#onwednesdayswewearpink

Godmorgen fra en sidste dag i alperne ☀️

Nu er ferieslapperasen ved at være forbi! Og det klæder os altså også. Vi trænger til hverdag og madbudgetter og faste rammer. Det kan ikke gå længere, det kan det ikke. Vi er oppe på to ugers ferie og har stadig en påske foran os. Og dér er hovedbegivenheden et bryllup på lørdag.

Jeg skal være toastmaster for første gang. Nogen erfaring med den slags? Gode råd? Ud fra vores eget bryllup og antallet af taler, så tænker jeg, at jeg skal være skrap i at kommunikere længden på dem. Folk skal overholde de tider, de får udstukket. Ellers skrider det hele, som vores, hvor vi først var færdige 00.45 – det er dælendulemig en lang middag. Alle gode råd til en nyslået toastmaster tages taknemmeligt imod!

Men nu er det jo også onsdag, og selv om jeg pt. sidder i min strikjoggingbukser + uldsweater, så hopper jeg i bad om lidt og hylder mærkedagen derefter. Den kommer jo kun én gang om ugen! No wasting time. Og så skal jeg få pakket. Om to timer skal vi checke ud, og det er mit ansvar, mens Adam slider sneen. Så en køretur på 2-3 timer, før vi er i Génève-lufthavn. OG SÅ: Ses i København!

Reklamelinks: Sneakers – Filling Pieces // Taske – &Other Stories // Kjole – Mads Nørgaard // Frakke – Tibi // Solbriller – Linda Farrow
rockpaperdresses. pink onsdag, on wednesdays we wear pink

16 kommentarer
  1. Jeg var toastmaster til min venindes bryllup sidste forår, og jeg havde heldigvis en toastmaster-guru, som gav mig nogle gode råd🙏🏻

    Her er et par af mine bedste toasterråd:
    – Læg en plan over, hvilke taler skal afholdes hvornår (forret, hovedret, dessert eller imellem retterne) og print planen ud til køkkenet, så de kan styre maden derefter.
    – Lav små introduktioner til hver af talerne.
    – Forbered dig på, at folk kommer på dagen og gerne vil holde en tale.
    – Tag ekstra papir/cue cards og en kuglepen med.
    – Du må gerne afvise en eventuel taler, hvis vedkommende er meget fuld eller programmet simpelthen er fyldt op til brudevalsen.

    Jeg har faktisk lavet en lille toastmaster 101-guide her:
    http://www.kathrinerostrup.dk/2016/08/toastmaster-101/

    1. SÅ god guide du havde lavet Kathrine, tusinde tak for de fine tips. Jeg har også lavet små introduktioner til alle, og så har jeg noteret, at jeg skal have kuglepenne og ekstra papir med. God idé med cue cards – så er det næsten som at lave tv 😄 KH

  2. Held og lykke med toastmastertjansen – det er da noget af et ansvar, men sikkert også festligt (: Jeg tror som du, at det kræver en god del overblik, timing og ja, vigtigst alt alt: kommunikation, så det hele forløber uden bump. Men som radiovært og blogger ér det jo også din topkompetence, så mon ikke det nok skal gå godt? (; Det tror jeg.

    Og god tur hjem i øvrigt, krydser fingre for en turbulensfri flyvefest.

    – A

    1. Haha, din tiltro til mig, tusinde tak for den, elsker det 😆 Håber, jeg kan leve op til det, for jeg tror brudeparret sidder med samme forventninger, det må jeg kunne finde ud af. Kryds lige fingre 😄 KH

  3. Dejligt med nogle toast-master tips, da jeg selv være det til bryllup i juni. Måske du vil dele erfaringer efterfølgende 🙂
    Jeg har selv været på den anden side, som tjener, og ved derfor lidt om forløbet og hvad personalet behøver af information. Det kan nok være min styrke, tror jeg.

    1. Hvis det bliver en succes, så deler jeg 😆 Ellers må jeg hellere lade være! Tænker også tæt kommunikation med køkkenet hele aftenen! KH

  4. Jeg var toastmaster sidste år og kørte det meget stramt. Brudeparret sagde efterfølgende, at det gjorde, at de kunne slappe helt af og nyde, fordi de kunne mærke, at jeg havde styr på det og de ikke behøvede.

    Jeg havde gjort meget klart til talerne på forhånd, at de gerne skulle holde sig under fem minutter. Det lyder kort, men alt godt kan sagtens siges på under fem minutter. Det gjorde helt sikkert, at folk cuttede nogle ting fra på forhånd som alligevel ikke var så vigtige. Tit glemmer uerfarne talere at tænke over modtagerne og tager i stedet udgangspunkt i, hvad de selv gerne vil sige frem for, hvad brudeparret (og gæster) gerne vil høre.

    Dér hvor det virkelig gælder om at være skarp er med pauserne. Især først på aftenen kørte jeg ti minutters pauser, som reelt kun var ti minutter – hvilket gjorde, at folk kom hurtigt tilbage resten af aftenen og ikke lige forsøgte at smutte på toilettet i det sidste minut. Hvis man først begynder at lade pauserne skride til 20 min, så går aftenen lynhurtigt med rygepauser. Og det er jo ikke pauserne man husker. Jeg lavede lidt sjov med det ved at sige, at kun højgravide og folk over 85 måtte tisse udenfor pauserne, og det fungerede bare, at jeg blev den skrappe og samtidig holdte stemningen let.

    Jeg kørte tæt samarbejde med køkkenet, som havde en super køkkenchef. Jeg mødte ind lidt før og så gennemgik vi min plan sammen og reviderede den lidt efter maden. Og indstillede jeg talerne på at være fleksible ud fra køkkenet, så de blev rykket lidt rundt i løbet af aftenen, og det gjorde stemningen let og god. Jeg har engang været til et bryllup, hvor serveringen var sure, fordi tidsplanen skred, så de måtte genopvarme det hele, og det påvirkede stemningen i hele rummet.

    Spørg talerne på forhånd om, hvad de kunne tænke sig, at du siger om dem som introduktion. Så slipper de selv for at sige det, og du bruger din tid godt.

    Husk også at spørge brudeparret hvilke af traditionerne de selv gerne vil overholde. Vil de gerne både køre med klir på glasset, trampen og gruppekys, når den anden er på toilettet? Min kusine syntes fx sidstnævnte var tacky, men kunne ikke selv lide at bede om at være fri, så det gjorde jeg bare som indledning. På den måde blev det slet ikke akavet med de andre, for dem vidste selskabet så, at brudeparret gerne ville overholde.

    Jeg spurgte også brudeparret på forhånd om nogen af deres gæster kunne finde på at ville sige noget fuldt i sidste øjeblik, og hvad de kunne tænke sig jeg i så fald svarede. Der viste sig at være en onkel, som gommen forudså ville tage mod til sig som fuld, og som brudeparret gerne så fik lov at holde tale, fordi gommen havde mistet sin far få måneder før, og onklen var farens bedste ven. Ganske rigtigt kom pågældende onkel op til mig under middagen og hvis ikke jeg havde vidst, at brudeparret ønskede onklen skulle sige noget, så havde jeg klart afvist ham. Han snøvlede sig igennem sin tale, men fik bl.a. sagt, at gommens far nok sad i himlen og skålede med og var pavestolt af sin søn. Det var et rørende og sjovt indslag, som gav aftenen karakter og som alle kunne fornemme var vigtigt for brudeparret.

    Min (nu afdøde) farmor holdte festens bedste tale, hvor hun på to minutter fik sagt hvorfor brudeparret er så gode sammen ud fra et par små hverdagseksempler, som hun havde lagt mærke til. Simpel, omsorgsfuld og skarp.

    Sidste tip er at gøre dig nogle overvejelser om, hvordan du selv kan huske at nyde aftenen. Det synes jeg faktisk var det sværeste og ville ønske, at jeg havde indtænkt et par pauser til mig selv fx i starten af hver ret hvor jeg bare kunne slappe af og nyde selskabet ved bordet uden at tænke fremad. Jeg havde jo lagt en stram plan, så jeg kunne sagtens have slappet mere af under middagen selv. Tag dig tid til at nyde maden, så du husker at få spist noget. Det bliver brudeparret helt sikkert også glade for at se dig have det rart. Så husk at nyde det!

    1. Hvor er du god Rosa, du lyder som en man skal hyre 😄
      Jeg er så glad for alle dine råd, har virkelig brugt dem til at strukturere aftenen. Især snakken med brudeparret før dagen – den havde jeg i torsdags, og det var rigtig godt at få talt dagen og forventningerne igennem. Tak! Tusinde tak ☺️ KH

  5. Min kusine havde en lille klokke til at ringe selskabet ind.
    “Advar” selskabet om at der altså er xx antal taler og indslag så det er for alles skyld at I kører en skarp tidsplan
    Det fungerede super at hun gav en kort intro til talerne
    Synes at sætte en tidsgrænse på er super
    God fornøjelse😊

    1. Jeg tænker, jeg tager en cykelringeklokke med, en lille gimmick, sådan en har jeg nemlig liggende 😆 Jeg har lavet en intro til alle! KH

  6. Jeg arbejder som det man mange steder vil kalde for inspektør. Dvs. jeg på store selskaber er koordinator mellem arrangørerne f.eks. brudeparret og det sted det holdes/køkkenet. Og det mest frustrerende en toastmaster kan byde os, er, at de ikke tager en tidsplan seriøst og de glemmer at der er et helt hold af kokke og tjenere som skal koordinere og som gerne vil levere mad og service af højeste kvalitet. Så mit bedste råd er at samarbejde rigtig godt med tjener/køkkenholdet. Det giver i sidste ende den bedste aften, i stedet for at modarbejde hinanden, hvilket desværre ofte ses.

    God fornøjelse 🙂

    1. Jeg ringede også til stedets mand i går og fik en rigtig god snak med ham, tænker at kalde den med dem hver gang der er en tale, så de er med. Og i så god tid som muligt! Og tak Mille, tak for fifs også! KH

  7. Sejt at du skal være toastmaster. Tillykke med den tjans 🙂 Kan man booke dig 😉 Ej det kunne seriøst være fedt, hvis man kunne. Jeg synes ofte at toastmasteren ikke kan styre tidsplanen fordi folk skal ud at ryge, og det er så synd for brudeparret. kh katrine

    1. Haha, om alt går godt, så laver jeg sgu en tjeneste 😜 Det opstår jo i virkeligheden i samarbejde med køkkenet – den gode tidsplan. Men nu håber jeg, jeg har lavet et godt grundlag! KH

  8. Erfarings mæssigt fra at servere til bryllupper , syntes jeg at hvis man på forhånd kan se at der er mange indslag , kan man med fordel informere om at der bliver sagt når der er ryge pause , for ellers mangler halvdelen af festen Konstantin står udenfor det meste af tiden også går det sjove lidt af taler og indlæg 😊

Læg en kommentar