DIY: Marni x H&M necklace

Gratis billedredigering – hjælp!

Jeg har grædt snot lige siden i torsdags, hvor mit all time favourite billedredigerinsprogram lukkede ned, Picnik.com. Det var det program, jeg lavede collager, overskrifter på billeder osv. i. Netop pga. lukningen har jeg endnu ikke kunnet lave en “Ugen der gik”. Nu er jeg på udkig efter et nyt redigeringsprogram, og der tænkte jeg, at nogle af jer derude har et fint bud? Nogle gode anbefalinger?

Jeg kan klart anbefale Picmonkey.com til lettere redigering; de har nogle super fine filtre, man kan lægge over billedet. Og det er virkelig, virkelig brugervenligt. Det kan jeg godt lide, det skal ikke være for komplekst til mig, og så skal det heller ikke være en tidsrøver, hvor jeg skal taste mig igennem alle mulige punkter for at få det endelige billede. Dér er PicMonkey genialt. Der står også på deres hjemmeside, at collagemuligheden er ?coming soon?. Men jeg skal jo bruge den nu.

Toycamera Analogcolor er et temmelig brugt redigeringsprogram i blogland, og hvis I ikke allerede har stiftet bekendtskab med det så gør det endelig! I det her program lægger man filtre over sine fotos, der er altså ingen crop-effekt eller lignende. Men der er så mange fine filtre, og det er det program jeg har brugt oftest til at give et ekstra touch på billeder. I skal blot google programmets navn, så kan I hente det både til PC og Macbook.

MEN! Ingen af programmerne kan altså lave collager på nuværende tidspunkt, så har I ikke et godt bud? Helst et gratis program, jeg har forsøgt mig med Photshop, men det skal jeg vist have endnu et kursus i, før jeg kan bruge det. Picasa har jeg også kørt med, men det gør min computer umådeligt langsom, og så synes jeg ikke det er topbrugervenligt. Jeg håber sådan, I har nogle gode tips?

   

22 kommentarer

 • […] og den kan jeg ligeså godt tage med det samme! I husker måske, hvor panisk jeg var, da Picnik lukkede. Det er så irriterende at skulle undvære noget, der fungerer. Jeg var ikke helt tændt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Har I lige set?! En collage på bloggen! For første gang i 100 år! Jeg skrev jo et lille bitte indlæg for snart to uger siden; mit yndling-klippe-klistre-program Picnik.com var blevet lukket, og så […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det kan altså meget vel tænkes, at jeg ikke havde den nyeste version… Jeg tror, jeg hentede det i november/december – og jeg tror ikke det hed Picasa 3. Så snart eksamensopgaven er afleveret, så skal jeg i gang med at prøve af 🙂 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg blev også så ked af det, da Picnik lukkede. Død-ærgerligt altså! Jeg bruger Picasa nu til at lave collager osv.. Det er også en skam at det ikke kører ordenligt for dig på din computer. Har du hentet den nyeste version? Ellers kan jeg desværre ikke hjælpe!

  http://stainsofpaint.blogspot.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har siddet og kigget lidt på Turbocollage i dag, det er altså ikke dumt 🙂 Tak for tippene Jane!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alt tyder på, at jeg altså skal finde mig Photoscape! Det lyder lige som det jeg mangler 🙂 Tak for tippet Anna!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men min computere bliver lige lidt sløvere i trækket med picasa, men jeg kan se flere af jer er glade for det, måske man skulle give det en ekstra chance! Tak for tippet Ditte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal kigge på Photoscape, tak kære Kia 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal jeg kigge på, tak for tippet Claramaj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dér tror jeg endda, jeg har en konto! Kender du det med at have alt for mange konti alle mulige mærkelige steder og ikke kunne huske koderne dertil? Man skulle have et uni-login, det skal opfindes, tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Pixlr-o-matic til at redigere billeder og TurboCollage til, sjovt nok, at lave collager.. Det fungerer super godt, og er mega nemt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • PhotoScape er godt til at lave collage. Der er rigtig mange muligheder, hvor man stort set kan få lavet det lige som, man vil, og det er rimelig brugevenligt, dog synes jeg ikke, det er godt til ret decideret at redigere billederne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja – Picasa selvfølgelig! 🙂
  Mht. filtere så er jeg også glad for Toycamera Analogcolor OG Pixlr-o-matic.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Picasa og photoscape er udemærkede gratis-redigerings programmer! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hmm, har selv downloadet SketchbookExpress gratis, og det fungerer virkelig godt for mig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natalie

  Photobucket.com, kedelige filtrer, men du kan lave collager 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved faktisk ikke, hvad mit gamle picasa hed, det må jeg lige tjekke op på, når jeg kommer hjem. Ellers vil jeg tjekke dit tip ud 🙂 Tak for det Victoria! Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det må jeg hjem og kigge på! Tak for tippet Nicole, det er præcis collage-delen, jeg mangler 🙂 Du har ret i, når den først har hentet alle billeder i picasa, så funger det klart bedre!
  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria Jensen

  Er lidt i tvivl om hvorvidt det er behjælpeligt – men Picasa3 er ganske udemærket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg ved ikke om du allerede kender http://www.pixlr.com/editor? Men har kan du i hvert fald lave en masse collager og andre sager.. Jeg har ikke selv sat mig ind i alle sidens funktioner, men det fungere fint får mig, når jeg skal lave collager 🙂
  Ellers håber jeg, at du finder ud af det.. Jeg bruger også selv Picasa, men ja computeren er ikke meget for det.. Jeg tror det er fordi, at den henter samtlige billeder fra din computer ind i programmet, når først det er gjort plejer det at forløber mindre smertefuldt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Æv, det var så godt! Lad os håbe på, at der er andre derude, der har det nye vidunderprogram! Når Picmonkey først får collage-funktionen, så kan jeg i hvert fald varmt anbefale det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desværre kan jeg ikke hjælpe dig, har nemlig også selv kørt med Picnik. Det var så fandens godt, så jeg mangler også et godt alternativ!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: Marni x H&M necklace