#onwednesdayswewearpink

Godmorgen fra Paris <3

I får kun et hurtigt pip herfra, for jeg har travlt med at komme ud og snuse byen til mig.

Det var med følelsen af hjem i kroppen i går, da vi pludselig kunne spotte Eiffeltårnet i horisonten, som vi kom kørende ind i Paris. Jeg blev så glad, jeg hvinede. Vi var også hurtige til at smide bilen i en parkeringskælder (som selvfølgelig koster det hvide ud af øjnene), gribe kameraet og solbrillerne, så vi kunne komme ud og vandre byen tynd. Vi gik, og vi gik, og jeg sukkede og sukkede. “Hvorfor er det vi ikke bor i Paris?”. Det er vores store drøm, begge to. At flytte herned i en gammel, skæv lejlighed. Her er bare så vidunderligt, magisk, charmerende.

Jeg elsker franskmænd og deres indstilling til livet. Selv om de har været under angreb de seneste år, så sidder de stadigvæk ude på caféer til klokken 23.30 på en hverdag – som i går aftes, da vi var på vej hjem i seng, vi gik forbi den ene café efter den anden med optagede borde. De hænger med venner, drikker vin, ryger (som jeg ellers synes er afskyeligt, men det er som om, det hører sig til i Paris), og de tømmer charcuterien.

Det minder mig om denne her forside fra Charlie Hebdo (såvidt jeg husker i kølvandet på Bataclan-angrebet). “Ils sont les armes – on les emmerde, on a le champagne” – efter mit bedste franske (med forbehold for fejl): De har våbene – det irriterer dem, vi har champagnen. Det er så fransk og så “længe leve livet”-agtigt, jeg er vild med det. Vaskeægte levemænd, der forstår sig på det gode liv.

Dét vil jeg skynde mig ud og tage del i. Hav en dejlig pink onsdag, og gør lige lidt som franskmændene. Længe leve livet!

reklamelinks: bh & OTHER STORIES // trusser & OTHER STORIES // skjorte RODEBJER (udsalg) // ur RECLAIMED VINTAGE // nederdel & OTHER STORIES // sneakers NIKE (udsalg, HER i andre farver)

Rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, pink onsdag

9 kommentarer
  1. Hej søde Cathrine. Min familie og jeg kommer til Paris på søndag. 😉Glæder os meget. Det fine net fra merci Paris. Ligger den butik tæt på Champs-Élysées 😉 Den gade kender jeg men er ikke så kendt med de andre shoppe gader dernede endnu. Ha ha men får da set noget nyt hvergang😊Rigtig god ferie. Kh. Tanja

  2. Minder lige om restaurant “l’ami jean” – hvis I kan få bord nu, virkelig de bedste måltider jeg havde i løbet af de 6 mdr jeg boede i Paris (som faktisk er en ligeså vidunderlig by at bo i, som man forestiller sig)

  3. Min kæreste gav mig en tur til Paris i julegave. Vi var afsted i starten af juni, og det var med præcis samme følelse af ‘hjem’. Må afsted igen NU!! Og tak i øvrigt for helt fantastiske guides 👏👏

  4. Paris ER hjem❤️ Boede i byernes by i 8 mdr i 2007 i den skæve lille lejlighed op af Canal Saint Martin, og det ændrede kliché-agtigt nok mit liv! Pariseinnerne lærte mig at være i mig selv og ikke spille rollen om “pæn pige læser pænt studie og får pænt job”… holdninger og meninger er værdifulde for et meningsfuldt liv 🙂

  5. Nu er mit franske godt nok lidt rustent, men var det ikke ‘Ils ont les armes – on les emmerde, on a le champagne’. Altså: ‘De har våben – de kan rende os, vi har champagne’. Eller lidt mindre pænt, om man vil: ‘De har våben – til helvede med dem, vi har champagne’.
    Nyd det og hav den skønneste tur:)

  6. Der er bare et eller andet ved Paris der er helt fantastisk! Jeg er også selv lige kommet hjem fra en dejlig tur. Det er som om man rejser til en anden tid, hvor alt er lidt smukkere, mere idylisk og livligt 🙂

Læg en kommentar