Film for nyligt

Lige i tide til at sætte søndagsfilmen på! Nogle af filmene har jeg set på Netflix, andre i flyet på vej til USA og et par i biffen. Der skulle være lidt forskelligt.

Denne gang har jeg prøvet at give hjerter til filmene, på en skala fra 1-5. Et par af jer har ønsket det med, omend det er mig lidt imod. Det er så subjektivt og svært at vurdere! Mine hjerter er ikke givet ud fra “Oscar-standarder”. I stedet har jeg forsøgt at vurdere filmene i forhold til hinanden, i forhold til prioritering og underholdningsværdi.

Det er klart, at jeg ikke kun tager cremen af cremen med – men nogen gange kan man godt nøjes med… bundene? Haha, jeg ved ikke, hvad der passer i den analogi.

Der er mange flere filmanbefalinger HER.

film5
THE LITTLE DEATH (????)

I en forstad til Sydney bor fem par og på overfladen virker det genkendeligt; hverdag, arbejde og parmiddage. Men bag hjemmets fire vægge udspiller sig mindre seksuelle frustrationer, tabuer og historier om kærlighed i forskellige former. En mand har en affære med sin egen kone, uden hun ved om det. En kvinde finder kun seksuel tilfredsstillelse, når hendes mand er ulykkelig. En kvinde har en farlig fantasi, som hun drømmer om at få indfriet af sin partner. Hvor langt skal vi gå for at tilfredsstille os selv? Vores partner? Og hvad er konsekvenserne, hvis vi går for at føre fantasien ud i virkeligheden?

En ret voksenkomedie om par-livets trivialiteter. Det er ikke mange australske film, jeg får set, men The Little Death er en af de få, og den var bifturen i regnvejr værd.

film4
ADULT BEGINNERS (???)

Jake lever ungkarlelivet på Manhattan, som entreprenør med masser af fest og damer. Lige indtil hele hans firma går konkurs natten over, og han er tvunget til at flytte hjem til sin søster i forstæderne, som han ikke har talt med i årevis. Deres livsstil ligger temmelig langt fra hans glitsede hverdag. Pengene er svære at få til at række, parforholdet knager mens baby nr. 2 banker på. Inden Jake får set sig om, tager han til babysvømning og er fuldtidsnanny, og det er måske slet ikke så dårlig.

En film om det simple og nære, en ægte Hollywood-feel-good.

film3

THE SEPTEMBER ISSUE (????)

Den største udgivelse i modeverden er Vogues September Issue. Bladet der er med til at diktere, hvad alle vi andre render efter hele den kommende efterårssæson. Dokumentaren er tilbage fra 2009, og selv om Anna Wintour ikke længere er chefredaktør på amerikansk Vogue, så er hun stadig en af modens mest magtfulde. The September issue er historien om en hård branche, hvor du skal være på tåspidserne for at følge med. Hvor du skal kunne føje og bøje dig for the Queen herself, Wintour.

Filmen giver et ret unikt indblik i Wintours magt – hvordan hun nærmest dikterer, hvad der duer i designernes kollektioner, hvordan det er at arbejde under en perfektionist af dimensioner (rimelig opslidende, hvis I skulle være i tvivl). Man kan ikke andet end at blive lige dele bange og imponeret af hende.

PS: Jeg så den på Netflix!

film1
KVINDEN I GULD (????)

Maria Altman, niece til maleren Gustav Klimt, må som jøde forlade sit fædrene land; Østrig, under 2. Verdenskrig. Hun undslipper nazisternes klapjagt med nød og næppe men må efterlade alt bag sig. Forældre, søskende, familieværdier og -minder. Årtier går forbi, og hun lever en  tryg tilladelse i USA. Som hun kommer op i årene, bliver hendes ophav mere og mere vigtig for hende. Hun sætter alt ind for at få bare lidt af familiens “klenodier” tilbage. Kvinden i Guld, malet af hendes onkel, et portræt af hendes elskede tante. Et billede som den østrigske stat har “frarøvet” hende, mener hun. Med en ung advokat i ryggen går hun i kamp mod staten.

Man kunne fristes til at sige “endnu en WW2-film”, men denne viser eftervirkningerne af krigen, hvordan stater selv i vor tid har taget stilling og valgt en skurkerolle lang tid efter krigen er slut.

film2
ME AND EARL AND THE DYING GIRL (?????)

Greg går i highschool og har knækket koden til, hvordan man kan være “mellem”-venner med de fleste. Han er blevet hamrende god til at være lige overfladisk over for alle, og det meste af hans highschool-liv handler om at “keep up appearances”. Ingen mobber ham, og han mobber ingen. Det er nemt at gå i skole. Lige indtil hans mor tvinger ham til at tage hjem til en af pigerne fra skolen; Rachel. Rachel har lige fået konstateret kræft, og de fleste i skolen er ret berøringsangste. Med Gregs (undseelige og) diplomatiske attitude, må han tage teten, ifølge hans mor.

Med meget modvilje tropper Greg op hos Rachel. Og hele meningen med livet vender på en tallerken for ham. Måske finder han den i virkeligheden for første gang.

MEGA fin film om venskaber, uretfærdig og rummelighed.

Lee Daniels' The Butler
THE BUTLER (????)

Cecils liv starter råt; hans familie arbejder på en bomuldsplantage som slaver, og da faderen gør oprør mod plantageejerens gentagne seksuelle misbrug af hans kone, så bliver han skudt på klods hold. Cecil ved, at han en dag må flygte, lægge slavelivet bag sig, hvis han skal have forhåbninger om at overleve.

Da tiden er rigtig, siger han farvel til sin mor og goddag til et liv på landevejen. Indtil han ved et tilfælde får tilbudt et job som tjener. Årene går, han avancerer. Lærer at begå sig i de mørke sydstater, som han serverer martinis for dybt racistiske forretningsmænd. En dag ringer Det Hvide Hus. Døren til et nyt liv åbner sig, at tjene USAs præsident.

En sand history om butleren Eugene Allen, der i sin livstid nåede at tjene otte præsidenter; Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan. En mand der overlevede og avancerede.

PS: Jeg så den på Netflix!

15 kommentarer
 1. Jeg har simpelthen hørt det fineste om Me, Earl and the Dying Girl. Det skulle være filmen, som endelige kunne give The Fault in Our Stars kamp til stregen? Jeg vil i hvert fald glæde mig, til den bliver tilgængelig på et ikke-alt-for-dyrt-format 🙂

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Me, Earl and the Dying girl er meget mere indie end The Fault, dynes jeg. The Fault er super stærk og bevægende men også meget Blockbuster-agtig. Me, Earl er mere “ægte” på en måde 🙂 I like them both 😉 KH

   1. Me, earl er jo ca 1000x mindre mainstreem og mere-film end “en flænge i himlen”. Den er fantastisk, sød og virkelig vigtig.

    Jeg er vild med de små og smalle.

 2. SÅ vigtigt indlæg C! Jeg sidder i skrivende stund og skal finde en film til min kæreste og jeg – og vi sidder ca hver søndag og leder på netlix, hahaha. 😀 Kæmpe tak!

  1. Haha, PERFEKT timing 😀 Må jeg dog lige sige, at han nok vil kede sig lidt ved The September Issue 😉 KH

   1. Hmm, er jeg den eneste, som ikke kan finde The September Issue på hverken det danske eller amerikanske netflix?

    1. Hm… Måske min kæreste har rykket os så jeg har set den over den canadiske? Jeg er faktisk ikke helt sikker! KH

 3. Fine film! Har selv kun set The Butler af de ovenstående (og vil også anbefale den!).

  En anden (Netflix-)film der helt klart kan anbefales er Nawals hemmelighed. Så den i weekenden, og hold da op den er god! Ubehagelig, stærk og god. Den blev da også nomineret til en Oscar og har fået 8,2 på Imdb. Se den næste gang du lige er på netflix!

  I den mere opløftende ende kan jeg anbefale Bryllupskaos. En fransk film, som også kan ses på netflix. Rigtig fin, sjov og underholdende!

 4. Tusind tak for anmeldelser og fifs! Det er også altid fedt at kigge kommentarerne igennem og se andres anbefalinger. Så er der filmglæde til resten af november 🙂

Læg en kommentar