Top

1 års ægteskab – Papirbryllup

15.08.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Pokkers! Jeg er vågnet lige syg og har holdt min makker vågen det meste af natten med hoste. Men der var engang, hvor jeg var lidt mindre syg og på picnic – det var i søndags og for at fejre vores 1-års-bryllupsdag. Papirbrylluppet.
Vi kyssede lidt ekstra og dansede tæt, og jeg fællede to små tårer, da den var lidt over midnat natten til søndag. Nej, faktisk var klokken 23.55 lørdag – der var fem minutter til vores første bryllupsdag søndag, men brudevalsen var slut, så jeg troede klokken var over midnat. Well, well… Vi gentog kyssene, da den var over midnat, og det var ret fint at fejre os selv med dans og band til min bedste vens bryllup.
Tænk et år er gået.
Vi har snart været kærester i 10,5 år, og det kunne man tænke sig var en rimelig rum tid at beslutte sig for, om man er rigtige sammen, og vi har også begge haft chancen for at løbe vores vej.
Set i bakspejlet har det egentlig været rimelig smooth sailing, at indgå i et forhold sammen. Jo, vi har haft vores – det har jeg skrevet så mange gange om. Det der med at mødes, når man er rigtig ung. Krydsningen af hormoner og “for evigt” er ikke det, der nødvendigvis tiltaler en endnu ikke færdigudviklet frontallap på en 17-årig. Eller 22-årig. Men tiden er bare gået, og vi har ikke haft det moment, hvor man tager sine personlige ejendele i en bylt på ryggen og skrider. Vi er bare blevet. Og så gik der ti år på den måde.
Det virkede derfor også rimelig easy breazy at sige ja til Adam, da han friede. Nærmest sådan “Hvad skulle jeg ellers?”. Ja, ja. Det kan vi da godt.
Det er faktisk først det sidste år, at jeg virkelig har mærket 110 %, hvorfor vi to har fundet sammen, hvorfor det er så vigtigt, at lige præcis vi er sammen. Inden for ét og samme år mistede vi Adams far, vi blev gift og vi fik besked om barnløshed.
Allerede da vi sagde farvel til Adams far, voksede vi tættere. Vi fik et glimt af, hvad livet også kommer til at indebære. At sige farvel og være i sorg, men at have én trofast makker der tager noget af sorgen på sine skuldre – det føltes som en ære, at være så priviligeret, så heldig at have et menneske, der virkelig har brug for en. Jeg voksede lige dér og forstod, hvad vi også skulle sige ja til i kirken.
Fire måneder efter, vi sagde farvel, sagde vi ja til hinanden i kirken, og det var så smukt og ægte og dejligt og rigtigt og helt naturligt (bryllupsvideoen ligger stadig lige her). Dagen jeg stadig beskriver som den største selvfølgelighed. Jeg var ikke det mindste nervøs, og indtil kort inden vielsen stod jeg og dansede til Thomas Helmig med veninder på hotelværelset. Alt var så afslappet. Da vi begge sad i kirken, mimede vi til hinanden – en hel samtale; “har du sovet godt?”. “Hvor ser du dejlig ud!”… Det var en rus uden lige også ugerne efter. Og jeg bliver stadig barnagtigt lykkelig, når jeg tænker på dét at være kone. Vi er blevet cementeret som makkerpar for hele verden at se, og vi har fejret, hvad vi har opnået indtil videre.
Og det har der også været brug for; fest og fejring for fire måneder senere blev vi klar over, at vi ville blive stærkt udfordret på fertilitetsfronten. Vi har også allerede mistet på ny. Og dét har på en eller anden måde gjort det soleklart, at vi er sammen. At mærke Adams ømhed. Hans salte tårer på min næseryg og bløde kinder, da jeg lå i hospitalssengen, og han bøjede sig ind over mig, kyssede mig, efter besked om operationstidspunkt. Som om han i et splitsekund kunne se en verden uden mig og ville kysse mig, inden jeg forsvandt. Selv om det kun blev midlertidigt på en operationsstue. Hans beskyttergen, der fik ham til at droppe alle planer og i stedet for køre mig til polterabend, blot så jeg kunne spise morgenmad med holdet. Da han susede på apoteket for at købe den rigtige creme til operationsarrene. Sådan har der været mange situationer.
Alt hvad vi har haft og bøvlet med, cykelture en sen nattetime og alt det andet. Det er så ligegyldigt. Vi har det sidste år mødt så voldsom modgang, at alt hvad der har været af egocentrisk tvivl – “kan jeg leve med…” gennem årene. Det er væk. Og det er en befrielse ikke at stille mig selv konstante, eksistentielle spørgsmål. Jeg er, hvor jeg er. Og jeg er hjemme.
Det er som om, jeg elsker ham et stik dybere. Hvad barrierer eller grænser, der måtte have været i mit hjerte, de er væk. Det er måske dét, der menes med hengivenhed. At give sig væk til hinanden. Det har jeg gjort, og det har utroligt nok ikke gjort mig selv mindre men os begge større.
Dén selvindsigt, de kampe der har været i 2016 og 2017 – at overvinde dem (selv om vi stadig er i aktiv kamp på nogle fronter), det skulle fejres. Så da vi landede fra Middelfart hen på eftermiddagen, ræsede Adam op til sin mor og hentede hund, og jeg gik ud og købte alle vores favoritter til picnic.
Så tog vi hund, tæpper, bryllupskage fra fryseren (som faktisk smagte skidegodt også et år efter!) og alle snacks med i kurven og satte os tæt på havnekanten med udsigt til solnedgangen.
Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre, og vi blev hængende i flere timer, indtil solen var væk.
Nu håber jeg på, at vores andet år som gift vil bringe os endnu flere gode oplevelser. At vi kan høste af vores anstrengelser – både på husfronten med overbygning, på firmafronten, hvor vi knokler, men også på fertilitetsfronten.
De sidste uger er jeg virkelig kommet til et punkt, hvor jeg gerne vil give Adam og os et barn. Al den kærlighed vi har til hinanden, der er stadig nok at dele ud af, og jeg vil så gerne se ham blive far, for jeg tror virkelig, i mit allerinderste, at han vil blive den bedste.

49 kommentarer

 1. M. siger:

  Fældede lige en lille tåre til det her. På lørdag siger jeg ja til min makker, og selvom der mest har været medgang i de sidste 5 år, så er det her den fineste reminder om, hvorfor jeg ved at det skal være os både i medgang og i modgang. Håber at det andet års ægteskab bringer jer så meget medvind!

  1. Cathrine siger:

   Og der kommer jo modgang, det kan man ikke undgå. Men det kan altså godt blive endnu smukkere og stærkere af netop den grund! Stort til lykke med på lørdag! KH

 2. seyma siger:

  Du skriver så sindsygt smukt!! Jeg skulle lige trække vejret dybt også læse igen.. Nøjh altså! Jeg håber det aller aller bedste for jer på jeres 2 år som mand og kone <3

  1. Cathrine siger:

   Det krævede også et par vejrtrækninger at skrive den <3 Tak Seyma <3 KH

 3. Marie S siger:

  Tillykke med bryllupsdagen! Sikke en smuk tekst (og smukke billeder), du kan virkelig skabe en stemning og dele følelser med ord. Alle de bedste ønsker for det kommende år, jeg håber, at det bliver året, hvor jeres familieønske går i opfyldelse. Og så lige et god bedring – hvis du skal forkæle dig selv med en god film, så kan Hidden Figures (om tre seje kvindelige NASA matematikere) anbefales. Den har følelser, humor og 1960-kjoler, så tænker at den er god til en dag på langs.

  1. Cathrine siger:

   Åhhh den har jeg set, den er SÅ fin. Og der er så meget power i den film. Det var helt rørende at se nogle af kvinderne i forbindelse med Oscaruddelingen. De har også taget en kamp – endda på alle kvinders vegne. Så sejt. TAK for din kærlige besked, Marie! KH

 4. Line siger:

  Meget fint og rørende indlæg ❤️
  Tillykke med jeres første bryllupsdag!

  1. Cathrine siger:

   Tusinde mange tak Line! KH

 5. Stort tillykke med bryllupsdagen. Jeg bliver gang på gang så betaget af din skrivemåde, der er så fin. Man kan hurtigt blive sentimental over at høre om både jeres op og nedture det sidste års tid. Jeg håber inderligt, at jeres ønske om et barn går i opfyldelse snart – det fortjener i!

 6. Camilla siger:

  Årh Cathrine! Det går bare lige i hjertet! Selvom jeg kun kender dig igennem dine fine ord på skærmen, så krydser jeg bare alt for at I snart kan se en voksende mave ❤ Jeg elsker at læse dine indlæg, for du giver mig hver gang endnu mere vished om at trods små dumme skænderier, så vokser kærlighed og det bliver den ved med ❤ Stort tillykke med bryllupsdagen!

  1. Cathrine siger:

   Det er nemlig dét, der kan komme bagpå nærmest dag for dag. Kærligheden vokser – og den vokser især, når vi er pressede. Det er sgu da en form for magi, at det kan lade sig gøre. Det er meget stort at opleve. KH

 7. Mette H siger:

  Åh hvor et skønt indlæg… smukt og ærligt – og flot skrevet! Jeg hepper på jer, og er rørt så det er svært at holde tårnene tilbage. Kærlighed fra Skanderborg jer ❤

  1. Cathrine siger:

   Taaak Mette, og masser af tanker og kram sendt herfra til Skanderborg! KH

 8. Mia siger:

  Uden at det har sammenhæng med ovenstående indlæg og så alligevel.. jeg drømte den anden nat, at du og jeg skulle køre i tog sammen. Til Falster. Og du var så glad og lykkelig og fuld af smil i sommerkjole og med den fineste gravide mave. Og Adam tog imod på stationen og der var bare god stemning i hele den drøm.
  Ønsker, at du får held med dine mål og drømme uanset udformning heraf og udfordringer på vejen.
  Og min underbevidsthed ønsker det tydeligvis også.
  .. Falster-delen, well aner ikke hvad vi skulle der.

  1. Cathrine siger:

   Ejjj det lyder så hyggeligt! Det lyder som en reklame for Kohberg eller sådan noget lækkert med idyl og kornmarker. Dejlig drøm – Falster inklusiv 😉 KH

 9. Camilla siger:

  Åh, jeg sidder her i gården i solen og kan ikke lade være at trille en tåre. Det er det bedste, bedste i hele verden at være havnet sammen med den rigtige!
  Jeg kniber ofte mig selv i armen over hvor uendelig heldig jeg føler mig over, st min mande lige præcis er – ja, min mand! At jeg var så svine-heldig st blive gift med ham, jeg har været aller mest forelsket i nogensinde! Og jeg har såmænd da haft en del kærester inden vi fandt sammen. Han er den rigtige! Og så god så god – især, når jeg sådan lige tænker over det. For der kan da være små hverdagsgnaverier, men jeg havde ham også ved min side da min far døde og vi tilbragte en uge på sygehuset. Og da jeg selv fik min sygdom og på alle mine hospitalsophold – jeg var selv lige ved at stille træskoene i et ekstra slemt udbrud og lå på sygehuset en måned – og han var det! Hver evig eneste dag, I den værste tid flyttede han ind på stuen og var der bare! Shit kærlighed og samhørighed er bare så skide fantastisk! Jeg tror på at I også snart vil opleve forældreskabets glæder, for den ER nemlig helt særligt at se sin elskede i den situation; som far og beskytter til noget man har skabt sammen. Nåmen – lang smøre; kærlig hilsen, i hvert fald.

  1. Cathrine siger:

   Åhh en omgang du har været igennem Camilla. Og så at have den støtte ved din side hele vejen.
   Det giver virkelig forståelsen og værdsættelsen af, hvorfor man finder sammen i par. Hvad det egentlig er man får – det er ikke bare sex, kærlighed. Det er trofasthed, makkerskab. Det er virkelig stort. Især når man har prøvet det af og haft brug for det; makkerskabet. Masser af tanker til jer! KH

 10. Stephanie siger:

  Ej men altså hvor er det rørende. Du skriver simpelthen så magisk, at hårene rejser sig! I er virkelig likeable couple no. 1. Jeg håber aldrig, at du stopper med at skrive og dele ud af jeres liv, på godt og ondt. Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men jeg vil vove at påstå, at jeg ikke er den eneste der får en masse igen af at læse med. Hver gang der er et nyt indlæg fra Rockpaperdresses er det bare “yay”!! Virtuelt kram fra mig :o)

  1. Cathrine siger:

   Hold op, hvor er du bare kær Stephanie, seriøst. Det er den kærligste, søde besked. Tusinde tak! Jeg bliver ved læææænge endnu <3 KH

 11. Louise siger:

  Jeg måtte også fælde en tåre ❤ så smukt og rørende skrevet. Og en dejlig påmindelse om hvor stort det er at have mødt et menneske, der gør ens egne skuldre bredere og som altid er der for en. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg også har mødt det menneske. Vi blev forældre for 9 måneder siden og kærligheden er kun blevet større – til hinanden og vores lille datter. Jeg ønsker jer alt det bedst ❤

  1. Cathrine siger:

   Det er rigtig stort, og dejligt hvis indlægget kan få dig at sende din mand og datter et ekstra kys – kærlighed og partnerskab er det største. KH

 12. Rebecca siger:

  Smukke Cathrine – fra inderst til yderst. Tillykke med alt hvad i er, og jeres kærlighed. Du forstår om nogen at sparke til følelsesregistret, og det er SÅ godt. I fortjener hele verden

  1. Cathrine siger:

   Hvor er du sød, Rebecca, tusinde mange tak <3 KH

 13. Sidsel siger:

  Hurra for jeres kærlighed! Hvor er det smukt <3
  Jeg håber alt det bedste for jer, det kommende år, og alle de andre der kommer bagefter..

  1. Cathrine siger:

   Tak Sidsel, det gør jeg også <3 KH

 14. Emma siger:

  Årh, Cathrine, du skriver så smukt 🙂 Man bliver simpelthen helt rørt. Hvor jeg håber, håber, håber der snart dumper et barn ned i jeres turban (eller hvad man nu siger ;)) <3

  1. Cathrine siger:

   Det kan man godt sige 😀 Tusinde tak Emma! KH

 15. Sarah siger:

  … ooooooog jeg tuder. Du er så god med ord! Et af dine allerfineste indlæg. Stort tillykke med bryllupsdagen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tusinde tak Sarah <3

 16. Nanna siger:

  Åh hvor jeg håber I snart får lov at blive forældre! Er sikker på det nok snart lykkes <3 Og hvor er i bare så fine sammen. Håber jeg en dag kommer til at opleve det samme bånd og kærlighed til en person, som i har til hinanden. Er sikker på det nok skal komme, ligesom et barn også snart skal komme jeres vej! Hurra for kærlighed <3

  1. Cathrine siger:

   Det kommer Nanna, det gør det. Og man behøver heller ikke ligeså meget møg på én gang for at kunne spotte og holde fast i kærligheden. Masser af gode tanker til dig! KH

 17. Sikke et ufattelig smukt indlæg! Som jeg har skrevet i en tidligere kommentar, så er I så absolut noget man kan se op til, når man snakker om ægteskab, parforhold og kærlighed. Jeg ønsker jer alt det bedste, for jeres andet år som ægtepar, og håber inderligt at det viser sig i en spirende mave.

  1. Cathrine siger:

   Det gør jeg også, virkelig. Jeg gad godt kunne se enden på det hele <3 KH

 18. Sine Pedersen siger:

  Helt fantastisk indlæg

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tak Sine! KH

 19. Katrine siger:

  Tak for et utroligt fint indlæg. Synes MM fra Twinpeaks skrev det så godt i et indlæg forleden dag, da hun skrev om, hvordan hun kunne se diamanter i vejkanten, efter hun havde mistet sin mor og “kommet” sig nogenlunde ovenpå igen. Jeg tænker, dette indlæg også handler om, at du kan se og sætte ekstra stor pris på alle de smukke ting, der er i dit/jeres liv. Jeg selv ser også diamanter i vejkanten efter at have været igennem mange hårde år med min mand, vi har sammen været igennem barnløshed, fyringer, problemer med mandens familie, få diagnosen Bipolar lidelse (Manio depressiv), få tre børn ved hjælp af ICSI herunder tvillinger, være flyttet tre gange osv osv. I dag er vi nogenlunde på den anden side, og hengivenheden og kærligheden til hinanden er større, fordi vi sammen har gået igennem alt dette sammen, og stadigvæk elsker hinanden og har lyst til at være sammen. Lang smøre, vil bare sig tak for et meget rørende og fint indlæg. Tak fordi du deler så mange ting fra dit liv 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det synes jeg er en mega fin måde at se det på. Og meget fint lille billede.
   Det er nemlig dét, modgangen får en til at se klarere og værdsætte helt nye sider af livet, og min skidt-pyt-knap er noget nemmere at trykke på nu end før i tiden.
   I lyder til at have haft jeres at kæmpe med, rigtig stærkt at I kommer igennem det – sammen. Det er da inspirerende! Masser af tanker til jer. KH

 20. Chatrine L siger:

  Tak for det fineste indlæg, jeg har læst længe. Dine ord får mig til at sidde tilbage med en særlig ro i kroppen, og jeg smiler med med hjertet. Jeres kærlighed er så stor og lysende, at den varmer her hos mig også.
  Stort tillykke med jeres bryllupsdag! Må lykken tilsmile jer resten af livet. Og tak for, at du deler.

 21. Martine siger:

  Du skriver så vandvittig smukt! <3 Tænk at være Adam, han må være den heldigste i hele verden, sådan at have en som dig der elsker ham og jer så meget!! <3
  Jeg ønsker jer alt held og lykke på jeres vej, og sender lidt baby-støv i jeres retning! <3 <3

 22. Anja V siger:

  Du skriver det simpelthen SÅ smukt, Cathrine! Jeg kan virkelig relatere til dig tanker omkring ægteskabet, og hvor håber jeg inderligt på gode nyheder på den der fertilitetsfront <3
  Stort tillykke med bryllupsdagen!

 23. Charlotte siger:

  Wow. Så smukt skrevet! ❤️

 24. Cathrine siger:

  Kære Cathrine
  Jeg vil bare sige tak for, at du giver (spalte)plads til, at der også kan være svære og ‘eksistentielle’ tanker i et godt parforhold. Tvivl er ikke noget, folk rigtig tør snakke om, oplever jeg. Men os reflekterende mennesker har jo altid overvejelser på, om vi er det rigtige sted – på den ene eller anden måde. Jeg er ovenud glad for, at høre, hvor godt man kan ‘lande’ i dem 🙂
  PS: Siden det er første gang jeg kommenterer i al den tid, jeg har læst dig (maaaange år), så vil jeg bare lige sige !!tak!! for rockpaperdresses, som ligegyldigt hvad du skriver om, er et lyspunkt at komme ind til.

 25. Sidsel siger:

  “Jeg ved ikke, hvor min vej fører hen, men rejsen er nemmere, når min hånd knuger din”
  Har netop læst dette citat i en bog jeg er halvvejs med, og kom sådan til at tænke på dig. Du skrev engang noget om, at når man vælger hinanden, vælger man samtidig at være hinandens soldater – at sorgen, forhåbentligt, er mindre samt glæden dobbelt så stor, når man har én at dele det hele med. Det er så smukt beskrevet, så jeg har det med mig lige siden. Tak fordi du gider at dele dine smukke ord med os 🙂

 26. Sofie siger:

  Jeg fældede lige en tåre! Så smukt skrevet!

 27. Marianne Luna siger:

  “Det er som om, jeg elsker ham et stik dybere. Hvad barrierer eller grænser, der måtte have været i mit hjerte, de er væk. Det er måske dét, der menes med hengivenhed. At give sig væk til hinanden. Det har jeg gjort, og det har utroligt nok ikke gjort mig selv mindre men os begge større.”
  Åh, altså, som du kan skrive om kærlighed! <3
  Tak for de smukke ord, tak for at dele. Og al lykke til jer fremover.
  Jeg er glad for, at vi må læse lidt med her på den anden side af skærmen. 🙂

  1. Cathrine siger:

   Tusinde tusinde tak Marianne Luna – og tak fordi du har fulgt trofast med længe! God mandag til dig 💜 kH

 28. Julie siger:

  Det her er det smukkeste, jeg endnu har læst fra din hånd, Cathrine. Gud hvor er Adam en heldig mand – og du ligeså. Jeg håber, at jeg en dag kan få lov at opleve lige så fin en kærlighed. Og lige så meget håber jeg for dig, at du kan give Adam det, I ønsker. I bliver den fineste lille familie <3

 29. K siger:

  Nu sidder jeg og småhyler lidt hos tandlægen over dit smukke indlæg. Jeg er 6 mdr inde i verdens dejligste forhold med verdens dejligste mand og er stadig svimlende nyforelsket, Og hver gang jeg oplever en lille snas af den der dybere kærlighed, der kommer snigende lidt efter lidt, når han ser på mig med ømhed, når han driller mig og når han forstår, hvorfor jeg handler, som jeg handler, så bliver jeg lykkelig. Og når jeg læser dit indlæg, så glæder jeg mig endnu mere til alt det der kommer.
  Tillykke med jer!

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg så glad for at høre på jeres vegne. Jeg håber, der er masser af godt i vente for jer <3 KH

Send en besked