Inspiration: Brudesko og lidt om Dianas pufærmer

sko_col1 sko_col2

Good evening ladies!

Det er virkelig, virkelig, virkelig spændende med hele det her bryllupskapitel. Selv om vi først for alvor tager bryllupsdagssnak nu, så har vi selvfølgelig talt lidt om det gennem årene. Når vi har været til bryllupper har vi diskret noteret os, hvad vi synes, var virkelig fedt. Det er jo faktisk fornøjelsen ved at være et af de sidste par i den ene venneflok, der bliver gift. Vi er virkelig virkelig enige om, hvad vi kan lide, hvad vi vil have, hvad prioriteringerne er. Fuldstændig.

Status lige nu er, at vi vist har fundet festlocation og nok også kirke – mange feststeder er altså bookede. Ét sted, jeg ringede til i dag, var booket helt frem til oktober 2016. Alle lørdage, vildt nok, ikke? Men mere om det på et andet tidspunkt. Lad os lige fokusere på et vigtigt og tøset punkt, nemlig pæne sko! Ahhh <3

Min fornemmelse er, at flere og flere sparer sammen til det første par Louboutins eller andet eksklusivt til netop denne dag. Det er også bare mega flot med en rød sål ned ad kirkegulvet (hvis ellers man kan se dem for den (måske) lange kjole).

Rigtig mange går for de helt klassiske sarte sko. Nude, perlemor, lyserødlige. Selv har jeg egentlig altid tænk at skulle have en farve på – mørkeblå, mørkegrønne, mørkerøde. Det, synes jeg, er ret smukt. Men det kommer virkelig an på kjolen – den har jeg altså ikke fundet endnu. Men jeg har heller ikke rigtig kigget. En krævende kjole kræver måske mere diskrete sko.

Selv vil jeg foretrække hæle under 8 cm – gerne lavere. Min kæreste er kun 5-7 cm højere end mig, og med stort hår og hårpynt lægger det til en i forvejen lang damekrop. Desuden er alt over 8 cm, for mig i al fald, umuligt i mere end 4 timer. Til de af jer der tænker, at man må kunne gå for evigt i et par svinedyre Louboutins, også på 10 cm, nu de er så eksklusive – det kan godt være kvaliteten af skoene forlænger med en time. Men mine Louboutins holder altså ikke længere på fødderne, bare fordi de er dyre. At all. Jeg får lige ondt i tæerne af dem, som jeg gør af mine billige stiletter fra Zara.

Lige pt. tænker jeg faktisk på at bruge et par stiletter, som jeg har i forvejen – udsalgsbavianerne på nederste billede fra Fendi. 1) De er mega gode at gå i med den tykke hæl. 2) De er nude og super flotte på foden forfra. 3) De har lidt spræl og ballade med den vilde hæl. 4) Så har jeg tjekket “noget gammelt” af på listen over “lånt og blåt”. 5) Så sparer jeg de penge på sko og kan lægge penge et andet sted – på brudekjole eller band eller andet sjov. Der er rigeligt at tænke på og bruge penge på!

Hvis jeg skulle ud og købe sko, så kunne jeg godt overveje en nude udgave af Valentinos rockstud-sko. Den eneste sexede kitten heel jeg har mødt i mit liv, hehe! Den sidder mega godt på foden og hælen er absolut perfekt! Min eneste anke er, at de ligesom “har været der” og i øvrigt været over alt. Det kan man selvfølgelig være ligeglad med, hvis man kan lide skoen. Jeg gider bare ikke at se tilbage på bryllupsbillederne og tænke “whaaaat nogle sko” – ligesom jeg må forestille mig Lady Di havde det ti år efter Charles-vielsen, da hun genså billedet med sine pufærmer flere år efter.

Ja, så mange overvejelser kan der sagtens være i et par skide sko, haha! Jeg er kommende brud, så jeg må gerne fluekn*** detaljerne i mit eget outfit – det gør jeg jo også til daglig. Why should it change?

Katrine havde et fint spørgsmål til mig forleden: “… er du glad for at I ?først? skal giftes nu? Hvor lang tid har det været på tale hjemme hos Jer, hvis det altså har? Har I planlagt/gjort overvejelser ift. hvad der skulle komme først af børn og bryllup eller hvordan? :-)”

Det vil jeg rigtig skrive om, når jeg lige har tiden – sig endelig til, hvis I har nogle spørgsmål til det hele, også af den følsomme slags, eller bare kapitler af planlægningen I gerne vil høre 🙂

Nu vil jeg spise hjemmelavede tacos – min kommende mand (what?!!) har lavet tacos helt fra bunden og ananassalsa med – fra denne opskrift i øvrigt – vi laver dog oksefyld i.

sko_col3

1 ASOS // 2 VALENTINO // 3 ACNE // 4 GIANVITO ROSSI // 5 VALENTINO // 6 LOUBOUTIN // 7 ALDO // 8 DIANE VON FURSTENBERG // 9 LOUBOUTIN // 10 VALENTINO // 11 STEVE MADDEN // 12 LOUBOUTIN (alternativ) // 13 JIMMY CHOO // 14 LOUBOUTIN // 15 LOUBOUTIN // 16 GIANVITO ROSSI

Indlægget indeholder adlinks, der betyder, at virksomheden skal afgive en smule af deres fortjeneste, typisk mellem 5-12 % til mig, hvis du køber via et af mine links. Varer bliver ikke dyrere for dig.sko14

35 kommentarer
 1. Selvfølgelig må man fluek….e, altid og til bryllup især. GLæder mig meget til at se, hvad du vælger 🙂 Men jeg tænker om det med sko og kjole, at man under alle omstændigheder om 10-15 år kommer til at tænke “whaaaat, hvad skete der der!?”. For findes der egentlig tidløst design eller vil man ikke altid være påvirket af mode og tendenser?

  1. Haha, det er jo det! Jeg har virkelig tænkt meget på, at jeg vil være så klassisk som muligt… Og så alligevel ikke 😀 Det er også lidt kedeligt, måske! Jeg har pinnet kjoler i et par år, hvis jeg lige faldt over nogen. Nogen af dem synes jeg stadig er mega smukke – godt tegn. Andre tænker jeg… Nårh for faen! haha! Det er lidt sjovt 😀 KH

 2. Jeg ville selv vælge Valentino – også selvom de har været overalt 😉 Så perfekte i højden og SÅ smukke 🙂 det ville altså være trist ikke at kunne danse hele natten fordi man har taget for høje sko på 😉

  1. De er også så smukke. Nude eller lyseblå måske? Jeg skal under alle omstændigheder have sneakers på efter brudevalsen så jeg kan danse 😀 KH

   1. Jeg blev gift for tre uger siden, og mit valgt på en smuk blå Valentino rockstud med de passende 6 cm (jeg havde dem på HELE dagen uden rigtig at have gået dem til). Til vielsen havde jeg en lang, simpel (måske endda klassisk) kjole, som jeg tænker, jeg ikke bliver træt af at kigge på, også lang tid ud i fremtiden (vi fik taget prof. billeder ved Rådhuset). Men skoene kom først rigtig til deres ret til middagen og festen, hvor jeg havde en kortere blondesag på fra Stasias billigere linie. SÅ fint. Og jeg er så glad for, jeg tog skoene i en farve i øvrigt…der er bare et eller andet lidt mere “vovet” ved at vælge en fx blå sko, synes jeg.

    Rigtig god fornøjelse, jeg ville ønske, jeg kunne blive gift igen og igen og igen (selvfølgelig med min nuværende mand!) – jeg glæder mig til at følge forberedelserne til jeres store dag.

     1. Ahmen de er også SÅ flotte! Jeg har kig på dem i patent leather, lak, så det kunne også klart være en mulighed. Det lyder SÅ smukt, du må have set vidunderlig ud altså <3 Jeg tænker også at en "vovet" sko har lidt en overraskelseseffekt, jeg godt kan lide 🙂 KH

 3. Ihh jeg glæder mig til at følge med i bryllupsforberedelserne. Især location og maden er jeg særligt interesseret i da det virker som en kæmpe labyrint 😀

  1. De er også SÅ fine, Louise! Jeg har skam også selv en ballerina i tankerne – først og fremmest skal det være rart at have på <3 KH

 4. De lyseblå Manolo Blahniks er virkelig også smukke. Og så kunne du krydse noget nyt og noget blåt af listen? Lyseblå er nu altså også en ret smuk bryllupsfarve. Er det for tidligt at vælge bryllupssko allerede nu, selvom der nok er mange år til det blive aktuelt, haha?

  Tror uden tvivl du bliver en hamrende smuk brud. Om du så bare kom i sneaks og sæt fra H&M 😉

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Sneaks’ne skal på efter brudevals 😀 Jeg har et par meget smukke mørkeblå stiletter, som jeg også har overvejet – der er noget gammelt og blåt – kjolen er ny, og så kan jeg måske låne min svigerindes smukke slør fra hun blev gift. Bum! Så fiksede vi da lige hele outfittet haha 😀 Men jeg synes også de blå Manolos er SÅ flotte – det er jo Carries brudesko 😀 Jeg kan huske jeg fandt og købte et par sko for ca. 2 år siden som jeg tænkte – “Dem MÅ jeg giftes”. Jeg returnerede dem dog, fordi mit fornuftige jeg overtalte mig til at det var fjollet… Nu er jeg nu lidt glad for det… Kjolen må komme først 🙂 KH

 5. Jeg er vild med rigtig mange af de sko, du viser her! Også “genbrugsbanditterne” 🙂

  Personligt er jeg ikke så meget til de klassiske brudesko (som dem øverst til højre i anden collage med det lille smykke på). Til mit bryllups sidste år havde jeg valgt nude/meget lys beige peeptoe sko med en ikke alt for høj hæl (nok omkring 6-8 cm og en god tykkelse). De var glatte/skinnende i det, uden at udstråle plastik for fuld hammer.

  Min kjole fik jeg syet efter egne ønsker, og den gik lidt op foran, så man kunne se skoene. Både fordi jeg syntes det var sjovt med to par sko og af frygt for ikke at kunne holde til hæle hele dagen/aftenen/natten/den lyse morgen, havde jeg købt et par festlige sko/dansesko. De var fra Zara, meget lys lyserød og med spænde om anklen med simili-sten og guldnitter på hælen. Faktisk var jeg ikke træt af hælene, men jeg skiftede til mine dansesko ud på natten, og jeg nød at have hele to par fine sko på, og at der var lidt mere spræl i det sidste par.

  Glæder mig til at følge mig i din bryllupssnak, det vækker så gode minder.

  /Line

 6. Sikke nogle flotte sko, du har fundet! Glæder mig så meget til at se, hvad du ender med! 😀

  Jeg sidder og planlægger min søster-tur til New York! Vi tænkte, at du selvfølgelig ville have nogle guides, men jeg kan ikke finde så mange indlæg omkring den tur, I var på til New York? Kan det passe at, der kun er et par indlæg? Eller er der nogle, der måske ikke er kommet med over fra din gamle blog? 🙂

 7. Da jeg blev gift, var budgettet lidt stramt. Så der var ikke råd til at kaste trillioner efter sko. Jeg kiggede rundt omkring – men måtte erkende, at jeg syntes, at langt de fleste lyse/nude/hvide sko, jeg så, var lidt nitten. En dag kørte jeg forbi genbrugsbutikken Prag på Nørrebrogade, og tænkte, at jeg lige kunne smutte ind at kigge. Bare for sjov, for jeg kan normalt ikke “finde ud af” genbrugsforretninger. Men for at det ikke skal være løgn, endte jeg med at finde mine brudesko i Prag. Til 100 kr. Og de var – og er – langt smukkere og mere elegante end nogle af de andre sko, jeg havde set. I dag 2 år senere står de stadig fremme – og jeg synes fortsat, at de er fantastiske 🙂

 8. Jeg synes udsalgsskoene fra Fendi er GENIALE. Synes de har det hele og de vil afspejle din stil så godt! Jeg siger GO for dem!

  1. Det kunne virkelig også godt blive dem – jeg elsker også at tage noget smukt, jeg allerede har, nu jeg er så heldig. Eneste “men” ved dem er, at de er relativt høje ifht. min kæreste, nu der kommer frits og måske slør oven i 🙂 Men det er det ENESTE men 😀 KH

 9. Syntes godt nok at det er svært med sådanne bryllupssko, så kan sagtens forstå at du er i tvivl. Og sikke en masse fine bud du har fundet 🙂
  Jeg er nok mest til et par kitten heels eller et par fine skiftesko, da det ville være ærgerligt med ømme fusser på ens bryllupsdag

 10. Du er jo den ultimative carrie-pige og jeg kan slet ikke se dig (og mig selv for den sags skyld) i andet end et par Sarah Jessica Parker sko! Det er nok det eneste der er fastlagt helt for mit kommende bryllup. Om det så bliver de klassiske hvide (med hendes karakteristiske hæl med bånd i lyseblå så du har noget “something blue”) eller et par i fx dyb flaskegrøn eller navy – eller måske pink? Det må tiden (og kjolen) vise 🙂 🙂
  http://couture.zappos.com/sjp-by-sarah-jessica-parker-angelica-white-satin

 11. De helt blå Manolo Blahnik stilletter Carrie har i SATC film nr. 1 er de vildeste brudesko. Synes det er en fed kontrast med den blå i skoene til noget hvidt agtigt i kjolen 😉
  Glæder mig til at følge med i ALLE aspekter af jeres kommende bryllup.

 12. Først tillykke med kærligheden og brylluppet! Av, pufærmerne – det er også en fæl én. Det er sindssygt vigtigt, at kunne kigge på sit bryllupsbillede 10 år senere og stadig synes, at det var det helt perfekte man havde på den dag – med alt fra sko, hår til kjole. Sådan har jeg det stadig 9 år senere, og jeg håber, at jeg bliver ved med at have det sådan.

 13. Jeg synes du skal vælge noget med glimmer og glitter!
  Du er så flot når du har glimmer på! <3
  Og hvilken anledning passer bedre til glimmer end et bryllup! 😉
  Må vi egentlig ikke se et billede af ringen? <3

 14. Wuhuu! Kæmpe tillykke! Glæder mig til at følge med i din planlægning. Håber at få gode indspirerende ideer fra dig. Er selv så småt i gang (ca ligeså langt som jer). Vi skal dog giftes i maj ??

 15. Hej Cathrine, jeg blev gift med min mand (stadig underligt at kalde ham det!) sidste august, og vi gjorde det virkelig lav-budget; holdt receptionen/festen hjemme i gården/lejligheden, min kjole var fra Zara og skoene fra Other Stories. Selvom jeg ved, at vores bryllupper SLET ikke kommer til at ligne hinanden, vil jeg bare sige: JA, du har helt ret – lige meget hvad bliver det en fantastisk fest! Og når man står i det, så er det eneste man tænker på, hvor vildt det er, at man lige er blevet gift med den man elsker mest, og hvor søde alle folk er (trust me) 😉

 16. Jeg havde købt et par sko på Asos, der minder om de Steve Madden sko du har med i din kollage. Lige pludselig føltes de alt for bare for mig. Så var jeg lige på Zalando få uger før brylluppet – der var de!! Mågestels blå (what’s not to like?!) kunstlæder til 195kr. Nå! Men dem blev det altså 😀 Jeg har ikke fortrudt det et minut!! Jeg havde købt mig et par dansesko. Efter brudevalsen røg jeg i de flade og dansede tre timer non stop.

 17. Jeg er klart på en farvet sko. Havde selv til mit eget bryllup en lang kjole med lille slæb og så havde jeg valgt et par blå sko ala Carries blå , som så tittede frem når jeg gik. Synes det er og var en fin detalje. Jeg var slet ikke i tvivl efter at jeg havde valgt kjolen og så skoene, viste jeg bare det skulle være det. Som lille detalje valgte jeg også at bilen der skulle kører fra kirken var blå? Men spændende tid du går i møde, jeg kunne rigtig godt lid tiden op til brylluppet med planlægning og det hele på dagen gik op i en større enhed med fine overraskelser fra venner og familie.

 18. Jeg fik et rigtig godt råd da jeg skulle giftes:
  En brud bør have 3-4 par sko…
  Tænkte, at det var en genial undskyldning for at gå amok og shoppe, men det viste sig faktisk at være er af de bedste råd jeg fik. Jeg nåede at have 3 par på:
  De fantastiske (og alt for høje) under vielsen og på billederne, de lidt lavere til receptionen og middagen og ballarinaerne da der skulle danses.
  Du skal ikke være bekymret for kjolen, ift hælhøjde, hvis du ender med hel lang og evt slæb, du får bare syet en danseknap i…

 19. Jeg er glad for at du prioriterer et band til at spille musik til festen.
  Jeg har arbejdet som tjener til såå mange bryllupper – og det giver selvfølgelig også inspiration til mit eget bryllup hihi – men jeg har altid noteret mig at musikken er så vigtig. Det ved du sikkert godt, nu hvor du arbejder som radio-vært (jeg sidder faktisk og lytter med lige nu!), men kan ikke understøtte det faktum nok 🙂
  Hvis du vil have flere råd fra ‘en flue på væggen’ til adskillige bryllupper, så må du gerne spørge mig ;D

  1. Endelig Anna! Du må give mig alle de insidertips som du orker 😀 Jeg tager imod alt med kyshånd :-* KH

Læg en kommentar