Søllerød Kro: Michelinfrokost til at betale

Søllerød Kro, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

NØJ for en oplevelse det var i går! En frokost på Søllerød Kro, der har jeg aldrig været. Og ærligt talt var jeg en smule bekymret, da jeg læste, hvilken regning I var blevet budt efter et besøg på stedet, haha! Bliver vi nu totalt rippet, midt på måneden? I var flere, der havde givet den gas og fået flotte regninger, da I skulle derfra.

Sagen var den, at vi havde inviteret min svigermor på frokost som fødselsdagsgave, så det hele hang på os, og det er altid lidt spændende, når man får regningen, hah! Men der må jeg sige – man kan sagtens spise på Søllerød Kro uden at lægge en halv månedsløn, og det burde man i øvrigt. Spise der! Det var så edderlækkert, men det er nu ikke så mærkeligt, når vi taler Michelinstjernet mad.

Søllerød Kro, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Søllerød Kro har eksisteret i små 350 år, og stedet er dybt charmerende. En rigtig kro med sprossede ruder, stråtækte længer, lavt til loftet men med knitrende sprøde duge på bordene, jakkesæt på tjenerne og sådan en sølvdimmer til at køre henover bordet for at fjerne krummer. De rammer sådan et miks imellem det klassiske, stil over det, og så det mere eksperimenterende med menuen (uden myrer og den slags). Det var sådan en treat!

Det er virkelig noget andet at spise sådan et sted, hvor der er så meget stil over, hvor restaurantchefen lige går en runde til hvert bord og byder velkommen, spørger om alt smager. Jeg er vild med det.

Søllerød Kro, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Søllerød Kro har et ret stort menukort, selv til frokost. Den helt store “signature” menu koster 1.800-kroner-agtigt, men for os og vores maver, så er det alt for meget mad til frokost.

I stedet valgte vi en 2-retters kromenu, et glas champagne til hver og kaffe og te efter desserten. Champagnen var en årgangschampagne fra Pol Roger (Churchills foretrukne) fra 2008, som var så sindssygt lækker, det halve kunne være nok. 1996, 2002 og 2008 er gode champagneårgange, og 2008’eren er lige kommet på markedet nu (alt sammen noget vi talte med tjeneren om, der delte ud af sine guldkorn).

Oven i de to lækre retter, vi bestilte, kom også tre små snacks til at starte på. Der kom også en lille mellemret mellem hovedret og dessert – og til kaffen var der også tre små treats, blandt andet den lækreste flødebolle, jeg har fået i mit liv. En bund på marcipan med bid i, en skum med bergamotte, dækket med mælkechokolade. Det var så englene sang. Så sindssygt godt altså! Serr…

Der manglede ingenting. Tjenerne var hamrende godt klædt på i både vine og maden. Alle havde ligesom hver deres rolle, men uden det blev for opdelt eller for meget. Det var med stive, hvide duge, sølvtøj og jakkesæt på tjenerne, men det til trods var stemningen så hyggelig og afslappet – uden det bliver den der Københavner-tjenere-der-sidder-på-hug-ved-bordene-slappet. Det var fint, uden at være for posh, og så var maden en drøm. Og jeg elskede desserten; Søllerød-versionen af Kæmpe Eskimo.

Søllerød Kro, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Jeg må altså give tippet videre til jer, for gode madoplevelser fortjener at blive delt. Og det her var en af dem. I må altså prøve det. Maden, stedet, viben, stilen, niveauet. OG prisen, ikke mindst. Det syntes jeg var faktisk var rørende. For de to retter, plus tre forskellige pre-snacks, en ekstra mellemret og treats til kaffen OG champagnen – det gav vi ca. 1.800 kroner for. For os alle tre, og som I kan høre, så trillede vi næsten derfra. Der var niveauet (naturligvis) et andet, da vi spiste og overnattede på Frederiksminde i foråret (i øvrigt også en kæmpe oplevelse).

Det var virkelig en skøn oplevelse, og vi blev enige om, at det må blive en årlig tradition. Frokost på Søllerød Kro. Der er altså også noget virkelig dejligt over at spise en lækker frokost i stedet for altid at brænde pengene af om aftenen – der bliver det hurtigt også dyrere, fordi man så måske går for flere retter og vinmenu.

Michelin-frokost kan anbefales – måske også som en gaveidé til en særlig lejlighed?

Søllerød Kro, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

It was one of those one-to-remember experiences yesterday. As a (way too) late birthday gift we invited Adam’s mother to join us for lunch at the Michelin starred restaurant Søllerød. To me it was one of those need-to-bring-your-paycheck places so I’ve been telling myself it was too posh for me. Or too expensive at least. My expectations were met on all points – except for the price point. And let this be a tip from me to you – if you dream about trying out one of those Michelin places, go for lunch time. The quality is exactly the same, but the bill is way smaller. It’s a great way to go out and experience top level cuisine but without the need to live off water and bread crumbs for the rest of the month.

If you’re ever in Denmark, you should make the drive 30 minutes north of Copenhagen to Søllerød Kro. A 340 year old inn with crooked windows in the prettiest setting just across from a small old church. Have a go with their Signature menu or do like we did; order to the two course menu, add a glass of Churchills favourite champagne and enjoy all those extra dishes along the way. A real treat to say the least.

6 kommentarer
  1. Ej en god ide altså! Vi fik Michelin-frokost i sidste uge, da vi spise på Agern i NYC, og det var virkelig hyggeligt med sådan et break midt på dagen, hvor vi bare kunne zone ud og nyde nogle virkeligt gode retter. Og som du siger, så er prisen bare en anden til frokost end til aften.
    …nu er jeg virkelig sulten efter god mad 😛

    1. Det var afsindig lækkert! Det burde man altså gøre. Bare i ny og næ – jeg synes virkelig, man får noget for pengene, og maden er jo absolut lige lækker. Det må også have været stort at prøve Agern -hvordan var det? Altså, hvad fik I?
      KH

      1. Det var vildt lækkert! Og på en eller anden måde kunne vi også mærke Gustu i La Paz og fik flashback til da vi besøgte Bolivia for tre år siden. Vi fik tartar til forret, pork belly til hovedret og nogle vilde desserter som jeg ikke helt kan huske hvad indeholdt lige nu 😆 Virkelig en lækker oplevelse!

  2. Det er meget mere almindeligt i udlandet, at Michelin restauranter har frokost til en overkommelig pris. Og både oplevelsen og kvaliteten er præcis den samme som om aftenen – man får måske bare 3-4 retter i stedet for 18. Det kan varmt anbefales at tjekke restauranterne ud i de europæiske storbyer, inden man skal dertil. Hvis man ellers er et madøre som Cathrine og hendes far.

  3. Det er simpelthen sådan en god gaveidé, det skal jeg lige huske til næste gang, det er forældre-fødselsdag. Skønne billeder forresten, jeg craver virkelig en flødebolle nu 🙂

Læg en kommentar