Jeg lytter til: Bastille

DIY: Svusj i skørtet

Jep, sådan ser den nederdel ud, jeg syede forleden. Egentlig et ret så simpelt skørt, den er lavet som en sol – altså et helt rundt skørt, og så har jeg tilføjet to brede folder bag på for at få sådan en “fin-dame-måsen-stikker-ud”-form.

Og nu ville jeg normalt lige vedlægge en DIY-guide, men jeg har i virkeligheden bare kopieret A pair and a spare (min favorit DIY-blogger), og hendes guide er virkelig udskrevet og nem at følge! Projektet kræver blot stof, symaskine, et par nåle og en lynlås. Dog er min eneste anke, at nederdelen ikke tager 30 minutter at lave, som hun skrev. Jow jow hvis man er en havørn til at sy lynlåse i (efter 3. forsøg lykkedes det her), mit projekt tog nærmere 3-4 timer.

Stoffet er købt i Stof2000 – selv om jeg var i den store ved Nørreport, så var udvalget ikke super stort. Men jeg fandt noget skægt stof; bævernylon. Det bruges normalt til at sy fatboys (graciøst) og flyverdragter. Og det er simpelthen fordi stoffet er glat som en ål! Ligefyldigt hvad man spiller på, så glider det lige af. Jeg startede ud med at savle tandpasta ned af skørtet – tørre, tørre, vupti! Så røg der en gang smørrebrøds-kartoffel-fyld-med-mayo ned af mig – tørre, tørre, vupti! Og da jeg kom hjem tog jeg en overordentlig stor mundfuld vand af et glas, som jeg ikke kunne holde ind – samme trick, samme resultat. Det preller bare af. Snedigt. Og så er det endda et ret så billigt stykke stof – ca. 60 kroner meteren. Dog er det meget stift – lige det mest stive valg til skørtet.

   

9 kommentarer

 • Cathrine Nissen

  Fedest Trine, dejligt det kunne inspirere. Jeg fik også lavet taljen alt for stor, derfor de ekstra store plisseringer bagpå 🙂 Godt kunne få hjælp – jeg kunne klart godt have brugt din mormor haha! Synes altså det var en udfordring, men det skal også til en gang i mellem 🙂 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • har netop igår selv færdiggjort samme nederdel :)! dog med.. en del.. modifikationer da min mormor hjalp mig: Der skulle en kant med stivelsesbånd i, tryklås og små frynser for den passede i taljen til – tilgengæld har jeg fået den smukkeste, prikkede, 60-inspirerede nederdel – og stoffet kostede kun 35 kr på tilbud, ahmen det er dejlig. det tog dog selv hende ikke 30 min, nærmere flere timer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Nissen

  Ja hvem djævlen har opfundet den umulige lynlås? Det er som om der bare ikke er plads til den, når man syer samtidig. Og 30 minutter – det er bare overlegent 😉 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Nissen

  Nøj hvor er den sej! Det er altså godt gjort Pauline! Du må i gang med at lave sådan en nederdel – det er ret sjovt, det stof til nederdele – men et enkelt tip er ikke at lave folderne så store som mine, det er stoffet næsten for tungt til. Mine er 10 cm, det er lige det største 🙂 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha.. Jeg har godt set indlægget, men ikke bidt mærke i de 30 minutter.

  Altså lynlåse er per definition krop umulige og en opsprætter er derfor ens bedste ven, ergo 30 minutter er ikke for almindeligt dødelige, der ikke har fået magten over lynlåsen (endnu).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Paulina

  Wauw, virkelig fed idé!! Har en masse liggende af det stof i sort. Det kan sagtens blive til en nederdel.

  Har syet en lignende denne her: http://www.hipvilla.com/da/699-by-nord-wall-mount-0016144006990.html i det stof og det virker bare!
  Specielt når den hænger i køkkenet hvor der altid sker en masse ting med to børn og en mand der er dessertkok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine Nissen

  Jaaa det er bare i gang – man kan lave mange sjove ting med det stof 🙂 God fornøjelse! KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ihh hvor er den fin og genialt med det stof der 😉 Det skal helt sikkert prøves 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jep, sådan ser den nederdel ud, jeg syede forleden. Egentlig et ret så simpelt skørt, den er lavet som en sol – altså et helt rundt skørt, og så har jeg tilføjet to brede folder bag på for at få … Læs mere […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg lytter til: Bastille