Otte favoritrestauranter på Frederiksberg og i København

Mangler I et sted at spise her i weekenden? En ægte søndagsmiddag eller måske en date i aften? Okay, der er klart nogle af de her steder, som man ikke liiiige får bord på med en times varsel. Det kræver måske lidt god tid – men man kan altid prøve at ringe, også til de populære steder. De får jo også afbud, nogen gange på dagen!

Selv har jeg i går endelig fået booket bord til Adam og jeg til min fødselsdag den 22. Tippet kom fra min far, der er vores foodguru. Han har arbejdet i food services stort set hele sit liv og er nu faktisk en form for sovsekonge, som direktør for et stort sovseforetagende. Drømmejob, right? Han har spist på alverdens michelinrestauranter verden over, og fordi han færdes i det miljø og kender mange kokke, så ved han også, hvad der er smart. Han var fx mega misundelig på vores Frederiksminde-weekend, som han ikke havde spist på – for nyligt i hvert fald, hah! Han har det godt. Men han talte om Restaurant Mes ved Jarmers Plads, som det nye sted. Et sted de (og med de; kokke rundt om i landet) mener burde få en stjerne næste gang. Hvis altså man går op i den slags. Det behøver man så absolut ikke, der er så mange gode steder rundt om i Danmark uden stjerner.

Her et par håndfulde af mine favoritsteder (og tjek også denne liste til mere madinspiration) – del endelig jeres tips i kommentarfeltet, så bliver jeg så glad!

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

Relæ

Min absolutte YNDLINGS. For mig er det her noget af det BEDSTE i København – de havde desværre ikke åbent på min fødselsdag. Kedeligt med en mandag!

Alle retterne er super simple på deres ydre, men når man så smager det, er det så delikat, alle smagene, så koncentrerede. Det er for vildt. Og ikke nok med at maden er fuldstændig vanvittig, smuk, forførende, så er de på top 50 over verdens mest bæredygtige restauranter. De har to år i træk vundet Sustainable Restaurant Award. Sejt. Det er også fedt at spise et sted, hvor kød ikke er det bærende i retterne – heller ikke hovedretten. Du får lidt kød, men det er ikke voldsomt. Det er delikat, med fokus på grønt i forskellige afskygninger, og jeg er dybt imponeret over, hvad de kan få ud af grøntsager, nærmest magi.

 

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

GORILLA

Det her er ret enkle men lækre retter. Helt rustikt, no bullshit-agtigt. Det er rigtigt godt sted at gå hen, hvis man er flere og skal kunne finde noget, alle kan lide. De har nemlig en milliard små retter – man kan køre sådan en dele omgang, eller hver især finde sine favoritter. Der er virkelig noget for alle. Og så ligger det også godt, hvis man gerne vil videre til drinks med sin placering i Kødbyen. Og så er det bl.a. den anden sovsekonge, der står bag, nemlig Rasmus Oubæk.

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

The Market

KÆMPE restaurant inde i byen, hvor det faktisk godt (synes jeg) kan være lidt svært at finde et godt sted. Det er asiatisk mad med sådan en rigtig London-vibe; musikken er mega høj og det er lidt flashy stil, men maden er virkelig god, synes jeg. Fik noget asiatiskinspireret tatar (som jo er gudespise), og det var pokkers godt. Masser af grøntsager i retterne OG GODE COCKTAILS. Man kan sagtens gå op i baren efter middagen og så gå i byen efter.

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

Mêlée

En ret hyggelig lille lokal favorit – den ligger sådan et sært sted, sådan lidt afsides til Gammel Kongevej, men det er egentlig ret hyggeligt. Den føles ret lokal og autentisk og lidt som en gemt perle. Det er simpel, fransk mad i store portioner. Det er ikke viiildt kreativt, men det smager godt. Og så har de en rigtig fin, lille serveringsplads ude foran indrammet af lyskæder. Det ser mega cute ud, når man går forbi.

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

Falernum

Nok det sted vi er kommet allermest gennem tid – det er klart vores “stamsted”. Det er den perfekte kombination af vinbar, høj stemning og fin mad. De fleste retter er lidt mindre i størrelsen, så man kan nappe lidt forskelligt og måske dele. De har det klassiske charcuteri-bræt men også mere reelle retter. De har et ret stort vinkort med nogle fantastiske, især synes jeg, hvidvine.

Der er altid ret proppet i weekenden, så at booke bord er ikke en dum idé. Vi gik forbi i går uden held.

 

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

1. th

Det her er en mad- og sanseoplevelse udover det sædvanlige, I’m telling you. Det her oplever man ingen andre steder. Mette Martinussen står bag og hun er en mester til at kombinere teater og mad. Hun var også en del af banketten på Heartland Festivalen sidste år.

Hun sætter ligesom forestillinger op i en stor lejlighed inde ved Nyhavn, og maden er omdrejningspunktet. Det er syret, vildt og virkelig god mad. Man sidder kun en lille flok om et langbord og får serveret retter af tjenere med lyskæder på armene, bliver trukket til side og skal en i et nyt rum og lytte til nogle optagelser. En masse sanseoplevelser, duftoplevelser osv. Ej, men det lyder sort, men det er gastronomi på højt plan. Der er ikke en forestilling lige nu, men book endelig, når den kommer igen.

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

Karmaman

En lokal favorit på Frederiksberg, hvor de ligesom har én ret hver dag, som de excellerer i. Du kan altid få charcuteri og et glas vin, og lokalet er super fedt. Jeg har set en del låne det til barnedåb osv. Rigtig dejligt rustikt køkken, på ingen måde prætentiøst men mere “næsten som at spise hjemme”-oplevelse.

otte favorit restauranter i København, rockpaperdresses, cathrine widunok wichmanc

Gorms

Altid gode pizzaer og et rigtig fint sted, som lægger op til vennemiddag med gode pizzaer og tiramisu. Pizzaerne fejler aldrig noget, og de har endda en luksusversion af den forhadte ananaspizza – som jeg elsker! Simpel mad, simpel servering.

25 kommentarer
  1. Prøv Mangia! Det er helt suverænt og efter min mening et af de bedste spisesteder i byen i øjeblikket, hvis man ikke lige har råd til michelin 🙂 Senere på aftenen, kommer der mange, der bare drikker drinks i baren, så det er også ret sjovt at blive hængende. Vi endte ihvertfald med at lave spontant dansegulv imellem bordene og fyre den af med tjenerne efter arbejdstid.

    1. Mangia er på listen! Den vil jeg så gerne på! Det lyder som en once in a lifetime aften 😄 KH

  2. Fedt indlæg. Min personlige favorit er Italodisco på Oehlenschlægersgade på Vesterbro. Fuldstændig fantastisk italiensk mad! Udfra dine anbefalinger her, som også er steder jeg kommer, så vil i elske den restaurant. Men der er bordbestilling nødvendigt!

    1. Også er jeg iøvrigt helt enig om manglen på gode spise steder inde i byen. Det er næsten turistfælder det hele 🙁

      1. Ej Italodisco er også mega god – ELSKER deres indretning, så sparsom og smagfuld og så er maden jo to die for. Det er virkelig godt, der kunne vi godt tage hen igen! KH

  3. Som altid et dejligt indlæg fra din hånd 🙂 god mad er alfa omega, mmm. Din far er en heldig mand.

    Jeg vil anbefale Anarki, der er en søsterrestaurant til Melee (jeg kan ikke lave de rigtige e’er!). Især til en udsøgt søndagsmiddag. De laver forrygende, rustik og VANVITTIGT velsmagende mad. Bare deres lille appetizer i form af vaffel bagt med cheddarost og trøffelcremw på toppen er to do die for (for reals!).

    Og hvis der skal skrues op for alle tangenterne, så må Den røde Cottage være det eneste rigtige valg. Den ligger ved Bellevue i en lysning i skoven for sig selv, men med udsigt udover vandet. Det er, som navnet antyder, et gammelt, fint og hyggeligt rødt hus, der er omdanner til en formidabel restaurant. Nordisk uden at være hverken kedeligt eller for simpelt. Der er plads til i omegnen af 20-30 gæster, ikke noget pjat med to hold pr. aften, også har de jordens sødeste 2-3 tjenere. Gør det, bare gør det!!!!

    Og en sidste kommentar. Melée er fransk og ikke italiensk 😏

    1. Perfekt, du lige rettede mig ind med Mêlée! Jeg husker nemlig tomatsalat/bøffelmozarella salat, små antipasti og lækker skinke – mindedes det italiensk. Men godt var det i hvert fald.
      Var faktisk med veninder på Anarki for et par uger siden – det var super lækkert og fint sted.

      Den røde cottage har jeg aldrig været på! Var det der vi skulle have været på min fødselsdag? Æij det lyder lækkert! Den kommer på listen! TAK! KH

  4. Jeg ville også lige smide et par frederiksberg anbefalinger!
    Restaurant Fabio’s har den bedste trøffel/svampe pizza jeg endnu har smagt i Danmark, og en trøffelgris som jeg har smagt mange…
    Den er stor og tung, og himmelsk!
    Derudover er brunchen (omend en smule dyr) på Sokkelund helt forrygende og stedet er bare så gennemført lækkert, med brasserie indretning – og så er der tjenernes læder forklæder!

    Og i forhold til indre by, så vil jeg sige at Cofoco har gjort det virkelig godt med Llama, tjekket, virkelig god mad, og fantastiske pitchers så hele bordet kan have en fest 🙂

    1. Der har jeg også været, alle tre steder. Mindes at have fået god kanin på Fabios? Ikke noget jeg ellers gør mig i… Men det tror jeg, jeg fik…
      Sokkelund er rigtig fin, meget klassisk brasseri-stemning og GODE burgere. Og så er Llama altid god – både til date og med alle vennerne. Især i weekenden, hvor der kommer gang i dansegulvet! KH

  5. Min kæreste og jeg har været på Mes et par gange (vi kender ejeren 😜) og det er så fint et sted! Seriøst de har en væg af mos! Og på toilettet er der fyldt med grafitti! Retterne smager vanvittig godt, og er samtidig smukke og delikate – og til ingen penge. Klart anbefalelsesværdigt 😄

  6. Cicchetti på Nørrebro må du prøve. Fine små italienske retter i overkommeligt prisleje. Jah Izakaya på Gasværksvej er også virkelig anbefalelsesværdig. Det tætteste jeg er kommet en ægte izakaya i Danmark (OG de har et af de helt high-tech Toto-toiletter med alt for mange funktioner. Turen alene værd!). Sidst men ikke mindst vil jeg gerne anbefale en favorit i mit nabolag, Le Saint Jacques på St. Jakobs Plads. Kom søndag aften, der får man tre eminente retter til 250 kr. Totalt steal!

  7. Sådan I den dyre ende må jeg anbefale Mielcke og Hurtigkarl – det er så lækkert! Og en fantastisk sommelier der parrer mad og vin så godt! En anden top-favorit er Den røde cottage i Klampenborg. Jeg tror måske, vi har fået det bedste mad dér! Og en nylig god oplevelse på Studio – også værd at besøge. Alle tre er de i den dyre ende, men engang i mellem må man lige smide lidt flere penge i en god oplevelse. 😊

    1. UF, den må på listen, en gammel klassiker, men jeg også hørt, de holder niveauet! Studio kender jeg ikke, hvor er det fedt med alt det nye på listen! KH

  8. Kære Cathrine,

    Tak for endnu et super indlæg! Jeg elsker, at du altid er grundig og velovervejet i dine indlæg – man kan mærke tiden og tankerne bag hvert eneste af dem! Det er fedt. Især Bali og toastmaster-indlæggene er for vilde! Så tusind tak for det:) Et lille ønske til listen af indlæg kunne være et indlæg om musik. Musik til træning, til at få humøret i top, til pink onsdag eller andet – det ville være kodyl!! Kram fra en 30-årig med to smukke drenge fremtryllet ved hjælp af ICSI😘

    1. Åhhr hvor er du kær Signe. Det glæder mig helt vildt. Jeg føler også selv en totalt fornyet energi og stor kærlighed til det, til bloggen. Det er dejligt, hvis I også mærker det 🙂 KH

  9. Tak for alle dine gode tips – elsker det! I fredags var jeg lige et smut forbi Letz shop for at shoppe crossainter. Hold op hvor har de forsødet min weekend ❤

  10. Jeg kan varmt anbefale Mememi i Westmarket – det er helt fantastiske pizzaer! Meget bedre end Gorms, som jeg selv ikke har været vanvittigt imponeret over. 😊

        1. FEDT! Den har jeg ikke prøvet endnu – min favoritpizza kom fra Meyers – men de er stoppet med at sælge pizzaer, og så fra Pizzicato – hvis man skal have klassiske italienske. Nu har jeg lyst til pizza og Mememi er på listen 😀 KH

  11. Dubliver nødt til at prøve Mangia på Bagerstræde. Lækkert italiensk på den klassiske måde uden så meget pjat. Bestil bord! Og gør det en fredag hvor der er høj stemning 🙂

Læg en kommentar