FED lørdag: Kaffe, croissant og en god bog

Lige i dag er lørdagen lidt anderledes, end den plejer at være og mere på marked (jeg har slet ikke købt noget endnu, er jeg syg?? (well, første raske dag i går, wup!) Måske bare overvældet??) og i florlet (dog dækkende) kluns end i flonnel og sutsko. Nu har vi også ti-års-dag i dag, så på alle leder upper vi gamet, haha! Men havde vi været hjemme, så er der én opskrift:

Jeg elsker, når vi står rigtig tidligt op. Det kræver, at vi er kommet tidligt i seng dagen før. Gerne lige efter X-Factor, det er altså lidt fedt. Er det bare os, der er helt flade fredag? Lige pludselig rammer hele ugen bare, og så er vi totalt udkørte fredag!

Der er ikke noget bedre end at vågne ved syv-tiden sådan en lørdag og så ligge arm i arm i en halv times tid, måske falde kort i søvn igen og så stå op. En af os går til bageren sammen med Frida og køber ølandsbrød og evt. en høj snegl, alternativt snurre. Hvis altså ikke vi har croissanter fra frys (vi køber de der tyve-styks-poser hos Daniel Letz på Gl. Kongevej, og de skal have tyve minutter i ovnen ved 175 grader – de er seriøst gode). Vi skal have enten snegl/snurre eller croissant. Det er weekend!

Imens dækker den anden bord – nej, først skal smøret ud af køleren, så det kan blive blødt til brødet, ahh! Så laver vi blødkogte æg, tager pålæg ud og lægger på skærebrættet. Det må godt se ud af lidt. Kaffemaskinen tændes, og kopperne stilles klar. Klokken er blevet hen ad otte, halv ni… Så hører vi lidt musik. Fx Kwamie Liv eller Michael Kiwanuka. Men kun indtil Mads & Monopolet kommer på på P4. Så er der helt roligt om bordet. Adam griber måske om avisen på ipaden (den eneste genstand der tydeligt viser, at vi ikke er blevet til vores forældre endnu – de ville foretrækken tryksværten på tomlen). Hvis vi sidder længe nok overtager en god bog for P4.

Så kan vi sidde der i morgenkåbe (kun mig, Adam ejer ikke en, er det ikke mærkeligt?), sutsko og nyde roen, hveden, sukkersnasken, kaffen og lytte til alverdens dilemmaer. Og føle os som to tres-årige indeni med alle vores vaner og ritualer.

Sådan gentager det sig helst, lørdag efter lørdag. Jeg ELSKER det.

Reklamelinks: Kop – Royal Copenhagen // Sengetøj – Ellos // Nattøj – Monki // Transfervindue – Maria Gerhardt // Sutsko – Sherpherd

fedloerdag_col

12 kommentarer
 1. Åh ja, jeg elsker sådanne morgenritualer – det er mit ynglingsmåltid og mit ynglingstidspunkt på dagen, ny dag, ny start, langsom opvågning. Her i huset er det søndag morgen der ser sådan der ud, ligesom det har gjort hjemme hos mine forældre de sidste 30 år – wienerbrøddet falder vist ikke langt fra bagerposen! 😁 God dag og rigtig god ferie

 2. Selvom jeg gladeligt tog det florlette kluns til mig, så er det andet nu heller ikke helt dårligt. Jeg kom hjem fra job klokken 23 i aftes, så vi væltede i seng, og vågnede tidligt(-ish) i dag. Nu med Mads & Monopolet, og skålen fuld af skyr med hjemmegjort müsli. I solskin! Nogle dage bliver 60-årsfølelsen lige rigeligt, men på sådan en lørdag formiddag er den helt perfekt <3

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 3. Det lyder overdrevet hyggeligt, men ville ikke kunne lokke min b-mands-krop ud af sengen klokken 7, om der så var ild i huset.
  Men en langsom start på dagen er min ting. Det forgår bare (ret meget) senere på dagen, men involverer stadig kaffe, ro og blødt tøj (:

  God weekend.

  – Kit

 4. Fantastisk rutine som et meget lig vores herhjemme. Jeg er dog sygeplejerske, og arbejder hver 2.weekend, så denne fornøjelse og tradition er desværre kun hver 2.lørdag. Men så nyder vi den også endnu mere!! Vores er altid efterfulgt af en gåtur i vores nabolag på Nørrebro. Uanset vejr!

 5. Årh, hvor lydet det bare hyggeligt – elsker den her slags hverdagsindlæg. Og nårh ja, så elsker jeg i øvrigt også den mega fine collage med croissants <3

 6. Åh. Det lyder præcis som sådan en lørdag, og gerne ville have nogle flere af.. Aaaah.
  Engang når jeg slipper for SU, og ikke behøver at arbejde ved siden af i weekenderne, så skal der dæleme hygges i weekenderne 🙂

 7. Sådan der er vores lørdag morgener også. Det er nærmest ugens højdepunkt. Vi har to børn, så alle dage starter tidligt her, men heldigvis har vi fået to, der elsker at spise “god morgenmad”, som vores 2-årige kalder det ☺️

Læg en kommentar