Hverdagsglimt

GODT NYTÅR!

Deeeet kan man da stadig godt skrive, ikke? Kom I godt ind i det? Huskede I at hoppe ind i det nye år? Der er jo en grund til, at man gør det. Man hopper over alle troldene og de onde ånder, der gemmer sig ned i gabet mellem de to år – jep, det hele åbner sig i et splitsekund, og hvis du ikke hopper over dem, kan du komme til at trække dem op ad nytårstærsklen og med ind i det nye år. Og de betyder dååårlig energi og uheld. Synes I, jeg lyder bindegal? Så kan I læse HER fx. I’m not kidding, you don’t kid with trolde. Vel?

Nårh, men jeg hoppede! Men lige godt er det gået, for allerede inden for årets første uge, har jeg været skide rad, hvorfor jeg heller ikke har været herinde forbi og ønske GODT NYTÅR før.

Jeg har haft mit fokus et helt andet sted – nemlig på mig selv! Jeg har fået taget en masse blodprøver, og én var ikke god. Den viste nogle usædvanlige værdier på et særligt hormon, som bl.a. “kan lede til infertilitet” og “forhøjet risiko for brystkræft” og “knogleskørhed” – som min kæreste, stakkels farmor lige har fået konstateret. Hun er sunket 10 cm på ganske kort tid og hendes livskvalitet? – Det er virkelig ikke sjovt at få konstateret. Og nårh ja, så kan det være tegn på en “svulst i hjernen”.

Alle citaterne er taget direkte fra nettet, for selvfølgelige kastede min læge ikke alt det farlige efter mig. Jeg googlede selv. Lægen fortalte mig, hvad der var forhøjet, og så efterlod hun mig med 1) ordre om at få taget kontrollerende blodprøver ASAP og 2) internettet i lommen en hel weekend. Jeg fik straks googlet og googlet lidt mere, og så blev jeg mega ked af det. En følsom weekend.

Men men men – troldene kom ikke med ind i det nye år, apparently og thank god for det. Jeg fik nemlig i går svar – det hele ser normalt ud. Alt er godt. Og med dét in mente siger jeg det igen; GODT NYTÅR! Og note til mig selv: Lad være med at tro, du er medicinsk forsker, fordi du har set ti sæsoner af Grey’s og kender netdoktor.

Nu til gode ting fra det sidste stykke tid!

fornyligt_2

…. Et lille nytårsoutfit hvor jeg trak på min trods alt omfangsrige garderobe og de fine kjoler i den – det blev til min Goya-kimono, som jeg købte for hundrede år siden (eller bare sidste år) og de fine guldsko, som jeg fik af min mor i julegave. De er virkelig rare…

… Og så har jeg næsten boet i de STRIKJOGGINGBUKSER  – yes, det findes – som min far gav mig i julegave, lige siden jeg flåede papiret op den 23. december. Det er et par joggingbukser i cashmere, og de har nu klart indtaget førstepladsen over mine mest ekstravagante sager i skabet. Fy for pyffer, de er gode.

… De der sneakers – de er fortsat på ønskelisten.

fornyligt_1

… Den 25. december bestilte vi lidt impulsivt en kærestetur til vores 10-års-dag i april! Vi tager en uge til Marrakech (ligesom alle de andre), og jeg glæder mig så meget! Mennesker trenger mennesker – og også lidt varme (og god shopping, so I’ve heard). 

… Jeg er også begyndt at horde c-vitamin – mand, jeg glemmer hvert år hvor streng januar er for krop og sjæl!

… Og så har jeg lige købt et par pæne jeans fra Monki, som er deres nye “kattebuks”, som jeg har været så glad for! Det er virkelig et par anbefalesesværdige bukser – ingen stretch men ægte denim. Sidder i kattene as we speak.

fornyligt_2-2

… Til min mands fødselsdag i sidste uge inviterede jeg ham på Geist for at spise. Det var egentlig lidt skuffende. Maden var generelt pænt serveret men flere af retterne var deciderede smagsløse – og det er træls, når det trods alt koster lidt at komme der. Til gengæld var jeg DYBT fascineret af deres version af “kaffe med avec” – avec’en var candyfloss på pind! Serr! Du får din egen candy floss.

… Så har jeg også bare hængt ud med Dunsen og lånt hende min strik – hun frøs jo!

… Og så læste jeg i dag et SKARPT indlæg hos Emily, hvad angår spørgsmålet “ER DU GRAVID??”. Et indlæg jeg selv har gået og brygget lidt på mentalt, men hun gjorde det bare rigtigt fint (FOTO: Emma Elwin)

untitled

(møsmøs fra Bernstorff Parken)

25 kommentarer
 1. Jeg er for nyligt begyndt at læse din blog – og jeg synes virkelig, at den – og du! – er sej! At du er helt dig selv og både skriver og mode, hverdag og ensomhed og ærlighed, det er jeg vild med. Jeg sad netop i din artikel om ensomhed (meget gammel, ja 😉 ) og tænkte: ej, hvor ville jeg gerne give hende et kram, en snak og en kop kaffe!
  Når alt dette er sagt, så undrer det mig: i dine kategorier er der “kun” mode, skønhed osv at vælge imellem. Hvorfor ikke en kategori der hedder “personligt” eller “tanker” eller noget i den dur? Når jeg nu er ny læser vil jeg gerne catche up, og allerhelst på det ☺ god aften og godt nytår!

  1. Det er jeg så glad for at høre <3 Det kunne også sagtens være på sin plads, at jeg fik mig sådan en kategori, men hvis under indlæggets titel klikker på "writings", så kommer mange af dem op 🙂 KH C

 2. Godt nytår lige tilbage til dig! Og hov, så blev jeg lige forelsket – i de brune sneaks! Har du mon et link? KH Fie

 3. Sikke en besked at starte året med – godt det bare var falsk alarm! Heldigvis ser det da ud til, at du har fået taget revanche på alt det gode i stor stil. Jeg vil vurdere, at det eneste der mangler her, for at gøre ugen helt perfekt, må være sæsonens første fastelavnsbolle 😉

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Ja da, masser af gode ting <3 Jeg så også lige hos Emily, at det var sæson nu! Juhuuu! MIN ABSOLUTTE favorit <3 Diskussionen er altid spændende – gammeldags eller wienerbrødsversionen? KH

 4. Godt nytår! 😀
  Det er bestemt ikke en fed måde at starte året på, men så fik man det set det hele, i et nyt perspektiv.
  Jeg tror også, at jeg kom til, at springe for sent ind i det nye år. Det var lige som om, at raketterne var begyndt at farve himlen, inden mine ben fik sprunget fra sofaen. Nu må vi se, om jeg har taget troldene med mig 😉
  Dejligt med en bestilt rejse! Så har man lidt varme at se frem til 😉

  1. Præcis, og det er måske også sundt i ny og næ – se anderledes og taknemmeligt på tingene. Så længe du hoppe og ikke stod på gulvet ved midnatstid, så tror jeg, troldene er i skak, haha! KH C

   1. Måske Anne mener de der helt fantastiske strikjoggingcashmerebukser fra din far? :-O Dem vil jeg ihvertfald meget gerne vide mærket på, for de lyder da helt perfekte. Så mange pæne bukser i ét indlæg 😉

    Og godt at det “bare” var en forfærdelig forskrækkelse. Sikke en måde at starte det nye år på 🙁

    **Godt nytår, Cathrine** Og tak for “Festen og Gæsten” til nytår. Det var så hyggeligt at høre mens man selv gjorde klar til glimmeraften 🙂

 5. Hej søde Cathrine.
  Rigtig godt nytår til dig også!

  Jeg har prøvet at finde en mail jeg kunne skrive til, men uden held – derfor skriver jeg en kommentar.

  Jeg har forgæves prøvet at komme ind på dine rejse indlæg, mere specifikt jeres tur til USA for at kunne læse alle dine gode tips. Når jeg klikker på de forskellige indlæg under fanen ”Rejser”, kommer der et billede af Carrie frem, som fortæller mig at siden ikke kan findes. Er indlæggene ikke tilgængelige mere? )-:

  Har prøvet via Safari og Chrome.

  Håber du kan hjælpe! Jeg trenger nemlig USA tips til min kommende tur 😀

  Onsdags hilsner herfra 🙂

 6. Det var nemlig et helt eminent indlæg, Emily skrev der. Selvom folk jo (som altovervejende hovedregel) spørger i bedste mening og fulde af omsorg, får ikke alle tænkt tanken helt til ende ‘hvad kan reaktionen på mit spørgsmål være, og er der en forhistorie, jeg ikke kender til?’

 7. De der cashmere bukser, hvor er de fra? Og kommer der “knæ” i, altså om de kommer til at se lidt grimme og slaskede ud, hen ad dagen? Og så lige… Jeg elsker simpelthen, når jeg ser, der er et blogindlæg fra dig 🙂

  1. Altså, det synes jeg ikke de gør endnu – men jeg har jo også kun lige fået dem i julegave. Men mon ikke de gør i en eller anden udstrækning over tid? Det er trods alt strik! Min far havde i øvrigt købt dem i COS i Krystalgade 🙂 KH

 8. Godt nytår! Dejligt det var falsk alarm, så bliver resten af året forhåbentlig mere rolig. Må jeg spørge, hvad det var for et hormon?

 9. Hvor er de nye “kattejeans” fine <3

  Må jeg spørge hvilken str. du har dem i? Hos Asos kan jeg se at de skriver at modellen har en str. w32, og det kan jeg ikke helt få til at passe.

  KH Maria

 10. Jeg glemte at hoppe ind i det nye år, men, modsat dig, kunne mit år ikke starte bedre: Min kæreste friede, da vi lidt over midnat var ude at kigge på fyrværkeri <3
  PS. jeg er glad for, at du er okay, og at det bare var falsk alarm 🙂

  1. Neeeej Anna! Hvor er det bare dejligt <3 STORT STORT til lykke og hvor lyder det smukt! Sikke en tid I går i møde! KH

 11. Hej C
  Hvis det er nogen trøst, så kommer man heldigvis længere og længere i forskningen mht. knogleskørhed. Min mor har det, og hun har været med i en række forsøg, der har haft særdeles positiv virkning på hendes knogler. Plus – det kan forebygges med styrketræning og træning med hop osv. (tænker jeg, der nu er i risikogruppen) 🙂
  God weekend!

 12. Ejjj, jeg skal også til Marrakech i april (i påsken). Vi har lige bestilt billetter i dag 🙂 Ved I, hvor I skal bo? Synes der var utrolig meget godt på air bnb – alt har jo pool, ha ha… 🙂

Læg en kommentar