OOTD: Stine Goya “Ethiopia Dress” og familienavne

Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses
Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses
Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses

Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses

Godmorgen <3

I dag skal min kæreste lille niece døbes, Emily er navnet og det er så smukt, synes jeg. Jeg kender kun søde Emily’er (fx hende her), så det lover godt og kærligt for det lille væsen. Kender I ikke det, at der er nogen navne man ikke kan lide, fordi man engang kendte nogen der var tarvelige? Andre navne elsker man måske fordi man har set en film med en pæn pige i?

Jeg har altid selv villet hedde Julie, efter at have læst Romeo & Juliet i folkeskolen. Nu har jeg den smukkeste svigerinde med navnet, og det er bestemt ikke faldet i graderne. Men jeg er nu også okay med Cathrine. Selv om det tit bliver til Christine, Kirstine, Christina. Eller Katrine.

Åh, at have et navn man altid skynder sig med at stave; “… Det er Cathrine, med C og TH…”. Og alligevel ender jeg med “Catherine” og alskens kombinationer. At jeg så har to mellemnavne og et efternavn og derfor lander på royale fire navne. Og med et så mærkeligt mellemnavn som “W-I-D-U-N-O-K”. Det er næsten med vilje, ikke? At folk skal snuble over det. I starten på P3 sagde jinglerne “Velkommen til P3 – med Cathrine Widunok Bechmann Nissen”. Efter første lyt blev jeg enig med mig selv om “Cathrine Nissen” er lidt mere mundret.

Og nu skal vi giftes, og vi skal blive enige om familienavn. Vi er helt på samme side om at tage et navn fra hinanden, vi skal bare lige blive enige om rækkefølgen. Jeg går efter, hvad der lyder godt. Min kæreste vil bare helst have et af sine navne bagerst. Ohh the trouble, haha – der er virkelig mange venner, der bliver spurgt til rytme-råds, når vi siger navnene højt pt. Det er faktisk ret hyggeligt og grinagtigt at diskutere ordstillinger, og hvad vi skal hedde. Jeg elsker, at vi bliver helt hinandens, også på navnefronten. Vi starter vores eget familienavn. Det er altså smukt!

Men jeg må ud af døren og igang – dåben er om halvanden time i indre by. Jeg havde et lille outfit i lommen til jer denne her søndag. Måske sæsonens smukkeste kjole? Den hedder Ethiopia dress og kommer fra Stine Goya. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har haft en kjole på, som har fået SÅ meget opmærksomhed. Jeg havde den på næstsidste aften i LA, og bare mens vi tog billeder, kom tre kvinder ud til mig, kun med det formål og beundre kjolen for så at gå ind på hotellet igen. Vi stod lige ude foran Ace Hotel, som vi nød to nætter på. Hammer lækkert hotel, men jeg laver et samlet indlæg med de hoteller vi sov på (vi sov faktisk primært i telt eller via AirBnB) – vi havde kun gode oplevelser.

Shoes – Fendi // Dress – Stine Goya // Bag – YSL 

Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses
Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses

Stine Goya, Ethiopia dress, rockpaperdresses, cathrine nissen, rockpaperdresses

20 kommentarer
 1. smuk kjole!! Og smukke sko!! Wow!! Du ser hammer godt ud! 🙂
  Nogle gange ville jeg ønske jeg havde lidt flere centimeter på bagen – eller helst benene (er 158…) og sådan en kjole klæder altså bar en som er lidt højere end jeg selv bedre, sys jeg.. Anywho måske jeg bar skal købe toppen i tilsvarende design 🙂

  I har ikke overvejet at beholde jeres egne efternavne? Jeg har altid holdt på at beholde mit fulde navn, når jeg en dag skal giftes. Så kan vores fælles børn få “familienavnet”, sammensat af vores efternavne.. Ligesom min søster og jeg har både vores fars efternavn og vores mors 🙂

 2. smuk kjole!! Og smukke sko!! Wow!! Du ser hammer godt ud! 🙂
  Nogle gange ville jeg ønske jeg havde lidt flere centimeter på bagen – eller helst benene (er 158…) og sådan en kjole klæder altså bar en som er lidt højere end jeg selv bedre, sys jeg.. Anywho måske jeg bar skal købe toppen i tilsvarende design 🙂

  I har ikke overvejet at beholde jeres egne efternavne? Jeg har altid holdt på at beholde mit fulde navn, når jeg en dag skal giftes. Så kan vores fælles børn få “familienavnet”, sammensat af vores efternavne.. Ligesom min søster og jeg har både vores fars efternavn og vores mors 🙂

 3. Sikke en smuk kjole 🙂

  Hvor er det sjovt at høre om jeres navne-diskussioner 😉 Min mand havde et mellemnavn og et -sen efternavn. Jeg havde et -sen efternavn. Jeg ville OVERHOVED ikke høre tale om at hedde hans efternavn, for det hedder min familie nogle generationer tilbage, og jeg synes bare det er så kedeligt (egentligt ikke at mit eget var bedre, men jeg var også gravid på det tidspunkt, og ikke super rationel ;-)). Så jeg synes bare vi skulle hedde hans mellemnavn begge to som efternavn. Men det ville han ikke, det var for kort, synes han. Så han besluttede at vi skulle hedde hans mellemnavn og mit efternavn. I dag kalder han sig mest ved (mit) efternavn og jeg kalder mig oftest bare ved (hans) mellemnavn 😉

  Vi har dog en virksomhed sammen, som vi har opkaldt efter hans mellemnavn, det er vi begge rigtig glade for! Den virksomhed et virkelig vores ekstra lille barn sammen, og det betyder noget helt særligt at vi har lagt vores navn deri <3 Jeg kunne slet ikke forestille mig andet end at vi hedder det samme. Det gør noget særligt for vores sammenhold, synes jeg…

 4. Jeg drømmer også om, at min kæreste og jeg skal tage et navn fra hinanden, når vi engang når dertil. Vi har begge hver et mellemnavn og et efternavn. Problemet er bare, at jeg ingen tilknytning har til min mellemnavn og jeg har aldrig brugt det og jeg har heller ikke lyst til at bruge det (men det er en helt anden historie). Hans mellemnavn er Tobias, så det er jo ikke lige et navn jeg kan tage. Og så er har vi hvert et efternavn, som jeg egentlig ikke synes kan forenes, bl.a. fordi hans efternavn er dobbeltnavn (dvs. med bindestreg). Så ja, det er noget nær en umulig opgave, synes jeg. Nå, den tid den sorg. Jeg håber, det er lidt nemmere for jer:)

 5. Jeg hørte en gang om et brudepar, der ikke kunne blive enige om det sidste efternavn, og derfor fik de, de to familier til at holde tovtrækning til brylluppet, og hvis brudens familie vandt, ville brudens navn blive det sidste, og hvis brudgommen vandt, hans navn. Det synes jeg var en lidt sød og sjov måde at afgøre det problem på.

 6. Da jeg var barn drømte jeg om at hedde Cathrine, da bedste veninderne hed det! Og det skulle staves netop på den måde, sjovt som man vil have det andre har.
  En anden grund til jeg gerne ville hedde noget andet var at jeg havde mine forældre mistænkt for at min navn var det næstbedste – de havde jo trods alt navngivet min storesøster først, så når Maria kun var næstbedst kunne jeg lige så godt selv vælge (tosset men sådan var min børnelogik!)

 7. Åh du ser blændende ud, gør du. Den kjole er noget kjole er noget så smuk. Selv dens navn er jo smukt 😉 Hvor er det hyggeligt at blive indviet lidt i jeres tanker omkring kommende fællesnavne. Jeg kan godt forstå, du elsker idéen om at I bliver helt hinandens ved at tage hinandens navne, det er som om det besegler kærligheden yderligere 😉 Jeg glæder mig allerede til at høre hvad I bliver enige om (jeg stemmer for at du beholder Nissen. Det må utvivlsomt være det fineste -sen-navn vi har her i landet) 😀
  God søndag til dig, og tillykke med din lille niece. Sikke en smuk efterårsdag at blive døbt på. Og TILLYKKE med nyhederne på jobfronten 😀 Det lyder rigtig spændende, og jeg GLÆDER mig til du er tilbage i min radio igen i morgen 😀

 8. Søde Cathrine – jeg sendte noget nær verdens længste roman med spørgsmål til dig i fredags, og undrede mig godt nok over at den opførte sig mærkeligt da jeg ville poste. Har netop set, at det var fordi bloggen var gået ned 🙁 Øv! Jeg prøver derfor at poste mit spørgsmål her i stedet, hvis du har lyst til at svare.

  Du har tidligere været inde på, at du selv har haft den der “Øv, hvorfor er det ikke os”-følelse når veninder fx er blevet gift. Min kæreste og jeg er 22 og 24 år, og har været sammen i 2,5 år. Efter vi har været til vores første bryllup sammen hos et hold venner, og har et andet hold venner, der venter barn, sidder jeg pludselig også med den der følelse. Jeg vil så gerne det hele og nogle gange kan det næste kun gå for langsomt. Selvom det er fjollet, I know! Så mit spørgsmål går egentlig på, er du glad for at I “først” skal giftes nu? Hvor lang tid har det været på tale hjemme hos Jer, hvis det altså har? Har I planlagt/gjort overvejelser ift. hvad der skulle komme først af børn og bryllup eller hvordan? 🙂

  Jeg hedder forresten også Katrine på en lidt anden stavemåde, og generelt er det lidt besværligt med navne som fx vores, der kan staves på så mange forskellige måder. Ift. efternavne er både min kæreste og jeg også indehaver af i alt tre helt særlige familienavne, som vi nok begge kommer til at holde hårdt på den dag vi skal giftes 😉 Men det der med 3 familieefternavne, synes jeg lidt er noget rod. Bruger du nogensinde alle dine efternavne? Eller er det kun “Nissen”?

  1. Glæd dig over at have det tilgode – jeg er 29 år og har været sammen med min kæreste i 9 år – vi fik en datter sidste år – men er endnu ikke gift. Min veninde blev gift da hun var 22 år – og hun blev skilt sidste år i en alder af 28 år… Glæd dig over at du forhåbentlig er mere sikker på kirkegulvet og at du stadig kan gå og drømme om bryllup og har tid til at finde inspiration til det helt perfekte bryllup ! Du er 22 år – og kvinder bliver vel omkring 80 år i dag – hvis du har nået alt nu – så bliver de sidste år da for kedelige ! Den dag jeg står på kirkegulvet – så ved jeg at jeg kender min mand på godt og ondt og at det ikke er nyforelskelse der gør mig blind… God dag og glæd dig over at have noget at glæde dig til 🙂

 9. Ikke nok med, at hun er nærmest-kongelig, hun slynger også om sig med brands som “Fendi”, “Stine Goya” og “YSL”. Nu kan vi andre jo snart ikke følge med længere, haha 😉

  Hvor er du bare hamrende smuk i den kjole. Forstår godt opmærksomheden – den er noget af en drøm. Skal du ikke bare giftes i den? 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. 😛 Lidt royal har man vel lov at være, haha! Jeg kunne sgu ligeså godt blive gift i den 😀 sov godt! KH PS: Skoene er købt på udsalg, bare så min samvittighed har det lidt bedre 😛

   1. Den er nemlig super fin! Jeg har lige brylluppet til den. Sig til hvis du fortryder inden d. 26 😝 God sommer! ☔️

Læg en kommentar