Hverdagsglimt

Uaks! Manner! Tiden går! Jeg lyder som min farmor. Jeg var oppe hos hende i lørdags, og mens vi kværnede teboller og drak te så sort som kul, talte vi om tid. Hvor underlig en størrelse den er, hvordan der er alt for meget af, når man er barn. Jo ældre man bliver, jo mere vil man bremse den, som den løber fra en. Det kan blive til sit helt indlæg. Men tiden går virkelig smadder hurtigt.

Det smarte ved at have mange jern i ilden er, at tiden går så hurtigt. Og det er skønt, når man har noget, man glæder sig til. Fx har jeg slet ikke stresset over eller skænket min fødselsdag de store tanker – for der er jo lige et marathon, der skal løbes først. Det tager meget fokus. Jeg har dog fået koordineret og samlet den nærmeste familie til post-marathon kagespisning og endda formået at slippe uden om at lave noget som helst selv.

Vi holder faktisk også en stor fest, sådan en pre-wedding/fødselsdags-get-together om tre uger – den har vi overhovedet heller ikke talt om endnu. Det her sindssyge forår kræver virkelig, at jeg, vi, tager én ting ad gangen. Og det næste får først fokus, når det første er overstået. Spring op og fald ned på det, siger farmor. Alting løser sig, ingen grund til stress. Og så må man huske at have det rart undervejs også. Og det har vi! Se selv i de sidste par ugers hverdagsglimt!

INDLÆGGET INDEHOLDER REKLAMELINKS
lykkener170516_3

? … Som jeg skal til at skrive, hvad den fine busk hedder, så røg det lige igen. Pyt! Det er en surbundskusine til rhododendronen, og den er så vanvittig smuk og lige sprunget ud. Jeg købte den i Rema1000 for to-og-et-halvt år siden, og den vokser helt vildt. Den er så flot og glæder mig hver dag (og det gør sidste uges bare ben også).

… Lørdag kørte jeg op til farmor og snakkede gamle dage og så billeder. Allerbedste farmor. Gid jeg kunne have hende med mig hver dag. Så ville jeg blive kuglerund af tandsmør og kager og sukkerknalder, men det ville være det værd.

… Jeg spottede den der læderjakke på Asos’ instagram for en måneds tid siden og har holdt øje. Den er GODT nok flot. De broderinger! Hvis jeg havde pengene rede i hånden, så havde jeg nappet den, nu den endelig er online! ?

lykkener170516_2

? I søndags efter min sidste lange løbetur inden den kommende søndags dødsløb tog vi ind til Nyhavn og delte pizza hos Gorm’s. Der er vi kommet en hel del gennem årene. Vi besluttede os for at udvide horisonten og bestilte to pizzaer, vi aldrig har prøvet. Man skal udfordre sig selv, også i det små! Det blev en pizza med pesto på sukker- og blæretang og en spicy pølse – SÅ godt! Og så en modern day provinspizza; hawaii <3 (og så fik vi i øvrigt også pizza i går… Two strikes!)

… Leder efter gamle billeder til noget bryllupssjov og fandt det her hos Farmor. Min glæde over dessert og hestegrin har ikke ændret sig! Og så kan man lige se en snas af min 90’er-far. Overskæg, brun brille og tern. Tænk, han fylder 61 i dag!?lykkener170516_1

? … Den har også stået på hotdogs med hjemmelavet agurkesalat og hjemmesyltede løg i gården. Vi inviterede tætte venner over med unger, og mens ungerne legede, drak vi andre hvidvin i solen. For nogle år tilbage syntes jeg, det var lidt kedeligt når alle venner havde børn med. Nu synes jeg, at det er det fedeste at se dem komme så godt ud af det med hinanden og lege løs. Man har vel lov at blive ældre og mere rund i hjørnerne.

… Og så baksede jeg rundt forleden fredag i hele København, i alle Silvans og Jysk’s, for at finde en solstol! Den fandt jeg! Endda rundt om hjørnet hos Trævarefabrikkernes udsalg. Den er lige i øjet og et godt match til hvidvin.

… Og så kigger vi en del på ønsker til brylluppet i øjeblikket. Vi er heldigvis ret enige – kunst. På den ene eller anden måde. Vi har al porcelænet og bestikket, så vi ønsker os noget særligt. Et litografi fra Cathrine Raben Davidsen er en stor drøm, og de findes faktisk i flere prislejer. Åh de er så fine, hun er dygtig! ?lykkener_170516_4

? … Vi lavede vafler til formiddagsmad en regnfuld dag forleden. Vi var begge lidt nede og matte, men intet kan få én op som sukker og lidt kærlighed! Det er altså ret hyggeligt at lave vafler ved bordet, én ad gangen, så man hele tiden får en ny og sprød en til deling.

… Og så har jeg mit øje på protea til brudebuketten. Den er altså møgfin!

… Og så har min søde kæreste i dag fikset kørelejlighed til dagen i august. En sød vens far har den flotteste gamle bobbel, og vi må gerne låne den. Den er TO DIE FOR FIN! Jeg hvinede lidt, lavmeldt, da jeg fik mms’en i morges. Så skal den bare pyntes lidt på dagen – ikke at det behøves, men det er tradition. Vi må bare ikke selv gøre det. Det gør familie og venner! It’s all coming together! ?

lykkener_170516_5

? … Vi forsøgte også at lave hjemmelavede soft shell tacos med pulled beef forleden. JØSSES! Det var SÅÅÅ godt. Og billigt at lave! Og meget bedre end Santa Maria’s som vi har gumlet de sidste MANGE år! Det er lidt vores hofret – vi har spist den månedeligt nærmest. Men nu går det ikke med købe-versionen. Fremover skal det være hjemmelavet! Jeg er endda begyndt at kigge efter et taco-skals-jern, som jeg har hørt rygter om findes.

… Og så er det jo min fødselsdag søndag, og jeg ønsker mig en skidedyr langærmet t-shirt. Og det er så åndssvagt! Det er 100 % bomuld, der er intet i det, men den er så fiiin! Og den Commes Des Garcons-bluse jeg købte i San Fran har jeg brugt virkelig meget. 

… Til førnævnte billedprojekt fandt jeg også det der billede. Det er fra Palm Springs! Fra Ace Hotel. Og det var den bedste aften. Vi grinede og hørte ørkenrock ved poolen, drak drinks i varmen og kyssede. Meget. Og stjal et sæt spillekort i neonfarver med hjem til værelset – teknisk set var de lagt ud på alle bordene, så jeg tror egentlig, de var “for keeps” til gæsterne. Morgenen efter ringede min kæreste hjem til min far og spurgte om min hånd. Det vidste jeg selvfølgelig ikke, og imens sad jeg på værelset og skrev det her indlæg. Det er altså ni måneder siden! I’m telling you! Tiden! ?

21 kommentarer
 1. Du er skide skøn! Jeg elsker de her hygge-indlæg. Du giver altid et smil på læben. Tak – hav en dejlig tirsdag aften. Jeg NYDER virkelig at læse med. 🙂

 2. Du skriver sindssygt godt!!! Er det helt ok engang imellem at ønske sig at være en del af dit fine liv – selvom man er 40 (om 3 mdr – yikes) og har 2 børn og forstadsliv

 3. Av, for en masse vidunderlig finhed i ét indlæg! Hvor skal jeg dog starte?

  Den bil der, den er jo alt for smuk – 100 bryllupsbonuspoint til Adam. Uanset hvad den hedder, så er den ret smuk den der blomsterbusk. Mere solskin til folket, tak. Og kan man få en opskrift på de tacos? 😀

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. I mange måneder, ja vel efterhånden år, har jeg været det, man kan kalde en passiv læser af bloggen. Det vil sige, at jeg har nydt dine finurlige skriverier og tanker i fulde drag, men aldrig sagt tak. Aldrig givet mig til kende med en eneste komplimenterende kommentar til dine indlæg. Jeg har ofte tænkt, at du burde få en stor krammer for alle dine tryllende tasterier, men sådan noget er jo ikke helt nemt at få i stand.

  Derfor har jeg i stedet tænkt, at jeg på denne blæsende tirsdag (sådan er det at bo i det nordjyske tæt på kysterne) vil skrive min første kommentar. Der skal lyde et stort tak. Et tak fordi du gider at dele dine tanker og oplevelser, som jeg (og mange andre) suger livet ud af, tager til sig og får så meget optur, energi og god inspiration fra. Det er så rart at læse med. Som en lille bog, hvor man bare ikke kan vente med at læse næste kapitel.

  Med et ønske om god vind fremover til tidens mange oplevelser.

  Kh Simone 🙂

 5. Hvis du finder sådan et skals-jern så sig´lige til, jeg er tosset med at lave mexicanskmad. Tjek bogen Moderne Mexico det er en rigtig god kogebog, med lette opskrifter på ting der hygge sig i ovnen i lang tid.

  1. Øv at man ikke kan like kommentarer 😀 jeg fornemmer at det skønne lyse humør er et familietræk 🙂 tak for en dejlig blog, Cathrine, og et dejligt hyggeligt indlæg. Jeg håber du får en skøn fødselsdag lige om lidt med dine.

   Hilsen et andet Maj-barn 😉 (29 i morgen, but who’s counting)

   ps har du en opskrift på de lækre taco mon?

   1. Hahaha, du er sød Louise 😀 Min far er kær! Han er sms’er også når jeg sender radio. Måske min største fan, haha! Men hvis ikke ens forældre er det, hvem så? 😀 Jeg har ikke en vellykket opskrift sådan lige ved hånden, men prøv at tjekke gastromand! KH

 6. Årh, SIKKE dog et dejligt indlæg! Det gjorde, helt ærligt, en lidt små-kedelig onsdag meget bedre. Det er så vigtigt at fylde hverdagen med en masse rare ting, og det er du da virkelig specialist i. Jeg elsker at følge med 🙂 Kæmpe virtuelt kram til dig

 7. Sikke et dejligt indlæg! Det er meget hyggeligt at kigge på, hvad andre fordriver deres dyrebare tid med. Umiddelbart lyder det til, at din tid bliver brugt smadder godt 🙂 Og hvor er den bobbel fin! Jeg kan ikke vente med at se billeder fra jeres bryllup, når det engang er blevet holdt. Jeg klapper allerede lidt i mine hænder 😀

  1. Sådan har jeg det også lidt selv, haha! ALtså at jeg glæder mig tila t se billederne fra dagen, men heldigvis mest til dagen selv 😀 KH

 8. Dejligt indlæg. 🙂 Og man kan se, hvor du har dit smukke kæbeparti fra. Det lyder måske som en underlig kompliment, men jeg synes, det er vildt smukt – og lidt SJP 🙂

  1. Det er lige nøjagtig dét jeg har været allermest ked af som barn/ung – jeg syntes sådan, at jeg lignede en mand med det. Men sådan er jeg heldigvis blevet mere afslappet 😉 TAK <3 KH

 9. Må man spørge hvor din fine røde …kjole er fra? Kan ikke helt vurdere om det er kjole eller buksedragt?

Læg en kommentar