Inspiration: Bryllupsinvitationer – what to do?

invite_col1

Til jul stiger portoen på et brev fra 10 kroner til 19 kroner – det er altså lidt dyrt! Selv om det pt., på det her opstartsstadie, kan være svært at få fornemmelse af vores budget, så ved vi i hvert fald, at vi ikke gider bruge unødigt mange penge på porto. Det er da et kedeligt sted at spendere. Derfor har vi talt om at speede processen lidt op på invitationer og så til gengæld droppe “save the dates”, som nogen sender ud. Det betyder altså, at vi, om muligt, sender invitationer ud til december i stedet for til foråret. Vores dato gør også, at nogen måske planlægger sommerferie, og vi vil da helst have alle med. Har jeg givet jer datoen endnu? 13. august 2016. 13.08.16. Den er ikke specielt køn, haha, men den er vores! Jeg har hørt om flere par, der går efter en særlig dato ifht. fx årsdag, kyssedag eller slet og ret en for øjet smuk dato (og nem for hukommelsen, stakkels mænd (og kvinder velsagtens)). Vi tog den ene dato vores drømmested havde plads. That’s that.

Med noget så usexet som portoprisstigninger er vi så småt begyndt at kigge efter invitationer.

Men NØJ hvor er det svært! Med mindre man har lyst og er dygtig til at sidde og pussenusse og udklippe, så er det faktisk ret svært at finde ud, hvordan man gør. Hvad har I gjort? Eller hvordan ville I gå til værks? Vi har ikke rigtig tid til at lave dem selv, og vi er heller ikke skilled nok. Må vi erkende. Selv om min kæreste har en ganske pæn håndskrift.

Vi har fundet et hav af fine invites på Etsy, men da de alle har engelsk eller amerikansk producet, så er der lige noget i sproget og kommunikationen, som bliver en smule mere besværligt. What do people do? Help a sister out!

Får man dem tegnet? Og så i Vesterkopi og få dem printet? Eller sidder man bare i Paint og klipper og klistrer? Jeg har virkelig siddet og googlet og googlet, og løsningen har ikke lige fundet mig. Vi kunne godt forestille os at få tegnet noget – jeg overvejer at kontakte Stine Hviid, She’s a bird eller Simone og høre om de har tid, og hvad de koster. But then what?

Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt om jeres erfaringer – og I behøver ikke at have lavet bryllupsinvitationer på perlemorspapir, måske I har holdt en større fødselsdag og har erfaring den vej igennem? Sidst jeg lavede invitationer, da skulle jeg konfirmeres – det er elleve år siden. Der tog min mor og jeg i Panduro Hobby og købte sommerfugle-udklips-stempler og smart guldbånd. Siden har Facebook taget over hvad angår invitationer, og jeg er blevet lidt dummere på det felt, hah! Facebook går alligevel ikke an til et bryllup, tænker jeg.

Hit me, hvis I lægger inde med gode fif, I har lyst til at dele! … Og psssst! Læs Emilies søde anbefaling og tanker om sit bryllup lige her.

47 kommentarer
 1. Vi bestilte tomme indstiksvenlige invitationer fra Giant Invitations, købte noget flot papir i Tutein og Koch, designede invitationerne i PowerPoint, og fik det printet og skåret til hos Vester Kopi.

  GiantInvitations tilbyder også print på fremmede sprog, og vi forsøgte os også med dette. Men vi følte ikke at den designer vi havde kontakt med forstod vores rettelser undervejs, så vi turde ikke.

  De sender fra Australien, så du skal lige være obs på evt told hvis du nu falder for nogle af deres (virkeligt gennemførte) invitationer.

 2. Vi fik min mands onkel til at tegne/skrive dem:-) Han tegner til børnebøger og hans tegninger er sådan lidt karikatur agtigt. Vi fik derfor en meget personlig invitation som samtidig var sjov, uhøjtidelig, selv ironisk og ikke alt for pusse nusse fin, som ikke er mig/os. Vi var tegnet som gammeldags udklædningsdukker, klædt i undertøj, med bryllupstøjet ved siden af (giver det overhovedet mening, skriv endelig en mail hvis du vil se er billede af den). Håber det kan give lidt inspiration til jeres valg af invitation;-) Og stort tillykke, bliver SÅ godt!!!

  //Cathrine

 3. Du har sikkert tjekket den men i hvertfald er der den dersens kategori på bolglovin som hedder “wedding” der syntes jeg tit de smider links til gratis fonds, billeder, udklip og generel inspiration 🙂

 4. Vores var ret simpelt. Et postkort (i konvolut) med et billede af os på den ene side og en ganske kort tekst på den anden – primært bare en dato og en hjemmeside. Sendte også ud i ok god tid, så vi vidste, at vi ikke ville have alle de praktiske oplysninger på plads, som man gerne vil have med, så det smed vi bare på hjemmesiden undervejs. Vester Kopi trykte dem, og jeg tror ikke vi gav over 500kr.

 5. Vi fik min veninde som går på KEAs e-design studie til at lave dem for os. På den måde fik vi noget som var helt unikt og lige som vi ville have der. Da min mand er kineser, skulle invitationen også indeholde kinesiske bryllupstraditioner, fx farven rød og dobbelt happiness-tegnet (man bliver jo dobbelt så glad når man bliver gift), så dele af farvetemaet blev bestemt ud fra det. Skrifttypen blev valgt udfra den vibe vi gerne ville have at brylluppet skulle udstråle og hvilken stemning brylluppets lokation havde. Selve invitationer blev printet på et fantastiske kopi-butik på Amagerbrogade, og sendt ud i røde konvolutter (endnu en kinesisk tradition) med vores eget voksstempel bag på. En detalje som vores gæster virkelig holdte af.

 6. Tillykke med det kommende bryllup! Jeg skal giftes weekenden efter dig næste sommer, så følger med i din planlægning, sjovt når man ikke lige kender der skal giftes. Jeg har kigget på et hav af invitationer som inspiration og har også fundet nogle fine på pinterest og etsy. Men ja sproget! Derfor har jeg designet en lille serie af bryllupsinvitationer selv, da jeg synes det mangler på det danske marked. Anyway, jeg vil gerne sende dem til dig så du kan se dem, så kan det være vi kan finde ud af noget. Og godt tip med portoen, tænker vi også skal have sendt vores ud inden! (Kedelig udgift)
  Mange hilsner signe

  1. Uhh jeg er lige stødt på denne blog. Jeg står i samme situation og kan ikke rigtig finde nogle invitationer jeg kan lide. Vil du sende mig nogle billeder af dine designs?

 7. Bare lige en sidenote: Min søster skal også giftes 13.08.16, og det er lidt skægt og hyggeligt at se, at mange af jeres tanker og forventninger er i samme dur 🙂

 8. For et par år siden begyndte jeg forsøge mig lidt med kalligrafi (på den helt gammeldags facon med pen og blæk), og siden da har jeg været helt bidt af det! Har håndskrevet en enkelt og perfekt version, og derefter fået det printet hos f.eks. VesterKopi eller på en god laserprinter. Det er billigt, simpelt, smukt og klassisk 🙂

 9. Kan klart anbefale ink saloon! Jeg har ikke prøvet deres bryllupsinvitationer, men barnedåb. Kvaliteten er så fin og prisen ligeså. Stort tillykke ?

 10. Inksaloon er så gode – og billige! Har lige fået lavet dåbsinvitationer. Der var ikke lige nogen af deres skabeloner, jeg ville have, så jeg fortalte min vision til Emilie derfra. Hun sendte en pdf med et design, fik mind kommentarer og dagen efter havde hun fixet det, og de er præcis, som jeg havde drømt om. De landede forresten fra tryk – med tykke lækre kuverter – to dage efter, og hele herligheden kostede 350kr.

  Kan kun anbefale dem – tjen også deres Instagram eller fang hende Emilie på Emilie@inksaloon.com

 11. Pst…. det er kun A-post, som portoen stiger voldsomt på. I kan stadig sende med B-post. Blot hvis I gerne vil have lidt mere tid til at få invitationerne på plads…….

 12. Pyh, den porto fordrer da ikke, at teenagepiger har pennevenner. Jeg husker stadig, da portoen for et brev var 3,75 – og jeg er altså ikke gammel 😉 Jeg jan sagtens forstå, at I sender ud nu og springer safe the date over (hvilket jeg i øvrigt tolker lidt som vi-har-ikke-nosset-os-sammen-og-ved-intet-om-tid-og-sted).
  Jeg (for det er ikke lige min mands interessefelt) bestilte invitationer på vistaprint.dk. Der er mange flotte (og det modsatte). Jeg har et ret æstetisk øje og de levede helt op til standard. To af mine veninder har gjort kunsten efter.
  Man kan vælge papirkvalitet, klistermærker, bordkort mm i samme design. Jeg valgte den her model, fordi jeg hellere ville bruge min tid et andet sted. Og helt ærligt, så er jeg slet ikke til perlemorspapir, udklippede guldhjerter mv. MEN, jeg har da fået den type invitation og der har jeg tænkt, at det passede super til afsender. Jeg tror, at man skal tænker ‘hvem er jeg’ og ikke så meget i, hvordan den klassiske bryllupsinvitation ser ud.
  Og så et kæmpe tillykke.

 13. Hej søde du – gå ind på Søstrene Grenes facebook side- se nogle videoer- vi har selv gjort det- og det er både nemt, billigt og meget pænt.
  Held og lykke med det.
  Og god god efterårsferie!! <33

 14. Vi blev gift for snart 6 år siden og da fik jeg trykt invitationerne hos vistaprint. De har en hel del forskellige “standartdesigns” til invitationer man så kan arbejde videre på, og jeg synes faktisk resultatet bliver super fint. Jeg modtager tit noget lignende til fx barnedåbe… Så trykker de resultatet, når man har arbejdet sig færdig 🙂

 15. Vi fik dem lavet hos vistaprint. De har en frygteligt masse designs (min mand hadede at blive tvunget til at gennemse dem alle!) Man skriver selv teksten i deres program. Man kan også få matchende takkekort/bordkort/kopper/whatever. Det er måske ikke fancy, men det fungerer – og der er noget for enhver smag. Mange af deres designs er med dine egne billeder, så det kan hurtigt blive personligt og fint.
  Jeg skrev selv navnet på invitation og konvolut og tilføjede en personlig besked på kortet til de vigtigste gæster. Bare dét tog laaaang tid, så jeg er glad for, at jeg ikke skulle klippe/klistre.
  Generelt besluttede vi at lave så lidt som muligt selv. Vi valgte ikke de dyreste løsninger, men de gode lokale indenfor 1 km af vores hjem i Holstebro, selvom alle gæster kom fra København. Både restaurant, konditor, fyrværker, frisør, blomster, kirke og fotograf var vandt til at arbejde sammen, så vi kunne læne os tilbage og nyde det!
  Glæd dig! Det var en fed dag! Vi ville gøre det igen!

 16. Tillykke med brylluppet! Hvor er det dejligt for jer.
  Vi bestilte invitationer herfra: http://www.foreverfiances.com/Oak-Tree-Wedding-Invitations-p/vieuxoak_cl_pl.htm og vi var SÅ glade for resultatet! Det er en amerikansk hjemmeside men der var ingen problemer med hverken sprog eller leveringstid! Vi faldt for netop disse invitationer, fordi de kan plantes! Der er simpelthen blomsterfrø “indeni” papieret (som er virkeligt tykt og lækkert), som man så kan rive i stykker og plante. Tanken var så at gæsterne plantede deres invitation og på den måde havde et minde om brylluppet derhjemme.

 17. Ja, jeg skal på ingen måde hverken sende invitationer ud eller giftes, men tjek lige de invitationer ud, som Sneglcille fik lavet til sit bryllup. Det var SÅ pæne – jeg fik næsten selv lyst til at sende en masse ud (også lige pga. det med portoen. Hvad er det nu for noget?!)!
  Og lige en stor kadeau til dig for at opdatere så meget omkring brylluppet. Der er en del, der holder deres bryllupsplanlægning meget tæt til kroppen, så det er så fedt, at du bare øser ud af bryllupsglæde – det er jo næsten som at være en del af det selv! 😉

 18. Et USB-stik med invitationen, som var lavet som en tegnefilm med vores kærlighedshistorie (min mand havde lavet tegneserien). Stikket lå i en fin lille æske og vi brugte en nat på at køre ud til alle gæster – også dem i Jylland og på Fyn og stille det udenfor deres dør i en lille kurv med morgenbrød og friskpresset juice. Omfattende ja, men gennemført.

 19. Et B-brev stiger “kun” til cirka 8 kroner. Så tager de måske en dag eller to længere om at nå frem, men det er alligevel en stor prisforskel ift. A-post. Bare et lille tip 🙂

 20. Jeg har ikke nogen konstruktive bryllupsinvitationstip, men til gengæld en meget sød historie om bryllupsinvitationer 🙂

  Min far og mor kom til Danmark som bådflygtninge i 1984 og besluttede sig for at blive gift samme år. Da de ikke havde nogen som helst form for netværk eller kendskab til, hvor de kunne få trykt invitationer, skrev min far invitationen i sin sirligste håndskrift og gik ned på det lokale trykkeri i Svendborg for at bede om hjælp.

  Trykkeriejeren og hans kone tog simpelthen så imod min far, at de endte med at blive inviteret til brylluppet! Siden da har min far og familien haft venner for livet! Trykkeriparret har kommet med fødselsdags- og julegaver hvert år til ALLE mine forældres fem børn – selv da vi var flyttet hjemmefra og var langt op i 20’erne.

  I år døde manden desværre, men jeg besøger stadig hans kone, når jeg har tid til det og er i Svendborg 🙂

  Sådan en bryllupsinvitation kan føre til mange ting 😉

  /Maria

 21. Jeg var til bryllup i sommers og fik den fineste invitation, dog meget lidt klassisk-prinsesse-perlemorsagtig, men til gengæld virkelig sjov. Det var en DVD med en lille film lavet med billeder og musik, som fortalte parrets historie, sendt i en lille kasse med små silkposer. De havde lagt forskellige soundtracks på billederne – klippet med deres familie kørte i Dollars stil og over de praktiske detaljer om selve dagen, kørte noget Mission Impossible, osv. Virkelig super fint og selvironisk, hvilket passede så godt til dem! 🙂

 22. Nu bliver jeg jo næsten nødt til lige at anbefale min mor. Hun er grafisk designer og laver meget til bryllupper (og meget andet selvfølgelig). Du kan se et udpluk af hendes arbejde her: http://no21.dk/invitationer.pdf
  Det skal dog lige siges, at det er et ikke-færdigt katalog, som du nok kan se 😉
  Hun designer lige efter folks egne ønsker, så I vil kunne få det lige som I ønsker det og uden at nogle andre vil have noget ligesom jeres.

 23. Jeg ville lave dem selv, hvis jeg skulle giftes 😉 (læser også grafisk design) hehe. Men find en som kan lave en flot invitation, og få dem sendt til et trykkeri bagefter 🙂

 24. Min mand er ret kreativ og lavede vores i word, også klistrede vi dem på pap, det var ok nemt og resultatet blev ret fantastisk. Og i forhold til at spare alle steder man kan, købte vi B post frimærker til 7 kr og forskellen er at det tager et par dage mere før man modtager brevet men man sender jo ud i god tid 🙂

 25. Du må simpelthen se her, vi bruger det til alt muligt… Invitationer, firma ting, julekort – Save the Date til vores bryllup… Min datters navne fest. You name it. Du kan vælge deres templates, du kan gøre det personligt, advanceret eller nemt. I like.

  Bedst af alt, ingen porto, ingen regnskov tabt: http://www.paperlesspost.com

 26. Vi har samme bryllupsdato! Vores har været sat i noget længere tid, men ej hvor bliver det sjovt at “følges” lidt ad!
  Vi har også droppet at sende “save the dates” kort, selvom det kun er A-posten der er steget fra 10-19kr og ikke B-posten.
  Vores invitationer får jeg hjælp til at lave af en veninde der går helt vildt meget op i DIY, som er fantastisk dygtig, har materialer og maskineri til langt over 10k liggende. Vi tager nogen hyggelige weekender hos hende og får lavet kortene, men jeg ved i hvert fald at der findes et stort community af scrappers der er fantastiske til at lave invitationer og har alskens maskineri til det.
  Vi mangler bare at skrive under på lejekontrakten af stedet vi holder festen, og så skal invitationerne til at sendes afsted! Menuen er også på plads, jeg har fundet hende jeg gerne vil have til at lave kagen, desserten er på plads, natmaden er på plads, blomsterne er på plads, pynten er i gang med at blive lavet og frisøren er booket. De store hængepartier er en færdig gæsteliste (HVORFOR KAN JEG IKKE INVITERE ALLE?!), invitationer, bordplan, sovearrangement, kjole (!), sko(!) og resten af pynten.

 27. Tillykke med jeres kommende bryllup 🙂
  Jeg skal også giftes næste sommer, og har efterhånden flere steder læst og hørt, at kommende brudepar vil sende invitationer ud inden januar 2016, idet portoen stiger.
  Men vil bare lige informere om, at hvis man sender invitationerne ud som b-breve, koster det altså kun 8 kr. Og forskellen på a- og b-breve er, at a-breve når frem på 1 dag, hvor b-breve tager lidt længere tid, 2-3 dage (så vidt jeg ved).
  Så vi tænker ihvertfald ikke, at vi panikker – men vi har også allerede sendt en save-the-date billede ud i besked på facebook, til de mennesker, der er inviteret (vi taler om 100 inviterede). De, der ikke har facebook, har fået det af vide mundtligt.
  Der er mange måder at gøre det på 🙂

 28. Først – STORT tillykke med brylluppet!

  Vi skal også giftes næste år – den 14. maj – så jeg følger dine forberedelser meget tæt.

  Jeg synes også det er vildt svært med invitationer. Nu har jeg siddet de sidste par timer på etsy og der er VIRKELIG mange muligheder. DU har helt sikkert været der inde, men de har en del “printable” køb hvor man selv kan redigere teksten og dermed undslippe de amerikanske ordlyde 🙂

 29. Vi valgte d. 30.05.15 – eller det gjorde Jonas. Han har en phd. i matematik og går op i pæne tal 😉
  Du kan se vores invitationer her: http://ohyouprettythings.dk/?p=6093 Jeg fik en veninde, der er grafiker til at lave dem. Vores bryllup skulle være roligt, afslappet, lidt “farmerstyle”. Jeg mangler endnu at blogge om vores bryllup, men du kan se lidt billeder fra vores dag på instagram #jonasogmichelleskalsmedes (classy, I know!) Nå ja, så mit tip må være – husk at få skrevet jeres # på invitationerne 🙂

 30. Uhhh ja, min mand og jeg blev gift sidste sommer, så både Acie og dine bryllups post vækker minder 🙂
  Vi brugte også lang tid på at finde ud af hvad vi gerne ville…..Vi fandt tilsidst en slags ide til en folder gæsten kunne åbne og så finde invitation, ønskeliste, kørselsvejledning praktisk info m.m. Som de andre skriver er det jo ikke sikkert at alt dette er på plads endnu, men vi ville gerne undgå en masse af de samme spørgsmål fra gæsterne, så vi samlede så mange oplysninger som muligt i vores invite.
  Jeg tror også det gav pote, for vi fik i hvert fald ikke så mange spørgsmål. Gavekoordinator, toastmaster osv var nemlig også oplyst i invitationen. Jeg spurgte en veninde der er grafisk designer om hun ikke ville sætte det op i Indesign ud fra nogle inspirationsbilleder vi gav hende. Vi koordinerede det så videre med skrifttype på bordkort, bordnumre, menu m.m.

 31. Først og fremmest kæmpe tillykke med brylluppet – er sikker på at dagen bliver helt perfekt, selvom datoen ikke er en kyssedag, eller kun består af tal der går op i 300 for den sags skyld 😉
  Jeg kender flere som simpelthen bare har fået tegnet noget som passer til deres personligheder og stil, også har printet det på noget lækkert papir i f.eks. postkort format. Det kræver godt nok en ok printer hvis papiret er meget tykt, men løsningen kan blive rigtig fin (og billig!).
  Uden at lyde for meget som en der reklamerer for mig selv, så er du mere end velkommen til at kontakte mig hvis du står og mangler en kreativ hånd til at tegne og skrive, eller bare gerne vil se udkast på nogle ideer. Jeg sælger i forvejen tegninger, kort og plakater (og tatoveringer, hvis det var noget, haha), på bestilling, så jeg ville nemt kunne hjælpe med det ene eller det andet 🙂

 32. Mine forældre blev gift fredag d. 13 august. Atypisk blev det en fredag, fordi de ikke kunne få den musik de ønskede til om lørdagen. Da vielsen var forbi og de kom ud af kirke, begyndte det at regne og torden -det var jo fredag d. 13. De har i år været gift i mere end 30 år -så jeg stemmer helt sikkert for, at denne dato er magisk.
  Og, STORT tillykke med forlovelsen, jeg ønsker Jer al det bedste og glæder mig SÅ meget til at følge med 🙂

 33. Da jeg i sin tid blev 18, sad jeg og klippede og klistrede!
  Kan ikke huske, hvor hun fik dem lavet, men synes bestemt dem “Sneglcille” fik lavet var super fine! Er sikker på, man kan finde ud af hvor de er fra (:

Læg en kommentar