA JA JA! Den har så vidunderlig britisk humor, en agentfilm som kun briterne kan lave dem. Jeg er også vild med den! KH

  1. Den lejede jeg på apple-tv 🙂 Vi har både amerikansk og dansk konto, så vi skifter lidt i mellem de to. KH

 3. Hej sødeste Cathrine
  Apropos ingenting, vil jeg bare nævne at jeg hørte din fabelagtige efterligning af en abe i radioen idag, hvor du for gud ved hvilken gang fik mig til at grine for mig selv i bilen.
  Du er et dejligt menneske tror jeg
  Knus

  1. Haha, åh et stolt øjeblik på radioen <3 TAK for de søde ord :-* Mathias var vist ikke helt overbevist, selv om jeg gav al abe, jeg overhovedet har i mig 😀 KH

Læg en kommentar