Hverdagsglimt

Business 101: Hvordan laver jeg collager?

subwaycol_2

Reklamelinks: Sko + bukser + øreringe – Topshop // T-shirt – Lee (også HER) // Læbestift “Russian Red” – MAC // Regnjakke – Rains

Det sker jævnligt, at I spørger, hvordan jeg laver collager til bl.a. mine onsdagsindlæg. Det er jo noget, jeg hygger mig gevaldigt med. Det kan tage timer at lave den helt rigtige collage med masser af lag – som fx denne her. Det er nærmest en hel arbejdsdag. Jeg kan sidde og rykke, dreje, skubbe de små ting rundt før, jeg synes, der er balance i collagen.

Om I har blogs, hjemmesider, laver skoleopgaver, grafiske udtryk af jeres ønskelister, visualisering af drømmerejsen – de kan bruges til en hel del. Og det gør jeg også!

Men fordi I så ofte spørger, så tænkte jeg, at jeg da kunne vise jer lidt af processen. Det er nemlig rigtig nemt!


101-guide til collager (primært i gratisprogrammet Picmonkey, som jeg bruger)

 1. Først og fremmest handler det om at finde billeder til dig indlæg. Det kan være fra webshops, fra Pinterest. Gem dem ned på dit skrivebord. Billeder af sko, tasker, bukser etc.
  1. Jeg foretrækker billeder, der er lette at fritlægge – det betyder pacshots, som bl.a. Zalando og Boozt er gode til at vedlægge alle styles. Det er helt rene billeder af varen med hvid baggrund og ingen modeller indblandet. De er hurtige at fritlægge, som betyder, at du ikke får en model eller hvid baggrund med i din collage. Det gør det sjovt at arbejde i flere lag.
 2. Benyt dig af et program, du kan lave collager i. Picmonkey er mit foretrukne – det er gratis at lave collager i, men betaler man lidt, får man frigivet nogle flere værktøjer, fonte etc. Det behøver man dog ikke til collager – pt. har jeg ikke opgraderet, men det har jeg været i mange år. Andre bruger fx Photoshop.
 3. Så skal du have fritlagt de ting, du vil lege med i collagen. Følg nedenstående billedeguide:

hvordanlaverjegcollager1

Herefter skal du lege!

hvordanlaverjegcollager2

Så kan du trække dine billeder rundt på collagen, lege med forgrund, mellemgrund, baggrund:

hvordanlaverjegcollager3

Et voila!

subwaycol_2

Jeg håber, det kunne bruges – hvis I har spørgsmål skriver I bare.

Og så lidt inspiration til tidligere collager lavet på denne måde: koekken_insp

Et forsøg på at visualisere vores drømme-køkkenprojekt – se mere HER.onwednesdayswewear

Den klassiske outfit-collage til et “pink onsdag”-indlæg – Flamingo Trailer Park-skiltet er fundet på Pinterest!

rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand

Og så en mere klassisk ønskelisteform – en blanding af webshop-items og shoppeinspirerende kvinder, se HER.

   

22 kommentarer

 • Linea

  Har du Pinterest eller er den super hemmelig? 😻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh Cathrine, nu spørger jeg nok dumt, men hvordan kan jeg croppe billedet på en PC?
  Mvh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Vild med “bagom-viden”! Jeg benytter mig selv af Polyvore, det er så dejligt nemt, fordi jeg kan have hele min garderobe “samlet” derinde. Og så er “linksene” til produkterne allerede derinde 😉 Se bare her: https://www.polyvore.com/untitled_166/set?id=214742402

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   De er også smarte! Dem har jeg aldrig brugt, men kender dem godt 🙂 Fedt med flere muligheder! KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fint gennemgang – når jeg prøver at fjerne det hvide på et billede, så fjerne jeg alt det andet. Er det, det der skal fjerne man skal trykke på, eller er det, det der skal bevares?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Bruger du “tryllestaven”? (skør sætning).
   Det du gerne vil fjerne, trykker du musen hen over og trække ned. Alt der markeres med rødt, det bliver slettet, når ud trykker “delete”. Har du fået markeret for meget rødt, tryk “esc”. Og er du kommet til at slette det allerede “cmd” + “z”. Det burde gøre det 🙂 Ellers skriv igen! KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Juhuuu! Just what I needed. TAK! 🙏🏻💗 Jeg var netop begyndt at lege lidt med collager i word (i mangel af bedre), men det er sgu ikke helt det samme 😅 Nu mangler jeg bare at gennemskue det der med at give feedback til “billedejeren”…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Du tænker rettigheder osv.? Hvis jeg kan finde ejeren af billedet – det kan være super svært på Pinterest – så plejer jeg at linke over/under collagen. Hvis jeg kender vedkommende eller kan komme i kontakt med vedkommende, så spørger jeg om lov til brug 🙂 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • You are my hero – and Queen of collager💗 ✨ Tusind tak for indlægget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catherine

  Juhu! Tak for vejledningen! Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Kære Cathrine, tak for din guide! Jeg glæder mig til at afprøve mine kreative evner 😉 MEN, og nu spørger jeg måske dumt, hvor finder jeg picmonkey som gratisprogram henne? Hvis jeg bare googler det, så ser det ud som om, jeg kun kan tilmelde mig en 7-dages gratis prøveperiode, men det er måske også det, du mener?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Jeg har linket til siden og kan gøre det igen HER 😀 Jeg prøvede lige at logge ud for så at logge ind igen. De har ændret lidt på opsætningen, kan jeg se. Jeg ville forsøge mig med “free trial” – jeg har brugt siden i hundrede år og dengang klikkede man bare ind på siden og brugte den uden den slags. Ville tænke, den er gratis at bruge fortsat dog med begrænsede værktøjer. Jeg betaler i hvert fald ikke længere og kan stadig lave collager 🙂 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   TAK for hjælpen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Tak for guide 🙂 dog vil jeg spørge om du kan vælge en anden tekst i dine beskrivelser? Evt. bare til kommende guides og tekster. Det er svært at læse den skrå skrift – sad og hakkede mig lidt igennem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   YES, jeg plejer heller ikke at bruge den, men ville lige mix it up! Jeg overvejede godt, om den kunne blive et problem 😆 Skriv hvis du har brug for oversættelse! kh

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for guiden! Jeg er også ret glad for at bruge picmonkey og også canva.com.
  Kunne godt være, at jeg skulle forsøge mig med nogle collager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Den kender jeg slet ikke, men fedt du kunne bruge guiden Kamilla! ELSKER at hygge mig med collager – det er ligesom at lege med opslagstavle som barn. KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Louise F

   Canva har en baggrund som er pink marmor…. Siger det bare 😉 #bloggerperfect

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Whaaat? Flot 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt