Ti brands for SS16

God søndag d’damer,

Jeg har brugt søndagen på at forspise mig til barnedåb. Umiddelbart et godt valg, synes jeg selv. Og nu har jeg lagt sidste hånd på det her indlæg, som har taget mere eller mindre hele ugen. Kald mig bare sløv!

Kan I huske, da jeg for et år siden udgav det her indlæg? Dén service var I mange, der var glade for. Et overblik over de kollektioner og brands, som jeg synes, gør det allerbedst for den kommende sæson. Dengang havde jeg været til pressedage laaaang tid forinden. Skrevet små noter i en lille bog, så jeg kunne huske, hvad jeg kunne lide, og hvad jeg skulle holde øje med. Til rette tide da kollektioner faktisk var i butikkerne, stykkede jeg det sammen til et indlæg.

Jeg kommer ikke til pressedage længere, så jeg kan ikke helt følge med. Jeg når ikke rigtig at spotte sagerne, mærke dem og se dem an, så det her indlæg er kommet til på en lidt mere detektivagtig måde. Jeg har lokket nogle kodeord ud af de forskellige pr-huse for så at lure i deres billedbank. Og så har jeg endnu engang samlet, hvad jeg synes, er de allerflotteste og stærkeste kollektioner for sommeren 2016 = SS16. Jeg håber, I kan bruge bruge det! Ellers er jeg i hvert fald selv blevet det klogere og fattigere af at lave det, hah!

Der er rigtig, rigtig meget pænt. Jeg har et par helt særlige favoritter; Ganni (jeg har i perioder praktisk taget betalt huslejen nede i deres Gl. Kongevejsbutik), Selected Femme, Custommade, Stine Goya OG Rabens Saloner. Det er de allerstærkeste i mine øjne, og min våde drøm er at få to minutter i hver butik og så bare tømme ned af hylderne. Kan I huske de tv-programmer, hvor børn fik lov til at tømme en BR på to minutter? That’s my dream, #lifegoals, I ved, haha!

I må ENDELIG melde ind – måske I har en favorit? Også en som ikke er med her i indlægget? Do SHARE! Ofte ender jeg med at hænge i de samme referencer og favoritter (selv om jeg her har været så vidt omkring som muligt), så inspiration er altid velkommen.

ganni_col
GANNI

Kan I huske den der perlekjole fra min instagram? Jeg så den i efteråret og har været forelsket lige siden. Det er det smukkeste stykke tøj, jeg længe har set. Og nu kommer den til februar! Sammen med en åndssvag smuk kollektion – jeg synes aldrig, Ganni har set så eksklusiv ud, som de gør nu. Farverne er douche og lidt eksklusive at se på. Måske lidt Céline-agtigt? Jeg drømmer om det karryfarvede, stribede sæt. Den sandfarvede vest og de hvide bukser. Ja, faktisk alle sættene. SMUKT!

rockpaperdresses, baum und pferdgarten
BAUM UND PFERDGARTEN

Det her er en virkelig fin taktil kollektion – kan man sige det? Jeg er vild med, at alle stofferne har mønstre og applikationerne. Jeg har lyst til at røre ved det hele. Og så drømmer jeg om det grønne sæt. Kollektionen hænger ikke helt sammen i mit hoved, men måske jeg også kun har set en meget lille del. Til gengæld er de dele ret flot og stærke i farverne. Grøn, rød, blå og masser af print.

asos_bridal_col

ASOS BRIDAL

Det er noget nær det smarteste længe. Nummer 1 på highstreethimlen leverer en brudekollektion – og nogle af delene kan sagtens gå som konfirmationskjoler også. Jeg synes virkelig, at det er stærkt lavet, og kjolerne rammer ned i alle tendenserne, jeg har spottet på dén front. Der er det bohemde og lidt Rime Arodaky-agtige. Der er også det mere sexede og blondebeklædte, der minder mig om Inbal Dror. Der er ret mange fine detaljer; blonder, sten, perler. Også klart en mulighed for the second dress for de der overvejer en dansekjole til bryllupsfesten om natten.

edithella_col

EDITH & ELLA

Ofte liiidt for romantisk til mig, men de har lavet nogle ret fine styles til sommeren, synes jeg. Den stribede kjole er så fint, og hvis jeg kender mærket ret, så bliver det i 100 % silke. Generelt synes jeg, de er ret stærke på kjolefronten, og det synes jeg også, de er til sommer. Den lyserøde og hvide kjole må gerne flytte ind asap.

rockpaperdresses, selected femmeSELECTED FEMME

Helt simpelt, klassisk og nemt at sætte sammen. Det er virkelig fint! Kollektionen består nærmest af tre farver; hvid, blå og den brune ruskind.  Skødesløst og lidt arketypisk for københavnere på en eller anden måde – jeg kan i hvert fald godt se det blive uniformen til sommer. Jeg er vild med det! Sømand møder pariserinde. Dét fungerer, og så er der også noget genanvendeligt ved kollektionen. Der er måske ikke de store chancer, men til gengæld holder alle tingene år efter år. Det, synes jeg, er prisværdigt. Også med henblik på miljø. Modellen er også super velcastet – det der hår og høje kindben. Lækkert er det.

rabenssaloner_col

RABENS SALONER

Jeg husker, Rabens Saloner som et ret hør-agtigt-lidt-mor-agtigt brand. Meget bohemet, og dét sidste er det stadig. Men jeg synes godt nok, der er sket noget. Jeg er vild med de der løse silhuetter – det er sådan nogen, jeg altid drømmer om at bære hele sommeren. Mega feminint. Se lige den der kimono! Det print måtte godt komme på en masse styles. Hvis bryllupsrejsen ender i Marokko vil dét der være alt, jeg behøver (udover min mand og solcreme).

Stine goya, rockpaperdresses
STINE GOYA

Denne her ligger måske på allersteførste pladsen på sommerens kollektioner. Det er alle de farver. They make me happy, so happy. Goya har et helt særligt øje for to ting; 1) En kvindes krop og 2) mønstre/farver. Især hendes wrapkjoler, som hun hvert år fornyer i nye prints og farver, er så fine. Det samme med peplumtoppene. De gør det altså godt for kvindekroppen. Og så er der farverne, som i år er en sart orange, en isblå og en mere svag rød – og sort selvfølgelig. 10 ud af 10 herfra.

birgitteherskind_col

BIRGITTE HERSKIND

Jeg er cyklet forbi Herskinds butik inde i byen et par gange, men aldrig bevæget mig derind. Jeg har en sær angst for små butikker. Jeg kan ikke lide at gå derind og føle, jeg forstyrrer eller at de kigger. Men det skal laves om. Jeg synes virkelig, det er nogle fine sager. Især det røde print på kjolen, som også findes i kimono er toppen. Ligeså god hun er til det simple – nærmest Utzonagtige, ligeså god er hun til små fine print.

custommade_colCUSTOMMADE

Det der lagersalg i efteråret fik virkelig mine øjne op for Custommade. Og de har aldrig lavet lavet flottere tøj end det, der kommer nu til foråret og sommeren. SÅ SÅ SÅ flot! Det er fyldt med glimmer og pailletter men også sweatshirt og strik. Jeg tror, det er derfor, mærket går lige i hjertet på mig. Det er det afslappede i baggy bukser og sweatshirt men med glimmer på skuldrene eller metallictråde i bukserne. Det er hverdagstøj, som er mega feminint og eksklusivt. Og i god kvalitet. Især det gule sæt, to die for.

utzon

UTZON

Det er blevet lidt yngre, er det ikke, Utzon?? Altså samme materialer; silke, læder og ruskind. Jeg synes bare, at det virker lidt yngre – måske også fordi de har fået unge og smækre it-girl Cecilie H. (Christoffers kæreste) til at stå model. Det virker, og jeg synes, det blå sæt er ret lækkert. Simpelt, men sådan et sæt som det blå ville være ligeså lækkert med sneakers som stiletter. Og det har en værdi, når man tit er på farten.

19 kommentarer
 1. Hold nu op, den der Stine Goya kollektion er fed! Jeg vil gerne have den nu! Især den røde prikkede kjole 🙂
  Ellers er Herskind godt nok også fint. Og Rabens Saloner! Jeg bliver helt glad, fordi jeg ikke har været så vild med vinterkollektionerne og troede der var tørkeperiode ift. min smag 🙂

  1. Hahaha, jeg synes også vinterkollektioner er dødssyge – næ du, sommer kan noget 😀 Din smag fejler intet, it’s all coming back, alt det pæne og fine farver – især Goya. Det mærke har fået en helt særlig plads i mit hjerte for at gøre mig så glad så glad! KH

  1. Selected er virkelig også bare så pæn og anvendelig og så går den jo ikke af mode. GOD søndag <3 KH

 2. Uff for en lækker omgang brudefix, lige noget for en vordende sådan-een som mig! Jeg kommer dog kun til Asos.com forsiden når jeg trykker på linket, hvordan finder jeg alle de fine kjoler? 🙂

  1. Den kommer først til april, så du må væbne dig med tålmodighed 😀 Til gengæld er der intet, der koster over 2500 😀 Jeg skal nok lige tippe, når vi er der! KH

 3. Jeg ELSKER Gannis kollektion! Men også den prikkede kjole fra Stine Goya – den må jeg lige få sparet sammen til 😉
  Hvor er det forresten sjovt at du skriver du har det underligt med at gå ind i små butikker – jeg har det på samme måde og det ER nemlig skørt – de lever jo for faan’ af at vi går derind 😉 Men uuh jeg synes også de kigger, haha 😉

  1. Jeg er også virkelig vild med Ganni. De har været lidt ovre i noget sporty, som ikke var sååå meget mig, men nu rammer de helt rent. Hvor er det sjovt du skriver det med de små butikker – herligt jeg ikke er den eneste med den sære angst for små butikker, haah! KH

  2. Jeg er SÅ meget med på den vogn! Kan næsten ikke holde tanken om små butikker ud.. Jeg handler derfor oftest i Magasin – der er der sgu ingen der kigger! 🙂

  1. Du bliver kun gladere af at se den IRL! Den lander så småt allerede nu – det hedder prespring det der kommer nu. Når udsalget er helt slut kommer der lidt mere og så fortsætter det indtil maj nærmest 🙂 KH

  1. Åhhhhh! Revisoren sidder ved siden af og taster med sine små revisorfingre på sin computer – al kærligheden er givet videre søde Mathilde 😀 TAK TAK TAK, og mega godt at indlægget kunne bruges :-* KH

 4. Wow, den røde Stine Goya-kjole er godt nok fin!!

  Jeg lider i øvrigt også af angsten for små butikker, jeg kan slet slet ikke få mig til at gå ind i dem, medmindre jeg kan se andre kunder indenfor. Det er så fjollet, men det er da altid rart at vide, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan 😀

  1. Du er tydeligvis ikke alene Katrine 😀 Jeg får altid følelsen af at de kigger og at jeg er nødt til at købe et eller andet før, jeg må forlade butikken igen, haha… Åndssvagt 😀 Det der røde hjerteprint er MEGA MEGA fint !KH

 5. Hej Cathrine
  Jeg har noget tid oplevet at billedernes kvalitet i dine indlæg bliver super dårlige når jeg går ind i selve indlægget. De er helt skarpe på forsiden. Har du et bud på hvad det skyldes?
  Kh Anna

Læg en kommentar