Hverdagsglimt

Goedemorgen fra Amsterdam!

Manner, vi nyder det. Jeg er blevet helt og aldeles forelsket i denne her by. Tænk jeg skulle blive 28, før jeg fik set Amsterdams kanaler. At jeg har frarøvet mig selv den oplevelse indtil nu. Det er jo det dejligste sted. En perfekt blanding af Boston, København og London. Og så helt sig selv.

Men alt det må I høre mere om på et andet tidspunkt, jeg smækker en lille guide sammen til jer som gengæld for alle jeres fine fifs. Lad os i stedet lige wrappe sidste uge op, mens jeg sidder her og sipper cocktails i lobbyen til vores seje hotel.

Den bød på selvomsorg, at få løbet hjulene igang igen så småt oven på sygdom, på Helgoland, et meget nuttet Frida-billede og masser af kvalitetsarbejdstid. Jeg prøver at indarbejde nye vaner, og jeg er begyndt at sætte mig meget ud. Det er virkelig rart at komme væk, og det skærper koncentrationen, når jeg ikke liiiige kan se lidt Netflix, tømme en opvasker eller hvad det måtte være.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Første gang jeg var tilbage i nogenlunde arbejdstempo, og Julie og jeg tog til Helgoland. Det var virkelig en rar tur – det minder mig om, at jeg skal blive meget bedre til at udforske København. Den har så meget at give af. Er det bare mig eller ender man med at blive i sit eget nærområde? Min verden hedder nærmest en bermudatrekant mellem Forum st., søerne og Gammel Kongevej.

Jeg tror, jeg skal få lavet mig en to do-liste i København, og så faktisk få gjort noget ved det. Hvis I har must see-områder, måske en særlig oplevelse i jeres hood, så del endelig <3

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Lidt apropos!

Jeg ELSKER, elsker det her sted. Og den gade! Vognmagergade parallelt med Gothersgade er simpelthen bare så fin og temmelig rolig. Den tager mig totalt tilbage til gamle dage; barberen, uret, de fine farver. Bare navnet; Vognmagergade. Det minder mig om en svunden tid.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

En kop frisk hyldeblomst, mynte, en skive citron overhældt med kogende vand. Det smager himmelsk og kan kurere det meste; en dårlig dag og tilføj lidt honning måske også sommersnue. 

Julie havde en håndfuld hyldeblomster fra sin mors have med til mig, og posen duftede helt vidunderligt, da hun åbnede den. Heldigvis har min mor snart årets leverance af hyldeblomstsaft klar!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg tror, jeg endte på Rist hele fire gange i sidste uge, hehe… Tal om en stamcafé! 

Den er også en af byens fineste, og de laver en solid cortado tilmed. Det kunne meget vel blive en lidt dyr vane som selvstændig, hehe… Det er nok der, hvor folk ender med at leje en kontorplads i stedet fordi kaffebudgettet løber løbsk. Men lige nu nyder jeg det. Bare engang imellem at kunne sætte mig ud. 

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Se lige det blomsterhav, jeg har nydt godt af de sidste knap to uger.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende og kommer måske heller ikke til det. Hele køkkenet duftede som botanisk have, og jeg har gemt hvert et kort og en lille tanke, som minde om den kærlighed og omsorg og opbakning jeg har omkring mig, skulle jeg nogensinde glemme det. 

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg fik også spist resten af mit “patientslik”, leveret af mine studiepiger, Vinklubben, og bedre sent end aldrig – jeg fik planlagt lidt af vores tur, hehe… Hurra for gode guidebøger og jer!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg har været så immobil de sidste par uger, så jeg har ikke nået til frisøren, som ellers var planen. Til nåede jeg ned til en omgang feriefødder, inden vi rejste. Fodterapi er det bedste, virkelig. De små violiner slæber os gennem livet og står model til det meste; dans, løb, sand, stamp i gulvet. Det er så velfortjent, når de engang imellem bliver taget af af en fodterapeut. Og min har tilmed et ret fint gulv.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Igen, København, du kan sgu noget <3

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Når nogen sender konfetti! Det får man egentlig for lidt af med posten, ikke? Det kan altså noget! Hvor mon man kan købe den slags, skulle det ske, man fik lyst til at kaste med det?

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Og så fik jeg jo lige den stærke idé at iklæde verdens mest tålmodige hund i en 101’er størrelse 2 år. Hold kæft, hvor er hun sød. Jeg var flad af grin. Og det må man selvfølgelig ikke – grine ad nogen. Men hun kan jo ikke grine med. Så det må blive sådan. Jeg synes, det var genialt, haha, så genialt at jeg lige sendte et billede til Adam af hans to søde piger, hehe…

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Resultatet blev det der onsdagsbillede, det er en mean gang at hænge med, det der, haha! Det lægger altså et pres på fremtidige #pinkonsdag posts med sine mulliard likes, hehe..

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Sød cykel, man har vel lov at drømme!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Min flere-gange-om-ugen-eftermiddagssnack.

1 skive knækbrød. 1 stk tandsmørsværdigt lag peanutbutter, din yndlingsfrugt på toppen. Må jeg ydmygt foreslå hindbær eller jordbær. Muuuums…

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Derfor jeg ikke går i sort <3

I lørdags lejede jeg film på fjerneren (Room, ret fantastisk – jeg må i øvrigt snart lave et nyt film-indlæg, har set så meget godt, mens jeg var syg!), satte strygebrættet frem og fandt alle feriekjolerne i skabet. Synet dér gjorde mig så glad.

Den glæde der tror jeg altså ikke, jeg ville mærke på samme måde, havde det hele været sort. Det skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige, men se lige… Det er ren slikbutik.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg fik også ryddet op på vores opslagstavle og dér i lagene hang vores save the date fra brylluppet. Jeg ELSKER den billedstribe, fanget i photobooth på Ace Hotel i LA på vores livs rejse. 

I kan se mere til ideen og udførslen HER.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Hjemmehøst <3 

Fuglene har været så stride til at hapse de første flotte jordbær, så nu har vi lavet den vildeste gå-væk-fugle-indhegning, I må se den, når jeg kommer hjem. Adam har næsten bygget! De skal fanme ikke komme her, haha!  Jeg har altså sørget for mad til dem, så de må lige holde sig fra vores mad. 

Den største høst vi har haft indtil videre og der hænger mange flere på planterne, som jeg håber er dybrøde, når vi kommer hjem igen. 

22 kommentarer
  1. TAK FOR TIP om din blog – Jeg er hermed ny følger! Hvordan kan jeg have boet her i fem år uden at have været længere end Amagerbro St.
   Ingolfs Kaffebar er hermed øverst på min to-do nu.

   1. Dejligt den kunne bruges 🙂 Når du tager fra Ingolfs vil jeg også anbefale dig at køre ind ad Ingolfs Alle og ind i det kvarter som ligger lige der. Op ad Geyser Allé og kryds Thingvalla Allé. Kør gennem kvarteret parallelt med Amagerbrogade. Det er et lille stykke Frederiksberg midt på Amager, og alle husene har hver sin egen facon, farve og folk. Det er også de huse, som der er billeder af på Ingolfs 🙂

   2. Jeg vil også slå et slag for Amager, hvor der ligger CUB kaffebar på Strandlodsvej – den er bare skøn, gode croissanter og super søde folk derinde! 😀

    1. Den anden Rocker-Cathrine melder sig også lige på – Såååå fedt med Amagerbud. Jeg er slet heller færdig med at udforske !KH

 1. Åh, jeg er vild med disse indlæg. Det gør mig i så fint et humør.
  Må selv i gang med at opdage København! Jeg ved, at jeg ikke kommer til at bo her mange år endnu, og alligevel ser jeg mig selv, sidde hjemme i Brønshøj og aldrig komme af sted. Hvis du støder på nogle fine steder, må du endelig tippe videre 🙂
  Og btw. Det billede af Frida og dig er simpelthen priceless 😀 Han er heldig ham Adam.

  // http://www.jannifromtheblog.dk

  1. Hvor skal du så mon flytte hen? Og har du lavet en tidshorisont? Jeg tænker, det kunne være så sjovt at se, om jeg kunne kombinere outfitbilleder med nogle seje steder i KBH til inspiration? Siger det videre til Adam 😜 KH

 2. God ide med at tage på opdagelse i København! Det vil jeg også gerne selv gøre mere. Et sted jeg kan anbefale er verdenshjørnet ved Nørrebro St. Tag nogle veninder med, køb mad ved foodtrucksne og nyd den inde i tipien mens i spiller spil – SÅ hyggeligt og god mad 😍

  1. Ej det lyder mega spændende – jeg har boet på Hyltebro for mange år siden. Er det der? Jeg har faktisk flere dele af Nørrebro, jeg gerne vil besøge. Også nogle af de der skate-steder. Der lød jeg lige mega u-skater-cool, haha, men du ved! Der er så fint! KH

 3. Kære dig! ☺️☀️ Jeg hae fulgt med her på bloggen et lille års tid, og har aldrig fået sat ord på det! Jeg er normalt ikke til Blogs, men lige netop din blog omhandler så mange relevante emner, glade farver, rejse-guides og ikke mindst flotte billeder! Jeg nyder at læse med, blive glad og drømme mig væk i dit smukke tøjskab, fantastisk ærlige tanker, og de små ting, der bare gør livet fantastisk! Jeg håber i har en dejlig ferie❤

  1. Hvor er jeg glad for, at du så er til mig og mit lille stykke af internettet. Det gør mig så glad! TAK og hav den dejligste snart-weekend! KH og gode tanker

 4. Billedet af dig og Frida i matchende 101’ere er noget af det sjoveste, jeg nogensinde har set 😀

  1. Haha det er jeg GLAD for Caroline, det var nemt at få grinet frem så – det må jeg gøre igen 😜 KH

  1. Uhhh jeg håber, jeg kan nå at have den klar så! Vi er først tilbage i DK omkring den 18. juli og skal direkte på festival. Ser hvor jeg kan presse den ind! KH

 5. Nordvest er tit en overset og udskældt bydel i København – men manner hvor har det udviklet sig de sidste par år… 🙂
  Synes du skal starte med at drikke din kaffe (evt.spise en croissant) på Fovl som ligger på Frederikssundsvej mens du kigger på alle dem som cykler på arb/skole.
  Til frokost kan du køre til Behov som ligger på Rentemestervej – et pizzaria med sindsyge gode pizzaer og hyggelig stemning.
  Til sidst kan i drikke en øl på Nordvest Ølbar som er et gammelt brunt værtshus som er blevet moderniseret og nu huser den hyggeligste ølbar…
  Andre gode ting i NV
  Roba – butik på Frederikssundsvej som har de fineste kvinde/børn/interiør
  Tribeca NV – spisested(lige overfor Nordvest Ølbar)
  Utterslev Mose – det skønneste sted (også for Frida)
  De nye gallerier (Glentevej og Rentemestervej)

 6. da jeg læste i københavn boede jeg først i en lejlighed i SanktPedersStræde og derefter i kollektiv på Christianshavn ud til kanalen. Den stemning der er på Chr.havn helt nede ved roklubben, hvor du kan gå tur ud til Holmen og rundt om Christiania osv. Det savner jeg nogle gange.
  Ellers bliver jeg nødt til at slå et slag for de bedste og mest fantatasifulde kager ved mine gamle nabo Nanna i skt.peders stræde, Dessertdragens Kageværksted. MUMS 🙂
  kh Katrine

Læg en kommentar