Tip: Ny serie “Narcos”

narcos1

Det hele skal ikke handle om brudekjoler og brudte hjerter. Selv om det førstnævnte fylder en hel der i de her dage (I may have found the one). Så for ikke at søppe rundt i romancen konstant, så får I et tough tip. Et lille tip om en STOR serie, som vi netop har set færdig i forgårs. I MÅ MÅ MÅ se den!

Vi har slugt alle ti afsnit af Narcos, på hvad der føles som en uge. Der ligger ti afsnit, altså en hel sæson, klar til at blive streamet på Netflix. Du vil ELSKE den, hvis du kan lide banditter. Guns. Drugs. Amigos og gringos. Pastelfarver. Sex. Og den gode historie. Den virkelig gode historie man ikke slipper, før der ikke er flere afsnit.

Som barn af 90’erne (født i ’89) så er det egentlig ret begrænset, hvor meget jeg kender til Pablo Escobar og hele historien om drug deals mellem USA og Colombia i 1970’erne-1990’erne. Escobar-navnet begrænser sig primært til en L.O.C-sang og en svag erindring om Colombia som et halvfarligt land. Da jeg for femten år siden var i Venezuela, mindes jeg, at vi fik at vide, at et af de farligste lande i verden (dengang), det var nabolandet Colombia. Det føltes lige dele eksotisk, livstruende og spændende. I dag er historien om landet dog noget anderledes med et stort fald i kidnapninger, mord, stoffer og kriminalitet generelt.

Men der var engang. Der var engang, hvor Pablo Escobar var den syvende rigeste mand i verden. Hvor han sad på toppen af et drugempire i Colombia. På de bedste uger, på toppen af karrieren, trak han 420 mio. dollars ind – om ugen. Narcos er historien om dén mand. Om drengen der kom fra ingenting, fra slummen, fra eftersigende at stjæle gravstene for at videresælge dem – til at tjene så mange penge at han blev så paranoid, at alle, der nøs på det forkerte tidspunkt, fik en kugle for panden. I gode tider smuglede han 15 tons kokain til USA – om dagen, og 80 % af verdens kokainsalg havde Escobars navn på.

Narcos fortæller Pablos historie set gennem en DEA-agent fra USA, udstationeret i Bogotá i 1980’erne. Fra begyndelsen af drug lord’ens pengeeventyr til… Ja, mere skal jeg ikke afsløre! Den har virkelig meget af det hele – ud over masser af penge, et historisk perspektiv, stoffer og sex, så har den altså også en fabelagtig række af skuespillere; især hovedrollen selv Wagner Moura er så gennem ond og samtidig så dybt sympatisk, jeg må bøje mig i støvet.

Jeg glæder mig til anden sæson af serien, som allerede er annonceret. Og i mellemtiden er næste serie på tapetet Homeland sæson 4 – den er også lige kommet lovligt på nettet. Et lille tidsrøvertip fra mig til jer på en onsdag aften, sov godt!

Alle billeder tilhører Netflix

6 kommentarer
 1. Åh vi har også slugt den serie råt herhjemme! Den er virkelig godt lavet. Min kæreste, der er fra Sydamerika, har dog lidt svært ved at acceptere at skuespilleren (der er ellers spiller rollen eminent!) egentlig er brassillianer der har lært sig spansk. Hans accent er derfor alt andet end columbiansk får jeg at vide 😉 Skulle eftersigende lidt være som en svensker der var castet i rollen som dansker. Men jeg er ligeglad, den serie er så godt skruet sammen!

 2. On the list! Perfekt her til kolde, mørke aftener indendørs
  Har du set Blow med Johnny Depp?
  Ganske vist en hollywood film med Penelope og Depp… men om ikke andet en sand historie om én af Pablos største smuglere…. hvis du skal se den – så lad endelig vær at google det og jeg vil heller ikke afsløre mere, da den var fantastisk at se uden at vide for meget på forhånd. Faktisk også ret rørende så vidt jeg husker. Anbefaling herfra, hvis du ikke har fået nok af Escobar 😉

  Go’ dag!

 3. Narcos er den vildeste serie! Jeg har, ligesom dig, også slugt den råt hen over uhyggeligt få dage – den er for vild!

 4. Af hjertet tak <3 Vi trænger til noget nyt at kunne stene til om aftenen. Vi er bagud – har lige slugt alle syv sæsnoner af Sons of Anarchy på ingen tid. Så havde jeg brug for en pause. Men har den sidste uges tid gået og grublet over, hvad vi nu skal se. Tak for at løse mit first world problem 😛

 5. Og Homeland sæson 5 er begyndt at komme på DR hver onsdag første afsnit ligger på DR’s hjemmeside 😀

 6. Jeg har slugt de første 5 afsnit siden i søndags! Den har simpelthen bare det hele, og jeg var solgt 10 minutter inde i første afsnit 😀

Læg en kommentar