Okay mor, så er der ønsker #1

Inspiration: Byggeprojekt #1

Vi skal forhåbentligt rigtig snart bygge! Inshallah, krydsede fingre og alt det der. Det er i hvert fald målet, og det er alt taget i betragtning inden for rækkevidde nu. Målet, altså. For de af jer der ikke er up to date, så startede vi så småt en ansøgningsproces om at bygge en etage oven på vores lille halve byhus allerede før, vi købte huset. Og det er godt og vel tre år siden. Lige siden da har vi – ellers vores gode ven og arkitekt på vores vegne – været i ansøgningsproces med kommunen. De er så sløøøve! Manner! Men det er også en særlig situation. Vi skal bygge ud i et tæt bebygget område. Det er usædvanligt og mange hensyn skal tages.

Men i foråret fik vi godkendelsen! Og nu er vi rigtig godt nede i materien (klamt ord i øvrigt). Vi er igang med et par seje, unge arkitekter. De har tegnet et dritkult projekt. Virkelig! Ingeniøren regner efter, og så lægger vi budget. Det føles alt sammen voksen-surrealistisk. Både økonomi – at låne i friværdi og se på fremtiden. Hvor meget “strammere” vil vi sidde? Hvad når vi skal have børn? Kan det hele hænge sammen? Men også dét at ændre fuldstændig på et hus. På noget der har stået på én måde i over hundrede år. Og så kommer vi til, og så ændrer vi på hele strukturen og dynamikken i huset. Vi vil virkelig gerne gøre det ordentligt og rigtigt, så vi forbedrer og forskønner. Dét, synes jeg, skal gøres ansvarligt og med masser af føling med ånd og stemning.

Jeg fortæller lidt mere om projektet, som vi tager fat. Hertil morgen har vi første reelle budgetmøde – hvad koster det at bygge OG renovere. For drømmen er at gøre begge dele.

Og herunder kan I se den stemning, den inspirationspalette, jeg sendte til vores arkitekter på hele underetagen. Vi vil i samme omgang, vi bygger, også lave nyt køkken – nye fliser med gulvvarme, blotlægge bjælker. Vi fjerner nogle gulvbrædder mellem stuen og 1. sal, så vi får mere lys ned i køkkenet. Det bliver hjertet i huset og det helt store samlingspunkt og opholdsrum. Og det skal kunne fungere både som køkken, stue – ja, selv om jeg synes, det oser af 00’erne og Hammerslag, så kalder man det vist køkken/alrum.

Vi vil virkelig gerne have nogle mønstrede cementfliser – dog mere grafiske og neutrale i farverne end romantiske a la dem man ser på Cuba – hvis I har været der. Tror I, man bliver træt af det? Eller skal det være nogle mere neutrale?

Og så er vi ude i to forskellige køkkener lige pt. den ene er et atypisk snedkerkøkken, som er ret interessant – men mere om det i et andet indlæg. Det andet er IKEA og Reform-løsning. Herunder kan I se deres sygt lækre tombak-front – en særlig mørk messinglegering på fronterne. Det kan godt tænkes, at det bliver for mørkt, hvorfor vores alternativ, snedkerkøkkenet, kan blive meget relevant. Selv om rummet er rimeligt i størrelsen –  ca 35 kvm – så er der aldrig direkte lys, da vi jo er i stuen og bag et stort hus. Nårh ja, så skal jeg, død og pine, have en Quooker denne gang, haha! De er GENIALE.

Hvis I har nogle inputs til skalaen af farver, fliser, erfaring med IKEA/Reform-køkkener – endelig byd ind. Det sætter jeg så meget pris på. Vi vil så gerne gøre det gennemtænkt.

… Og så er det i øvrigt lidt sjovt, at jeg stadigvæk er totalt draget af den der grøn/natur-kombination. Da vi sad på Cuba for tre år siden, totalt anspændte og ventede på, at de der fortrydelsesdage efter køb løb ud,  så lavede jeg en mental collage og lavede æselører i de boligblade jeg havde med. Farveskalaen var grå, lyserød, mørkegrøn og natur. Vi har de farver til at gå igen så mange steder i huset; grå sofa, grønt sofabord, min Børge Mogensen-Spanske stol i naturlæder, osv. osv. Og nu sidder jeg der igen og pinner samme farver. Det må være fordi, de holder for os.

koekken_insp

   

44 kommentarer

 • Wickie

  jeg ved ikke om i har fået råddet, men allier jer med en god byggeleder under byggeprocessen. Der kan være enormt meget der skal koordineres og tages stilling til, som kan være bøvlet og uoverskueligt, hvis man ikke har en praktisk og byggeteknisk erfaring. Det gør hele processen bedre og uden for mange skuffelser og frustrationer der gør en vanvittig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida HB

  Nu kan jeg ikke huske, om &Shufl er blevet nævnt, men dem kan jeg anbefale: http://www.andshufl.com/. IKEA-indmad og fronter i fx linoleum eller træ. Jeg var meget hooket på deres grønne linoleum “conifer”, men vi endte på en blå nuance på den ene side (har et forskudt parallelt køkken) og grå på anden anden. Jeg synes det er lækkert at se på hver dag og er nemt at holde (og tåler at små mennesker kører dukkevogne/gåvogne ind i fronterne – dog anbefales filtdutter på vognene, der hvor de ellers ville støde sammen). De har et showroom i indre by, og er meget behjælpelige med alt muligt. Glæder mig til at se, hvad I finder på 🙂 P.s. vi kiggede også på snedkerkøkkener og elskede tanken om ordentligt håndværk, men ville ikke investere i det, når vores nuværende hus ikke er “sluthuset”. En anden gang, med bedre økonomi og HUSET, ville vi nok gå efter et snedkerkøkken og gerne et gennembæredygtigt et som Square Leaf (http://www.squareleaf.dk/kitchens.html). Signe Wenneberg er ved at få lavet sådan et, som jeg nysgerrigt følger på IG.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elin

  Hej Cathrine.
  Ved du hvor de to fliser i collagen er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teddy

  Kæreste Cathrine… sig endelig til når køkkenet skal tegnes så booker vi tid med de dygtigste konsulenter i IKEA Gentofte… så kan vi også fortælle dig omkring alt man skal være obs på når man skal have nyt køkken… hilsen IKEA damen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det lyder bare så spændende og glæder mig meget til at følge med! Fedt at I åbner en smule op mellem de to etager! Vi købte for et år siden et gammelt (1870’erne gammelt) totalrenoveret hus, og her er der åbent mellem køkkenalrum og stue flere steder og det er bare så fedt! Vi overvejede at lukke det af for at få mere gulvplads ovenpå, og nu er det noget af det vi er aller gladest for da det bare giver noget sjæl og binder rummene så fint sammen.
  Vi har dog også en stue nedenunder som jeg overvejer at sløjfe og i den forbindelse vil jeg gerne høre dine tanker om stue og køkken på to forskellige etager – fungerer det for jer? Vi har ikke børn endnu, og overvejer om det vil være upraktisk når det kommer børn til, er det noget I har overvejet? Jeg er i tvivl 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Er så glad for at ha’ dig tilbage – og forhåbentlig få mulighed for at følge byggeprojektet! Har selv sat vores lejlighed i stand sammen med min mand. Vi har nu boet her i 10 år – og slumromantikeren i mig er i den grad begyndt at længes efter et nyt projekt – så drømmer atter om at finde en “ruin” med muligheder. Vil dog meget nødigt væk fra vores hood – som ud fra dine billeder ser ud til at være samme som dit. Dejligste sted at bo!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emilie

  jeg glæder mig virkelig at følge med i jeres bygge og renovere projekt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Cathrine, jeg tænkte på om du egentlig har en offentlig pinterest? Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det bliver så spændende at følge med i! 🙂

  Jeg har ikke erfaringer med reform selv, men har du tjekket &SHUFL ud? Det er lidt samme koncept (IKEA indeni, snedker udenpå). De har også låger i lyst træ, hvis det er det I leder efter. Og de sælger quooker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Dem har jeg faktisk også kigget på. De er også flotte, de køkkener! Har du erfaring med dem? KH C

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanna

   Jeg har &shufl fronter på mit ældgamle Ikeakøkken og er superglad for det. Det er smukt og rent i stilen, passer fantastisk til min terrassobordplade og er virkelig nemt at holde – har haft det næsten 1,5 år og det ser stadig helt nyt ud. Lys grøn laminat (det 3. køkkeneksempel her – farven er pænere i virkeligheden http://www.andshufl.com/inspiration)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg glæder mig til at følge med i jeres byggeprojekt!

  Ved du, hvor den grønne veloursofa er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie Visti

  Glæder mig til at følge med i jeres projekt. Jeg er så mega-fan af jeres måde, at indrette jer på!

  Ved du, hvor den grønne veloursofa er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina

  Jeg har lige været en lignende process igennem. Vi ville også have et REFORM køkken, men fravalgte dem i sidste sekund. Nu har jeg det smukkeste grå/blå køkken, med hvid corian bordplade. Og naturligvis har vi en Quooker! Jeg ELSKER mit køkken, og jeg er SÅ glad for, at jeg ikke lyttede til folk, da de sagde “du vil fortryde et blåt køkken”!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   STÆRKT Carina, og godt I stod ved jeres egen mavefornemmelse. Det lyder dødflot! KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda A

  Helt ude af kontekst, ift. indlægget MEN, jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre om din hårrutine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • kaja

  Da du “slog op” med bloggen blev jeg ret trist over ikke at kunne følge med i jeres projekt, så dette indlæg gør mig meget meget glad 🙂
  Vi har lige fået et Reform køkken i vores 60’er hus. Det er deres Basis 01 med linoleum bordplade i en virkelig flot grøn ish farve. Syns det er SÅ smart, at det er IKEA. Det er nemt og billigt at købe ekstra ting, som fx rumdelere til skuffer eller ekstra inderskuffer hvis man vil. Og så var det meget rart, at man kan opbygge køkkenet selv via IKEAs hjemmeside.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Åh det er også det, vi kigger på – tombak bliver sgu nok for dyrt. Men har I valgt eg eller malet eller linoleum? Vi tænker også grøn linoleumbordplade 😀 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kaja

   Vi valgte det malede (tror jeg) vi var ude i showroomet og syns det hvide linoleum var lidt for “beskidt” hvidt. Der er egetræskant på bordbladen og så valgte vi en fed løsning med egetræs”gavl” istedet for hvid, så det går i et med vores trægulv.
   Den grønne bordplade er så fin og lidt anderledes. Valgte også deres indlimede håndvask, som går i et med bordpladen.
   Men de har mange fine køkkener 😉
   Husk skuffe under håndvasken og køb en motor i IKEA så den åbner selv med et lille skub med knæet. Så smart 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   DET er smart 😀 TAK for tippet Katrine – det var da en mega fin løsning 🙂 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Årh hvor spændende for jer! 😀 Vi købte også hus for to år siden og synes det har været mega fedt at kunne gøre det til sit eget! 🙂

  Hvis I er lidt i dilemma med snedkerkøkken, men synes det bliver lidt for dyrt, så jeg i et tv2 program for noget tid siden (mesterlige ombygninger), som havde valgt et snedkerkøkken, men for at det ikke skulle blive for dyrt havde de bare købt selve skabene fra Ikea eller lignende, og så fået en snedker til at lave fronterne! 🙂 Det blev vildt flot – måske det er en ide, hvis budgettet er lidt strammere? http://livsstil.tv2.dk/bolig/2016-10-11-sara-og-robert-koebte-byens-grimmeste-hus-nu-stopper-folk-op-og-kigger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fatima F

  Inshallah! Jeg elsker det! *smiley med hjerter i øjnene* Jeg ønsker jer alt held og lykke med byggeprojektet <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde H

  Nøj for et spændende projekt, det glæder jeg mig til at følge med i! Selv er jeg helt vild med fliserne fra Made A Mano (http://www.madeamano.com/collections/cristalli), f.eks. disse. Selvom dem du havde fundet også ser smukke ud 🙂 De der Reform-køkkener er godt nok også hammerflotte, men igen det er et klassisk snedkerkøkken jo også. Og jeg vil også have en quooker en dag, haha! Jeg er også helt vild med den farvepalet, du nævner, og så er min største “stole-drøm” (det er vist ikke et ord…) den spanske stol. Suk… pøj pøj med det hele og god weekend til dig og manden 🙂 KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Åhhh Made a mano er SÅ, så, så flotte. Det er helt vildt! Har ingen idé om prisniveau – har du det? Vi skal nemlige lige have skruet lidt på nogle priser 😀 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Glæder mig til at følge med i byggeriet! Har selv sat sommerhus fuldstændig i stand og det er sjovt (og hårdt) at bryde ned og bygge noget helt nyt og flot op. Mht gulv i køkkenet, så ville jeg nok overveje et massivt trægulv, måske sildebenspaket eller et plankegulv. Tænker at I måske bliver træt af et flisegulv, hvis det også skal fungere som stue, når I engang får børn. Både ift til akustik men også fald(ulykker). Har selv et barn og går altid efter det mest æstetiske udtryk, som sjældent er det mest børnevenlige, men lige med gulvet, ville jeg nok vælge et trægulv 🙂 Det er optur, at du er tilbage!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Stærkt, Karen! Godt gået. Det er så fedt at sætte sit eget præg. Trægulve er lidt for upraktisk til os, da det samme gulv også er i gangen og derfor bliver en del beskidt, når vi går ind og ud af huset. Selv om du klart har en pointe ifht. børn, hm… KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Nøj hvor ser det bare pænt ud.
  Jeg tror ikke du skal holde dig tilbage af “måske bliver vi trætte af det”-tanken.
  I 8. klasse malede jeg mit værelse regnbuefarvet og alle sagde, at jeg ville blive træt af det. Men ikke en dag gik hvor jeg var træt af det, og jeg er stadig lykkelig hver gang jeg kommer hjem og ser regnbuerne.
  Anyway, min pointe er, at nogengange må man gå efter det lidt vilde, hvis man føler for det, selvom det kan være en risiko, for det bliver tit så meget mere elsket.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Du er kær Katrine <3 Du har også ret, ovenikøbet. Glæden kan være endnu større, hvis vi vælger det, vi helst vil. KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Jensen

  Hvorfor ikke støbe et betongulv som på inspirationsbilledet? Jeg ville nok være vange for, at sildebensløsningen ville “fylde” for meget

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Det er også en spændende idé og måske endda en måde at kunne spare på? KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • katrine

  Megafedt projekt, I har kastet jer ud i. Jeg glæder mig meget til at følge processen. Vi er et ungt par, der har købt en stor gammel villa, som vi er gået i gang med at sætte i stand og føre tilbage til det originale. det er en sindssyg spændende og hård proces, men vi nyder det og hygger os med det (vi har ikke børn endnu, så vi har jo også god tid :-). pt. er vi i gang med et af badeværelserne og der har vi valgt at gulvfliserne skal lægges i sildebensmønster ligesom du foreslår i dit indlæg. mureren er godt nok noget bekymret for alle de furer, der skal rengøres osv. men det gør jeg gerne, så længe resultatet er smukt og kvaliteten er i top. Nu har vi været i gang i lidt over et år med huset og det er nok et evighedsprojekt, men det gør ikke noget for os. vi har valgt ikke at gå på kompromis med kvaliteten af materialevalg, og ja det koster da det mere, men så vil jeg hellere nedsætte mit forbrug på andre områder. Det handler om prioriteringer, siger min revisor-kæreste, he he 😉
  kh katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Han er klog, din kæreste 😀 Og hvor lyder det bare som et vildt dejligt og sindssygt spændende projekt. Det lyder stort og omfattende men stærkt, at I har tiden til det. Så slipper man også for stress og uvenskab 😀 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Uh det lyder fint jeres projekt. Bor selv i et 100 år gammel hus vi har renoveret, alt med tanke på at det gerne må bevare det originale udseende. Derfor valgte vi et snedkerkøkken. Ja, det koster kassen, men den daglige tilfredshed ved at se og ikke mindst have det lækker træ mellem hænderne, slår alt. Ikke et ondt ord om IKEA, men det er bare en anden følelse man står med. Jeg hepper på jeres projekt 👐🏼👐🏼 Og ja for Gud skyld husk quookeren, den er genial

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine

   Ej det lyder også bare vanvittigt flot. Nu må vi se. Vi skal hugge en hæl og klippe en tå, men… En projektdag ad gange 😀 KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monika

  Åh, anbefalinger til quookeren herfra. Vi lavede køkken sidste år og det var den eneste ting vi virkelig splurgede på. Den var alle pengene værd! Jeg ved, man også kan få systemer i dag, som er direkte integreret i vandhanen – er dog ikke sikker på, om det er fra quooker. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Uh det lyder fint jeres projekt. Bor selv i et 100 år gammel hus vi har renoveret, alt med tanke på at det gerne må bevare det originale udseende. Derfor valgte vi et snedkerkøkken. Ja, det koster kassen, men den daglige tilfredshed ved at se og ikke mindst have det lækker træ mellem hænderne, slår alt. Ikke et ondt ord om IKEA, men det er bare en anden følelse man står med. Jeg hepper på jeres projekt 👐🏼👐🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Okay mor, så er der ønsker #1